Michael Jordan și jocurile de noroc

Viața lui Michael Jordan, considerat de majoritatea cel mai bun baschetbalist al tuturor timpurilor, este una dintre cele mai de succes dintre cele ale sportivilor din întreaga lume. În acest articol o să detaliem câteva povești despre Michael Jordan și jocurile de noroc, care au avut repercusiuni asupra vieții, extrem de bogată în evenimente, a acestuia.

Michael Jordan jocuri de noroc

Jocuri de noroc

Dramele din viața lui MJ

După cum spuneam, viața lui Michael Jordan a fost una foarte bogată în evenimente. Însă, cu siguranța, cel mai marcant este asasinarea tatăl său. Tragicul eveniment a avut loc în vara anului 1993, într-un moment în care James Jordan parcase mașina pe un drum lăturalnic pentru a se odihni.

Trupul său a fost descoperit într-o zonă mlăștinoasă, abia după 11 zile, după care a mai rămas neidentificat pentru mai bine de o săptămână. Trași la răspundere pentru faptă au fost Daniel Green și Larry Martin Demery, doi tineri din Carolina de Nord, aflați în arest și în ziua de astăzi.

Motivul real al crimei pare să fi fost un simplu jaf, dar faptul că exista un Michael Jordan dependent de jocuri de noroc a dus la mai multe speculații legate de moartea tatălui său, unele dintre ele analizate îndelung.

După această tragedie, Michael Jordan s-a exteriorizat pe terenul de baschet și i-a dedicat tatălui său trofeul câștigat la finalul sezonului, dar a decis să renunțe la sportul care l-a făcut atât de celebru și să își încerce norocul în baseball, un sport foarte apreciat de James. Avea să revină ulterior în NBA, însă retragerea din activitate de la finalul sezonului 1992-1993 este intens dezbătută și 30 de ani mai târziu.

Michael Jordan probleme la jocurile de noroc

Nimeni nu poate să își dea seama cu exactitate de unde provine dependența de jocuri de noroc a lui Michael Jordan, dar se pare că are rădăcinile încă din perioada când era student. Totuși, în aceea perioada, situația nu a escaladat, dat fiind și faptul că provenea dintr-o familie cu un trai modest, normal pentru aceea perioadă în Statele Unitele ale Americii.

Concomitent cu succesul în NBA, alături de Chicago Bulls, a crescut și averea lui MJ. Sumele colosale pe care le deținea și atenția media, prezentă constant în jurul superstarului, au făcut ca Michael Jordan și jocurile de noroc, aparent marea sa pasiune, să fie în centrul atenție și chiar să creeze în multe rânduri scandaluri și probleme.

Michael Jordan probleme la jocurile de noroc

Ruletă

Datorii pe terenul de golf

Când nu era în anturajul echipei, Michael Jordan se afla pe terenul de golf. O locație aparent inofensivă, dar care nu l-a oprit pe superstar să întreacă măsura, cel puțin în câteva rânduri, în ceea ce privește pariurile.

Anumite evenimente petrecute pe terenul de golf au fost aduse în fața publicului larg de Richard Equinas, în cartea sa “Michael și cu mine: Dependența noastră de jocuri de noroc…Strigătul meu de ajutor!”. Omul de afaceri a scris că MJ îi datora suma de 1,2 milioane de dolari, sumă pe care a refuzat vehement să o plătească integral.

Adevărul adevărat despre întreaga situație este dificil de aflat, având în vedere că totul s-a încheiat cu un cec de “doar” 300.000 dolari semnat de Jordan către Equinas. Dar exagerat sau nu, anumite probleme au existat. Mai ales dacă avem în vedere că Equinas nu a fost singurul care a subliniat sumele enorme de bani care se vehiculau pe terenul de golf când Michael era implicat.

Charles Barkley, unul dintre rivalii lui Jordan din anii 90, a povestit în mai multe rânduri cum Jordan paria chiar și 300.000 dolari pe o singură gaură, în timp ce un pariu considerat normal printre pasionații de golf de la aceea vreme era 100 de dolari.

