Jucători poker România – realizări notabile și sume câștigate

Pokerul este un joc care se bucură de o popularitate imensă la nivel mondială, iar, cel puțin în ultimul deceniu, putem spune că avem din ce mai mulți jucători de poker români. Dintre aceștia, cei foarte talentați și perseverenți au devenit faimoși și la nivel internațional. În aceste condiții, m-am gândit că ar fi păcat să nu existe pe site-ul nostru o listă care să includă cei mai cunoscuți jucători poker România.

Top jucători poker România

O mână de poker

Top jucători poker România

  Până relativ recent, jucătorii profesioniști români se ascundeau în spatele numelor de utilizator și jucau exclusiv pe site-uri de poker, dar în ultimii ani au început să apară în orașele mari primele cluburi oficiale de poker. Datorită turneelor și evenimentelor regulate, acestea au adunat în jurul lor sute de pasionați dornici să concureze pentru premii atractive.

Din acest motiv, România a produs mai mulți jucători care au cunoscut succesul și în afara granițelor țării. Unii dintre aceștia sunt celebri în comunitatea internațională de poker și au reușit, datorită unor premii foarte consistente, să își rotunjească considerabil veniturile. Deși aș avea destule nume din care să aleg, nu voi face un top jucători poker România, ci doar voi menționa câțiva dintre jucătorii care au ajuns pe scena internațională și o mică parte din povestea lor de viață.

Cei mai buni jucători de poker din România

  Dacă nu ești la curent cu lumea pokerul, poate o să te șocheze faptul că de-a lungul carierei cei mai buni jucători de poker din România au pus mână pe niște sume fabuloase de bani, care rivalizează cu cele mai mari câștiguri la poker online.

  • Jucători poker România cu cele mai mari câștiguri live:
  • Alexandru Papazian – $3.775.255
  • Florian Duță – $2.830.056
  • Vlad Darie – $2.362.278
  • Ionel Anton – $2.112.769
  • Dan Murariu – $1.422.335

De asemenea, un alt fapt la care poate nu așteptai este acela că există jucători de poker România, într-adevăr nu mulți, care au câștigat brățări la anumite evenimente World Series of Poker (WSOP), evenimente care pun față în față o parte dintre cei mai buni jucători ai planetei.

Ionel Anton

Despre Ionel Anton

Ionel Anton

  Ionel Anton nu are multe în comun cu ceilalți jucători poker România. Acesta a jucat fotbal de performanță și a fost olimpic la matematică. De altfel, se presupune că Anton l-a învățat poker pe mult mai celebrul Victor Pițurcă, fostul selecționer al echipei naționale de fotbal.

În 2011, a luat locul 3 la Pokerstars Caribbean Adventure și a câștigat 1.350.000 de dolari. Deși are peste 2.000.000 de dolari câștigați din turnee live, Ionel Anton nu a apreciat niciodată interesul din partea presei și a încercat pe cât posibil să evite atenția publică.

Vlad Darie

Despre Vlad Darie

Vlad Darie

Sătmăreanul Vlad Darie are locul său printre top jucători poker România. Deși cel mai mare câștig al său la un singur eveniment este de 224.190 de dolari, relativ mic pentru un jucător de asemenea calibru, înregistrat la WPT Tournament of Champions, unde a obținut locul 2, Darie stă foarte bine la câștiguri totale din turnee live, unde a ajuns la o sumă impresionantă de peste 2.300.000 de dolari.

Dan Chișu

Despre Dan Chișu

Dan Chișu

În mod clar printre cei mai cunoscuți jucători de poker din România, Dan Chișu, faimosul actor, regizor și producător de filme, i-a pokerul foarte în serios. Ajuns deja la o vârstă respectabilă, Chișu a adunat peste 1.300.000 de dolari din turnee de poker live. Cel mai mare premiu câștigat, până în prezent, este de 198.112 de dolari și fost câștigat în 2022 la Londra.

