Reguli Blackjack – cum se joaca blackjack!

Blackjack sau 21 este cel mai indragit si popular joc de carti din cazinouri. Li se potriveste ca o manusa jucatorilor care sunt in cautare de jocuri strategice si care nu se bazeaza doar pe noroc. Va aflati printre cei care nu au mai jucat niciodata? Sau nu stiti cum se joaca online? Acest articol a fost special pregatit pentru dumneavoastra. Cuprinde regulamentul de joc, pasii pe care trebuie sa ii parcurgeti pentru a juca online si pariuri laterale pe care le gasiti la diferite variante de joc.

Care este obiectivul jocului?

Stiu ca multe jocuri de carti pot fi complicate si este nevoie sa aplicati strategii complexe pentru a juca. Pentru unii jucatori asta nu e foarte distractiv, prin urmare, prefera alte jocuri de noroc. Insa Blackjack este perfect, pentru ca este un joc foarte simplu, care combina strategia cu norocul. Obiectivul jocului este de a avea un numar total de carti mai apropiat de 21 decat ale dealerului, fara a depasi 21. Atat! Nu v-am mintit cand v-am spus ca este simplu!

Masa de joc blackjack
Cum se joaca blackjack si cum arata masa de joc?
  1. Selectati jetonul, plasati miza si click pe impartire. Vi se impart doua carti.
  2. Se impart doua carti si dealerului, dintre care una este cu fata in jos.
  3. Aici se afiseaza limitele de pariere. La unele versiuni se afiseaza si platile si regulile de joc.
  4. Pantoful pentru carti-dealerul trage carti de aici.
  5. In mijlocul mesei se afiseaza regulile care se aplica la dealer si principalele plati.
  6. Luati o decizie pe baza strategiei si alegeti una dintre urmatoarele optiuni: stati, cereti carte sau dublati.

Cum se numara punctele acumulate? Cartile de la 2 la 10 au valoarea numarului inscris pe ele. Figurile, adica valetii, damele și regii, valoreaza 10 puncte, iar Asul 1 sau 11, in functie de alegerea dumneavoastra. Cel mai mare payout are blackjack, care este format dintr-o figura si un As (21 in total). Daca sunteti incepator, va fi foarte usor sa jucati online, pentru ca numarul de puncte este afisat pe ecran, de fiecare data.

Numarul de puncte carti blackjack

Cat se castiga la blackjack? In cazul in care aveti o mana mai buna decat dealerul sau dealerul are mai multe puncte decat 21 si pierde, payout-ul este de 1 la 1, ceea ce inseamna ca vi se dubleaza pariul. Blackjack plateste cel mai bine, 3: 2. Cat vine asta mai exact? De exemplu, daca pariati 10 RON si aveti blackjack, veti castiga 25 RON. La egalitate va primiti banii pariati inapoi, deci practic nici nu pierdeti, nici nu castigati.

Reguli de baza si optiuni

Dupa deschiderea jocului vi se cere sa va plasati mizele. Puteti alege din diferite jetoane, fiecare reprezentand o anumita suma (afisata in josul ecranului). In cazul in care doriti sa plasati miza minima, alegeti primul jeton. Daca doriti sa mariti miza, adugati jetoane pana se ajunge la suma dorita. Aveti optiunea de a juca mai multe maini la jocurile multihand, insa pentru inceput e mai bine sa jucati cu o singura mana.

Apoi, va trebui sa dati click pe impartire. Se impart cate doua carti, iar una dintre cartile dealerului este cu fata in jos. In functie de cartile de pe masa, puteti alege Stati sau sa cereti o carte. Dupa ce se termina runda si va incasati castigurile, aveti optiunea de a repeta pariul sau a plasa o noua miza. Daca va razganditi in legatura cu pariul, click pe anulare si plasati alte jetoane. Acestea sunt regulile de baza la blackjack, insa veti avea si alte optiuni in timpul jocului, in functie de carti. Haideti sa vedem despre ce este vorba si cum ne folosim de aceste optiuni strategic.

Pariul Asigurare – benefic sau nu?