Michael Jordan dependent de jocurile de noroc

Teren de golf

Un cec pentru un traficant de droguri

Întâmplările din jurul terenului de golf au culminat în 1992, când Jordan a fost nevoit să depună mărturie la procesul lui James Bouler, acuzat pentru trafic de droguri și spălare de bani. S-a ajuns în această situație după ce poliția a găsit asupra acuzatului un cec de 57.000 de dolari scris de Michael pentru a-și acoperi datoriile de la pariuri.

După acest incident, fraza “Michael Jordan probleme la jocurile de noroc” a fost folosită din ce în ce mai des în spațiul public. Iar conducerea NBA s-a văzut nevoită să îl investigheze pe Jordan pentru a se asigura că obsesia pentru pariuri sportive nu a ajuns și la meciurile de baschet, fapt dezmințit pe parcursul timpului, atât de Jordan, cât și de foști colegi sau adversari ai acestuia.

O sesiune de Spades de 36 de ore a amânat revenirea lui Jordan în NBA

Michael Jordan este un mare împătimit al jocurilor de cărți, implicit poker și blackjack. Însă, un joc de Spades de 36 de ore a fost cel care a amânat revenirea lui Jordan în NBA. Acest lucru a fost dezvăluit de fostul NBA All-Star Antoine Walker în cadrul unui podcast.

Fostul baschetbalist a povestit cum el și Jordan, parteneri în cadrul unui joc de Spades, unul foarte lung, au reușit să reducă un deficit de 900.000 de dolari la 20.000 de dolari. Jocul nu s-a încheiat însă aici, după cum relatează Walter, Jordan nu a vrut să își vadă adversarii pe profit și a continuat jocul.

Într-un final, din cauza faptului că jucătorii începeau să adormă la masă, jocul a luat sfârșit cu 180.000 de dolari mai puțini în portofelele celor doi sportivi. Dar nu acest aspect este cel mai interesant din toată povestea, ci faptul că din cauza partidei Jordan a amânat conferința de presă în care urma să anunțe că revine în NBA după o pauză de trei sezoane.

Dependența de jocuri de noroc a lui Michael Jordan

Spades

100.000 de dolari pe un joc de Piatră, foarfecă, hârtie

Chiar dacă o masă de craps pe bani reali nu era disponibilă sau colegii nu aveau dispoziția necesară pentru jocuri de cărți, dependența de jocuri de noroc a lui Michael Jordan tot nu putea fi oprită.

Jay Williams, fost baschetbalist la Chicago Bulls, a dezvăluit că MJ paria bani serioși și pe Piatră, foarfecă, hârtie. Actualul om de televiziune a povestit, în anul 2015, că în vestiarul celor din Chicago o partidă din banalul joc avea o miză de 20.000 de dolari și că, într-o anumită situație, Jordan i-a propus unui coleg să mărească miza la 100.000 de dolari.

Mită pentru angajații aeroportului

Atât pe terenul de baschet, cât și în viața de zi cu zi, Jordan era extrem de competitiv. Multiplul campion NBA nu suporta foarte bine înfrângerile și făcea tot ce era posibil să le evite.

În vestiarul celor de la Bulls, în jurul lui Jordan, se crease un adevărat cazinou, jucătorii pariau pe orice când erau împreună, inclusiv pe chestii din viața de zi cu zi, cum ar fi ordinea în care bagajele vor sosi pe banda din aeroport.

Despre o deplasare la Portland există o poveste interesantă și amuzantă care îl portretizează, din nou, pe Michael Jordan dependent de jocuri de noroc. Se pare că într-una dintre deplasări, a pariat că bagajul său va fi primul care va sosi pe banda rulantă. Intrigați de șansele mari de câștig, nouă dintre coechipierii săi au acceptat pariul. În mod suspicios, bagajul lui Jordan a venit primul și acesta a cules fericit banii câștigați.

Ceea ce colegi lui MJ nu știau și acesta nu le-a recunoscut până în ziua de astăzi este faptul că a mituit angajații aeroportului pentru ca aceștia să îi scoată bagajul înaintea celorlalte. Suma pe care le-a oferit-o nu a fost una foarte mare, doar câteva sute de dolari, o nimica toată față de sumele cu care Jordan avea de-a face de obicei.

