Psihologia jucătorului de cazinou

Jucătorul de cazinou este privit cu intrigă, admirație sau dezaprobare, în funcție de reușita la masa de joc. Aplauzele vin odată cu câștigul, de aceea jucătorul de cazinou vânează un premiu consistent, ca să dovedească victoria împotriva casei. Cum îți stăpânești emoțiile care te pot detrona, află din articolul nostru despre psihologia jucătorului de cazinou.

Psihologia jucătorului de cazinou

Psihologia jucătorului de cazinou

Când ai intrat într-un cazinou, norocul pare să fie elementul definitoriu pentru reușita jocului, dar de fapt cel mai adesea emoțiile dictează cursul jocului. Este mai ușor de spus decât de pus în aplicare, dar stăpânirea de sine este un element definitoriu în procesul de joc.

Pe parcursul acestui articol vom vorbi despre stăpânirea de sine și comportamentul moderat, care ar trebui să definească psihologia unui jucător echilibrat de cazinou. Folosește emoțiile în avantajul tău, nu te lăsa condus de impulsul momentului.

De ce pariază lumea la cazinou?

Se poate să te fi întrebat de ce există atracția aceasta către jocurile de noroc, către jocul de cazinou. Motivația pariului nu este unitară, oamenii pariază din diferite motive, unele se completează reciproc. De exemplu, jucătorii la sloturi pariază pentru a câștiga bani, dar unii pariază pur și simplu de distracție, alții doar din dorința de a socializa.

Motivațiile oamenilor pentru pariul la jocurile de noroc au o puternică dimensiune temporală, se schimbă mult în timp, conform cercetătorului Mark Griffiths. Dacă la început o persoană se apucă de pariat doar de plăcere, doar pentru a socializa, motivația se poate schimba. În timp intervine intenția obsesivă de a câștiga bani, apoi jocul din nevoia de a recupera pierderile.

Poți controla sau nu jocul la sloturi?

Bineînțeles, un joc de noroc, mai ales dacă este unul automat, cum este cazul păcănelelor, funcționează independent de orice voință sau iscusință a jucătorului. Totuși, este un joc la care trebuie să știi să pierzi. Câștigul tău depinde de obținerea, aleatorie, a unei combinații plătitoare sau a unui jackpot. Nu te păcăli, nu poți controla un astfel de joc, dar este important să nu te controleze el pe tine.

Din numărul total de jucători la cazinou, doar 36% își propun un buget, pe care îl și respectă. Restul de 67% acționează impulsiv. Dacă pierd, riscă mai mult, mizând pe faptul că după o serie de pierderi trebuie să urmeze un câștig. În acest fel, câștigă cazinoul, iar jucătorul pierde. Stăpânește-ți impulsul de a câștiga cu orice preț un joc în care șansele nu-ți sunt favorabile.

Abilități de gestionare a banilor

Psihologia jucătorului de cazinou trebuie să înceapă cu gestionarea banilor, care este crucială pentru succesul pe termen lung la jocurile de cazinou. Este o trăsătură pe care un jucător cu experiență trebuie să o stăpânească. De fapt, doar asupra banilor poți avea control total, iar cazinoul nu poate influența nicicum cheltuielile pe care vrei să le faci. Buna gestionare a banilor, stabilirea și limitarea cheltuielilor sale depind doar de tine.

Buget pentru cazinou

Buget pentru cazinou

Trebuie să te asiguri că nu riști mai mult decât îți permiți. Stabilirea unui buget pentru jocurile de noroc, determinarea sumei de bani pe care ești dispus să o aloci jocului și respectarea strictă a acestei limite. Dacă pierzi la un joc, nu ești slab, nici neinspirat, nici un jucător prost. Dar cu siguranță ești un jucător bun dacă știi să-ți controlezi bugetul și nu acționezi în virtutea comportamentului impulsiv.

Controlul emoțiilor negative la cazinou

Când auzim despre psihologia jucătorului de cazinou, avem imaginea unui personaj extrem de sigur pe sine, analist, care joacă precaut, își calculează foarte bine șansele de joc. Acest model ideal al jucătorului de cazinou, pe care-l vedem mai ales în filme, este jucătorul la mesele cu dealer. Dar când vorbim despre jocul la păcănele, lucrurile sunt puțin diferite.

Auzim de uneori oameni care spun că nu se pot abține atunci când joacă la sloturi, că fac orice să facă rost de bani pentru a juca. Acest comportament este, evident, unul impulsiv și distructiv, determinat de gestionarea proastă a emoțiilor. Dar ce emoții declanșează acest comportament impulsiv la cazinou și cum se pot controla?

Jocul emoțiilor la cazinou

Conform literaturii de specialitate, sunt o serie de emoții care ne pot influența comportamentul: fericire, tristețe, teamă, dezgust, furie, surprindere. Acestea sunt emoțiile de bază, apoi lista se extinde, la entuziasm, distracție, mândrie, satisfacție, dispreț, rușine, stinghereală, bucurie, confuzie, gelozie, seninătate, etc. Stăpânirea emoțiilor la cazinou este importantă pentru a putea controla un comportament impulsiv la pariuri.

