Turneul European de Poker 2022

Turneul European de Poker este recunoscut ca unul dintre cele mai importante turnee de poker din lume, comparabil cu World Poker Tour și World Series of Poker. EPT-ul atrage jucători din întreaga lume care concurează pe o perioadă de câteva luni într-o competiție foarte intensă. Anul acesta European Poker 2022 a avut loc la Monte Carlo. Citiți mai multe despre cele mai importante momente de la turneul de Poker 2022.

Turneul de Poker 2022

Turneul de Poker 2022

European Poker 2022 – Cum a început totul?

European Poker 2022 este organizat de jucătorul profesionist John Duthier, câștigător al turneului Poker Million, care a dorit să facă poker-ul mai accesibil. World Poker Tour și World Series of Poker sunt destinate jucătorilor profesioniști, WSOP este organizat în America, EPT este organizat în cele mai frumoase orașe europene. Astfel a fost creat Turneul European de Poker, care oferă o serie de turnee cu mize mai mici în locații europene.

European Poker 2022, ca toate sezoanele anterioare, se caracterizează prin buy-in-uri considerabil mai mici pentru majoritatea evenimentelor. Deși jocul de bază este Poker Texas Hold’em, care include cei mai cunoscuți jucători din întreaga lume, există și un tur de sateliți disponibil pentru mai mulți oameni în fiecare oraș care găzduiește un eveniment principal. Veți găsi jocuri pentru femei, precum și turnee de poker freeroll.

Turneul de Poker Monte Carlo 2022

Turneul de Poker Monte Carlo 2022

European Poker Tour este format din mai multe evenimente, precum EPT Scandinavian Open sau EPT Praga, fiecare în alt oraș european. Începutul a fost cu numai 7 evenimente, însă astăzi Turneul de Poker 2022 face turnee în 13 locații diferite. Multe dintre orașele EPT au rămas constante de la început, cum ar fi Barcelona, Londra și Copenhaga, în timp ce altele apar doar pentru un sezon sau două.

Intrările pentru evenimentele principale sunt de la 3.000 euro până la 10.000 euro, iar numărul de jucători, care are o creștere constantă, variază de la locație la locație. Turneele bine stabilite, cum ar fi evenimentul Barcelona Open și San Remo, atrag mai mulți jucători și, prin urmare, au un fond de premii mai mare. Turneele sateliți oferă jucătorilor posibilitatea să joace cele mai populare variante de Poker.

Turneul de Poker Monte Carlo 2022

Evenimentul principal de la European Poker 2022 are loc în Monte Carlo, Regatul Monaco și are un fond total de premii de peste 5,2 milioane de euro. După atâtea evenimente în toată Europa, pare logic ca aici să fie organizat cel mai mare poker eveniment al anului, în cel mai faimos loc de jocuri de noroc din întreaga lume.

Evenimentul Principal al EPT Monte Carlo 2022 a avut o taxă de intrare de 5.200 EUR și a atras un total de 1.073 de participanți cu 326 de reintrări suplimentare. Acest grup de jucători internaționali de poker a generat un fond de premii de 5,2 milioane de euro. La EPT Main Event Monte Carlo 2022 au participat jucători din 41 de țări, cei mai mulți din Franța.

Câștigătorii la Turneul de Poker 2022

La masa finală au fost reprezentați jucători din șapte țări diferite: Franța, Spania, Germania, Danemarca, Brazilia, Moldova și SUA. Masa finală EPT Main Event Monte Carlo 2022 îi include pe spaniolul Ramon Collias, alături de doi jucători din Franța – Yannick Cardot și Hugo Pingrey plus Marcelo Simoes Meskeu din Brazilia, Morten Hwam din Danemarca, Dragos Trofimov din Moldova, Erkan Soenmez din Germania și Jaime Cervantes din SUA.

Spaniolul Alejandro Romero a ajuns la masa finală pe locul nouă. Alți jucători care s-au descurcat bine la masă și au încasat sunt Justin Saliba, Niall Farrell, Jason Wheeler, Arthur Conan, Ana Marquez, Jonas Lauck, Ole Schemion, Simone Andrian, Julien Martini, Sofia Lovgren, Guillaume Diaz, Gaele Baumann, Sylvain Loosli, Alexandros Colonias, Arnaud Matherne, Mikita Badziakouski, Koray Aldemir, Fabian Quos, Maryn Van Rooy, Rainer Kempe, Spragie, Rafael Moraes, Yuriy Dziwielewski.

