Răzvan Belea – marele câștigător European Poker Tour 2023

Răzvan Belea a devenit primul jucător de poker din România care a câștigat European Poker Tour. Tânărul din Târgu Jiu a câștigat primul său titlu live și a plecat acasa cu un premiu colosal de peste un milion de euro. Citește articolul de mai jos și află totul despre marea victorie obținută de compatriotul nostru.

Răzvan Belea

razvyqq – începuturile lui Răzvan Belea în lumea pokerului

Răzvan Belea, cunoscut în lumea pokerului online sub username-ul razvyqq, a urmat toate etapele logice, adică a început să joace poker de la zero. Astfel, câștigătorul EPT 2023 de la Paris a început să dezlege tainele acestui joc în orașul natal, alături de prietenii săi din copilărie.

Disponibil pe iOS & Android Platformă poker online de top
T&C se aplică 18+, numai pentru jucători noi, 100% până la 600$; codul STARS600. Se acumulează puncte pentru eliberarea bonusului. Termenul pentru acumularea punctelor este de 4 luni. Depunere minimă $10, €10 sau £10.

Apoi, după ce a prins microbul jocului, s-a apucat de turnee online gratis pe cele mai bune site-uri de poker online din România. Ulterior, succesul l-a cunoscut pe Pokerstars, platformă de care s-a folosit și pentru a achita cei 5.300 de euro cu care a plătit intrarea la Pokerstars European Poker Tour 2023, turneul care i-a adus titlul de campion și cel mai consistent premiu din carieră, cel puțin până în acest moment.

Succesul lui Răzvan Belea la European Poker Tour 2023

După ce EPT 2022 a fost găzduit de Monte Carlo și a fost un real succes, Pokerstars European Poker Tour 2023 a avut loc la Hyatt Regency Paris Etoile și a inclus 30 de turnee împărțite pe parcursul a 12 zile.

Un total de 11.278 de intrări au fost făcute în total pe întreg parcursul evenimentul, iar fondul total de premiere a depășit suma de 33 de milioane de dolari. Cifre statistice impresionante, care nu prevedeau succesul lui Răzvan Belea la European Poker Tour.

European Poker Tour

European Poker Tour

La evenimentul principal de la EPT Paris 2023, s-au efectuat 1.606 înscrieri de 5.300 de euro, iar fondul de premii a fost 7.708.800 de euro, din care mai mult de 3.000.000 de euro au ajuns la primii 5 clasați, printre care, evident și câștigătorul European Poker Tour 2023, Răzvan Belea. De altfel, compatriotul nostru a deținut primul loc după zilele 4 și 5 și nu a cedat șefia clasamentului nici în timpul marii finale.

Masa finală

Masa finală a fost compusă din 5 jucători, dintre care doar 4 au pornit cu șanse reale, având în vedere că estonul Henri Kasper avea un număr limitat de chipsuri. În aceste condiții, razvyqq și suedezul Peter Jorgne au controlat finala, una care s-a întins pe parcursul a aproximativ 5 ore și s-a încheiat cu victoria jucătorului român.

Pornind cu un număr dublu de jetoane față de suedez, în acest punct, succesul lui Răzvan Belea la European Poker Tour părea facil. Astfel, Răzvan nu a avut mari probleme nici în duelul heads-up și cu relativ puține emoții a reușit să intre în posesia premiului de 1.170.000 de euro și titlul de câștigător European Poker Tour 2023, în timp ce Jorgne a trebuit să se mulțumească un premiu de “doar 780.100 de euro.”

După toate acestea, deși a arătat calm și multă stăpânirea de sine în timpul partidelor, Răzvan Belea a fost vizibil emoționat la interviurile de după. Acesta și-a manifestat admirația pentru persoanele care i-au oferit suport pe parcursul călătoriei sale și s-a declarat extrem de fericit că a reușit să își îndeplinească un vis.

Răzvan Belea – câștiguri din poker

Cum era de așteptat, câștigul de peste 1.100.000 de euro este cel mai mare din cariera jucătorului de poker. Acesta a bifat și alte victorii importante în cadrul altor evenimente live, însă niciuna atât de consistent. De altfel, suma l-a propulsat pe Răzvan direct în topul celor mai buni jucători de poker din România.

  • Răzvan Belea câștiguri poker:
  • European Poker Tour 2023 – € 1.170,000
  • 888poker Live – Bucharest – € 50.000
  • Eureka PokerTour Bucharest – € 29.200

Desigur, după cum menționam, Răzvan și-a început cariera de poker în mediul online, de unde a reușit să adune impresionanta sumă de $ 1.259.178, astfel câștigurile de $ 1.362.892 din turneele live, sumă la care a ajuns după ce a fost desemnat câștigător European Poker Tour 2023, sunt doar o încununare și o validare a carierei de jucător de poker profesionist pe care acesta se pare a urmat-o.

Întrebări frecvente despre Răzvan Belea

La finalul acestui articol, propun o serie de întrebări frecvente primite de la utilizatori privind victoria lui Răzvan Belea de la European Poker Tour 2023. Astfel, dacă mai ai anumite nelămuriri pe marginea acestui subiect viral în România, te invit să citești și această secțiune.

1️⃣ Cum a început Răzvan Belea pokerul?

Cum era de așteptat, începuturile lui Răzvan Belea în lumea pokerului s-au consemnat, conform spuselor acestuia, urmând toate etapele logice. Astfel, acesta a învățat tainele celui mai popular joc de cărți alături de prieteni și cunoștinte în orașul său natal, Târgu-Jiu.

2️⃣ Unde a avut loc European Poker Tour 2023?

Capitala Franței, Paris a fost gazda European Poker Tour 2023. Evenimentul a fost unul uriaș și a inclus și a inclus un total de 30 de turnee împărțite pe parcursul a 12 zile și un fond de premiere impresionant de peste 30 de milioane de euro.

3️⃣ Cum a ajuns Răzvan câștigător European Poker Tour 2023?

Răzvan Belea s-a instalat în postura de chip leader încă din primele zile ale evenimentului. Acesta a trecut la masa finală de suedezul Peter Jorgne și a intrat în posesia impresionantei sume de 1.170.000 de euro, cea mai mare din întreaga sa carieră.

4️⃣ Cât sunt Răzvan Belea câștiguri poker?

Având în vedere că joacă de câțiva ani buni, Răzvan Belea câștiguri poker sunt destul de impresionante. Totuși, victoria de la European Poker Tour 2023 a fost cea care l-a propulsat pe acesta în topul celor mai buni jucători români de poker live.

5️⃣ Pe ce platformă online joacă Răzvan Belea?

Răzvan Belea, cunoscut în mediul online și drept razvyqq, a câștigat intrarea la European Poker Tour 2023, eveniment la care, ulterior, urma să câștige evenimentul principal, printr-un satelit de buy-in cu $ 530 pe Pokerstars, una dintre cele mai bune platforme de poker ce activează pe teritoriul României.

Articole Similare