Lionel Messi salariu – câți bani face cel mai bun fotbalist al planetei

Lionel Messi a zguduit lumea fotbalului, a doborât record după record și a câștigat cam tot ce se putea câștiga. De aceea, majoritatea fanilor sportului rege au căutat cel puțin o dată Lionel Messi salariu pentru a vedea exact cu cât exact este renumerat superstarul pentru performanțele sale istorice.

Messi salariu

Jucător de fotbal

Salariul lui Messi la PSG

În vara lui 2021, Messi a semnat un contract pe doi ani, care este deja ca și prelungit, cu Paris Saint-Germain. Valoarea acestuia este de aproximativ 75 de milioane de Euro pe an înainte de taxe, ceea ce face ca salariu lui Messi anual, după plătirea cotizațiilor către stat, să ajungă la suma de aproximativ 41 de milioane de Euro. Deci, salariul lui Messi pe lună este undeva în jurul la 3,4 milioane de Euro.

Salariu Messi PSG

Sigla PSG 

Adițional, pe lângă Lionel Messi salariu, contractul semnat cu gruparea din Capitala Franței a inclus un bonus uriaș la semnătură în valoare de 40 de milioane de Euro și mai multe bonusuri de performanța. Astfel, fotbalistul urmează să primească și mai mulți bani dacă pune mână pe trofeul UEFA Champions League sau își concretizează postura de favorit la Balonul de Aur, la care nici măcăr nu a fost nominalizat în 2022.

Salariu Messi la FC Barcelona

Acum că ai aflat ce salariu lui Messi, poate o să fii șocat să afli că salariul de la PSG nu este cel mai consistent pe care fotbalistul l-a avut de-a lungul carierei. Când era în Spania, Messi avea unul dintre cele mai mari contracte din istoria sportului. Acesta avea peste 30 de pagini și a fost făcut public, fără voia clubului din Barcelona ca într-una dintre teoriile conspirației din sport, în 2021.

Avere Messi

Sigla FC Barcelona

Semnat în 2017, înțelegerea avea o valoare potențială de peste 550 milioane de Euro și urma să se încheie pe 30 iunie 2021. Conform surselor din presa spaniolă, Messi salariu de bază anual era undeva în jurul la 145 milioane de Euro și era completat de un bonus la semnătură de 135 de milioane și un bonus de loialitate de peste 90 de milioane.

Luând în calcul condițiile contractului nu este de mirare faptul că FC Barcelona, clubul la care Messi este golgheter și alături de care a câștigat 10 titluri ale Spaniei, 4 trofee Champions League și 6 Baloane de Aur, s-a confruntat cu mari probleme de natură financiară.

Contracte de sponsorizare

La fel ca în cazul multor sportivi de top, salariul lui Messi este completat de contracte de sponsorizare, în cazul său, prea numeroase pentru a fi enumerate în totalitate. Însă, pe departe cel mai important și cel care contribuie cel mai mult la Messi networth este contractul cu firma Adidas, cea care produce ghetele cu care joacă. Termenii acestui contract nu au fost făcuți public, dar se vehiculează sume enorme.

De altfel, Adidas contribuie la averea lui Messi încă din 2006, fiind principalul ambasador al brandului. Interesant este faptul că la 14 ani, acesta a semnat cu Nike, dar la scurt timp a renunțat la înțelegere și s-a mutat la Adidas, alături de care are propriul brand de ghete, denumit Adidas Messi.

Messi networth

Casa lui Messi

Pe baza contractelor de sponsorizare, Messi avere crește cu 40 de milioane de Euro anual. De-a lungul carierei sale legendare, acesta a fost în multiple rânduri coperta jocului video Pro Evolution Soccer și a făcut parte din campanii publicitare de top ale unor companii importante, precum Pepsi, Gillete sau Turkish Airlines.

Mai recent, fotbalistul a reprezentat mărci precum Lays, Leafty, Jacob & Co. și Gatorade și, cu siguranță, activitatea sa în publicitate nu se va opri aici. Mai mult de atât, poate, după terminarea carierei, se va orienta spre contracte cu cele mai bune case de pariuri sportive, având în vedere că această industrie este una în care se învârt sume colosale de bani.

Averea lui Messi – câți bani are superstarul

Conform mai multor site-uri care analizează finanțele celebrităților, contractul semnat cu PSG a făcut ca averea lui Messi să crească la 600 de milioane de dolari. Acest lucru după ce a intrat într-un grup select de sportivi (alături de LeBron James, Tiger Woods și Cristiano Ronaldo), care au câștigat peste un miliard de dolari în carieră.