Câștigători European Poker 2022

Câștigători European Poker 2022

Francezul Yannick Cardot a fost primul care a căzut la masa finală la turneul de Poker 2022 pe locul opt, urmat de Roman Colillas, care și-a încheiat runda puternică pe locul șapte. Germanul Erkan Soenmez a căzut pe locul șase, urmat de francezul Hugo Pingrey pe locul cinci. Victoriile în serie ale americanului Jaime Cervantes s-au oprit brusc și el s-a ales cu patru.

Moldoveanul Dragoş Trofimov a fost eliminat la trei poturi când un as-patru a pierdut în fața unui jack-six, iar Hvam a făcut flop cu două perechi. Mesqueu a avut un avans substanțial când heads-up-ul a început cu 25,2 la 6,9M a lui Hvam. În mâna finală, Mesqueu a primit o pereche de regi și Hvam a făcut o poziție finală cu King-ten.

EPT Main Event Monte Carlo 2022 – Masa Finală

Hvam a făcut flop în remiză în chintă interioară, dar a urmat un turn și river. Cărțile lui Meskew au câștigat. Morten Hvam a coborât pe locul doi și a câștigat 564.640 €. Marcelo Simoes Mesqueu a adunat 939.840 € și este primul brazilian care a câștigat Turneul de poker Monte Carlo 2022 pentru Brazilia.

Concluziile noastre despre Turneul de poker Monte Carlo 2022

Turneul de poker Monte Carlo 2022 a fost un eveniment extraordinar. Așteptăm cu nerăbdare și sezonul următor, pe care îl vom urmări și vă vom povesti. Din fericire pentru cei care nu pot participa la European Poker 2022, există site-uri de poker online licențiate unde pot practica jocul în siguranță, chiar și cu jucători reali din întreaga lume.

Pe lângă faptul că online vă puteți testa strategia de poker, în mediul digital veți găsi și calculatoare de poker, care sunt instrumente de software pentru jucătorii online care calculează automat cotele, folosind informațiile disponibile. Calculatoarele de poker sunt ajutoare indispensabile pentru toți jucătorii începători care nu înțeleg pe deplin matematica poker-ului, principiile calculării cotelor și probabilităților pentru anumite mâini și vă vor pregăti pentru marele joc.

Întrebări și Răspunsuri despre European Poker 2022

Interesul pentru acest eveniment este mare și de aceea am creat o categorie în care am adunat întrebările voastre. Am adăugat răspunsuri scurte pentru cei mai nerăbdători dintre voi, iar dacă subiectul vă interesează, puteți accesa linkurile relevante pentru mai multe informații. Citiți cele mai frecvente întrebări despre EPT 2022.

1️⃣ Cum a fost creat Turneul de Poker European?

Turneul European de Poker a fost creat cu scopul mai mulți oameni să se poată implica și să concureze pentru marile premii. Acest TEP a fost creat de John Duthier, ca un analog al turneelor americane, dar cu o miză de intrare mult mai mică, tocmai pentru a-l face mai accesibil pentru o gamă mai largă de oameni.

2️⃣ Unde a avut loc Turneul de Poker European în anul 2022?

Turneul de Poker European din anul 2022 a fost găzduit de capitala europeană a jocurilor de noroc – Monte Carlo. În Monaco a fost organizată masa finală a jocului dar evenimente de poker au avut loc în multe orașe europene cunoscute cu atracțiile lor turistice. De asemenea, au fost organizate și turnee adiționale pentru un public mai larg.

3️⃣ Cine a participat la EPT Main Event Monte Carlo 2022?

La masa finală au ajuns jucători profesioniști din următoarele țări europene - Franța, Spania, Germania, Danemarca, Brazilia, Moldova și SUA. Jocul final a fost între spaniolul Ramon Collias, francezii Yannick Cardot și Hugo Pingrey, brazilianul Marcelo Simoes Meskeu, danezul Morten Hwam, Dragos Trofimov din Republică Moldova, Erkan Soenmez din Germania și din America - Jaime Cervantes.

4️⃣ Cine a câștigat Turneul de Poker din Monte Carlo 2022?

După un duel heads-up de scurtă durată cu Morten Hvam, brazilianul Mesqueu a câștigat cea mai mare parte din fondul de premii de 5.204.050 euro în cel de-al doilea eveniment principal EPT ca mărime din istoria. Premiul de 939.840 euro reprezintă cel mai mare premiu din cariera sa și același lucru este valabil și pentru vice-campionatul Hvam.

5️⃣ Pot juca Poker și online?

Da! Puteți juca poker și la cazinou online. Piața din România oferă o selecție bogată de cazinouri care au și platforme de poker. Operatorii sunt licențiați de ONJN și oferă jocuri sigure. Puteți alege din mai multe variante de poker și puteți încerca să folosiți și un calculator de poker online.

Articole Similare