Trombon joc – reguli și sfaturi

Toată ziua alergăm și rezolvăm diferite probleme, seară alergăm să ajungem la timp și să ne vedem undeva cu prietenii ca să ne destindem un pic. Vă propunem, de data asta, să-o facem altfel. Strângeți gașca și hai acasă la un Trombon joc – jocul copilăriei noastre. Între timp, aruncați o privire aici, ca să vă aduceți aminte de regulile jocului, precum și câteva sfaturi utile, pe care le puteți aplica.

Trombon joc

Reguli de joc la Trombon

Există mai multe tipuri de jocuri de cărți, printre care bridge, poker, rummy, solitaire, șeptică și multe altele. Aceste jocuri le poți fi jucate singur, în variantele online sau cu prietenii și sunt foarte distractive. Indiferent de opțiune, poți juca cu un pachet de cărți standard și nu trebuie să investești în pachete de cărți scumpe, decât dacă ești mare fan.

Trombon joc de cărți – scurt istoric

Dacă vă aflați aici, sigur ați citit și alte recenzii de ale noastre, precum jocul Yams și știți, ca de obicei, începem cu un scurt istoric al jocului, dacă există informații despre acesta. Și acum o să procedăm la fel, deoarece toți consideră Trombon joc de cărți ca fiind românesc.

Dar nu! Chiar dacă ni se pare foarte familiar, joc de cărți Trombon are alte rădăcini și este cunoscut sub denumiri diverse. Americanii îi spun Cheat, Bullshit sau I Doubt it. Se presupune, că jocul Cheat este inventat de Edmond Hoyle, la începutul secolului al 18-lea, considerat joc de înșelăciune.

Joc de cărți Trombon – originea numelui

V-ați întrebat de ce joc de cărți Trombone poartă acest nume? Trombon este un instrument muzical de suflat, din alamă. Cuvântul „trombon” se asociază cu sensul cuvântului “minciună”. Rar, întâlnim folosirea cuvântului în sens de minciună, dar exact de acolo este preluat și numele Trombon joc, referindu-se la scopul jocului.

Trombon joc de cărți

Trombon joc de cărți

Reguli joc Trombon

Despre reguli la Barbut există multe surse de informare, dar noi am făcut cercetări și vă prezentăm cele mai folosite și agreate de toți reguli joc Trombon. Cu siguranță vor exista dezbateri, dar măcar aveți certitudinea că oferim informații verificate și detaliate despre cum se joacă Trombon joc de cărți.

Joc de cărți Trombone – cum se joacă în România

Probabil, una dintre cele mai favorabile reguli la joc Trombon este posibilitatea să se joace cu mai multe persoane – 10 sau chiar 12. Însă, numărul minim de participanți este 2 jucători. Dacă ați strâns un grup mare de jucători, va trebui să folosiți 2 pachete de câte 52 de cărți.

Cu cât sunteți mai mulți, cu atât este și mai distractiv. Regulile Trombon joc de cărți sunt simple, însă trebuie să vă controlați emoțiile și să fiți atenți la acțiunile adversarilor voștri. Idea este nimeni să nu se prindă că ați mințit iar voi să știți când ceilalți vă mint.

Jocul începe prin împărțirea cărților în mod egal. Primul jucător este ales prin tragere la sorți. El își verifică cărțile pe care le are în mâna și dacă are perechi de câte 4 cărți la fel, le scoate din joc și le pune pe masa. Toți jucătorii procedează la fel.

Cum se desfășoară joc cărți Trombon

Primul jucător, pune pe masa de joc între una și 3 cărți cu fața în jos, anunțând valoarea lor. El are dreptul să zică adevărul sau să mintă. Ceilalți jucători procedează la fel. Pun pe masă cărți și anunță valoarea lor. Scopul jocului este să scăpați primul de toate cărțile.

Acum vine și partea incitantă. Dacă un jucător strigă “Trombon”, asta înseamnă ca el crede că jucătorul precedent a mințit. Dacă jucătorul care tocmai a lăsat cărțile, cu adevărat a mințit, va trebui să ia toarte cărțile de pe masă. În caz contrar, cel care a strigat “Trombon” le ia.

