Cei mai buni gameri din lume

Industria eSports a crescut enorm în ultimii ani și nu există semne care să indice că ascensiunea sa se va opri aici. Așadar, se pare că este momentul perfect să ne punem la curent cu jucătorii care au reușit să se remarce în această industrie inedită. Deci, să aruncăm o privire peste cei mai buni gameri din lume.

Setup de gaming

Setup de gaming

După cum spuneam, industria eSports este într-o creștere continuă și accelarată. Acest lucru înseamnă că în viitorul apropiat vor exista mai multe turnee, mai multe echipe profesioniste și mai multe premii eSports consistente și atractive. Totul dedicat jucătorilor care vor să își expună talentele și să concureze într-un mediu profesionist.

Cei mai buni gameri în 2023

Deși acum câțiva ani părea un vis, cariera de gamer este în prezent ceva extrem de real. Mai mult, cei mai buni gameri din lume câștigă sume de bani impresionante, mai ales dacă sunt specializați pe cele mai populare eSports și reușesc o clasare cât mai bună la turneele de top adiacente lor.

Chiar dacă unele turnee au premii uriașe în bani, care stârnesc invidia chiar și în rândul jucătorilor de poker online, acestea nu reprezintă totul pentru un gamer profesionist. Mulți jucători reușesc să își monetizeze înclinația spre jocurile video prin intermediul sesiunilor live pe diverse platforme. De aceea, este destul de greu să alcătuim un top format din cei mai buni gameri în 2023, dar, totuși, vom menționa câteva nume.

Faker

Faker, unul dintre cei mai buni gameri din lume, este considerat de foarte mulți cel mai bun jucător de League of Legends din toate timpurile. El este unul dintre cele două persoane care au câștigat Campionatul Mondial de League of Legends de 3 ori, o performanță incredibilă în lumea eSports.

Din punct de vedere financiar, Faker, pe numele său real Lee Sang-Hyeok, a câștigat peste 1,5 milioane de dolari pe parcursul carierei sale de gamer profesionist, de altfel, una începută devreme, la frageda vârstă de 17 ani.

Bugha

Bugha este relativ nou în lumea gaming-ului, dar este unul dintre cei mai buni gameri în 2023. Ascensiunea sa a început la 16, după ce a câștigat Campionatul Mondial de Fortnite din 2019, o competiție la care au participat cei mai buni jucători de Fortnite din lume.

Mai mult, la acel turneu, Bugha a câștigat și un premiu de 3 milioane de dolari, care l-a făcut să devină cel mai tânăr câștigător al unei sume atât de mari din scurta, dar interesanta, istorie a turneelor eSports.

fOrest

După cum cei care au avut un oarecare contact cu anumite site-uri de pariuri cu Counter-Strike, fOrest este considerat unul dintre cei mai buni jucători de CS din lume. Acesta și-a început cariera de gamer profesionist în 2005.

De atunci și până acum a trecut pe la mai multe echipe, însă cea mai notabilă perioadă din cariera sa este cea în care a contribuit la accesiunea echipei Fnatic, care, cu ajutorul său, a devenit echipa cu cele mai mari câștiguri din istoria Counter-Strike-ului.

Ninja

Deși nu a avut foarte multe rezultate notabile la turneele eSports, Ninja este unu dintre cei mai buni gameri din lume datorită faptului că este foarte popular și cunoscut pentru transmiunile sale în direct și pentru faptul că este unul dintre cei mai bine plătiți gameri din industrie.

Ninja face aproximativ 560.000 de dolari lunar datorită milioanelor de persoane care îl urmăresc. În ciuda acestui fapt, acum câțiva ani, acesta a luat o decizie foarte ciudată și a decis să părăsească platforma Twitch, pe care s-a lansat și pe care avea mai mult de 17 milioane de urmăritori.

w33 – unul dintre cei mai buni gameri din România

Aliwi Omar, cunoscut în lumea eSports drept w33, este în mod cert unul dintre cei mai buni gameri din România. Acesta a adunat peste 2 milioane de dolari din turneele de Dota și are o comunitate impresionantă în mediul online.

Gamerul și-a început cariera în 2004, cu jocul Dota, însă în 2011 a trecut la Dota 2. Cariera sa nu a fost lipsită de probleme, după ce în 2015, a fost prins trișând în cadrul unui turneu important de Dota 2. Înainte să se dedice 100% carierei de gamer profesionist, românul cu tată sirian a studiat chimia.

Alți gameri de top

După cum spuneam, este greu să facem un top care să includă cei mai buni gameri în 2023 sau cei mai buni gameri din România. De aceea, ar fi păcat ca în cadrul acestui articol să nu mai menționăm câteva nume, care probabil sunt foarte cunoscute pasionaților de jocuri video.

  • Flash
  • Daigo
  • Olofmeister
  • Odoamne
  • Jaedong
  • Dupreeh
  • C6
  • Scump
  • bOne7
  • Moon
  • Fatal1ty
  • Grubby
  • Crimsix
  • Dendy
  • ppd
  • PewDiePie

Indiferent de starurile momentului, este cert că industria jocurilor video merită urmărită. De altfel, sumele exorbitante de bani care există în jurul ei se justifică prin popularitate și prin faptul că evenimentele eSports promit întotdeauna spectacol, mai ales pentru cei care au cochetat, la rândul lor, cu jocurile video.

Întrebări frecvente

La finalul acestui articol o să abordăm câteva întrebări relevante referitoare la acest subiect. Astfel, dacă mai ai mici nelămuri despre cei mai bun gameri din lume, citește această secțiune, dă click pe linkuri și află mai multe pe marginea acestui subiect viral.

1️⃣ Care sunt cei mai gameri din lume?

Este greu de spus cu exactitate care sunt cei mai buni gameri din lume pentru că fiecare își monetizează în mod diferit talentul. Totuși, în ciuda acestui fapt, în articolul de mai sus am menționat câteva nume importante pentru această industrie.

2️⃣ Care sunt cei mai buni gameri din România?

Țara noastră propune mai mulți gameri de succes. Totuși, în ceea ce privește câștigurile din turneele eSports de calibru, w33, pe numele său real Aliwi Omar este cel care se remarcă cu încasări ce însumează peste 2 milioane de dolari.

3️⃣ Există mulți gameri profesioniști?

Da, industria jocurilor video este într-o continuă evoluție și ascensiune. Astfel, nu doar că există mulți gameri profesioniști, ci există mulți gameri profesioniști de top, care vor face sau deja fac parte din istoria industriei eSports, una care are un potențial uriaș.

Articole Similare