Favorit la Balonul de Aur

Gala de decernare a Balonului de Aur, eveniment ce va avea loc la Paris pe 17 octombrie, va fi diferită în acest an. Astfel, având în vedere că trofeul va fi acordat pentru prestația avută în timpul sezonului competițional 2021/2022 și nu pentru anul calendaristic, putem spune că există un favorit la Balonul de Aur 2022. Vă invit să citiți articolul și să aflați toate informațiile despre acesta.

Favorit la balonul de aur

Balonul de Aur

În acest caz, pare destul de evident cine câștigă Balonul de Aur 2022. Cu cote infime, care au scăzut sub 1,10, top case de pariuri online din România 2024 îl văd ca favorit cert pe Karim Benzema, liderul de pe teren și din vestiar al celor de la Real Madrid.

de Ionut Alexandru 12 Iulie 2023
Cele mai bune la Pariuri pe Balonul de Aur 2022
1 5/5 500 RON Potrivit 100% iOS, Android Sadio Mane – 50,00 Karim Benzema – 1,01 Cristiano Ronaldo – 75,00 Joacă acum! Termenii și Condițiile generale se aplică 18+, bonus pentru utilizatorii noi înregistrați, depunere minimă 25 RON, rulaj 5x, valabilitate 90 de zile.
2 4.9/5 100% pariu fără risc 300 RON + 200 rotiri gratuite iOS, Android Karim Benzema – 1,05 Salah – 25,00 Lewandowski – 31,00 Joacă acum! Termeni & Condiții se aplică 18+, doar pentru clienții noi: 100% până la 300 RON pariu fără risc + 200 rotiri cash; depozit minim 25 RON; cerințe de pariere sport 3x bonus; cotă minimă 1,40; un singur pariu; valabilitate 30 zile; cazino, sloturi și jocuri: 35x bonus. Rotirile cash nu au cerințe, sunt creditate in 3 tranșe: 50 (Exclusiv Reel Star, val. 0,4 RON/rotire); 50 (Big Bass Bonanza, val. 0,4 RON/rotire); 100 (Fire Joker, val. 0,25 RON/rotire).

Francezul în vârstă de 34, revenit și în angrenajul echipei naționale, a avut un sezon excelent în care a reușit să își îmbunătățească palmaresul cu o serie impresionantă de trofee: UEFA Champions League, UEFA Nations League, Supercupa Spaniei și La Liga. Benzema a jucat ca la prima tinerețe și a încheiat sezonul cu 48 de goluri și 15 pase decisive în toate competițiile.

Jucători Balonul de Aur

Jucători Balonul de Aur

Cine câștigă Balonul de Aur 2022?

Pe lângă cifre, Benzema a devenit un favorit la Balonul de Aur 2022 și prin prisma impactului pe care l-a avut. Atacantul a fost constant și a jucat la un nivel de top pe toată durata sezonului. Mai mult de atât, acesta s-a evidențiat în mai multe momente cheie care au definit sezonul perfect al celor de la Real.

Printre ele inclusiv fazele eliminatorii ale UEFA Champions League, când cei de la Real Madrid au trecut pe rând de Paris Saint Germain, Chelsea, Manchester City, respectiv Liverpool și au răsturnat chiar și unele dintre cele mai bune strategii la pariuri sportive.

În stagiunea precedentă, niciun alt fotbalist nu a avut un impact așa de mare ca al lui Karim Benzema. Ceea ce face greu de crezut că acesta nu va obține majoritatea voturilor și nu își va adjudeca statutul de favorit la Balonul de Aur 2022.

Mai ales în contextul în care revista France Football, care acordă prestigiosul trofeu, și-a atras antipatia fanilor și atenția presei după ce sezonul trecut i-a oferit trofeul lui Lionel Messi în dauna lui Robert Lewandowsky, care a avut un sezon extraordinar în echipamentul lui Bayern Munchen.

Clasament Balonul de Aur

Clasament Balonul de Aur

Contracandidații lui Benzema la câștigarea trofeului

Deși se pare că o să fie un eveniment fără mari răsturnări de situație este bine să aruncăm o privire și peste lista integrală de nominalizați pentru trofeu. Aceasta include 30 de nume, după care se poate face un top 10 jucători Balonul de Aur cu șanse, chiar dacă mici, la detronarea lui Benzema.

Benzema este urmat în topul favoriților de Mohamed Salah, Kylian Mbappe, Vinicius Junior, Robert Lewandoski, Sadio Mane și Kevin De Bruyne, toți cu cote mari, cuprinse între 25 și 50. Așadar, cei care caută câștiguri impresionante la pariuri sportive, ar putea să meargă pe mână specialiștilor și să mizeze pe Sadio Mane.

