Cei mai bogați jucători de poker din lume

Este evident că banii sunt ceva important pentru jucătorii de poker și că totul se învârte în jurul acestora pentru ei. Așadar, citește acest articol și află și tu care sunt cei mai bogați jucători de poker și cât însumează averile impresionante pe care aceștia le dețin.

Sute de dolari

Câteva sute de dolari

Având în vedere că există foarte mulți jucători de poker profesioniști, stabilirea unui top al averilor nu este deloc o misiune ușoară. Dar, datorită curiozității care plutește constant în jurul acestui subiect, ne-am decis să încercăm să facem un mic clasament, chiar dacă doar cu ordin orientativ.

Jucători de poker bogați – top 10

Există foarte mulți jucători de poker bogați, însă nu toți și-au construit averea la mesele de poker sau pe site-urile de poker online. Unii au găsit succesul în alte domenii și doar au profitat de acest lucru pentru a practica în continuare faimosul joc de cărți la cel mai înalt nivel, în timp ce alți au câștigat de-a lungul anilor diferite turnee cu premii foarte consistente.

Bil Perkins

Bill Perkins este manager la un fond de investiții și producător de film, acesta are o avere de peste 50 de milioane de dolari. A intrat pe lista cu jucători profesioniști de poker în 2012, prin participarea la anumite turnee cunoscute și partide de cash pe mize mari.

În materie de câștiguri din poker s-a remarcat în 2019, când a terminat pe locul 6 la Triton Million, turneul cu cel mai mare buy-in din istorie, 1 milion de lire sterline. Locul obținut i-a adus un premiu de 2,2 milioane de lire, adică mai mult de jumătate din câștigurile sale totale strânse din turneele de poker live, ce ajung la 5,4 milioane de dolari.

Justin Bonomo

Cu o avere de aproximativ 57 de milioane de dolari, este clar că Justin Bonomo se află în topul cu jucători de poker bogați, mai ales că faimosul joc de cărți este sursa averii sale. De fapt, în contul său au intrat 10 milioane de dolari doar datorită locului 1 ocupat la turneul WSOP $1 milion Big One for ONE Drop, în anul 2018.

Bryn Kenney

La fel ca și în cazul lui Bonomo, averea controversatului Kenney, estimată tot undeva în jurul la 57 de milioane de dolari, se datorează tot pokerului. Însă, spre deosebire de alți jucători, acesta a mers mai departe și, pe lângă participarea la turnee importante, și-a deschis propriul site de poker și a investit în alți jucători pe care i-a considerat cu potențial.

Daniel Negreanu

Cu o poveste aproape de film, canadianul de origine română Daniel Negreanu a ajuns de la o avere de câteva sute de dolari să fie unul dintre cei mai bogați jucători de poker din lume, cu o avere aproximativă de 70 de milioane de dolari.

Poreclit simbol, Kid Poker, Negreanu are în palmares, până în prezent, 6 brățări WSOP și două titluri WPT. Cum la sumele de bani câștigate la jocul propriu-zis se adaugă și veniturile din sponsorizări, el concurează, alături de alte personalități legendare care au marcat această generație de jucători de poker, pentru un loc în fruntea listei cu cele mai mari câștiguri din poker.

Doyle Brunson

Regretatul Doyle Brunson, cu o avere estimată undeva la 75 de milioane de dolari la momentul decesului, nu doar că este a fost unul dintre cei mai bogați jucători de poker, ci este o adevărată legendă a acestui joc. Autorul al unuia dintre cele mai de succes ghiduri de strategii la poker, Brunson are în palmares nu mai puțin de 10 brățări WSOP.

Chris Ferguson

În ciuda scandalului în care a fost implicat din cauza platformei de poker online lansate, Ferguson are în continuare o avere netă estimată undeva la 80 de milioane de dolari. Acesta, cu un palmers impresionant, printre care se numără 6 brățări WSOP și titlul de Jucător al anului la WSOP 2017, este unul dintre acei jucători de poker bogați care se află într-o perioadă de reabilitare a propriei imagini.

Sam Farha – cele mai mari câștiguri din poker Omaha

Cu o avere estimată la 100 de milioane de dolari, Sammy Farha a înregistrat câștiguri la poker impresionate. De fapt, Farha este singurul jucător din această listă care ale cărui câștiguri din poker provin din turnee de Omaha poker, disciplină la care are 3 brățări WSOP.

Phil Ivey

Unul dintre cei mai bogați jucători de poker profesioniști și unul dintre cele mai cunoscute nume din industrie, Ivey nu are nevoie de foarte multe prezentări în rândul pasionaților de poker. Averii impresionante, estimate la 125 de milioane de dolari, se adaugă 10 brățări WSOP și un titlu WPT.

Obsedat de succes, Ivey și-a dus jocul la un alt nivel, luând notițe despre adversari și analizând toate detaliile mâinilor jucate. Acesta și-a trecut în cont câștiguri din poker uriașe, de peste 38 de milioane de dolari din turnee live, datorită cărora a reușit să atingă mult râvnitul stat de legendă.

Dan Bilzerian

Cunoscut mai mult pentru postările de pe social media, chiar dacă nu a excelat la turneele majore, Dan Bilzerian este unul dintre cei mai bogați jucători de poker, cu o avere estimată la 200 de milioane de dolari. Deși, în unele cazuri a susținut contrariul, o mare parte din averea sa, care îi întreține și stiul de viață, provine din fonduri de la tatăl său, Paul Bilzerian.

Andy Beal

Proprietar și fondator al companiei Beal Financial Dallas, Andy Beal are o avere estimată la 10 miliarde de dolari. În lumea pokerului a devenit cunoscut în anii 2000, pentru partidele cu mize de milioane de dolari în compania celor mai buni jucători de poker ai acelei perioade, printre care se numără și nume din lista de mai sus, precum Phil Ivey sau Doyle Brunson.

Întrebări frecvente

În acestă secțiune vei găsi răspunsul la cele mai interesante întrebări legate de cei mai bogați jucători de poker din lume, respectiv de sumele fabuloase pe care aceștia au reușit să le câștige din popularul joc de cărți. Așadar, citește răspunsurile și poți să îți satisfaci și ultimele curiozități legate de acest subiect viral.

1️⃣ Care sunt cei mai bogați jucători de poker din lume?

Există foarte mulți jucători de poker bogați, totuși, nu toți și-au făcut averea la masa de joc. Făcând abstracție de modul în care au reușit să își facă averea am întocmit un clasament format din cei mai bogați jucători de poker din lume.

2️⃣ Cine este jucătorul cu cele mai mari câștiguri din poker?

Este greu de spus cine este jucătorul cu cele mai mari câștiguri din poker, având în vedere că pe lângă turneele live, profesioniștii joacă la turnee cash și primesc și anumite sponsorizări. Totuși, nume precum Daniel Negreanu, Phil Ivey sau Doyle Brunson au reușit să își facă averi impresionante de pe urma pokerului.

3️⃣ Cine este cel mai bogat jucător de poker?

Cunoscut în lumea pokerului mai mult datorită unor partide pe milioane de dolari jucate în compania celor mai buni jucători de poker profesioniști din anii 2000, cu o avere estimată la 10 miliarde de dolari, putem spune că Andy Beal este cel mai bogat jucător de poker din lume.

Articole Similare