Acest lucru în ciuda faptului că, în ultimele două sezoane petrecute la Barcelona, a pierdut un proces de fraudă fiscală și a fost obligat să plătească 3,7 milioane de Euro statului spaniol și a mai pierdut între 25 și 75 de milioane de dolari în salariu și bonusuri din cauza reducerilor de costuri generate de pandemia de Covid-19.

  • Informații cheie despre averea lui Messi:
  • Lionel Messi salariu – la PSG, starul argentinian câștigă aproximativ 41 de milioane de Euro anual
  • Contracte de sponsorizare – campionul mondial face peste 40 de milioane anual din colaborări
  • Ultimul contract cu Barcelona – înțelegerea avea o valoare potențială de peste 550 milioane de Euro
  • Messi networth – averea sa este estimată undeva în jurul la 600 de milioane de dolari

Conform estimărilor, Messi a câștigat în jur de 900 de milioane de dolari din salarii și peste 400 de milioane din diverse contracte de sponsorizare, precum cele prezentate mai sus. Printre cele mai scumpe bunuri deținute de campionul mondial se pot enumera un Ferrari 335 Sport Spider Scaglietti din 1957, pe care se presupune că ar fi dat 37 de milioane de dolari în 2016 și 3 imobile personale, fiecare dintre ele evaluate la peste 5 milioane de Euro.

Afacerile lui Leo Messi

Messi nu are dependența de jocuri de noroc a lui Michael Jordan și nici nu este cunoscut pentru parfumuri, linii de lenjerie intimă și pantofi precum rivalul său contemporan Cristiano Ronaldo, dar acest lucru nu înseamnă că este străin de afaceri. Aflat aproape de finalul carierei de fotbalist, acesta și-a extins interesul spre industria modei și spre afacerile imobiliare.

Pe deasupra, Messi a investit și în lumea cryptomonedelor și a NFT-urilor, dar și în industria ospitalității, unde se mândrește cu mai multe hoteluri de lux. Dintre care cel mai cunoscut este un hotel de 4 stele, aflat la 100 de metri de plajă în apropierea Barcelonei, în care fotbalistul a investit undeva în jurul la 30 de milioane de Euro .

Întrebări frecvente despre salariul lui Messi

În acestă secțiune vei găsi răspunsul la cele mai interesante întrebări puse de utilizatori legate de Lionel Messi salariu, respectiv de finanțele și afacerile deținute de multiplul câștigător al Balonului de Aur și al Cupei Mondial de fotbal. Așadar, citește răspunsurile și poți să îți satisfaci și ultimele curiozități legate de acest subiect.

1️⃣ Ce salariu are Messi?

Deși trecut de prima tinerețe, câștigătorul Cupei Mondial joacă în continuare la cel mai înalt nivel. Așadar, salariul lui Messi la PSG este unul dintre cele mai mari salarii din fotbal, dar, poate surprinzător, nu cel mai mare din echipa situată în Capitala Franței.

2️⃣ Care era Lionel Messi salariu la FC Barcelona?

 La FC Barcelona, echipa la care argentinianul și-a petrecut cea mai lungă parte a carierei, acesta avea unul dintre cele mai mari contracte din istorie. Conform acestuia, salariul lui Messi pe luna ajungea undeva în jurul sumei de 12 milioane de Euro.

3️⃣ Care este averea lui Messi?

Având în vedere că este considerat de mulți cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor și că încă este încă în activitate, averea lui Messi este una colosală. De altfel, fotbalistul face parte dintr-un grup select de sportivi care au câștigat peste un miliard de dolari de-a lungul carierei.

4️⃣ Ce contracte de sponsorizare are Lionel Messi?

La averea lui Messi, pe lângă salariu, se adaugă și contractele de sponsorizare. Citește integral articolul de mai sus și află cu cât își rotunjește fotbalistul veniturile din publicitate și care este cel mai important contract semnat de acesta.

5️⃣ Ce afaceri are Messi?

Pe lângă salariile primite și contractele de sponsorizare, la Messi networth contribuie consistent și afacerile deținute de fotbalist. Acestea sunt în mai multe domenii de activitate, însă cele mai cunoscute și cele mai de succes sunt în industria hotelieră, a modei și în sectorul imobiliar.

Articole Similare