Cele mai populare variante de Poker

Prima partidă de poker a fost jucată acum 200 de ani în New Orleans – un oraș de emigranți, veniți din întreaga lume. Însă, explozia poker-ului a avut loc la începutul secolului nostru. Astăzi, jocul este o preocupare fascinantă, jucată de zeci de milioane de oameni, este studiat la universități și apreciat de matematicieni. În cei 200 de ani, poker-ul a suferit mai multe schimbări, au apărut multe variante, dar câteva dintre acestea sunt preferate de jucătorii și pot fi găsite la aproape fiecare cazinou, terestru sau online.

Texas Hold’em Poker

Aceasta este cea mai populară variantă de poker. Ca să câștigați la Texas Hold’em trebuie să obțineți cea mai bună combinație de 5 cărți. Dealerul distribuie cărțile în sensul acela de ceasornic. Primii doi jucătorii, aflați în partea stângă a dealerului sunt obligați să pună pe masa mizele cu care începe jocul – blind small și blind big. Acest lucru se face pentru a începe jocul și ca jucătorii să nu aștepte cea mai bună mână (As-As) ca să parieze. Pariul la poker este un mod de acțiune, care definește rezultatul final și este un instrument al jocului. La poker nu se pariază ca la jocurile de noroc, cu scopul de a ghici rezultatul sau cu speranța de a avea noroc. Fiecare jucător primește 2 cărți cu fața în jos. Jucătorul se uită la aceste cărți dar acestea rămân pe masa. Scopul este să se formeze cea mai bună combinație între aceste 2 cărți și cele 5, puse pe masa, în fața dealerului. Prima sesiune de joc se numește Pre-flop. Primul jucător aflat în stânga jucătorului care a făcut blindul mare are 3 opțiuni – să plătească (call), să mărească miza (Raise) sau să renunțe (fold). A doua sesiune este Flop. Dealerul pune 3 cărți pe masa, cu fața în sus. Acum jucătorii pot anunța și pas (check), adică rămân în joc fără să parieze suplimentar. A 3-a runda este Turn. Dealerul pune a 4-a carte pe masa, cu fața in sus. Ultima rundă este River. Dealerul pune pe masa și a 5-a carte, cu fața în sus. După această rundă urmează Show-Down – jucătorul descoperă cărțile sale.

Hold'em poker masa de joc

Poker Hold’em

Omaha Poker

Există două variante de Omaha dar cea mai populară este Omaha Pot-Limit. Exact cum este și Texas Hold’em, Omaha este un joc flop cu cărți care sunt comune pentru toți jucătorii. Fiecare jucător primește cărțile sale și le folosește ca să creeze cea mai bună combinație de 5 cărți cu cărțile aflate pe masa. Diferența principală între cele două jocuri este ca în cazul jocului Hold’em, toți jucătorii primesc câte 2 cărți, iar în cazul variantei Omaha, prima mână a jucătorilor este compusă din 4 cărți. Ca să obțneți o combinație cu potențial de câștig trebuie să folosiți 2 dintre cărțile primite și 3 dintre cărțile de pe masa. Nu puteți realiza o combinație câștigătoare, folosind, de exemplu, numai una dintre cărțile comune. Mulți jucători experimentați pariază cu mâini semi-terminate încă de la runda flop, deoarece știu că există o șansă mare să adune cea mai puternică mână și astfel să câștige mai multe jetoane. Omaha Poker este un joc plin de acțiune în care puteți avea mari pierderi, dacă nu acordați atenție celor patru cărți. Înainte de a începe să învățați acest joc, este o idee bună să petreceți ceva timp, învățând elementele de bază ale variantei Texas Hold’em, pentru a obține o mai bună înțelegere a jocului. După aceea puteți încerca și această variantă.

Omaha poker

Omaha poker

Stud poker cu 7 cărți

Seven Card Stud este cea mai populară versiune de poker stud și este jucată între 2 și 8 jucători. Fiecare jucător primește câte șapte cărți, trei cu fața în jos și celelalte cu fața în sus. După prima mână, fiecare jucător arată o singură carte și cel cu cea mai mică carte trebuie să “intre”, ceea ce înseamnă că trebuie să facă un pariu în valoare de cel puțin 1/2 din cel mai mic pariu de pe masa. Dacă doi sau mai mulți jucători au aceleași cărți de valoare mică, “intrarea”, o face cel care este mai aproape de partea stângă a dealerului. Acest pariu este recunoscut ca primul vostru pariu, astfel încât dacă nimeni nu ridică pariul, nu va trebui să pariați mai mult pentru a vedea următoarea carte. Sunt cinci runde de pariere. În cazul jocului Poker Stud cu 7 cărți cu pariu limitat, toate pariurile trebuie să fie egale fie cu limita inferioară, fie cu cel mai mare pariu, în funcție de runda de pariere. În primele două runde toate pariurile trebuie să fie egale cu pariul minim fixat. În runda a treia, a patra și a cincea, toate pariurile trebuie să fie egale cu pariul cu limita superioară.

Stud Poker cu 7 cărți

Stud Poker cu 7 cărți

De ce pokerul are un asemenea succes? Chiar dacă oamenii joacă multe alte jocuri, precum șah, table, video jocuri, păcănele, pokerul rămâne preferată activitate pentru cei mai mulți. În poker nu există numai reguli și noroc, aici contribuie și intuiția jucătorului, psihologia și disciplina. Un jucător reușit de poker trebuie să cunoască foarte bine comportamentul adversarilor săi, să citească gândurile lor și să presupună următoarele mișcări. Este o luptă de a ne citim unii pe ceilalți și exact acesta este motivul care face pokerul unul dintre cele mai populare jocuri de cărți din lume.

Articole Similare