Cum împiedică cazinourile numărarea cărților

Ați auzit de Edward Throp? Omul care a înșelat cazinoul și mai precis la jocul de cărți Blackjack. El a conceput și implementat o strategie de numărare a cărților, crescându-și astfel șansele de a învinge dealerul. Această strategie a fost prezentată în multe articole de cazinou, a fost folosită în filme și este încă aplicată de pasionații de cazinouri până în prezent. Însă, cum împiedică cazinourile numărarea cărților? Citiți aici!

Un șir de cifre și numere codate

Tehnologie evoluată

Cum știu cazinourile că numeri cărțile la Blackjack?

În 1960, cazinourile terestre nu aveau tehnologia de supraveghere pe care o au cele mai bune cazinouri online astăzi. Acesta este unul dintre motivele pentru care există multe încercări și strategii și multe dintre acestea reușesc să înșele un cazinou și să strângă profituri. Astăzi cum știu cazinourile că numeri cărțile la blackjack? Tehnologia evoluează, iar cazinourile folosesc fiecare inovație pentru a-și îmbunătăți securitatea și a se proteja de fraudă.

Dacă sunteți un fan al Blackjack-ului, cu siguranță ați dat peste cărți de strategie cum să numeri cărțile la blackjack și ați încercat să le aplicați. Aceste strategii chiar funcționează și tocmai din această cauză, cazinourile au luat o serie de măsuri pentru a se proteja. Care sunt aceste măsuri, vom vedea în paragrafele următoare.

Schimbarea dealerului

Dacă furnizorii de jocuri de noroc caută variante să se protejeze înseamnă că este posibil să numeri cărțile la cazinourile online și terestre. Cum împiedică cazinourile numărarea cărților prin schimbarea dealerului? În sălile de jocuri de blackjack pe bani reali există oameni care supraveghează activitățile la mesele de joc în afară de crupierul la masa.

Sistem de supraveghere

Sistem de supraveghere

Cea mai simplă metodă de a împiedica numărarea cărților și aplicarea unei strategii la blackjack este prin schimbarea dealerului la masa cu unul mai experimentat. Poate că la prima vedere nu vi se pare un lucru de mare importanță, însă aici intră factorul psihologic care se bazează pe superstițiile jucătorilor. Mulți cred că un anumit dealer le aduce noroc și dacă se schimbă, își pierd concentrarea.

Schimbarea regulilor

Cum împiedică cazinourile numărarea cărților prin schimbarea regulilor? După apariția cartei “Învinge dealerul” cazinourile au început să schimbe unele reguli la blackjack, în special să adauge reguli mai puțin favorabile pentru jucătorii. Pe vremuri, la mesele de Blackjack ale cazinourilor terestre se folosea un singur pachet de cărți. Așa Casa are numai 1,4% avantaj față de jucător.

O placă cu reguli

Reguli de urmat

Cazinourile moderne folosesc mai multe pachete de cărți, până la 9 în pantof, ceea ce face numărarea cărților și mai dificilă. De asemenea, au aplicat și regulă pentru dealer să lovească la 17 Soft. Această regulă oferă un avantaj al cazinoului suplimentar de 0,2%. Poate că nu vi se pare ceva mult, însă în combinație cu celelalte măsuri, avantajul pentru jucător scade.

Utilizarea unei “cărți tăiate”

O altă metodă, mai puțin cunoscută, pe care cazinourile o utilizează pentru a se proteja numărarea cărților este folosirii metodei, numite “carte tăiată”. Asta înseamnă că numai jumătate din cărțile pachetelor folosite la joc sunt împărțite în pantof. Așa se reduce foarte mult posibilitatea jucătorilor să numere cărțile. Alte cazinouri folosesc un CSM. Acesta este dispozitiv automat pentru amestecarea cărților. După finalizarea unei runde, cărțile folosite sunt automat amestecate.

O placă cu reguli

Cărțile amestecate automat

Este posibil să numeri cărțile la cazinourile online?

V-ați întrebat cum știu cazinourile că numeri cărțile la Blackjack în mediul online? Cazinourile online dețin mecanisme diferite care fac strategia cu numărarea cărților la jocuri de blackjack pe mobil sau desktop destul de greu de aplicat. Este aproape imposibil să numărați cărțile când se folosește un generator de numere aleatorii.

