Top cele mai mari premii eSports

Ce poate fi mai frumos în viață decât să fii bun la jocuri video și să mai și primești premii eSports pentru pasiunea și talentul tău? Aceasta este întrebarea pe care și-o adresează toți marii câștigători de la turnee la eSports în fiecare zi. Haideți să vedem cine sunt aceștia și ce câștiguri au avut.

Premii competiție eSport

Premii fabuloase la competițiile eSport

Top 10 premii la eSports și cine le-a primit

Am împărțit premii eSports în trei categorii. Am luat în considerare top 10 eSport-uri din întreaga lume. Am ales cele mai mari trei câștiguri din top 10 premii eSports. Bineînțeles, nu lipsesc premiile LOL eSport, cele care au dat lumea peste cap. Cu toate că au cea mai mare popularitate, nu doar LOL eSports au adus milioane de dolari câștigătorilor, așadar am luat în considerare turneele Dota 2, Counter Strike și Fortnite.

Peste 6 milioane de dolari pentru LOL eSports

Campionatul Mondial de League of Legends din anul 2018 a strâns un pool total de premii de 6.450.000 de dolari. Este cea mai mare sumă acordată la premiile LOL eSports din istoria jocurilor. Deși este o sumă incredibil de mare, să nu uităm, a fost împărțită între mai mulți jucători. Premiul cel mare l-a luat Invictus Gaming, în valoare de 2.418.750 de dolari. Sună mai mult decât bine pentru o echipă de gameri.

Între 10 și 20 de milioane de dolari la Dota 2

Cei care râdeau de tocilarii iubitori de jocuri video din liceu au înghițit în sec în anul 2015. Este anul în care în top 10 premii eSports a intrat premierea la combatul Dota 2, în valoare de 18.429.610 de dolari. Desigur, premiul exorbitant a fost împărțit între Evil Geniuses și alte echipe, care nu au costurile de pregătire și întreținere ale unei echipe ce aparține unui club sportiv.

Peste 20 de milioane de dolari

Se pare că Dota 2 este unul dintre cele mai populare jocuri eSports. După succesul din 2015, patru ani mai târziu a strâns un pool de câștiguri eSports de 34.330.068 de dolari. Fondul inițial de premiere al turneului era de 1.600.000 dolari. Dar la acești bani s-au adăugat 25% din toate vânzările Battle Pass, care au inclus achiziții de Battle Pass la mai multe niveluri, precum și achiziții de puncte folosite pentru a crește nivelul Battle Pass în joc.

Alte câștiguri la eSports

Au existat și alte câștiguri la eSports care dau fiori pe șira spinării oricui se gândește la suma imensă de bani încasată de echipele câștigătoare. S-au câștigat sume importante și la cele mai iubite jocuri eSports din România, cum ar fi Fortnite sau Conter Strike, pentru care s-au organit turnee internaționale.

O cupă premiu

Mai multe premii

Nu este de mirare că jucătorii români sunt atât de atrași de eSports și au înființat inclusiv liga românească de eSports, cu echipe care participă la competițiile de acest fel. Îți spunem care a fost echipa norocoasă care a plecat cu cea mai mare parte din încasări acasă.

Finala Cupei Mondiale de Fortnite din 2019

Finala Cupei Mondiale de Fortnite a avut loc în 2019 și nu a dezamăgit în ceea ce privește top 10 premii eSports. Totalul de premii oferite a fost de 30.000.000 de dolari. Premiul I a fost de câte 3.000.000 dolari și la simplu, unde a câștigat concurentul cu id-ul Bugha, dar și la echipele pereche, unde au câștigat Nyhrox + aqua.

Campionatul Internațional de DOTA 2 din 2018

Anul 2018 a adus și el un total de câștiguri demn de trecut în top 10 premii la eSports. Campionatul Internațional de DOTA 2 din acel an a strâns un total de premii de 25.532.177 de dolari. Echipa OG a fost pe primul loc și a plecat acasă cu nici mai mult, nici mai puțin, de 11.234.158 de dolari.

Campionatul Internațional de DOTA 2 din 2017

Se pare că DOTA 2 și-a făcut un obicei anual din a oferi premii semnificative jucătorilor săi cei mai buni. Anul 2017 nu a făcut excepție pentru că avut câștiguri eSports de 24.687.919 de dolari. Acest premiu a fost împărțit între jucătorii cei mai buni, iar locul 1 a luat 10.862.683 de dolari.

Nici turnee la eSport cum ar fi Counter Strike nu sunt mai prejos, ba chiar din contră, asigură câștiguri frumușele celor ce se califică pe primele locuri. Citește aici recenzia Counter Strike Global Offensive, pentru a vă da seama dacă acest joc vă tentează și cum să faceți să învățați mai repede secretele pe care le ascunde.

Concluzii

După cum se vede, când vine vorba de eSports cei buni nu trebuie să muncească din greu, ci trebuie pur și simplu să se priceapă să joace jocuri video. Poți trăi aceste experiențe dacă îți plac jocurile, stai cu orele în fața calculatorului și vrei să participi la turnee la eSports pe bani mulți. Înscrie-te în competiți și poate într-o zi vei face parte din turneul LOL eSports.

Întrebări și Răspunsuri

Adevărul este că, în fața acestor sume exorbitante, oricine s-ar pierde cu firea și ar avea o grămadă de întrebări fără răspunsuri. Răspundem celor mai frecvente întrebări referitoarela cele mai mari premii de la campionatele de eGames.

1️⃣ Ce premii a oferit de LOL eSpors în 2018?

Totalul de premii oferit de LOL e Sports în 2018 a fost unul fenomenal. Acest premiu a fost împărțit între mai mulți jucători, însă locul întâi, de 2.418.750 de dolari a fost câștigat de echipa Chinei, Invictus Gaming. Alți câștigători au fost europenii Fanatic, care au plecat acasă cu 870.750 de dolari.

2️⃣ Ce premii au fost câștigate la conpetițiile Dota 2?

Anul 2015 a fost un moment important, când premiile câștigate la turneul Dota 2 au fost fulminante. Evil Geniuses, echipa din Seattle, a luat premiul cel mare, iar restul a fost împărțit între echipele de pe alte poziții. A fost o zi bună pentru americanii care au câștigat acest turneu.

3️⃣ Care sunt premiile oferite la Finala Cupei Mondiale de Fortnite din 2019?

Se pare că anul 2019 a adus niște premii extraordinare iubitorilor de jocuri video. Nu a fost mai mică bucuria celor care au participat la Finala Cupei Mondiale de Fortnite din 2019. Totalul premiilor la Fortnite a ajuns la 30.000.000 de dolari. Uau!

4️⃣️ Ce premii a oferit Campionatul Internațional de DOTA din 2018?

La Campionatul Internațional de DOTA din 2018 s-a sărbătorit cu siguranță. Cel puțin echipa OG, care a câștigat 11.234.158 de dolari situată pe locul întâi. OG au luat aproape jumătate din suma totală alocată pentru acest turneu. Nu-i rău pentru niște jocuri video, nu-i așa?

Articole Similare