Jucători absenți la Cupa Mondială 2022

Lista de jucători absenți la Cupa Mondială 2022 include multe nume sonore care ar fi putut schimba deznodământul întrecerii din Qatar. Indiferent că vorbim de cei care au ratat calicarea, de neconvocați, de accidentați sau de absenți din motive personale, mereu asupra acestui eveniment (care are loc în premieră în plin sezon competițional) va plana întrebarea “ce ar fi fost dacă?”.

Calificări Campionatul Mondial 2022 Europa

Trofeul Cupei Mondiale

Calificări Cupa Mondială 2022 Europa – eșecul Italiei

Probabil și cele mai bune case de pariuri online au rămas puțin surprinse de faptul că Italia nu a reușit să treacă de calificări Cupa Mondială 2022 Europa. Campionii europeni au fost eliminați surprinzător de Macedonia de Nord, formație care, la rândul ei, a pierdut în fața Portugaliei și, deși aproape, nu a reușit să iasă din preliminarii Cupa Mondială 2022.

Doar lipsa unei naționale ca a Italiei completează lista de jucători absenți la Cupa Mondială 2022 cu nume precum: Gianluigi Donnarumma, Nicolo Barella, Alessandro Bastoni sau Marco Veratti. Toți sub contract cu top echipe de fotbal mondial și cu o cotă de piață de peste 50 de milioane de Euro.

Squadra Azzura nu este singura selecționată cu jucători europeni de calibru care nu a obținut biletele pentru Qatar. De exemplu, Norvegia, Scoția, Austria, Suedia sau Ucraina nu au reușit să ajungă pe lista de echipe calificate Cupa Mondială 2022 și ne-au privat de dreptul de a-i vedea la lucru pe jucători precum:

  • Erling Haaland (Norvegia) – 170 milioane de Euro, cel mai scump jucător absent
  • Martin Odegaard (Norvegia)
  • Andrew Robertson (Scoția)
  • Zlatan Ibrahimovic (Suedia)
  • Oleksandr Zinchenko (Ucraina)
  • David Alaba (Austria)
  • Anthony Elanga (Suedia)

Desigur, acești câțiva fotbaliști europeni nu sunt singurii jucători absenți la Cupa Mondială 2022, însă sunt cei care evoluează pentru favoriții Champions League și pentru selecționate care ne-au obișnuit cu prezențe și evoluții solide la turneele finale ale campionatelor mondiale și europene în ultima perioadă.

Alte echipe eliminate încă din calificări Cupa Mondială 2022

Din afara Europei, cea mai scumpă națională care nu s-a calificat la Campionatul Mondial 2022 este Nigeria, cotată la peste 300 de milioane de Euro. La cum se joacă fotbalul la ora actuală să pariezi doar după bugetul unei echipe este una dintre cele 5 greșeli care te fac să pierzi la pariurile sportive, de aceea înfrângerea nigerienilor în fața Ghanei din playoff nu a șocat foarte multă lume.

Calificări Cupa Mondială 2022

Calificări Cupa Mondială 2022

Totuși, ne-a făcut să ne întrebăm cum Wilfred Ndidi (Leicester), Victor Osimhen (Napoli), Kelechi Iheanacho (Leicester) sau Alex Iwobi (Everton) s-ar fi descurcat dacă ar fi trecut de calificări Cupa Mondială 2022. Aceeași dilemă este valabilă și în cazul egipteanului Mohamed Salah sau a columbianului Luiz Diaz, colegul său din atacul lui Livepool.

Ghinionul accidentaților și neconvocaților

Dacă cei enumerați mai sus nu aveau cum să ajungă în Qatar din cauza faptului că naționalele lor nu au obținut calificarea, lista de jucători absenți la Cupa Mondială 2022 continuă cu sportivi care au ratat prezența la prestigioasa întrecere din cauza unor accidentări sau a faptului că nu i-au convins pe selecţionerii ţărilor lor că merită un loc la turneul final.

Franța – cea mai lungă listă de indisponibilități

Înainte de Cupa Mondială din Qatar, campioana en-titre, Franța s-a confruntat cu o listă de lungă de indisponibilități. Didier Deschamps, antrenorul echipei, nu a putut miza pe serie de jucători incredibili, printre care și câștigătorul detașat al Balonului de Aur – Karim Benzema, care ar fi putut da peste cap în orice moment clasamentul Cupa Mondială 2022. Cei mai importanți jucători francezi care au ratat deplasarea în Qatar din cauza accidentărilor sunt:

  • Karim Benzema (Real Madrid)
  • Paul Pogba (Juventus)
  • N’golo Kante (Chelsea)
  • Christopher Nkunku (RB Leipzig)
  • Presnel Kimpembe (PSG)

Deși a trecut la pas de calificări Cupa Mondială 2022 Europa, Germania nu a reușit să se ridice la înălțimea așteptărilor și a părăsit competiția încă din grupe. Dacă motivul este faptul că nu s-a putut conta pe Marco Reus şi Timo Werner sau unul total diferit, nici cel mai complet ghid la pariuri sportive nu poate spune cu exactitate.