Jocul emoțiilor la cazinou

Jocul emoțiilor la cazinou

După cum se observă emoțiile pe care le experimentăm periodic sunt foarte multe, foarte nuanțate, iar multe dintre ele le experimentăm și în sălile de joc. Distracția, mândria încasării unui pot, satisfacția unei mâini bune, furia pierderii la mustață, confuzia unor reguli de joc neclare, rușinea pierderii banilor, mâhnirea de a avea o zi proastă la aparate sau admirația pentru un alt jucător.

Toate aceste emoții, unele atât de confuze încât te pot dezorienta, iar din acest motiv jucătorul poate acționa impulsiv. De aceea îți propunem urmarea unor pași pentru a calma comportamentul impulsiv, astfel poți să-ți controlezi temperamentul și să acționezi mai lucid.

  1. Conștientizarea stării emoționale. Este primul pas pentru a avea situația sub control. Ești în al nouălea cer că ai câștigat sau absolut dezamăgit de nereușita investiției în joc. Conștientizează emoția, repetă în gând sau cu voce tare.
  2. Calmează-te. Indiferent că sufletul tău urlă de fericire sau disperare, inspiră și expiră adânc, numără până la 20. Ți-ai stăvilit emoția? Acum poți să gândești mai limpede.
  3. Eliberează emoția. Doar pentru că ai calmat impulsul de fericire sau furie, nu înseamnă că ți-ai controlat emoția. Va fi nevoie să eliberezi energia care încarcă acea emoție. Vrei să strigi, strigă! Vrei să plângi, mai bine decât să-ți interzici acest lucru. Eliberarea emoțiilor transformă o situație de criză într-una de identificare a soluțiilor.
  4. Identificarea soluției. Ai câștigat o combinație bună la păcănele, ai acoperit investiția, poate și-au rămas și câțiva bani. Ce faci? E bine să joci dacă ai atins pragul stabilit pentru azi? Te simți norocos, dar te poți arunca într-o nouă serie de pariuri doar dacă contul și timpul îți permit acest lucru. Dacă nu, este și mâine o zi. Răspunsul este și mai simplu dacă ai pierdut, nu e cazul să-ți încarci contul a doua oară.
  5. Ia o decizie și nu uita, și mâine este o zi. Nu da vina pe jocuri, pe cazinou, pe viață sau ghinion dacă nu au ieșit câștigurile preconizate. Nu încerca să recuperezi pierderile, iar dacă ai câștigat, și încerci să dublezi câștigul, ia în calcul un posibil eșec.

Trebuie să rămâi cu mintea limpede. Emoțiile pot crește necontrolat într-un mediu de cazinou, emoția și adrenalina întunecă adesea judecata. Marii jucători de cazinou, inclusiv pariorii la sloturi , pot gestiona mai bine un câștig sau un eșec dacă rămân limpezi la minte și nu se lasă absorbiți de emoția jocului. Rămâi concentrat pe strategia ta și ia decizii raționale bazate mai degrabă pe logică decât pe impuls.

Psihologia jucătorului în timpul pariului la masa de joc

Comportamentul jucătorului la masa de joc este diferit de comportamentul jucătorului de cazinou în general. În timpul jocului de blackjack, poker, baccarat, reacția jucătorului va fi diferită decât a jucătorului la sloturi, ruletă sau craps, de exemplu. Primele trei jocuri implică și strategii de joc referitoare la derularea jocului, în timp ce la celelalte jocuri strategiile se referă la mize și tipul de pariuri.

Pariul la masa de joc

Pariul la masa de joc

Dacă urmărești strategiile de joc la ruletă live, vei vedea că sunt diferite în esență de cele de la jocurile de cărți. Rolul jucătorului este concentrat la debutul fiecărui joc, când se alege miza și se plasează pariul. Trebuie să pariezi pe combinații ai mult sau mai puțin riscante, care se potrivesc cu posibilitățile tale de pariere. După ce ai plasat pariul, ești la mâna ruletei.

La alte jocuri cum este blackjack-ul, strategiile sunt diferite. În cazul celor mai bune strategii pentru jocul de blackjack se aplică gândirea strategică și luarea rapidă a deciziilor. Strategia se face în mare parte în timpul jocului, în funcție de cărțile tale și ale dealerului. În acest joc, stăpânirea de sine, atenția și luarea rapidă a deciziilor sunt vitale.

Mentalitatea jucătorului de poker

Jucătorul de poker trebuie, cu siguranță, să cunoască psihologia jocului. Jucătorii profesioniști fac tot posibilul să-și mascheze emoțiile și să nu trădeze reacțiile instinctuale. Puțini reacționează impulsiv, puțini știu să fie maeștrii la cacealma. Spre deosebire de jucătorul la sloturi, un jucător de poker ar trebui să aibă răbdarea în sânge.

Jucătorii mari de cazinou înțeleg că nu fiecare mână sau rotire va avea ca rezultat un câștig, știu să piardă, își asumă riscuri, știu să analizele posibilele combinații de cărți. Măiestria celor mai bogați jucători de poker este răbdarea oportunității perfecte pentru a miza. Observația și memoria sunt alte abilități cheie pentru orice jucător de cazinou.

