Conținutul de poker – un trend în ascensiune

Cum în ziua de astăzi totul, inclusiv divertismentul, se întâmplă într-un ritm accelerat și este într-o continuă și constantă evoluție, devine oarecum normal ca și conținutul de poker să capete noi forme. Aparent, în cazul acestuia, evoluția a venit și cu o creștere remarcabilă a popularității.

Jetoane de poker

Jetoane de poker

Implicarea vloggerilor și apariția unor reality show-uri inedite a făcut comunitatea de poker să crească și să intre într-o nouă etapă a dezvoltării ei. Totul datorită faptului că nu mai trebuie să ne limităm la clasicele bloguri de poker și la, relativ puținele, turnee televizate.

Acum, există poker content despre orice te-ar putea interesa, de la poker online și până la variații de poker de care nu ai auzit foarte multe. Totul într-un mod mult mai digerabil decât în trecut, având în vedere că în multe dintre cazuri poți combina foarte ușor divertismentul cu anumite informații cu adevărat utile, care, alese corespunzător, îți pot duce jocul la alt nivel.

Proiecte cu poker din ce în ce mai interactive

Conținutul de poker de tip vlog oferă mai mult decât simpla acțiune a unui joc de cărți, iar combinația dintre cunoștințele de poker și umor face ca, în cele mai multe rânduri, acesta să fie de interes atât pentru jucătorii experimentați, cât și pentru cei aflați la început de drum.

Fapt demonstrat de numărul uriaș de următori pe care l-au strâns anumite proiecte cu poker. Fiecare creator de conținut are propriul stil și o anumită nișă de următori, dar, deși o fac într-un stil diferit, majoritatea au ca scop să își împărtășească diversele strategii de poker și să te pună la curent cu ultimele lor aventuri, respectiv cu stilul de viață pe care îl are un jucător profesionist.

  • Vloggeri cu mulți urmăritori:
  • Wolfgang – 1.100.000+
  • Daniel Negreanu – 790.000+
  • Brad Owen – 700.000+
  • Rampage – 270.000+
  • Mariano – 150.000+

Evident, chiar dacă unii acești creatori de conținut cu poker, precum Daniel Negreanu, sunt adevărate legende ale jocului, ei nu schimbă jocul propriu-zis, ci doar îl definesc. Ajutând în mod semnificativ la creșterea interesului și la aducerea de noi jucători.

Marketingul conținutului de poker – Wolfgang

Călătoria lui Wolfgang de la un jucător pasionat la un imperiu cu un milion de abonați arată exact ce înseamnă marketingul conținutului de poker. Pe măsură ce acest conținut va continua să se extindă și să evoluează, este clar că din ce în ce mai multe proiecte cu poker vor călca pe urmele lui Wolfgang.

Odată cu numărul mare de abonați, potențialul de monetizare al unui vlog de poker este din ce în ce mai clar. Astfel, creatori precum Wolfgang pot explora marketingul conținutului de poker și să îl transforme în diverse fluxuri de venit, inclusiv contracte de sponsorizare și parteneriate.

Creatorii de conținut ca Wolfgang, cu priză la publicul tânăr, ajută într-o oarecare măsură și la remodelarea percepției publice asupra pokerului, arătându-le că acest joc nu trebuie să se limiteze întotdeauna la o atmosferă tensionată și serioasă. Această posibilă schimbare de percepție face parte din evoluție și are potențialul de a aduce următoarea generație mai aproape de acest joc, unul care a mai trecut de câteva ori testul timpului.

Industria susține creatorii de conținut

Luând în considerare că la urma urmei este și în interesul ei, industria susține creatorii de conținut de poker. Tonul a fost dat de cazinourile majore din Las Vegas, care au introdus o politică în sprijinul vloggerilor.

Conform acesteia, celor care creează conținut li se permite să filmeze turnee, sesiuni de jocuri cash și diverse alte activități de cazinou, precum jocurile de masă sau sloturile. Normal, în prealabil, aceștia trebuie să treacă printr-un proces strict de aprobare și să semneze faptul că sunt de acord cu un regulament destul de strict.

Cameră de filmat

Cameră de filmat

După cum spuneam, prin acceptarea și ajutarea celor care creează conținut de poker, cazinourile își văd interesul. Pasul pune bazele unor viitoare colaborări din care atât furnizorii de jocuri de noroc, cât și cei care caută vizualizări vor avea de câștigat.

Și în trecut, anumite cazinouri sau platforme de jocuri de noroc au fost deschise la astfel de colaborări, însă înainte de oficializarea acestei politici, absența unui set de reguli clar a dus la incertitudine în rândul creatorilor de conținut. Spre deosebire de acum, când colaborarea în vederea filmărilor și pozelor din cazinouri a devenit o procedură standardizată.

Întrebări frecvente

În încheierea acestui articol, propun o serie de întrebări frecvente puse în mediul online despre evoluția la care este supus conținutul de poker. Astfel, dacă vrei să știi mai multe despre acest subiect interesant, dar și câteva detalii despre marketingul conținutului de poker poți să arunci o privire și peste această secțiune.

1️⃣ Care sunt cele mai bune proiecte cu poker?

Există mai multe proiecte cu poker interesante. Majoritatea dintre acestea oferă mai mult decât simpla acțiune a unui joc de cărți, având diverse abordări și stiluri. Având în vedere că această nișă se află într-o evoluție constantă este de așteptat ca o parte dintre proiectele existente să aibă din ce în mai mult succes.

2️⃣ Care este cel mai bun creator de conținut cu poker?

După cum spuneam există mai multe proiecte de succes. Totuși, recent, Wolfgang a reușit să ducă marketingul conținutului de poker la alt nivel și a depășit borna celor 1.000.000 de urmăritori pe populara platformă Youtube. Este de așteptat ca, în viitorul apropiat, mai mulți creatori de conținut de poker să depășească, la rândul lor, această bornă.

3️⃣ Susține industria jocurilor de noroc creatorii de conținut?

Da, marile cazinouri din Las Vegas au dat tonul și au introdus o politică în sprijinul vloggerilor. Un pas foarte important, după ce, în trecut, absența unui set de reguli clare a dus la multă incertitudine și nesiguranță în rândul celor care au pus bazele anumitor proiecte cu poker.

Articole Similare