Michael Jordan – miliardar, filantrop

Este clar că Michael Jordan și jocurile de noroc au o istorie împreună. În ciuda acestui fapt, faimosul sportiv a negat în mai multe rânduri că ar avea o problemă cu gamblingul în adevăratul sens al cuvântului:

• “Am o problemă competițională, una competitivă.”

• “Pariam doar pe mine, la golf. Nu pariam la meciurile de baschet.”

• “Este un hobby. Dacă aveam probleme, îmi vindeam casa, muream de foame, îmi vindeam ceasul, inelele de campion, soția m-ar fi părăsit sau ar fi murit de foame, copiii mei… Nu am o problemă. Îmi plac jocurile de noroc.”

La urma urmei, dacă are Michael Jordan probleme la jocurile de noroc nu este foarte relevant, în condițiile în care, în prezent, averea sa este estimată undeva la 1,7 miliarde de dolari. Doar casa lui MJ este scoasă la vânzare cu 14,855 milioane de dolari, preț la care s-a oprit pentru că însumate, cifrele dau numărul 23, celebrul număr purtat de MJ de-a lungul carierei sale la echipa de baschet Chicago Bulls.

Mai mult de atât, de-a lungul timpului, Jordan s-a remarcat prin mai multe acțiuni caritabile vaste. Acesta a contribuit consistent la ajutarea victimelor atacului terorist din World Trade Center din 11 septembrie și ale coronavirusului. De asemenea, cu donații ce însumează zeci de milioane de dolari, contribuie la îmbunătățirea sistemului medical din Carolina de Nord, respectiv la luptă pentru egalitate rasială și acces la educație.

În ceea ce privește viața de familie, Jordan a reușit să păstreze un profil scăzut în ochii publicului și ai presei. Copiii lui MJ, cinci la număr, sunt făcuți cu două femei diferite, Juanita Havoy, fosta nevasta și modelul Yvette Prieto, cu care Jordan își împarte viața din anul 2013.

Întrebări frecvente despre Michael Jordan și jocurile de noroc

Michael Jordan se bucură de o popularitate extraordinară pe toată planetă, astfel, multe persoane caută zilnic informații despre viața acestuia. În această secțiune, o să răspundem la o serie de întrebări puse frecvente despre Michael Jordan și jocurile de noroc, respectiv marea pasiune a acestuia pentru gambling.

1️⃣ Când a început dependența de jocuri de noroc a lui Michael Jordan?

Dependența de jocuri de noroc a lui Michael Jordan pare să aibă rădăcinile în perioada în care era student. Totuși, este greu de spus cu exactitate pentru că înainte să joace în NBA nu avea acces la sume foarte mari de bani.

2️⃣ Care sunt dramele din viața lui Michael Jordan?

Michael Jordan a avut o viața foarte bogată în evenimente, însă cu siguranța cel mai marcant este asasinarea tatălui său. Un eveniment nefericit și totodată controversat care l-a făcut pe Jordan să se retragă din NBA pentru de trei sezoane.

3️⃣ A avut Michael Jordan probleme la jocurile de noroc?

Sunt multe întâmplări legate de Michael Jordan și jocurile de noroc, majoritatea dintre acestea au avut un oarecare impact negativ asupra vieții marelui baschetbalist afectându-i viața personală și cariera. În articol, sunt prezentate o serie de întâmplări relevante din trecutul controversat al lui Jordan.

4️⃣ Este Michael Jordan dependent de jocurile de noroc?

Aceasta este o întrebare la care ar trebui să răspundă un psiholog. Cert este că majoritatea întâmplărilor din trecut portretizează un Michael Jordan dependent de jocuri de noroc. Totuși, acesta a negat public în repetate rânduri că ar avea o problemă de acest gen.

5️⃣ Cât este averea lui MJ?

Indiferent dacă are sau nu o problemă cu jocurile de noroc, averea lui MJ este una colosală. De asemenea, pe parcursul timpului, acesta s-a implicat în mai multe activități caritabile costisitoare și extrem de vaste, precum îmbunătățirea sistemului medical în Carolina de Nord.

Articole Similare