World Series of Poker

World Series of Poker, cunoscut si sub numele de WSOP, este un concurs mondial de poker, ce aduna sub tutela sa elita jucatorilor de poker. Fiind un concurs organizat pe categorii, este sustinut anual in Las Vegas, inca din anul 2005. Este sponsorizat de Caesars Corporation si are origini ce dateaza din anul 1969-1970.

Originile acestui eveniment se impletesc cu cele ale lui Benny Binion, numele din spatele cazinoului Horseshoe. Originar din Dallas, Texas, a devenit un partener al cazinoului Las Vegas, iar in anul 1951 a cumparat Eldorado Club si hotelul Apache.

Se spune ca in anul 1970, Benny a invitat 7 dintre cei mai buni jucatori de poker, sau cel putin cei recunoscuti a fi cei mai buni, la acea perioada, pentru a participa intr-un turneu de poker.

Castigatorii fiecarei categorii primesc o bratara WSOP – care este unul dintre cele mai prestigioase distinctii pe care un jucator de poker le poate primi – si premii in bani, un procent din numarul de buy-in-uri si taxe de intrare. De-a lungul timpului, acest eveniment a captivat mii de fani si a crescut in popularitate, datorita premiilor greu de refuzat. A devenit un mijloc de a fi remarcat ca unul dintre cei mai buni jucatori ai planetei.

Spre exemplu, de-a lungul anilor, un concurs s-a remarcat in mod special: 10.000 USD no limit Hold’em Main Event – ce a adunat peste 6.680 de participanti si un premiu colosal, de 10.000.000 USD!

Cel mai prestigios premiu, bratara World Series of Poker

Un eveniment consacrat, ce aduna cei mai buni jucatori din lume

Bratarile WSOP au fost adaugate ca premiu abia in anul 1976, pe langa premiile traditionale. Cu toate ca aceste concursuri de poker acopereau cele mai populare variatii de poker, cel mai popular format de joc era Texas Hold’em, Omaha Hold’em si Seven Card Stud. Cazinoul ce sponsoriza evenimentele lua o parte din banii platiti de jucatori pentru a participa sau pentru a face buy-in, intre 6-10%, apoi redistribuia banii.

Datorita faptului ca participau din ce in ce mai multi jucatori, premiile in bani cresteau in permanenta. Ca sa intelegeti amploarea acestui fenomen, o sa lasam cifrele sa vorbeasca. In anul 2000 s-au inscris 4.780 de jucatori, iar in 2005 numarul noilor inregistrati a sarit de 23.000 jucatori.

Concursul si evenimentul principal World Series of Poker va ofera si o serie de informatii interesante. Spre exemplu, castigatorul WSOP al anului 2017 este Scott Blumstein, ce a incasat 8.150.000 USD, iar mana castigatoare a constituit-o un A si un 2.

Alte statistici WSOP: cel mai in varsta participant fost inregistrat in anul 2010, in varsta de 97 de ani; cel mai tanar participant, al carui castig a inclus si o bratara WSOP, a avut 18 ani, iar locul intai, pentru cele mai mari castiguri in bani ii revine lui Antonio Esfandiari, cu e primit peste 21.107.000 USD!

Si poate ca ati auzit si de Daniel Negreanu, a carui avere valoareaza astazi peste 50 milioane de dolari. Un jucator ce a dus pokerul la rang de arta, este si autorul cartii ce-i poarta numale.

WSOP a inceput sa acorde titlul de jucatorul anului chiar din 2004 si era adresat jucatorilor cu punctajul cel mai mare, punctaj acumulat in cadrul competitiilor. Chiar Daniel Negreanu si-a insusit, atat in 2004, cat si in 2013 acest titlu, alaturi de premii ce depasesc 2.2 milioane de dolari.

Din 2007, turneul World Series of Poker a ajuns si in Europa, cunoscand o expansiune fara precedent. A fost gazduit in Londra si a fost castigat de Annette Obrestad, cu o zi inainte de implinarea a 19 ani. Pe langa premiul de 1 milion de lire, a devenit cea mai tanara persoana care si-a insusit si o bratara WSOP.

In afara de jocul propriu-zis, organizatorii castiga sume colosale din drepturi TV, difuzari online, DVD-uri si lansarea unei academii de poker. Nici jocurile online de poker nu au fost lasate deoparte, iar astazi sume impresionante de poker pot fi castigate si online. Pe site-ul principal World Series of Poker, aveti acces la o intreaga colectie de stiri, jocuri like, jocuri de poker si o impresionanta colectie de sfaturi utile si metode de a invata sa jucati poker ca un profesionist.

In 2018, informatia va sta la indemana, ba chiar aveti posibilitatea sa urmariti scolile online de poker ale celor mai de seama campioni. Nu ramane decat sa lasam dragostea fata de acest joc nemuritor sa va ghideze si nu pot decat sa va urez succes!

Articole Similare