Recorduri din istoria Cupei Mondiale

Fotbalul este un joc grozav și cel mai așteptat campionat este Cupa Mondială FIFA. Acesta este un eveniment plin de multă emoție, adrenalină, speranțe și dezamăgiri. Dar, de asemenea, acestе evenimente rămân în istorie și cu multe recorduri. Jucători și echipe care obțin rezultate și performanțe incredibile, despre care comentatorii sportivi din întreaga lume vor vorbi mult timp. Iată, care sunt aceste recorduri din istoria Cupei Mondiale:

Un stadion de fotbal

Recorduri din istoria Cupei Mondiale

Campionatul de fotbal există de aproape un secol, mai exact din 1930, care ne-a oferit de-a lungul timpului nenumărate momente memorabile, sute de mii de goluri incredibile, echipe de pe tot blogul și jucători pioneri. Dacă vreți ca pariurile voastre să fie mai istețe, cu siguranță trebuie să aruncați, constant, o privire la statisticile Cupei Mondiale FIFA.

  • Cele mai multe goluri (din toate timpurile) – Miroslav Klose (Germania)
  • Cele mai multe goluri (meci unic) – Oleg Salenko (Rusia)
  • Cele mai multe victorii (turneu unic) – Brazilia (2002)
  • Cele mai multe participări ca antrenor – Carlos Alberto Parreira (6)
  • Cele mai multe cartonașe galbene pentru un jucător într-un meci – Josip Simunic (3)
  • Cele mai multe goluri marcate într-un meci pierdut – Ernst Wilmowski (4)
  • Cele mai multe titluri de la Cupa Mondiala – Pele (3)

Ne-am uitat asupra tuturor statisticilor de top ale Cupei Mondiale FIFA din istorie dar ne-am oprit doar la cele cu adevărat unice. Sunt sute de alte example pe care o să le analizăm cu altă ocazie. Un alt exemplu interesat de abordat pe viitor este absența unor jucători cheie la Cupa Mondială.

Recorduri de la Cupa Mondială FIFA cu cele mai multe goluri – Miroslav Klose

Atacantul german Miroslav Klose este top 1 la recorduri de la Cupa Mondială FIFA cu numărul de goluri. El a marcat cel de-al 16-lea gol din semifinala Cupei Mondiale din 2014 împotriva gazdelor Braziliei, într-un meci cu un rezultat uimitor de 7-1 în Bundesliga. Pe lângă faptul că este numărul 1 la goluri, atacantul de la Lazio are cele mai multe apariții în fazele eliminatorii ale finalei Cupei Mondiale.

Doi fotbaliști din echipe diferite

Cele mai multe goluri

Miroslav Klose este unul dintre cei trei jucători din istorie care a jucat în meciurile care au dat peste cap casele de pariuri, marcând la 4 Cupe Mondiale – 2002, 2006, 2010, 2014. În total, 23 sunt meciurile pe care Klose le-a jucat cu tricoul naționalei la Cupa Mondială FIFA.

Cele mai multe goluri dintr-un meci unic – Oleg Salenko

În 1994, Oleg Salenko a marcat șase goluri, devenind deținător de recorduri din istoria Cupei Mondiale ca cel mai bun marcator. El a marcat toate golurile cu naționala Rusiei.. Cinci dintre acestea au intrat în porțile echipei naționale a Camerunului, care este un record la Cupa Mondială pentru goluri marcate într-un singur meci. O asemenea performanța nu a fost prezisă nici de cele mai bune case de pariuri online.

Cele mai multe victorii dintr-un turneu unic – Brazilia

În istoria campionatelor mondiale, doar opt țări au câștigat Cupa Mondială. Brazilia deține recordul cu cele mai multe titluri la Cupa Mondială câștigate cu 5 în total. Italia este următoarea cu 4 campionate câștigate și Germania are 3. Uruguay și Argentina au câte două titluri, iar Anglia, Franța și Spania au câștigat trofeul o dată. Jucătorii Braziliei sunt favoriții Champions League.

Cele mai multe participări ca antrenor – Carlos Alberto Parreira

Brazilianul, Carlos Alberto Parreira, are 6 campionate pe banca antrenorilor. Acest lucru este clasificat ca unul dintre top Recorduri de la Cupa Mondială FIFA. A condus Kuweit la Cupa Mondială în 1982, apoi Emiratele Arabe Unite în 1990, Brazilia de două ori (1994 și 2006), Arabia Saudită (1998) și Africa de Sud (2010). Experiența lui Carlos Alberto Parreira la campionatele mondiale este demnă de un ghid la pariuri sportive.

O minge de fotbal și poartă

Campionate pe banca antrenorilor

Cele mai multe cartonașe galbene pentru un jucător într-un meci – Josip Simunic

Acest fenomen este de neuitat și este memorat ca recorduri de la Cupa Mondială FIFA în 2006. Fundașul croat Josip Simunic nu a fost unul dintre jucătorii absenți de la Cupa Mondială după al doilea cartonaș galben, deoarece arbitrul Graham Paul a greșit complet și a uitat că la avertizat deja o dată. Și mai amuzant este că jucătorul a primit al treilea cartonaș galben în același meci.