Falsele așteptări

Dacă pășești într-un cazinou cu gândul de a te îmbogăți, de a face bani de chirie, sau cu așteptarea dublării banilor, faci o mare greșeală. Cazinoul este un loc pentru distracție. Singura așteptare reală atunci când joci la cazinou este să pierzi. Dacă ești pregătit pentru un eventual eșec, o pierdere a banilor investiți în această distracție, atunci surpriza câștigului va fi mai mare, iar pierderile mai ușor de suportat.

Dacă ai o mână bună și mergi all in, și te aștepți să câștigi, dar, la sfârșitul rundei pierzi, vei fi în mod natural mai supărat. În situația opusă, bucuria este mai mare. Starea de spirit la final poate dicta două comportamente. Unii jucători răspund mărind pariul în cazul în care au pierdut, alții reduc pariul. Alți jucători reduc pariul dacă au câștigat.

Cum pariază bărbații?

Profesorul Mark Griffiths a studiat comportamentul de joc din cazinouri și a ajuns la câteva concluzii esențiale. În primul rând, preferințele pentru jocuri se stabilesc în funcție de accesibilitate și de motivație. Persoanele în vârstă aleg jocurile care includ luarea deciziilor și concentrarea, cum ar fi bingo și sloturile.

Cum pariază bărbații

Cum pariază bărbații

Bărbații tind să prefere jocurile bazate pe abilități. Chiar dacă unele jocuri sunt predominant bazate pe noroc și șansă, bărbații au convingerea că jocul de fapt include anumite abilități, pe care ei le stăpânesc.

Indiferent că joacă poker sau la sloturi, bărbații adesea, au iluzia controlului jocului. Bărbaților nu le pasă foarte mult când pierd bani. Chiar dacă au pierdut mulți bani la un joc, atitudinea este următoarea: “îmi permit să pierd”.

Cum pariază femeile la cazinou?

Stereotipic, femeile tind să prefere jocurile bazate pe șansă și noroc: loto, bingo, sloturi, ruletă, craps. Dar femeile pariază mai puțin decât bărbații pentru că în general nu le place să piardă, iar atunci când pierd nu vor să fie expuse publicului larg. Preferă jocurile mai private, care se joacă unul la unul, cum sunt sloturile sau cele contra casei, situațiile în care sentimentul de vinovăție este diminuat.

Jucătorii preferă mizele mari pentru că vor câștiguri mari

Când pariază, jucătorii preferă mizele mari. Jocurile de noroc RNG, cum sunt cele mai bune jocuri de păcănele online, au mize rezonabile și variabile. Cu toate acestea, se preferă mize mai mari per rotire, pentru că și câștigurile sunt mai mari. În general când pariezi pentru șansa unui premiu, satisfacția nu este la fel de mare când premiul este mic.

Inclusiv premiul cel mare la loto, este interesant dacă este câștigat de un singur jucător. Dacă s-ar împărți la câteva sute de persoane, și ai câștiga doar câteva mii de lei, interesul pentru loterie ar fi minim. Jocurile de noroc sunt oportunitatea pe care o primești să obții un premiu mare cu o miză rezonabilă. De multe ori premiul este exponențial, așadar miza este mai mare.

Majoritatea economiștilor susțin că jucătorii sunt atrași de scopul profitului. Cu toate acestea, cercetările psihologice dovedesc că profitul nu este singura motivație de joc. De exemplu, dacă unui jucător îi iasă o cacealma, își va dori cu ardoare să repete figura pentru ca oamenii să-i recunoască abilitățile. Regula de aur în poker este să nu-ți dezvălui niciodată cu totul abilitățile, psihicul uman funcționează exact invers.

Întrebări frecvente

Tu știi de ce pariază oamenii la cazinou, care este psihologia jucătorului de cazinou și cum îți pot schimba emoțiile jocul? Află din articolul nostru cum se comportă jucătorii de cazinou și ce le motivează comportamentul de joc, dar și cum pariază bărbații sau femeile.

1️⃣ Poți controla jocul la sloturi?

Sunt jucători care cred că au abilități speciale care pot determina un câștig la jocul la sloturi, dar acest lucru este pur și simplu greșit. Ce poți controla la jocul de sloturi este bugetul și miza pe care joci. Un alt lucru pe care-l poți controla este comportamentul impulsiv.

2️⃣ Cum influențează emoțiile pariul la cazinou?

De obicei, un câștig sau o pierdere declanșează emoții care controlează comportamentul de joc. Emoțiile pot influența complet comportamentul de joc. Vezi cum le poți gestiona pentru a nu-ți pierde cumpătul în fața unui joc de cazinou, care determină pierderea banilor.

3️⃣ Psihologia jucătorului în timpul pariului la masa de joc?

Jocul de masă este diferit de cel al jucătorului la sloturi, implică diferite strategii de joc, pentru că la jocurile de masă intervenția jucătorului este mai mare. Află care este psiholohia jucătorului la masa de joc și cum îți poți îmbunătăți comportamentul de joc.

Articole Similare