Strategie blackjack – Cum să joci să câștigi

Dacă ați jucat vreodată blackjack sau sunteți un profesionist al acestui joc, cu siguranță v-ați lovit de niște decizii greu de făcut. Sunteți pe mâini bune – m-am hotărât să vă vorbesc despre jocul meu preferat, așa că acest articol este menit să vă învețe o serie de strategii, pentru că voi să câștigați și să faceți bani. Apropo, voi cum procedati când aveți 11 puncte pe masa? Cereți o carte, nu? Dar când aveți 18 puncte din două cărți de 9? Vă opriți sau faceți split? Cât de mult vă afectează cartea pe care o trage dealerul? Nu credeți că e timpul să jucați după o strategie?

Folosește aceste tabele și câștigă

În imaginile de mai jos am descris toate combinațiile posibile ale cărților ce îți pot fi împărțite, iar în scenariul acesta, jucați cu între 4 și 8 pachete de cărți și dealerul stă la 17. Nu o să vă obosesc cu matematica și statistica din spatele acestei imagini, nu asta e important, dar trebuie să înțelegeți categoriile de joc: de la stânga la dreaptă, în prima coloană vă uitați când nu aveți un as în mână, în a două coloană vă uitați când ați primit un as, iar în a treia coloană vă uitați când aveți doar perechi în mâna. Veți exersa aceste combinații în jocul cu un prieten, sau în modul demo al unui cazinou online, apoi faceți bani în modul real. PRO TIP: la Fortuna Cazino primiți 2.000 RON, jucați blackjack pe banii lor!

Strategie de blackjack pentru jocul cu 4-8 pachete de cărți, dealerul stă la 17
Strategii pentru Blackjack

Majoritatea acțiunilor pe care ar fi indicat să le luați în timpul jocului, urmărind tabelul de mai sus, sunt alegerea logică, dar cel mai interesant scenariu este acela în care ai perechi în mâna. După cum observați, acțiunile recomandate se schimbă nu numai după ce cărțile v-au fost împărțite, dar și în funcție de cartea dealerului. Mulți v-ar contrazice când aveți doi zecari în mâna și v-ar spune să faceți split, să câștigați de două ori! Adevărul este ca cea mai bună alegere ar fi să stați, pentru ca, statistic, splitul duce des la mai puțin de 20 de puncte, deci crește doar șansa de a pierde pariul respectiv.

Dealerul trage carte la 17

Jocul de blackjack, pe cât este dinamic și interesant, pe atât este de profitabil. Cu atât de multe variații și reguli diferite, e posibil că în unele jocuri dealerul să tragă o carte după 17, nu să stea. Acest lucru afectează următoarea acțiune a jucătorului. Din acest motiv, în tabelul de mai jos veți găsi recomandarea noastră și răspunsul la întrebarea: Cum jucăm când dealerul trage o carte la 17? Iată cum să vă creșteți șansele de câștig:

Strategie de blackjack pentru jocul cu 4-8 pachete de cărți, dealerul trage o carte după 17
Află strategia optimă de joc!

Strategia simplificată în jocul de blackjack

Folosind aceste strategii veți avea un avantaj în fața oricărui dealer. Dacă jucați blackjack online, folosiți aceste tabele pentru a lua deciziile optime, cu fiecare mână jucată. Nu vă grăbește nimeni, nu jucați cu o limită de timp, așa că verificați cu atenție ce cărți aveți, ce carte are dealerul și acționați în consecință. Nu trebuie să memorați aceste detalii, fiți fără grijă – le veți învăța jucând în mod constant.

Echipa noastră vă pune la dispozitie și un tabel simplificat al acestor strategii:

Strategie simplificată

Dacă scopul vostru este să învățați să jucați blackjack asemenea jucătorilor profesioniști, aveți toate uneltele la îndemână. Cazinourile vă dau și banii de care aveți nevoie – țineți minte, Fortuna vă oferă 2.000 RON – dar tot ce trebuie să faceți este să exersați, începeți de acum. Țineți minte, cazinourile online sunt mediul ideal pentru a câștiga folosind aceste strategii, pentru că nu te grăbește nimeni la masa de joc, ai toata libertatea și înărmat cu strategiile care ți le-am oferit, îți vei crește simțitor șansele de câștig.

Mai multe ponturi pentru jucătorii de blackjack

Dacă ce ți-am arătat mai sus ți se pare complicat, nu e nici o problemă, există opțiuni. Combină ce ți-am arătat deja cu următoarele ponturi, sau folosește aceste sfaturi exclusiv, totul ține de tine și de stilul tău de joc și absolut toate aceste strategii se învață prin practică.

Număratul cărților

Statistic, cele mai mari șanse le ai aplicând informațiile deja prezentate, dar pentru a distruge avantajul casei învață cum să numeri cărțile. Cu toate că nu e o strategie nouă, este o extensie a tabelelor de mai sus, bazat pe probabilitate matematică.

Dublează suma pariată atunci când pierzi

Bazată pe strategia folosită în ruletă, sistemul Martingale poate fi aplicat cu succes și în jocul de blackjack. Strategia presupune dublarea pariului atunci când ai pierdut. În alte cuvinte, pariezi 10 lei și ai pierdut, următorul pariu va fi 20 de lei, până când recuperezi pierderile și ai înregistrat un mic profit, apoi te întorci la suma minimă pariată. Un lucru este sigur: există mese de ruletă care nu îți vor permite să folosești sistemul Martingale, dar acest lucru nu e interzis la mesele de blackjack.

Această strategie este foarte ușor de folosit, dar nu e neobișnuit să pierzi și de 5 ori la rând, de aceea e posibil să ai nevoie de o sumă considerabilă pentru a susține acest sistem. 2.000 RON sunt mai mult decât suficienți, i-ai acum de la Fortuna!

Adaptează-te unui joc dinamic, cu mai mulți jucători

O masă plină de jucători poate fi în avantajul tău. Alege, pe cât posibil, să te așezi la masă, astfel încât să fi ultimul care primește o carte. Vei observa cu atenție ce cărți se împart jucătorilor dinaintea ta și ce carte are dealerul și dacă poți ține pasul, numără cărțile. Dar mereu să ai în minte tabelele arătate mai sus, ele stau la baza unei strategii optime, care te va ajuta să câștigi bani. Dinamica jocului se schimbă, deciziile jucătorilor și ale tale pot schimba drastic cursul partidei de blackjack, dar ține minte: nu joci împotrivă lor, ci toți jucați împotrivă cazinoului. Dacă un joc retras este preferatul tău, poți încerca și blackjack pe mobil!

Asigurare și pariuri suplimentare

Personal, îmi place blackjackul pentru că este un joc logic, ușor de înțeles, extrem de profitabil – dacă aplici strategiile potrivite – și nu în ultimul rând, este un joc dinamic. Procentul de returnare la jucător, termen întălnit sub prescurtarea “RTP”, este de 99% sau chiar mai mare. Dar jocul ascunde și capcane: pariuri suplimentare și asigurarea. Nu vă recomand să jucați cu aceste opțiuni, deoarece procentul de returnare la jucător este mai mic asociat acestor pariuri, în proporție de doar 95%, deci nu vă sunt favorabile, de fapt bagați mai mulți bani în buzunarul cazinoului. Exersați până vă însușiți strategia prezentată în cele doua tabele, gestionați-vă bugetul și profitați constant.

Va doresc succes!