Fostul jucător al lui Liverpool, actualmente la Bayern Munchen, a adunat 33 de goluri și 5 pase decisive într-un sezon în care a câștigat FA Cup, Carabao Cup (cu Liverpool) și Cupa Africii (alături de naționala Senegalului). De altfel, succesul obținut cu prima reprezentativă este și cel care îl așează mai sus fața de Mohamed Salah în clasament Balonul de Aur preziceri.

Salah a adunat 33 de goluri și 19 pase decisive în stagiunea 2021/2022, dar a pierdut dramatic, chiar în fața fostului său coleg, Mane, în finala Cupei Africii. Totuși, acesta a fost un jucător vital pentru echipa sa de club și ar fi aberant să spunem că nu a contribuit din plin la succesele obținute de echipa antrenată de Jurgen Kloop.

Fanii Barcelonei, noua echipa a lui Robert Lewandowski, spera ca atacantului să îi fie recunoscute meritele și să i se acorde trofeul pe care îl merita în 2021. O posibilă victorie a acestuia nu ar fi atât de aberantă, mai ales dacă luăm în calcul faptul că polonezul a reușit eventul cu Bayern în Germania și a trecut din nou de borna 50+, 57 de goluri și 12 pase decisive.

Alte posibile variante ar putea fi Kylian Mbappe și Kevin De Bruyne. Mbappe, deja un star consacrat al fotbalului mondial, a câștigat Ligue 1 și UEFA Nations League și a adunat 49 de goluri și 31 de pase decisive. De partea cealaltă, De Bruyne, creierul lui Manchester City, câștigătoarea Premier League, s-a remarcat cu 21 de goluri și 18 pase decisive.

Topul este completat de colegii lui Benzema de la Real Madrid: Vinicius Junior, Luka Modric și Thibaut Courtois. Toți au avut prestații solide și au contribuit consistent la succesul legendarei grupări spaniole, însă este greu de crezut că dacă Balonul de Aur va ajunge la un jucător de la Real, acesta nu va merge la Benzema.

Lista integrală de nominalizați la Balonul de Aur

Deși se pare că se știe deja cine câștigă Balonul de Aur 2022, este o mare onoare să te numeri printre cei 30 de jucători nominalizați. Mai ales pentru jucătorii mai tineri, care încă mai au mult de spus în fotbalul mondial și european, este ceva deosebit să își vadă numele lângă superstaruri care aproape au ajuns la statutul de legendă.

Pe lângă Benzema, favorit la Balonul de Aur 2022, jucătorii care ar putea să pună mână pe trofeu în octombrie sunt:

  • Thibaut Courtois (Real Madrid)
  • Rafael Leão (Milan)
  • Christopher Nkunku (Leipzig)
  • Mohamed Salah (Liverpool)
  • Joshua Kimmich (Bayern)
  • Trent Alexander-Arnold (Liverpool)
  • Vinicius JR (Real Madrid)
  • Bernardo Silva (Manchester City)
  • Luis Díaz (Liverpool)
  • Robert Lewandowski (Barcelona/Bayern de Múnich)
  • Riyad Mahrez (Manchester City)
  • Casemiro (Real Madrid/Manchester United)
  • Heung-Min Son (Tottenham)
  • Fabinho (Liverpool)
  • Mike Maignan (Milan)
  • Harry Kane (Tottenham)
  • Darwin Núñez (Liverpool/Benfica)
  • Phil Foden (Manchester City)
  • Sadio Mané (Bayern de Múnich/Liverpool)
  • Sébastien Haller (Dortmund/Ajax)
  • Luka Modrić (Real Madrid)
  • Antonio Rüdiger (Real Madrid/Chelsea)
  • Cristiano Ronaldo (Manchester United)
  • Kevin De Bruyne (Manchester City)
  • Dušan Vlahović (Juventus)
  • Virgil van Dijk (Liverpool)
  • João Cancelo (Manchester City)
  • Kylian Mbappé (PSG)
  • Erling Haaland (Manchester City/Borussia Dortmund)

Premier League arată din nou că este cel mai puternic campionat din lume și dă cei mai mulți jucători pentru Balonul de Aur, 15. Spectaculosul campionat englez este urmat de cel spaniol, La Liga, cu 7 nominalizați și de Bundesliga, cu 4. La polul opus se situează Seria A, cu 3 fotbaliști și Ligue 1, care îl are ca reprezentant doar pe Kylian Mbappe.

