Secretele jucătorilor profesioniști de poker

Ca să aflăm care sunt secretele unui jucător profesionist de poker în prima fază trebuie să știm cum se diferențiază un profesionist de un amator. Unii sunt mai pricepuți decât ceilalți! Unii au talent alții nu! Însă la poker aveți nevoie de ceva mai mult decât talent. Jocul este e o combinație între psihologie, atenție, strategie, disciplină, noroc și în final talent. Jucătorii buni știu să se folosească de toate. Profesioniștii privesc jocul în ansamblu. Nu este nevoie numai să cunoașteți regulile și să jucați corect. Un joc corect nu vă garantează neapărat și câștigul partidei. Toți acești factori pot influența jocul într-o direcție pozitivă sau negativă pentru jucător.

Atenția la detalii este primul lucru care deosebește pe cele două categorii de jucători. Un începător este atent numai la cărțile pe care le ține în mână și nici nu-i trece prin cap să-și studieze adversarii la masă. Un profesionist reacționează altfel. El urmărește tot ce se întâmplă la masa de joc – cărțile adversarilor, reacțiile acestora, limbajul corpului, mizele respective. Orice informație care îi poate fi utilă este stocată și analizată atent. O altă diferență semnificativă este modul în care privesc jocul cele două categorii de jucători.

Careu – patru cârti de un fel

Careu – patru cârti de un fel

Profesionistul este pregătit, cunoaște și respectă strategia, nu se bazează pe noroc și știe foarte bine când o partidă este pierdută sau nu. El niciodată nu va juca cu orice preț. Va calcula riscul în baza informațiilor stocate. Jucătorul amator percepe altfel jocul. El își permite să modifice strategia în funcție de presimțire, se bazează pe noroc și crede că are șansă să câștige orice joc.

Cea mai vizibilă diferență între cele doua tipuri de jucători este comportamentul la masă, emoțiile și expresiile. Un jucător profesionist se poate controla indiferent de situație. Niciodată nu va arăta că este dezamăgit sau nu va exprima emoții pozitive. Mentalitatea lui este de câștigător și urmărește acest drum fără abateri. Un amator este simplu de citit. Emoțiile pe care le arată îl trădează și adversarii la masă se vor folosi de acest avantaj fără milă.

Dacă reușiți să transformați ceva ce vă place într-un job, indiferent ce este acest lucru, veți deveni un profesionist. Același lucru este valabil și pentru jocul de poker online. Ca să deveniți un jucător profesionist este nevoie să fiți pasionați de acest joc. Profesioniștii nu joacă poker numai pentru bani ci pentru că sunt fascinați de complexitatea strategică a jocului. Dacă nu vă place cu adevărat nu veți deveni într-adevăr bun.

Poate că o să obțineți anumite progrese dar niciodată nu veți ajunge la un nivel profesionist. Poker-ul este prea exigent și dacă nu-i acordați toată pasiunea veți pierde. Nu poți deveni jucător profesionist imediat. Ai nevoie de experiență, cunoștințe și îndemânare. Însă, dacă știți câteva dintre secretele marilor jucători veți învăța mai repede, iar mediul online vă poate ajuta să învățați regulile și strategiile ca să fiți pregătiți pentru turneele mari de poker. Iată câteva secrete pe care nu le știe fiecare jucător, dar fără acestea o să vă fie greu să intrați în adâncimile poker-ului.

Secretele jucătorilor profesioniști

Secretele jucătorilor profesioniști

Învățați să citiți mințile adversarilor

Poate că vi se pare imposibil, dar jucătorii profesioniști știu să-și citească adversarii. Cu cât deveniți mai bun cu atât veți înțelege mai bine cum joacă ceilalți aflați la masa și veți ști cum să reacționați împotriva lor. Trebuie să învățați să observați limbajul corpului, să descifrați ce înseamnă viteza și stilul cu care ridică cărțile de pe masa și pun pariul, să studiați obiceiurile jucătorilor și să ghiciți ce indică acestea. Puteți crea un profil al fiecărui jucător numai, urmărind-i strategia de joc. Aveți nevoie de practică ca să puteți face acest lucru. Cea mai bună experiență este jocul adevărat pe bani reali deoarece oamenii reacționează diferit când joacă pe bani adevărați, decât pe credite gratuite. Aici cuvintele cheie sunt practică, experiență, atenție.

Nu pariați la fiecare mână

Jucătorii profesioniști au succese constante deoarece își lasă timp să studieze. Ei își citesc adversarii și nu pariază pe fiecare mână pe care o pot câștiga. Ei intră în joc când obțin o mână puternică sau când se face o miză mare. Jucătorii aflați la masă vor observa că faceți pariuri calculate și nu intrați cu orice mână care ar avea o șansă de succes. Își vor crea o impresie despre voi de jucător puternic care o să vă ajute atunci când decideți să plasați un pariu pe bluf.

Așteptați un pic

Jucătorii profesioniști rar se grăbesc să intre în joc. Ei de, obicei, își lasă o perioadă de gândire și prin această metodă confundă jucătorul opus. Adversarii își pot pune multe întrebări în acest interval de timp – “De ce durează atât?”, “Ce strategie vrea să aplice?”, “Oare are o mână puternică?”. Această tehnică vă poate ajuta mult. Uneori profesioniștii pariază foarte repede dar numai ca să țină adversarii la o parte, creând senzația de o mână câștigătoare.

Poker-ul este un joc complex, interesant și vă poate crește adrenalina, dar dacă nu înțelegeți nuanțele acestuia veți rămâne la stadiul de amator. Personalitatea jucătorului, comportamentul acestuia și disciplina sunt la fel de importante ca strategiile și regulile jocului. Învățând ierarhia mâinilor veți învață numai partea teoretică. Aceasta poate fi căptușită cu câteva strategii de bază dar fără partea practică nu o să puteți înțelege magia acestui joc. Poker-ul profesional impune o combinație între toate abilitățile voastre ca persoană, jucător, adversar și câștigător.

Articole Similare