Profitul la pariuri sportive – valorii preconizate

Foarte des se întâmpla jucătorii să se concentreze pe găsirea unei selecții câștigătoare. Este o concepție absolut greșită, deoarece așa vă concentrați pe rezultate pe termen scurt în loc să aveți un avantaj față de casele de pariere. Cel mai important concept pe care toți jucătorii ar trebui să-l înțeleagă este posibilitatea de a găsi valoarea pieței și așa vor bate constant cotele de închidere.

Diferența dintre cotele de deschidere și cotele de închidere

Este foarte important să știți să faceți diferența dintre cotele deschidere și cotele de închidere. Cotele de deschidere sunt primele cote emise de casa de pariuri, înainte de începerea evenimentului. Aceste șanse pot fi emise chiar și cu 10 zile înainte de eveniment. Cotele de deschidere se obțin prin analizarea unor statistici și informații fundamentale, disponibile la acel moment. Aceste cote se pot modifica pe baza informațiilor noi apărute. Cotele de închidere sunt cotele oferite de casa de pariere înainte de începerea evenimentului. Acestea sunt mult mai exacte decât cele de deschidere, deoarece se bazează pe mai multe informații – toate statisticile, activități de pariere, noutăți, știri, jucători accidentați și altele. Aceste cote pot fi utilizate pentru verificarea profitabilității unor strategii.

Pariuri sportive – valoare preconizată

Pariuri sportive – valoare preconizată

Ce înseamnă valoare preconizată la pariuri sportive? Înțelegerea noțiunii

Cea mai importantă noțiune, când vine vorba de câștiguri provenite de la pariuri sportive este Valoarea Preconizată (EV). Valoarea scontată este suma medie pe care vă așteptarăți să câștigați sau să pierdeți pentru fiecare pariu, plasat pe aceleași cote de mai multe ori. Valoarea preconizată pozitivă presupune profit iar valoarea așteaptă negativă sugerea pierderea în timp. Valoarea așteptata sau preconizată este cea mai importantă valoare când dorim să realizăm un profit de la pariuri sportive și aceasta poate fi calculată foarte simplu. Iată formula: (Suma câștigată pe pariu x probabilitatea câștigării) – (Suma pierdută pe pariu x probabilitatea pierderii) = Valoarea așteptată Șansele de deschidere vor fluctua de la data la care sunt lansate până la începerea evenimentului. Unul dintre factorii majori care determină mișcarea șanselor este suma de bani pe care oamenii o vor aloca pe diferite selecții. Deoarece casele de pariuri câștigă întotdeauna bani, indiferent de rezultatul evenimentului, ei trebuie să se asigure că șansele citate de acestea sunt în echilibru bun și nu sunt expuse pierderii de bani în urma unui rezultat potențial.

Este important să cunoașteți valoarea preconizată

Este important să cunoașteți valoarea preconizată

Cum vă ajută valoarea preconizată?

Nu uitați, un EV negativ nu înseamnă că veți pierde bani. Cotele de pariuri sportive sunt subiective. Dacă vă calculați propria probabilitate pentru un meci care diferă de probabilitatea implicită a cotelor, puteți vedea unde puteți găsi un EV pozitiv și, prin urmare, cea mai bună șansă de câștig. Noii pariori sportivi cred adesea că ar trebui să parieze pe „câștigători”. Acești pariori sportivi amatori devin complet neatenți atunci când li se spune că nu este calea de a paria profitabil. Sunt cu adevărat aruncați de pe stânci când aud că, uneori, echipele despre care cred că ar putea pierde sunt cele mai bune echipe la care să pariezi. De ce se întâmpla așa? Se datorează faptului că nu mulți oameni pot pur și simplu să ghicească câștigătorii jocurilor cu o precizie atât de mare încât sa aducă profit. Pariorii amatori consideră că pot bate sistemul prin cunoștințele lor despre sport. Dacă acesta a fost adevărul, oricine care a urmărit suficiente sporturi ar putea fi bogat.

Câștiguri pe termen lung

Câștiguri pe termen lung

Sportul este imprevizibil, dar valoarea așteptată nu este. Priviți-o în felul acesta. Se poate argumenta că cineva care înțelege și poate folosi EV, dar are foarte puține cunoștințe sportive, va profita mai mult pe pariuri pe sport decât pe cineva care are o multitudine de cunoștințe sportive, dar nu înțelege EV. Din nou, acest lucru este valabil deoarece valoarea scontată nu ia în considerare nimic în afară de numere. Dacă un pariu are + EV, ar putea fi o valoare bună. Dacă un pariu are un -EV, ar putea fi o valoare slabă. Mai mult decât atât, valoarea preconizată poate ajuta noii pariori să înțeleagă lucrurile pe care le știu deja. EV contează, iar noii pariori care îl folosesc și îi acordă atenție au o șansă mult mai mare de a reuși. Nimic din toate acestea nu contează dacă pariorul nu poate găsi pariuri + EV. În cele din urmă, aici vine un pic de noroc și cunoștințe sportive. Practic, găsirea pariurilor valorice înseamnă căutarea de oportunități în care casele sportive oferă cote mai mari decât ar fi de așteptat pe orice piață sau în orice sport.

Un pariu + EV nu înseamnă întotdeauna că pariul va câștiga bani EV arată doar dacă pariul este sau nu cu o valoare bună. Din nou, EV funcționează ca un instrument fantastic.

Un pariu – EV nu va pierde de fiecare dată Pariurile sportive sunt un joc de ghicire. Chiar dacă s-ar putea să nu se aștepte ca un pariu să nu aducă un profit de mai multe ori, aceasta este departe de o garanție. Uneori, un pariu pe un favorit puternic se va dovedi a fi un pariu -EV. -EV înseamnă că pariul este o valoare proastă, nu că favoritul va pierde în mod necesar.

Articole Similare