Pariuri laterale blackjack optiunea asigurareDupa ce se impart cartile, daca prima carte a dealerului este As si are sanse de a face blackjack, vi se ofera posibilitatea de a plasa un pariu pe Asigurare. Cu ajutorul acestui pariu lateral nu va pierdeti banii, in cazul in care dealerul are blackjack. Valoarea pariului este egala cu jumatate din suma pariului initial. Daca dealerul are Blackjack, atunci castigati 2:1 si mana se incheie. Daca dealerul nu are Blackjack, pierdeti banii mizati pe Asigurarea. Aveti optiunea de a refuza asigurarea si jocul continua in mod normal. Va recomandam sa nu profitati de aceasta oportunitate de fiecare data, pentru ca nu sunt sanse foarte mari ca dealerul sa aiba blackjack, deci pe termen lung s-ar putea sa pierdeti mai mult decat castigati. In cazul in care folositi asigurarea calculat, va fi de un real folos in a va creste castigurile. Haideti sa vedem ce alte optiuni suplimentare aveti cand jucati blackjack pe bani reali.

Optiunile standard: Stati sau cereti o carte

Reguli de baza blackjack cand sa cerem cartiDupa cum v-am spus la inceput, obiectivul jocului este sa este sa ajungeti la un numar total de carti cat mai apropiat de 21. Daca primele doua carti care vi se impart au un total de 21 (posibil cu As si un zecar), felicitari! Aveti blackjack. Insa cum din nefericire asta nu se va intampla de fiecare data, va raman doua optiuni: cereti carte sau stati. Daca aveti un numar destul de mare de carti si credeti ca aveti o mana mai buna decat dealerul, stati. Dupa care se intoarce cartea crupierului si se afiseaza rezultatul. Aveti un numar total de carti mic? Nici o problema! Puteti cere oricate carti doriti. Nu stiti exact daca ar trebui sa va opriti sau sa riscati si sa mai cereti o carte? Atunci parcurgeti ghidul nostru complet despre strategii blackjack, unde aveti un tabel detaliat despre cand cereti carte, cand stati, cand impartiti si cand dublati. Mai multe detalii despre dublare si impartire mai jos.

Dublare si impartire

Cand sa dublam si cand sa impartim la blackjackDublare (double): Optiunea dublare este disponibila in fiecare runda de joc, indiferent de totalul cartilor. Insa trebuie utilizata strategic, pentru ca vi se imparte numai o singura carte dupa ce ati dublat. Astfel, riscati sa aveti un total prea mic. Insa de multe ori este o metoda de a va dubla castigul instant! Nu uitati ca in momentul in care ati dublat, automat vi se dubleaza si pariul. Consultati regulamentul jocului inainte, pentru ca anumite jocuri au reguli diferite legate de aceasta optiune.

Impartire (split): In cazul in care aveti doua carti cu numere identice, le puteti imparti in doua maini de joc. In momentul in care ati impartit vi se ofera automat cate o carte noua la fiecare mana, iar pariul se dubleaza. Puteti sta sau trage mai multe carti, in functie de totalul dvs. Astfel veti juca doua maini impotriva dealerului si aveti de doua ori mai multe sanse de castig. Va recomandam sa impartiti intotdeauna cand aveti As sau optar. Pentru mai multe detalii, consultati pagina de strategii.

Reguli pentru dealer si plata castigurilor

Sunt cateva reguli blackjack care nu se aplica la dumneavoastra, insa dealerul trebuie sa le respecte. Astfel se reduce avantajul casei si aveti mai multe sanse de castig. Aceste reguli sunt afisate pe masa de joc si sunt aceleasi la majoritatea variantelor de blackjack. In momentul in care stati, dealerul isi va arata ambele carti. Daca suma cartilor dealerului este sub 17, trebuie sa mai traga carti pana ajunge la 17 sau mai mult, fara a depasi 21. Daca totalul cartilor este de 17, este obligat sa stea si nu poate cere alte carti. Totalul cartilor se compara cu al dumneavoastra, iar daca mana dvs. este mai apropiata de 21, castigati cu o plata de 1:1.

Reguli blackjack care se aplica la dealer jucatorul castiga la bust

Primele doua carti ale dealerului sunt 5 si K, un total de 15. Cum asta este mai putin de 17, dealerul este obligat sa traga inca o carte. Urmatoarea carte este tot K, iar cu un total de 25, dealerul pierde aceasta mana de joc si dvs. sunteti automat declarat castigator.