Un calculator

Numărarea cărților

De asemenea, când jucați pe bani reali, cazinourile folosesc un software special care urmărește tot jocul și câștigurile și pierderile realizate. Unele dintre cele mai bune jocuri de blackjack au și restricții la reguli, care în plus împiedică funcționarea strategiei. Totuși puteți încerca, deoarece aplicarea strategiei cu numărarea cărților nu este una ilegală.

Este ilegal să folosim o strategie la Blackjack?

Numărarea cărților la Blackjack nu este ilegală. Aceasta se poate aplica predominant la cazinourile terestre. Însă, această strategie nu este acceptată de operatorii și riscați să fiți dați afară. Cazinourile online introduc multe măsuri pentru a îi opri pe Blackjack jucătorii care vor să aplice strategii. Jocurile de Blackjack live sunt proiectate în așa fel încât să nu permită aplicarea acestor metode de câștig.

Un joc de șah

Strategie de joc

Oamenii, care totuși încearcă nu pot urmări corect cărțile rămase în pantof. Generatorul de numere aleatorii – RNG – se află în baza cazinourilor online. Prin acest RNG se previne posibilitatea numărării cărților, deoarece cărțile sunt amestecate după finalizarea fiecărui joc ceea ce asigură un rezultat imprevizibil. Nu există un model clar, rezultatele sunt aleatorii.

Concluzii despre cum cazinourile împiedică numărarea cărților

Jucătorii nu se pot baza pe această strategie, când joacă online. Uneori pot avea succes, însă acesta va fi pur și simplu noroc, ci nu rezultatul unei strategii, deoarece RNG-ul și alte măsuri îi va împiedica să realizeze câștiguri enorme după cartea lui Edward Throp. Aceste strategii pot fi aplicate în sălile terestre, însă nu uitați ca și acolo veți fi strict supravegheați.

Întrebări și răspunsuri despre metodele folosite de cazinouri

Poveștile despre jucătorii care au reușit să înșele cazinou sunt fascinante și unele chiar sunt adevărate. Însă, în zilele noastre este aproape imposibil să le folosiți. Iată, ce ne întreabă fanii jocului de Blackjack, despre cum cazinourile împiedică aplicarea strategiilor de numărarea cărților. Sunt întrebări interesante, citiți-le!

1️⃣ Cum un cazinou știe că aplici o strategie de joc la Blackjack?

Cazinourile terestre de acum 30 de ani se bazau, predominant pe factorul uman. În cazul în care cineva realiza câștiguri foarte mari la masa de Blackjack, era urmărit îndeaproape și în final, rugat să părăsească cazinoul respectiv. Astăzi, operatorii se bazează pe camere de supraveghere moderne și tehnologii inovative pentru a urmări câștigurile excesive.

2️⃣ Cazinourile pot schimba regulile jocului de Blackjack?

Da, și aceasta este o practica des folosită. Chiar dacă nu credeți că prin schimbarea unor reguli va fi influențată strategia voastră, ar fi bine să știți că este adevărat. Orice mică schimbare a regulilor, legată de posibilele decizii pe care dealerul le poate lua, vă poate reduce avantajul față de Casa.  

3️⃣ Ce înseamnă "carte tăiată" la Blackjack?

În pantof, cazinourile folosesc de la 6 până la 8 sau 9 pachete de joc. Metoda "carte tăiată" nu este foarte cunoscută, însă multe cazinouri o folosesc. Aceasta presupune că operatorii nu adaugă în pantof cele 8 pachete întregi, ceea ce modifică numărul de cărți mici și mari, o informație importantă pentru strategia cu numărarea cărților la Blackjack.

4️⃣ Este ilegal să folosesc o strategie la Blacjack?

Nimeni nu vă poate împiedica să folosiți o strategie la Blackjack. Strategiile dezvoltate, precum număratul cărților nu sunt ilegale, însă cazinourile depun mari eforturi pentru a îi împiedica pe jucătorii să le aplice și de a îi detecta pe cei care o fac.   

5️⃣ Se pot număra cărți la cazino online?

Puteți să încercați, însă nu veți reuși. Operatorii de jocuri de noroc online folosesc tehnologii moderne, precum generatoare de numere aleatorii și software speciale, care fac imposibilă aplicarea acestei strategii. În plus, cărțile în pantof sunt amestecate după fiecare joc, așa că va fi greu să preziceți dacă urmează cărți mici sau mari.

Articole Similare