Poker tells – top 10 cele mai comune povești pe care le spune pokerul

Cu siguranță ați auzit de Poker tells, poveștile pe care le spun jucătorii atunci când joacă poker! Există și jucători care își pun toată credința în limbajul trupului adversarului, alții care le combină cu o strategie bună de joc și o a treia grupă, care ignoră ce are de spus partenerul de joc și se concentrează numai pe abilitățile sale. Poker-ul este un joc bazat pe disponibilitatea informațiilor. Nu avem de unde să știm cu siguranță cât de bune sau rele sunt cărțile adversarului și nici nu avem cum să schimbăm acest lucru. Pentru simplu fapt că poker-ul este un joc de interacțiune umană, primim indicii de la ceilalți jucători – schimbarea modelului de pariere, a comportamentului fizic – ceea ce indică puterea sau slăbiciunea mâinii lor. Acestea se numesc „poker tells”. La poker online lucrurile stau altfel!

Un jucător are un avantaj dacă observă și înțelege semnificația povestirii unui alt jucător, în special dacă limbajul trupului este inconștient și înțeles. Uneori, un jucător poate chiar falsifica ,,povestea”, sperând să-și inducă adversarii în eroare, să facă acțiuni greșite, ca răspuns la bluff. Până la urmă, pentru mulți, poker-ul este un joc de înșelăciune.

Imagine cu mână bună la poker

Poker si poveștile lui

Mișcări defensive, mișcarea mâinii involuntar către jetoane, înainte să-i vină rândul la pariu, este un semn puternic că mâna pe care o deține jucătorul este slabă. Explicația este că un jucător care deține o mână puternică, cel mai probabil așteaptă să se facă pariurile, fără să miște un deget, pentru că știe că are sorți de izbândă. Un jucător care are cărți foarte slabe are impulsul de a întinde mâinile către jetoanele adversarului, pentru a-l împiedica să parieze.

Aceste gesturi sunt extrem de subtile și doar un ochi bine format le poate prinde. Sunt mai multe semnale subtile pe care le transmite corpul în mod inconștient, atunci când este în defensivă și tocmai pentru că sunt defensive, sunt de încredere, deoarece este mai puțin probabil ca atunci când jucătorul are o mână bună, acesta să le elibereze în mod inconștient. Unii jucători, care cunosc aceste detalii, lucrează destul de mult pentru a limita orice limbaj al corpului, astfel se mișcă mult mai puțin. Ideal ar fi să vă cunoșteați adversarul în afara zonei de stres, să-i cunoașteți comportamentul normal, astfel ca atunci când este la masa de joc, să puteți să prindeți micile semnale.

Ezitările și pauzele la pariuri sunt un semn ca jucătorul are o mână considerabilă și probabilă. Dacă adversul nu depune nici un efort la pariu și nu vedeți nici o ezitare, cel mai probabil este vorba de un bluff. Ideea în spatele acestui mecanism este că jucătorii care pariază pe mâinii slabe și pe bluf, nu vor să atragă atenția asupra lor, să le fie studiat limbajul corpului. Cu cât se întârzie mai mult, cu atât sunt mai multe șanse ca un jucător să se prindă de bluf. Pariul direct și rapid este o modalitatea de transpune încrederea, exact ceea își dorește și trișorul, pe când un jucător cu o mână puternică are mai multe incertitudini și va ezita la plasarea pariului.

Dubla verificare a cărților este un alt semn ostentativ dar care poate fi interpretat greșit. Un jucător care pune un pariu mare, pe o mânî de joc nu foarte bună, ar verifica relaxat și instinctiv cărțile pentru a doua oară, însă un jucător cu experiență știe exact că acesta poate fi considerat un semn că are o mână rea și că este cacialma. Dacă acest jucător ar trișa, nu ar dori să facă ceva care teoretic ar putea transmite slăbiciune sau incertitudine. Și verificare dublă a cărților pot, pentru mulți oameni, să transmită incertitudine, astfel încât un bluffer ar ocoli această acțiune instinctiv.

Imagine cu jetoane și cărți de poker

Poker un joc popular

Chemarea pariurilor rapide sunt extrem de utile în identificarea unei mâini slabe. Un jucător care nu deține un atu, va încerca să facă apelurile destul de rapid, pentru ca pariul să nu se mărească, în timp ce un jucător cu mâna bună este concentrat pe maximizarea valorii și jucarea acestei mâini în cel mai bun mod. Un jucător care are cărți bune va lua o pauză de gândire, înaintea plasării unui pariu. Cu cât este mai rapid un apel, imediat după ce ultima carte a fost distribuită, cu atât este mai probabilă o mână slabă.