Cele mai multe goluri marcate într-un meci pierdut – Ernst Wilmowski

Probabil are sens ca acest tip de recorduri de la Cupa Mondială FIFA să revină unui marcator legendar precum Ernst Wilmowski. Recordul polonezului de 1.077 de goluri în 688 de jocuri îl plasează pe locul 14 printre cei mai buni marcatori din istorie. Cele mai triste 4 goluri ale sale au venit în singurul său meci la Cupa Mondială – eliminarea directă dintre Polonia și Brazilia la Cupa Mondială, 1938.

Gol marcat

Goluri marcate într-un meci pierdut

Sigur, asta se poate clasa ca top la cele 5 greșeli care te fac să pierzi la parurile sportive. Așa ceva se întâmplă extrem de rar și, de exemplu, în toată istoria de 134 de ani a campionatului de elită al Angliei, nu există nici un astfel de caz memorabil.

Cele mai multe titluri de la Cupa Mondiala – Pele

Brazilia este singura țară care a participat la toate cele 21 de ediții ale Cupei Mondiale. Germania este pe locul doi, iar Italia este pe locul trei.. În ceea ce privește titlurile individuale ale jucătorilor, legendarul brazilian Pele este singurul din lume care a câștigat 3 trofee ale Cupei Mondiale – 1958, 1962 și 1970 și deține recordul cu cele mai multe titluri la Cupa Mondială.

Câteva recorduri din istoria Cupei Mondiale mai puțin cunoscute

La actuala Cupă Mondială am asistat deja la rescrierea istoriei fotbalului. Cristiano Ronaldo a devenit primul om care a marcat în cinci Cupe Mondiale, în timp ce Lionel Messi a devenit cel mai bătrân jucător care a marcat la o finală a Cupei Mondiale. Aceste două fenomene își continuă evoluția în Qatar, însă iată o listă cu câteva recorduri de la Cupa Mondială FIFA mai puțin cunoscute.

  • Cel mai în vârstă marcator Roger Milla – 42 de ani și 39 de zile.
  • Cele mai multe minute jucate în Finala Mondială Paolo Maldini – 2216.
  • Cele mai multe apariții la campionatele mondiale cu banderola de căpitan Rafael Marquez – 5.
  • Antrenorul cu cele mai multe trofee este Vittorio Pozzo.
  • Cel mai tânăr jucător este Norman Whiteside.
  • Cel mai grosolan jucător este Zinedine Zidane.
  • Autorul primului gol la campionatele mondiale – Lucien Laurent în meciul Franța – Mexic 4:1.

Concluzii despre recorduri la Cupa Mondială

Emoțiile Cupei Mondiale sunt incomparabile. Fanii petrec ore întregi în fața televizoarelor, ascultând comentariile experților și făcând strategii de pariere. Însă, știi cum să găsești top case de pariuri sportive online? Acum este foarte simplu! Numai cu câteva clicuri poți plasa diferite pariuri, care nu se rezumă numai la rezultatul unui meci.

Prin pariurile în timp real poți paria, chiar în timpul jocului sau îți poți modifica pariul în funcție de rezultata. De asemenea, în afară de pariurile standard, există și pariuri mai neobișnuite precum care o să fie echipa cu cele mai multe titluri la Cupa Mondială sau team-ul cu cele mai multe victorii la Cupa Mondială.

Întrebări și răspunsuri despre recorduri din istoria Cupei Mondiale

Discuțiile despre recorduri din istoria Cupei Mondiale sunt foarte interesante și deseori curioase. Jucătorii ne adresează multe întrebări. Pentru voi, am făcut o selecție cu cele mai interesante dintre acestea. Citiți în continuare și veți afla informații foarte interesante pe care, cu siguranță nu le-ați știut.

1️⃣ Cine a marcat cele mai multe goluri la Cupa Mondială?

Există un jucător care și-a scris numele cu litere de aur în istoria Cupei Mondiale și acesta este Miroslav Klose. Cu golul, realizat în minutul 23 al semifinalei împotriva Braziliei, atacantul Klose a echipei naționale germane a stabilit un nou record pentru cele mai multe goluri în finalele mondiale.

2️⃣ Cine deține recordul cu cele mai multe goluri dintr-un meci?

Recordul absolut cu cele mai multe goluri dintr-un meci este deținut de Oleg Salenko. Salenko a marcat un record de cinci goluri la finala mondială în victoria Rusiei cu 6-1 împotriva Camerunului în SUA în anul 1994. A încheiat turneul cu șase goluri, cât Hristo Stoichkov.

3️⃣ Care este echipa cu cele mai multe titluri?

Echipa națională a Braziliei este cea mai de succes echipă națională de fotbal din istorie. Echipa a devenit campioană mondială de 5 ori și Brazilia deține recordul cu cele mai multe Cupe Mondiale câștigate, urmată de Italia și Germania cu câte 4. Brazilia este singura țară care a participat la toate Cupele Mondiale.

4️⃣ Care este antrenorul cu cele mai multe participări la Cupa Mondială?

Antrenorii se schimbă dar nu și cei mai buni. Carlos Alberto Parreira este singurul antrenor care a condus echipe la 6 Cupe Mondiale. Cu toate acestea, vârful carierei sale a rămas în 1994, când a ridicat Cupa Mondială cu Brazilia.

5️⃣ Ce alte recorduri există de la Cupe Mondiale?

În afară de aceste recorduri, știute de toți, mai există și câteva recorduri mai puțin cunoscute. Ați auzit de Roger Milla – cel mai bătrân marcator sau despre Rafael Marquez cаre a fost liderul Mexicului în 2002, 2006, 2010, 2014 și 2018.

Articole Similare