Clasament Cupa Mondială 2022

Teren de antrenament Cupa Mondiala

Din păcate pentru ei, nici englezii și portughezii nu au fost lipsiți de ghinioane înainte întrecerii din Qatar. Reece James și Ben Chilwell doi dintre fundașii importanți ai echipei antrenate de Gareth Southgate au devenit indisponibili din cauza problemelor medicale. În timp ce, Diogo Jota și Renato Sanchez nu au putut, din aceleași motive, să facă deplasarea alături de Cristiano Ronaldo la, cel mai probabil, ultimul său Campionat Mondial.

Din păcăte, lista accidentărilor nu se oprește aici și include și alte nume sonore ale fotbalului mondial.Printre care și cel al lui Sadio Mane, actualmente la Bayern Munchen, care s-a accidentat cu puțin timp înainte de Cupa Mondială și nu a reușit să ajute cea mai bună generație din istoria Senegalului să egaleze performanța din 2002 și să avanseze în sferturile de finală ale competiției.

Deciziile selecționerilor

Mulți nu ar fi crezut că vor completa lista de jucători absenți la Cupa Mondială 2022, dar selecționerii țărilor lor se pare că au avut alte planuri. Evident, nimeni nu poate împăcă pe toată lumea, dar anumite decizii au reușit să șocheze pasionații de fotbal, inclusiv pariorii și amatorii de cazinouri pe bani reali. Tite, antrenorul Braziliei, Luis Enrique, cel al Spaniei și Didier Deschamps, selecționerul campioanei en-titre – Franța, au fost cei mai imprevizibili.

Tite i-a lăsat acasă pe Firmino și pe Coutinho, Luis Enrique pe veteranii David De Gea, Sergio Ramos și Thiago Alcantara, iar Deschamps nu a vrut să mizeze pe jucătorul lui Real Madrid, Ferland Mendy, în condițiile în care acesta evoluează pe un post care nu este complet acoperit la francezi.

Nici Gareth Southgate, una dintre forțele fotbalului mondial, nu s-a lăsat mai prejos și i-a lăsat în afara lotului pe Tammy Abraham de la AS ROMA și pe Jadon Sancho de la Manchester United, acest lucru în condițiile în care a convocat câțiva jucători care nu au beneficiat de foarte mult timp de joc în perioada premergătoare mondialului. Citește și sportivi români celebri!

Întrebări și răspunsuri

La finalul acestui articol, chiar dacă nu am reușit să acoper toate absențele, lucru ce mi s-ar pare aproape imposibil, am decis să ofer răspunsuri la cele mai frecvente întrebări venite din partea utilizatorilor privind lista de jucători absenți la Cupa Mondială 2022 și echipele care au ratat calificare la competiția din Qatar.

1️⃣ Care sunt cei mai buni jucători absenți la Cupa Mondială 2022?

Lista cu jucători absenți la Cupa Mondială 2022 este una foarte amplă. Cel mai scump jucător care nu a participat la competiția din Qatar este norvegianul Erling Haaland, momentan sub contract cu Manchester City și cotat la 170 de milioane de Euro.

2️⃣ Ce echipe nu au reușit să treacă de calificări Cupa Mondială 2022?

Campioana europeană Italia este cel mai sonor nume care nu a reușit să treacă de calificări Cupa Mondială 2022 Europa, însă mai multe naționale importante, unele foarte bine cotate și din punct de vedere financiar, nu au reușit să obțină calificarea la turneul final din Qatar.

3️⃣ Ce jucători de importanți au ratat Cupa Mondiala din cauza accidentărilor?

Deși tările lor s-au aflat pe lista de echipe calificate Cupa Mondială 2022, o serie de jucători importanți au ratat prezența în Qatar din cauza accidentărilor. La Franța, campioana mondială en-titre, au absentat cele mai sonore nume, inclusiv câștigătorul Balonului de Aur, Karim Benzema.

4️⃣ Ce jucători de top nu au fost convocați la Cupa Mondială 2022?

Deși mulți au jucat în calificări Cupa Mondială 2022, lista de jucători neconvocați la turneul final cuprinde câțiva fotbaliști de cel mai înalt nivel. Selecționerii Braziliei, Spaniei și Franței au fost cei care au surprins cel mai mult la alcătuirea loturilor pentru Qatar.

Articole Similare