Daniel Negreanu si omul din spatele legendei

Daniel Negreanu, sau Kid Poker, cum este poreclit in cercurile sale, este – fara nici o umbra de indoiala – cel mai bun jucator de poker din lume. Dupa cum probabil ati remarcat, este de origine romana, stabilit in Canada.

Daca in momentul de fata valoareaza peste 50 de milioane de USD, trebuie sa stiti ca povestea lui a inceput in anul 1974, 25 Iulie – data nasterii. Parintii lui au emigrat in Toronto, Canada in anul 1974 din motive, se pare, economice – nu aveau de unde sa stie ca toate problemele lor financiare aveau sa dispara. Daniel a reusit sa duca pokerul la rang de arta, iar de la varsta frageda de 16 ani stia ce vroia sa faca: sa devina cel mai bun jucator de poker din lume. Si a reusit.

Isi spune povestea cu un zambet pe buze: era la un joc de biliard, cu niste prieteni, cand a vazut prima data un joc de poker. A jucat toti cei 10 dolari care ii avea la el si i-a pierdut. S-a indragostit de joc si a descoperit ca-i place competitia. S-a dedicat studierii jucatorilor de poker si mai ales, a expresiilor faciale ale acestora, fara a ignora strategiile de baza ale jocului.

Un turneu Poker Stars, ce-l are ca protagonist principal pe Daniel – Kid Poker – Negreanu

Cel mai bun jucator de poker din lume

In anul 1990 participa la primul turneu important din viata lui, ce s-a desfasurat in Las Vegas. Norocul nu i-a suras atunci, pentru a pierdut 3000 USD, fapt ce l-a ambitionat si mai tare. A aprofundat studiul jocului de poker, ba mai mult, si-a studiat adversarii si modurile in care acestia reactionau in situatii limita. A invatat sa fie un jucator inexpresiv, a carui mimica nu tradeaza nici un detaliu.

A devenit cel mai tanar jucator care a obtinut o victorie la WSOP – World Series of Poker, record ce si l-a insusit pana in 2004. In anul 1997 a castigat doua victorii importante la Campionatul Mondial de Poker si a strans premii in valoare de peste 130.000 USD. Un an mai tarziu, la World Series of Poker, a castigat 169.500 USD si o bratara Pot Limit Hold’em, in valoare de 2.000 USD.

A ajuns jucatorul anului, in 2004, cand a castigat World Poker Tour, iar suita de victorii i-a adus 1.117.000 USD, in Atlantic City si mai tarziu, in acelasi an, a castigat 1.770.000 USD in Las Vegas. Aceste victorii i-au propulsat cariera, iar cazinoul Wynn din Vegas l-a numit Ambasador al Pokerului, pana in anul 2005, cand Daniel a renuntat la acest titlu. Motivul? Nu I se permitea sa joace pe mize suficient de mari. Da, poti lua astfel de hotarari cand ai palmaresul lui Daniel: peste 36 de victorii uriase in turneele de poker si castiguri ce depasesc 12 milioane USD.

Daca te numeri printre iubitorii acestui joc de poker, daca esti incepator sau ti-ar placea sa afli mai multe, sa inveti sa joci si mai important – sa castigi – nu trebuie sa-ti lipseasca din biblioteca “Daniel Negreanu’s Power Hold’em Strategy”, o carte ce aduna sfaturi si strategii din cariera lui Daniel, alaturi de alte VIP-uri ale jocului de poker.

Printre aparitii TV, interviuri si bloguri, Daniel este un om normal. Succesul nu i-a luat mintile, conduce o masina absolut normala – pentru nivelul lui – si se relaxeaza ocazional cu o partida de golf. Nu prea iese in oras si spune ca prefera compania prietenilor la o bere si un meci de fotbal.

Un lucrcu extrem de interesant, amatorii de poker pot juca acest joc direct pe site-ul lui si pot alege sa se numere printre norocosii protejati, in cadrul programului “Daniel’s Negreanu Protégé”.

Trebuie sa urmariti povestea lui Kid Poker in cadrul filmului ce-i poarta numele: “Kid Poker – Daniel Negreanu the Poker Legend” – pentru doza zilnica de motivatie, iar daca uneori jocul de poker va depaseste, tineti minte cateva sfaturi, acordate de Daniel intr-un interviu:

1. Atentie la ochii jucatorilor: daca isi privesc jetoanele, au incredere in mana ce le-a fost impartita!

2. Daca se grabesc sa arunce cu jetoanele mai mult ca sigur vor face “call” sau vor ridica miza.

3. Un jucator violent, ce-si arunca chips-urile, este un jucator care, probabil, blufeaza.

4. Daca participantii la joc se angreneaza in discutii fara sens, jucati cu incredere, se pregateste un alt bluf!

5. Nu credeati ca Daniel isi impartaseste secretul, nu-i asa?

Dar daca doriti sa invatati sa jucati poker si sa ridicati acest sport la rangul de arta, nu va pot recomanda un profesor mai bun decat Daniel Negreanu – Kid Poker! Succes!

Articole Similare