Reguli Blackjack – cum se joacă blackjack!

Blackjack sau 21 este cel mai îndrăgit și popular joc de cărți din cazinouri. Li se potrivește ca o mănusă jucătorilor care sunt în căutare de jocuri strategice și care nu se bazează doar pe noroc. Vă aflați printre cei care nu au mai jucat niciodată? Sau nu știți cum se joacă online? Acest articol a fost special pregătit pentru dumneavoastră. Cuprinde regulamentul de joc, pașii pe care trebuie să îi parcurgeți pentru a juca online și pariuri laterale pe care le găsiți la diferite variante de joc.

Care este obiectivul jocului?

Știu ca multe jocuri de cărți pot fi complicate și este nevoie să aplicați strategii complexe pentru a juca. Pentru unii jucători asta nu e foarte distractiv, prin urmare, preferă alte jocuri de noroc. Însă Blackjack este perfect, pentru că este un joc foarte simplu, care combină strategia cu norocul. Obiectivul jocului este de a avea un număr total de cărți mai apropiat de 21 decât ale dealerului, fără a depăși 21. Atât! Nu v-am mințit când v-am spus că este simplu!

Masă de joc blackjack
Cum se joacă blackjack și cum arată masa de joc?
  1. Selectați jetonul, plasați miza și click pe împărțire. Vi se împart două cărți.
  2. Se împart două cărți și dealerului, dintre care una este cu fața în jos.
  3. Aici se afișează limitele de pariere. La unele versiuni se afișează și plățile și regulile de joc.
  4. Pantoful pentru cărți – dealerul trage cărți de aici.
  5. În mijlocul mesei se afișează regulile care se aplică la dealer și principalele plăți.
  6. Luați o decizie pe baza strategiei și alegeți una dintre următoarele opțiuni: stați, cereți carte sau dublați.

Cum se numără punctele acumulate? Cărțile de la 2 la 10 au valoarea numărului înscris pe ele. Figurile, adică valeții, damele și regii, valorează 10 puncte, iar Asul 1 sau 11, în funcție de alegerea dumneavoastră. Cel mai mare payout are blackjack, care este format dintr-o figură si un As (21 în total). Dacă sunteți începător, va fi foarte ușor să jucați online, pentru că numărul de puncte este afișat pe ecran, de fiecare dată.

Numărul de puncte cărți blackjack

Cît se câștigă la blackjack? În cazul în care aveți o mână mai bună decât dealerul sau dealerul are mai multe puncte decât 21 și pierde, payout-ul este de 1 la 1, ceea ce înseamnă că vi se dublează pariul. Blackjack plătește cel mai bine, 3:2. Cât vine asta mai exact? De exemplu, dacă pariați 10 RON și aveți blackjack, veți câștiga 25 RON. La egalitate vă primiți banii pariați înapoi, deci practic nici nu pierdeți, nici nu câștigați.

Reguli de bază și opțiuni

După deschiderea jocului vi se cere să vă plasați mizele. Puteți alege din diferite jetoane, fiecare reprezentând o anumită sumă (afișată în josul ecranului). În cazul în care doriți să plasați miza minimă, alegeți primul jeton. Dacă doriți să măriți miza, adugați jetoane până se ajunge la suma dorită. Aveți opțiunea de a juca mai multe mâini la jocurile multihand, însă pentru început e mai bine să jucați cu o singură mână.

Apoi, va trebui să dați click pe împărțire. Se împart câte două cărți, iar una dintre cărțile dealerului este cu fața în jos. În funcție de cărțile de pe masa, puteți alege Stați sau să cereți o carte. După ce se termină runda și vă încasați câștigurile, aveți opțiunea de a repeta pariul sau a plasa o nouă miză. Dacă vă răzgândiți în legatură cu pariul, click pe anulare și plasați alte jetoane. Acestea sunt regulile de bază la blackjack, însă veți avea și alte opțiuni în timpul jocului, în funcție de cărți. Haideți să vedem despre ce este vorbă și cum ne folosim de aceste opțiuni strategic.

Pariul Asigurare – benefic sau nu?