Evident, daca dealerul este cel care are un numar mai apropiat de 21 decat dvs, veti pierde aceasta runda de joc. In caz de egalitate, nici nu pierdeti, nici nu castigati, pur si simplu va recuperati suma pariata. Cea mai buna combinatie este blackjack, un As si o carte cu valoare de zece. Blackjack plateste 3:2, iar runda se termina automat in momentul in care dvs. sau dealerul aveti blackjack. Va puteti modifica miza de cate ori doriti, cu ajutorul jetoanelor.

Reguli si variante alternative de blackjack

Acum, ca sunteti familiar cu regulile de baza la blackjack, haideti sa vedem ce alte reguli sau variante de joc gasim online. Furnizorii de software dezvolta jocuri noi tot timpul, fiind foarte originali si creativi in ceea ce priveste design si reguli suplimentare de joc. Cele prezentate sunt doar cateva reguli alternative pe care le gasiti la jocurile de blackjack pe internet. Daca sunteti in cautare de jocuri mai complexe, cu diferite pariuri laterale, care fac jocul mai interesant, va recomandam sa jucati la Fortuna Casino, care are cele mai multe jocuri de acest fel. Nici Winmasters nu se lasa mai prejos, avand cele mai multe jocuri de masa dintre cazinourile din Romania disponibile inclusiv in varianta demo.

Impartiri multiple

In blackjack clasic aveti dreptul de a imparti cartile doar o singura data, insa online regula referitoare la impartire difera de la joc, la joc. La unele se aplica regula clasica, dar in general puteti face split de 3 ori in total, pentru un maxim de 4 maini impartite. Blackjack plateste doar 1:1 dupa impartire, insa gasiti si variante la care aceasta regula nu se aplica.

Dublare

La unele variante de joc nu puteti dubla de fiecare data, mai ales daca aveti un As care se considera 11. Va recomandam sa alegeti jocuri la care puteti dubla indiferent de numarul total al cartilor. Consultati de fiecare data regulamentul, daca aceasta este o strategie pe care o aplicati des in timpul jocului.

Restituire si abandonare

La cateva jocuri vedeti optiunea de abandonare, insa cum functioneaza mai exact? In cazul in care credeti ca aveti o mana de joc slaba fata de dealer si veti pierdeti runda, puteti da click pe abandonare. Jocul se incheie automat si va recuperati jumatate din pariu. Plasati un pariu nou si jocul continua in mod normal. Aceasta optiune este disponibila in fiecare runda de joc. Restituire (cashback) va ofera posibilitatea de a recupera o parte din miza, la fiecare runda de joc, in cazul in care va hotarati sa abandonati.

10 Card Charlie

10 Card Charlie sau 5 Card Charlie este o regula foarte interesanta si utila, daca primiti mai multe carti cu valoare mica la rand. Daca aveti un total de 5 sau 10 carti, fara sa pierdeti, castigati automat cu o plata de 1:1. Intradevar, asta nu se va intampla foarte des, insa practic nu pierdeti nimic, din moment ce castigul se acorda in mod automat, fara sa plasati pariuri suplimentare.

Double Exposure

De obicei dealerul are o carte la vedere si una cu fata in jos. Online veti gasi diferite variante de Blackjack Double Exposure, la care ambele carti ale crupierului sunt la vedere. Din moment ce acest mod de joc este in avantajul jucatorului, payout-ul este diferit fata de varianta clasica. Blackjack plateste 1:1, iar dealerul castiga la egalitate,de fiecare data.

Pariuri laterale

Fiecare joc de blackjack are aceleasi obiective si se joaca pe principiul acelorasi reguli de baza. Insa veti gasi diferite variante de joc, cu multiple pariuri laterale. Unele fac parte din regulament, iar altele sunt pariuri pe care puteti plasa mize suplimentare. Cele mai populare sunt perechea jucatorului si perechea dealerului, unde plata este de pana la 25:1. 21+3 este un alt pariu lateral preferat de jucatori, care plateste 100:1 daca primele doua carti pe care le primiti si cartea dealerului formeaza o suita. Blackjack Super 7’S are un payout maxim de de 5000:1, atunci cand jucatorul are 3 septari din aceeasi suita, iar la Blackjack Switch puteti schimba cartile intre doua maini de joc. Acestea nu sunt singurele pariuri suplimentare, dar daca v-am starnit interesul, veti gasi mai multe variante de joc la cazinourile recomandate.