Restricții la pariuri – când apar și cum pot fi evitate

Există zvonuri, mai ales în mediul online, despre anumite restricții impuse pariorilor care au înregistrat câștiguri consistente. De aceea, am decis să explorăm acest subiect și să oferim o serie de informații despre restricții la pariuri, respectiv modul în care acestea se impun și cum pot fi evitate.

Persoană care numără bani

Jucător care numără bani

Înainte de toate să nu uităm că operatorii de pariuri sportive online din România, la fel ca și cei din întreaga lume, urmăresc să câștige bani și să facă profit. Deci nu își doresc ca tu să câștigi, pentru că în această situație ei pierd. Totuși, există și jucători care înregistrează profit la pariuri sportive.

Motive pentru restricții impuse pariorilor

În ciuda acestui fapt, pariorii din ziua de astăzi sunt mult mai informați decât cei din trecut, iar casele de pariuri sportive sunt obligate să se supună legislației în vigoare și unor verificări din ce în ce mai riguroase. Deși sunt companii private, acestea depinde de clienți și nu își permit să își facă prea multă reclamă negativă. În acest context, nu putem vorbi de restricții la pariuri nefondate sau abuzive, decât în cazuri excepționale.

Persoană care introduce detalii cardului

Om care introduce detaliile cardului

Restricțiile impuse la câștiguri la pariuri sportive sunt extrem de rare și chiar dacă nu ar fi așa, operatorii mai mult ca sigur nu ar recunoaște și nu ar face public acest aspect. De regulă, limitările de acest gen au loc în situații excepționale, în care se înregistrează câștiguri colosale pe bandă rulantă. Ceea ce, să recunoaștem, se întâmplă extrem de rar fără să se bifeze și măcar unul dintre motivele ce duc la restricții la pariuri în general:

  • Abuzul de bonusuri și promoții
  • Date false
  • Conturi multiple
  • Depuneri dese cu carduri pe alt nume
  • Abuzul de greșeli și glitch-uri

Toate acestea duc la blocarea sau limitarea contului de jucător. Deci, dacă nu ai avut un comportament dubios și ai reușit să înregistrezi un câștig considerabil, poți să stai liniștit și să nu îți bați foarte tare capul. Situația s-ar putea complica în momentul în care apar deodată mulți clienți care fac profit, iar valoarea totală a banilor câștigați o depășește pe cea a banilor pierduți.

Limite la pariuri online – alte lucruri de evitat

Această limitare înseamnă fie fixarea unei mize maxime pentru pariurile respectivului jucător, fie plafonarea sumei eventualului câștig, fie blocarea temporară a contului, fie chiar închiderea contului și interzicerea pariorului pe acea platformă. Pe lângă limitele de depunere, care depind atât de operator, cât și de principalele metode de plată, casele de pariuri, inclusiv agențiile stradale, pot să impună, legal, limite pentru unele evenimente.

Semn de Stop

Semn de Stop

De obicei, aceste limite la pariuri online apar foarte rar în cazul evenimentelor internaționale de top, precum Cupa Mondială sau UEFA Champions League și mult mai des în cazul evenimentelor din ligile inferioare naționale, care oricum sunt limitate din start din punct de vedere al piețelor de pariere.

Desigur, acest lucru în cazul în care nu ai atras deja, în prealabil, atenția operatorului. O modalitate prin care faci acest lucru, unul pe care nu și-l dorește niciun parior, poate să fie diferența foarte mare între mizele pariate, parierea exclusiv pe ligile inferioare sau pe anumite sporturi de nișă. De asemenea, depunerea unei sume uriașe de bani fără nicio intenție de a o rula, duce cu gândul la spălare de bani și, implicit, la restricții la pariuri.

Atenție la utilizarea strategiilor

În mod normal utilizarea anumitor strategii la pariuri sportive este permisă. Dar, există și strategii care duc la restricții la câștiguri la jocuri de noroc. Una dintre ele este cea a pariurilor sigure sau arbitrage, care este definită ca fiind o serie de pariuri jucate pe toate opțiunile unui tip de pariu al unui eveniment sportiv, ceea ce indiferent de rezultatul final duce la câștigul garantat al unui profit mic.

Calcule și strategii la laptop

Calcule și strategii

Aspecte de luat în considerare

În cazul în care plasezi pariuri mari și vrei să eviți anumite limite la pariuri online ce pot fi impuse de operatori, trebuie să ai un comportament exemplar și să nu atragi atenția. De aceea, este bine să ai un IP fix, să nu încalci regulile caselor de pariuri la care joci și să răspunzi prompt la cerințele de verificare ale contului de jucător.

Dacă ai câștigat o sumă mare, încearcă să nu retragi toți banii deodată. Acesta nu este neapărat un motiv pentru restricții impuse pariorilor, dar așa poți evita o verificare mai amănunțită și cererea anumitor acte suplimentare. Chestiuni ce cresc riscul de a fi prins cu alte nereguli și măresc considerabil timpul de procesare al tranzacției.

Concluzii

În concluzie, decizia în ceea ce privește eventualele limite la pariuri sportive este în mână caselor de pariuri. Acestea nu sunt obligate să ofere foarte multe explicații în cazul acestor restricții impuse pariorilor, dar, datorită faptului că depind de clienți și vor să își păstreze o imagine bună, le evită pe cât posibil.

Așadar, dacă joci responsabil, ai o conduită bună, ești la curent cu motivele care duc la restricții la pariuri și încerci să le eviți pe cât posibil, nu ai absolut niciun motiv să îți faci griji. Desigur, acest lucru în cazul în care joci la operatori 100% legali, reglementați și licențiați de ONJN.

Întrebări frecvente despre restricții la pariuri

În acestă secțiune vei găsi răspunsul la cele mai interesante întrebări puse de utilizatori legate de restricții la pariuri sportive și limitele impuse de operatori. Așadar, citește răspunsurile și dă click pe linkuri ca să îți satisfaci și ultimele curiozități legate de acest subiect.

1️⃣ Care sunt motivele care duc la restricții la pariuri?

Există mai multe motive care duc la restricții la pariuri. Este important să le știi și să ai o conduită preventivă. Dacă îndeplinești aceste obiective, șansele să ți se impună anumite limite sau restricții de către casele de pariuri sunt minime.

2️⃣ Care sunt limitele la pariuri online?

Există mai multe motive care duc la restricții la pariuri. Este important să le știi și să ai o conduită preventivă. Dacă îndeplinești aceste obiective, șansele să ți se impună anumite limite sau restricții de către casele de pariuri sunt minime.

3️⃣ Sunt legale strategiile la pariuri sportive?

Da, în principiu, strategiile la pariuri sportive sunt permise de către principalele case de pariuri. Totuși, există unele dintre ele, precum cea a pariurilor sigure sau arbitrage, care nu sunt tolerate și duc direct la restricții la câștiguri la pariuri sportive și la blocarea contului de jucător.

4️⃣ Cum scap de restricții la pariuri sportive?

După cum menționam pe parcursul articolului de mai sus, aceste restricții la pariuri sportive sunt foarte rare. Deci, dacă respecți regulamentul casei de pariuri la care joci și în același timp ai o conduită preventivă, nu ai niciun motiv să îți faci griji.

5️⃣ Sunt legale anumite restricții impuse pariorilor?

Da, având în vedere că acestea sunt companii private, decizia în ceea ce privește eventualele limite la pariuri sportive aparține în totalitate caselor de pariuri. Citește, concluzia acestui articol și află mai multe detalii interesante pe marginea acestui subiect, unul foarte discutat în mediul online.

Articole Similare