Nivelul de atenție și comportamentul neglijent al unui jucător vă poate da detalii la cât de serios este la masa de poker. Dacă jucătorul folosește metode de distragere, cum sunt telefoanele, tabletele, fumatul excesiv și privitul în jur, acesta nu este un jucător implicat și cel mai probabil nu știe nici de poveștile poker cu 5 cărți, prin urmare va face foarte multe greșeli. Deși recunoașterea nivelului de atenție al unui jucător poate să nu fie neapărat un indicator bun al puterii specifice a jucătorului în acea mână, de multe ori îți poate spune ceva mai util în ceea ce privește nivelul de îndemânare al jucătorului. Dacă el nu acordă atenție la masă, acel jucător nu are toate informațiile pe care tu, jucătorul atent, le aduni constant. Astfel de jucători operează în dezavantaj.

Contactul vizual, deși se spune că un om educat menține contactul vizual, la jocul de poker este puțin răsturnată situația. O mână mare adesea îi face pe jucători să fie mai relaxați, iar atunci când sunt mai relaxați, sunt mai susceptibili să facă contactul vizual decât contrar. Jucătorii care sunt slabi sau care trișează, sunt de obicei mai puțin confortabili în legătură cu situația și nu vor fi atât de gata să vă privească direct. Atunci când cineva evită contactul vizual, are cu siguranță de ascuns ceva. Totuși, ca în toate povestirile există și excepție de la regulă. Atunci când un jucător pariază pe bluff, va căuta să se fie credibili pe toate căile de comunicații, inclusiv susținerea privirii.

Discuția la masa de joc poate spune lucruri diferite despre jucători. Un adversar care poartă discuții în timp ce se împart cărțile, denotă că este relaxat, în consecință are o mână puternică. Acest lucru este notabil mai ales în cazul acesta nu este un vorbăreț prea mare. În același timp poate fi înțeleasă și ca o strategie de bluff, executată de un jucător cu o mână slabă, care adoptă poziția de ofensivă și pare interesat de această mână. Trebuie sa reținem faptul că atunci când jucătorii vorbesc oarecum specific despre mâinile lor, este foarte probabil să spună adevărul decât să mintă. Nu este întotdeauna așa, dar unii jucători sunt foarte pricepuți să fie înșelători verbal. Dar de multe ori veți găsi că majoritatea jucătorilor sunt mai confortabili spunând ce este adevărat decât ceea ce nu este – așa că atunci când încep să vorbească despre mâinile lor, acordați atenție.

Imagine cu o masa de poker

Masa de poker

Comportamentul compulsiv. Adversarii care par să se joace compulsiv cu inelele, lănțicurile, ceasurile și așa mai departe, au ceva să vă spună indirect, așa că trebuie să acordați atenție. Cu excepția cazului în care acest lucru face parte din viața lor normală, probabil înseamnă că sunt nervoși sau entuziasmați de ceva. Poate că indică o mână rea sau foarte rea și dacă recunoașteți acest comportament, puteți profita de situație. Dacă se întâmplă ca acea persoană să aibă în general un astfel de comportament, atunci aceste semnale nu sunt extrem de filabile.

Comportament diferit, precum râsul nervos sau ciudat, lipsa de răbdare, ticurile nervoase, toate sunt semnale inconștiente care spun că corpul nostru se află sub o formă de stres. Fiecare avem un zâmbet, râs modificat pe care nu-l putem controla, atunci când suntem sub o formă de stres și dacă și partenerul dvs. de joc prezintă aceste simptoame, atunci ascunde ceva. De obicei acestea se manifestă atunci când jucătorul are o mână bună, cu șanse mari de izbândă și este mai puțin probabil la o mână proastă. În cazul acesta ar apărea mai degrabă ticurile nervoase.

Furia și iritarea, contrar părerii că acestea explică o mână rea, ele denunță o mână foarte bună. Atunci când un jucător se enervează când alți jucători renunță la miză, nu arată altceva decât că el are o mână foarte bună de joc. În același timp, dacă acesta continuă cu iritarea, poate arata la fel de bine că mâna pe care o deține nu este pe atât de bună, pe cât a crezut.

Unii jucători pierd foarte mult timp, studiind comportamentul adversarului, în loc sa depună efort la jocul propriu zis. Limbajul trupului este supraestimat când vorbim de jocul de poker. Aproape toți jucătorii știu cum să le țină sub control, fără să trădeze nici cel mai mic semn. Mult mai importante sunt modelele de pariere și stilul de joc. Aici este locul unde un jucător profesionist trebuie să insiste și ceva ce trebuie să stăpânească. La urma urmelor, poker tells sun distractive și dacă mai are timp, jucătorul le poate urmări și identifica, de ce nu, doar e profesionist!

Articole Similare