Mihai Gabriel Niște

Despre Mihai Niște

Mihai Gabriel Niște

  Cu câteva zeci de mii de dolari câștigați în plus la turneele live față de Chișu, Mihai Niște trebuie menționat atunci când vorbim de jucători poker România. Acesta și-a atins cu adevărat potențialul în anul 2019, când a reușit să câștige un turneu în Cipru și să plece acasă cu impresionantă sumă de 162.621 de dolari.

Dan Murariu

Despre Dan Murariu

Dan Murariu

  Cu câștiguri live în valoare de peste 1.400.000 de dolari, Dan Murariu se remarcă și el printre jucători de poker România. Născut în Onești, județul Iași, acesta spune că a descoperit Texas Hold’em la internet cafe-uri și că a început cu turneele gratis, la fel ca noi toți. S-a hotărât să se dedice în totalitate jocului de cărți după ce a câștigat locul 4 la un turneu de 30 de dolari și a plecat acasă cu un iPod și 1.000 de dolari.

Florian Duță

Despre Florian Duță

Florian Duță

  Născut în județul Argeș, dar stabilit în Anglia, Florian Duță este un alt jucător care a obținut rezultate pe termen lung. Câștigurile sale în valoare de peste 2.800.000 de dolari îl pun pe locul 2 în lista de câștiguri live jucători poker România. Duță își dedică întreaga viață pokerului, acesta participă la sesiuni de coaching cu alți jucători și este mereu la curent cu strategiile de poker pe care adversarii săi le-ar putea pune în practică.

Alexandru Papazian cu brățăra WSOP

Despre Alexandru Papazian

Alexandru Papazian

  Papazian ocupă prima poziție în ceea ce privește câștigurile și prezența sa pe lista cu cei mai buni jucători de poker din România este incontestabilă. De altfel, este primul român care a reușit să câștige o brățără WSOP, în cadrul turneului Crazy Eights de la Las Vegas, turneu în care a câștigat și premiul cel mare de 888.888 de dolari.

Din cei peste 3.700.000 de dolari câștigați live, aproximativ 1.400.000 de dolari au venit de la un singur eveniment, un turneu cu un buy-in de 25.000 de dolari la care au participat o parte dintre cei mai buni jucători de poker din lume, inclusiv canadianul cu origini românești Daniel Negreanu, care a terminat turneul pe locul 15.

Întrebări frecvente despre jucători poker România

  În acestă secțiune vei găsi răspunsul la cele mai interesante întrebări puse de utilizatori legate de jucători poker România, respectiv de sumele fabuloase pe care aceștia au reușit să le câștige din popularul joc de cărți. Așadar, citește răspunsurile și poți să îți satisfaci și ultimele curiozități legate de acest subiect.

1️⃣ Care sunt cei mai buni jucători de poker din România?

Există mulți jucători profesioniști pe teritoriul țării noastre. Totuși, am putea spune că cei mai buni jucători de poker din România sunt cei care conduc topul câștigurilor din evenimente live. Citește tot articolul și află mai multe despre sumele fantastice pe care aceștiau au reușit să le câștige după ce s-au impus în diferite evenimente.

2️⃣ Care sunt cei mai cunoscuți jucători de poker din România?

Din lista cu cei mai cunoscuți jucători de poker din România îl putem evidenția pe Dan Chișu. Pe parcursul ultimilor ani, celebrul regizor, actor și producător de filme a reușit să câștige peste 1,3 milioane de dolari în cadrul evenimentelor live de poker.

3️⃣ Ce jucători poker România au câștigat o brățară World Series of Poker?

Până în prezent, Alexandru Papazian este singurul și primul jucător de poker din România care a câștigat o brățară World Series of Poker. Acest lucru s-a întâmplat în cadrul turneului Crazy Eights de la Las Vegas, turneu în care a câștigat și premiul cel mare de 888.888 de dolari.

4️⃣ Cine conduce top jucători poker România?

De-a lungul timpului, mai mulți jucători de poker România au reușit să se facă remarcați la nivel internațional. Totuși, dacă luăm în calcul câștigurile obținute la turneele live, Alexandru Papazian, Florian Duță și Vlad Darie sunt jucătorii născuți în țara noastră cu cele mai mari câștiguri obținute din poker live.

Articole Similare