Pariuri laterale blackjack opțiunea asigurareDupă ce se împart cărțile, dacă prima carte a dealerului este As și are șanse de a face blackjack, vi se oferă posibilitatea de a plasa un pariu pe Asigurare. Cu ajutorul acestui pariu lateral nu vă pierdeți banii, în cazul în care dealerul are blackjack. Valoarea pariului este egală cu jumatate din suma pariului inițial. Dacă dealerul are Blackjack, atunci câștigați 2:1 și mâna se încheie. Dacă dealerul nu are Blackjack, pierdeți banii mizați pe Asigurarea. Aveți opțiunea de a refuza asigurarea și jocul continua în mod normal. Vă recomandăm să nu profitați de această oportunitate de fiecare dată, pentru că nu sunt șanse foarte mari ca dealerul să aiba blackjack, deci pe termen lung s-ar putea sa pierdeți mai mult decât câștigați. În cazul În care folosiți asigurarea calculat, va fi de un real folos în a vă crește câștigurile. Haideți să vedem ce alte opțiuni suplimentare aveți când jucați blackjack pe bani reali.

Opțiunile standard: Stați sau cereți o carte

Reguli de bază blackjack când să cerem cărțiDupă cum v-am spus la început, obiectivul jocului este să ajungeți la un număr total de cărți cât mai apropiat de 21. Dacă primele două cărți care vi se împart au un total de 21 (posibil cu As și un zecar), felicitări! Aveți blackjack. Însă cum din nefericire asta nu se va întămpla de fiecare dată, vă rămân două opțiuni: cereți carte sau stați. Dacă aveți un număr destul de mare de cărți și credeți că aveți o mână mai bună decât dealerul, stați. După care se întoarce cartea crupierului și se afișează rezultatul. Aveți un număr total de cărți mic? Nici o problemă! Puteți cere oricâte cărți doriți. Nu știți exact dacă ar trebui să vă opriti sau să riscați și să mai cereți o carte? Atunci parcurgeți ghidul nostru complet despre strategii blackjack, unde aveți un tabel detaliat despre când cereți carte, când stați, cțnd împărțiți și când dublați. Mai multe detalii despre dublare și împărțire mai jos.

Dublare și împărțire

Când sa dublăm și cănd să împărțim la blackjackDublare (double): Opțiunea dublare este disponibilă în fiecare rundă de joc, indiferent de totalul cărților. Însă trebuie utilizată strategic, pentru că vi se împarte numai o singură carte după ce ați dublat. Astfel, riscați să aveți un total prea mic. Însă de multe ori este o metodă de a vă dubla câștigul instant! Nu uitați ca în momentul în care ați dublat, automat vi se dublează și pariul. Consultați regulamentul jocului înainte, pentru că anumite jocuri au reguli diferite legate de această opțiune.

Împărțire (split): În cazul în care aveți două cărți cu numere identice, le puteți împărți în două mâini de joc. În momentul în care ați împărțit vi se oferă automat câte o carte nouă la fiecare mână, iar pariul se dublează. Puteți sta sau trage mai multe cărți, în funcție de totalul dvs. Astfel veți juca două mâini împotrivă dealerului și aveți de două ori mai multe șanse de câștig. Vă recomandăm să împărțiți întotdeauna când aveți As sau optar. Pentru mai multe detalii, consultați pagina de strategii.

Reguli pentru dealer și plata câștigurilor

Sunt câteva reguli blackjack care nu se aplică la dumneavoastră, însă dealerul trebuie să le respecte. Astfel se reduce avantajul casei și aveți mai multe șanse de câștig. Aceste reguli sunt afișate pe masa de joc și sunt aceleași la majoritatea variantelor de blackjack. În momentul în care stați, dealerul își va arăta ambele cărți. Dacă suma cărților dealerului este sub 17, trebuie să mai tragă cărți până ajunge la 17 sau mai mult, fără a depăși 21. Dacă totalul cărților este de 17, este obligat să stea și nu poate cere alte cărți. Totalul cărților se compară cu al dumneavoastră, iar dacă mâna dvs. este mai apropiată de 21, câștigați cu o plată de 1:1.

Reguli blackjack care se aplică la dealer jucătorul câștiga la bust

Primele două cărți ale dealerului sunt 5 și K, un total de 15. Cum asta este mai puțin de 17, dealerul este obligat să tragă încă o carte. Urmatoarea carte este tot K, iar cu un total de 25, dealerul pierde această mână de joc și dvs. sunteți automat declarat câștigător.