Sfaturi utile la Trombon joc

Poate că vi se pare un joc simplu și credeți că repede veți scăpa de toate cărțile, dar vă asigurăm că nu este tocmai așa. Jucătorii, fără să-și dea seamă, exprimă multe emoții și dacă vă uitați mai atent, veți putea observa aceste foarte mici schimbări la comportamentul adversarilor voștri.

Sfaturi utile la Trombon

Sfaturi utile la Trombon

Fiți foarte atenți și urmăriți mimica și gesturile adversarilor la masa de joc. Probabilitatea să jucați Trombon cu niște Poker profesioniști nu este mare. De obicei, oamenii nu sunt antrenați să mintă și să blufeze. Dacă aveți spiritul observației, simplu vă puteți da seamă dacă cineva vă minte sau nu.

Un alt sfat de urmărit este să rețineți ce spun ceilalți jucători, pentru a vă forma strategia de joc corect și de asemenea să-o prindeți pe persoană care încearcă să vă păcălească. În acest mod, veți scăpa mai repede de toate cărțile voastre, care este scopul, și veți câștiga jocul.

Concluzii despre Trombon joc de cărți

Pe site-ul nostru veți găsi ghiduri despre jocuri din copilăria noastră, precum cum se joacă Tabinet sau Șeptică. Însă, acestea, ca și Trombon joc de cărți online nu pot fi găsite pe Internet. Nu vă rămâne nimic altceva decât să vă sunați prietenii și să-i invitați la un joc offline.

Și dacă nu sunt disponibili, nu uitați că aveți întotdeauna opțiuni online, cum este bingo, un joc tradițional pe care l-au jucat bunicii și părinții noștri și care a rămas la fel de popular și în ziua de astăzi.

Întrebări și răspunsuri despre Trombon joc

Urmează o rubrică foarte utilă pentru toți jucătorii și fanii jocurilor de cărți, și anume cele mai frecvente întrebări despre joc Trombon. Am primit multe e-mail-uri pe această temă, deoarece nu există niște reguli oficiale. Am selectat cele mai populare întrebări și vă oferim răspunsuri concrete. Citiți în continuare aici!

1️⃣ Trombon este un joc românesc?

Ne sună foarte familiar și tindem să credem că acest joc este românesc și creat de noi. Dar adevărul este că originea jocului Trombon este undeva în secolul al 18-lea, în America. Era denumit altfel și se consideră un joc de înșelăciune, care într-adevăr este așa. De acolo, s-a răspândit și a ajuns în toată Europa, precum și în România.

2️⃣ De ce se numește Trombon?

Cu toți știm că Trombon este un instrument muzical de suflare, însă nu mulți știu că acest cuvânt are și o altă semnificație. Probabil am folosit-o în copilărie dar nu ne aducem aminte, însă “trombon” zicem și la cineva pe care îl prindem în minciună. Tocmai de la acest sens al cuvântului se trage și numele jocului Trombon.

3️⃣ Cu câți jucători se joacă și cum se distribuie cărțile?

Spre deosebire de alte jocuri, Trombon joc este mai flexibil la numărul de jucători. Puteți juca cu minim 2 jucători și maxim 12. Pentru mai mulți jucători se folosesc 2 pachete de cărți. Jucătorii aleg, prin tragere la sorți, cine va începe primul, iar cărțile la Trombon joc se distribuie în mod egal tuturor jucătorilor.

4️⃣ Cum se desfășoară jocul Trombone și care este scopul?

Regulile la joc Trombon sunt extrem de simple. Aici, spiritul observației are un rol mai important. Pentru începerea jocului Trombon, primul jucător pune pe masa de joc câteva cărți, spunând valoarea lor. El poate minte sau nu. Asta e alegerea lui! Treaba voastră este să vă dați seamă de acest lucru și să scăpați de cărțile voastre mai repede.

5️⃣ Ce trebuie să fac ca să câștig la Trombon joc?

Cum am spus deja, jocul Trombon este unul foarte simplu. Nu are reguli complicate și nici cine știe ce strategii de aplicat. Cel mai important sfat la Trombon, pe care vi-l dăm este să fiți foarte atenți la mimicile și gesturile jucătorilor. Sunt foarte multe lucruri care îi pot da de gol pe adversarii voștri și îi veți prinde.

Articole Similare