Messi, absent de pe lista pentru Balonul de Aur

Cel mai șocant lucru din acest an este absența lui Lionel Messi de pe lista de nominalizați. Jucătorul care deține recordul de Baloane de Aur câștigate, 7 la număr, este absent pentru prima dată, din 2005, de pe această listă. Argentinianul a câștigat titlul alături de PSG, însă nu a avut un impact major asupra formației din capitala Franței, doar 6 goluri în întrecerea internă, respectiv 5 în Champions League.

Nici colegul lui Messi, Neymar nu este pe lista de jucători Balonul de Aur. Cele 17 goluri și 11 pase decisive adunate de brazilian pe parcursul stagiunii 2021/2022 se pare că nu au fost suficiente nici măcar pentru o nominalizare la trofeul care se acordă pentru cel mai bun fotbalist al anului.

Pe de altă parte, Cristiano Ronaldo a prins lista publicată de France Football. Portughezul, care are în vitrina cu trofee 5 Baloane de Aur și este pe locul 2 în topul all-time, nu a traversat un sezon excelent alături de Manchester United, dar tot a reușit să adune 24 de goluri și 4 pase decisive. Totuși, cu cote cuprinse între 75 și 100, este clar că nu este nici pe departe un favorit la Balonul de Aur 2022.

Transmisiune Live Balonul de Aur 2022

Deși nu se află printre cele mai populare pariuri pe fotbal, Balonul de Aur atrage din ce în ce mai mult interes an de an. Astfel, multă lume se interesează pe ce se difuzează Balonul de Aur 2022 în România. Totuși, până în prezent, niciun post de televiziune nu a anunțat într-un mod oficial că va transmite ceremonia din 17 octombrie de la Paris.

Cei care doresc să urmărească neapărat live Balonul de Aur 2022, pot să stea liniștiți. În fiecare an, fastuosul eveniment este transmis în format HD pe canalul oficial de YouTube al publicației L’Equipe. Organizatorii vor oferi mai multe detalii legate de transmisie pe măsura ce data de start se va apropia.

În cadrul ceremoniei de câteva ore din octombrie, vor fi acordate și trofeul Kopa, pentru cel mai bun tânăr jucător, Balonul de Aur la feminin și trofeul Yashin, distincție care se acordă celui mai bun portar și pentru care Thibaut Courtouis, colegul lui Benzema de la Real Madrid, pornește ca favorit.

Live Balonul de Aur 2022

Live Balonul de Aur 2022

Întrebări frecvente despre jocul de Balonul de Aur 2022

În această secțiune am ales să răspund la o serie de întrebări atent selectate despre trofeul care se acordă an de an celui mai bun fotbalist. Astfel, aici poți afla informații esențiale, precum pe ce post se dă Balonul de Aur, ce jucători se află pe lista de nominalizați sau ce jucător pornește cu statutul de favorit.

1️⃣ Cine va câștiga Balonul de Aur?

Karim Benzema este favorit la Balonul de Aur 2022. Francezul a avut un sezon excelent alături de Real Madrid. Acesta a înscris 48 de goluri și a reușit 15 pase decisive, într-o stagiune în care a obținut o serie de trofee importante.

2️⃣ Va câștiga Messi Balonul de Aur?

În mod șocant, deținătorul recordului de Baloane de Aur câștigate nu are nicio șansă să câștige trofeul. Argentinianul a avut un sezon destul de modest în echipamentul lui Paris Saint Germain și nu a fost nici măcăr nominalizat pe lista de jucători Balonul de Aur.

3️⃣ Unde pot să văd live Balonul de Aur 2022?

Până în prezent, niciun post de televiziune din România nu a anunțat că va transmite live Balonul de Aur 2022. Însă, la fel ca în fiecare an, întreaga ceremonie va fi transmisă în direct, în format full HD, pe canalul oficial de YouTube al publicației L’Equipe.

4️⃣ Când se dă Balonul de Aur?

În acest an, Balonul de Aur va fi acordat jucătorului care a avut cea mai bună prestație pe parcursul sezonului competitional 2021/2022 și nu în întreg anul calendastic, precum în ceilalți ani. Ceremonia de decernare va avea loc la Paris, pe 17 octombrie.

5️⃣ La ce oră se dă Balonul de Aur?

Organizatorii nu au anunțat până în prezent ora la care se va desfășura spectaculoasa ceremonie. Cert este că vei putea vedea cine câștigă live Balonul de Aur 2022, pe data de 17 octombrie, pe canalul oficial de YouTube al publicației L’Equipe.

Articole Similare