Evident, dacă dealerul este cel care are un număr mai apropiat de 21 decaât dvs, veți pierde această rundă de joc. În caz de egalitate, nici nu pierdeți, nici nu câștigați, pur și simplu vă recuperați suma pariată. Cea mai bună combinație este blackjack, un As și o carte cu valoare de zece. Blackjack plătește 3:2, iar runda se termină automat în momentul în care dvs. sau dealerul aveți blackjack. Vă puteți modifica miza de câte ori doriți, cu ajutorul jetoanelor.

Reguli și variante alternative de blackjack

Acum, ca sunteți familiar cu regulile de bază la blackjack, haideți să vedem ce alte reguli sau variante de joc găsim online. Furnizorii de software dezvoltă jocuri noi tot timpul, fiind foarte originali și creativi în ceea ce privește design și reguli suplimentare de joc. Cele prezentate sunt doar câteva reguli alternative pe care le găsiți la jocurile de blackjack pe internet. Dacă sunteți în căutare de jocuri mai complexe, cu diferite pariuri laterale, care fac jocul mai interesant, vă recomandăm să jucați la Fortuna Casino, care are cele mai multe jocuri de acest fel. Nici Winmasters nu se lasă mai prejos, având cele mai multe jocuri de masă dintre cazinourile din România disponibile inclusiv în variantă demo.

Împărțiri multiple

În blackjack clasic aveți dreptul de a împărți cărțile doar o singură dată, însă online regula referitoare la împărtire diferă de la joc, la joc. La unele se aplică regula clasică, dar în general puteți face split de 3 ori în total, pentru un maxim de 4 mâini împărțite. Blackjack plătește doar 1:1 după împărțire, însă găsiți și variante la care această regulă nu se aplică.

Dublare

La unele variante de joc nu puteți dubla de fiecare dată, mai ales dacă aveți un As care se consideră 11. Vă recomandăm să alegeți jocuri la care puteți dubla indiferent de numărul total al cărților. Consultați de fiecare dată regulamentul, dacă aceasta este o strategie pe care o aplicați des în timpul jocului.

Restituire și abandonare

La câteva jocuri vedeți opțiunea de abandonare, însă cum funcționează mai exact? În cazul în care credeți că aveți o mână de joc slabă față de dealer și veți pierdeți runda, puteți da click pe abandonare. Jocul se încheie automat și vă recuperați jumătate din pariu. Plasați un pariu nou și jocul continua în mod normal. Această opțiune este disponibilă în fiecare rundă de joc. Restituire (cashback) vă oferă posibilitatea de a recupera o parte din miza, la fiecare rundă de joc, în cazul în care vă hotărâți să abandonați.

10 Card Charlie

10 Card Charlie sau 5 Card Charlie este o regulă foarte interesantă și utilă, dacă primiți mai multe cărți cu valoare mică la rând. Daca aveți un total de 5 sau 10 cărți, fără să pierdeți, câștigați automat cu o plată de 1:1. Într-adevăr, asta nu se va întămpla foarte des, însă practic nu pierdeți nimic, din moment ce câștigul se acordă în mod automat, fără să plasați pariuri suplimentare.

Double Exposure

De obicei dealerul are o carte la vedere și una cu fața în jos. Online veți găsi diferite variante de Blackjack Double Exposure, la care ambele cărți ale crupierului sunt la vedere. Din moment ce acest mod de joc este în avantajul jucătorului, payout-ul este diferit față de variantă clasică. Blackjack plătește 1:1, iar dealerul câștigă la egalitate, de fiecare dată.

Pariuri laterale

Fiecare joc de blackjack are aceleași obiective și se joacă pe principiul acelorași reguli de bază. Însă veți găsi diferite variante de joc, cu multiple pariuri laterale. Unele fac parte din regulament, iar altele sunt pariuri pe care puteți plasa mize suplimentare. Cele mai populare sunt perechea jucătorului și perechea dealerului, unde plată este de până la 25:1. 21+3 este un alt pariu lateral preferat de jucători, care plătește 100:1 dacă primele doua cărți pe care le primiți și cartea dealerului formează o suită. Blackjack Super 7’S are un payout maxim de 5000:1, atunci când jucătorul are 3 șeptari din aceeași suită, iar la Blackjack Switch puteți schimba cărțile între două mâini de joc. Acestea nu sunt singurele pariuri suplimentare, dar dacă v-am stărnit interesul, veți găsi mai multe variante de joc la cazinourile recomandate.