Povestea lui Molly Bloom

Cu siguranță viața lui Molly Bloom bate filmul. Molly a fost un antreprenor de succes care organiza partide de poker pe mize impresionante, între oameni cu foarte mulți bani. A început de la zero, a câștigat milioane de dolari și a ieșit din joc pe brânci, dar cu obrazul curat. Află-i povestea.

Povestea lui Molly Bloom

Povestea lui Molly Bloom

Povestea lui Molly Bloom nu este povestea unei escrocherii, nu a pierdut sume exorbitante la mesele de poker și nici nu a câștigat peste noapte sume exorbitante. Însă, Molly Bloom a fost o femeie ambițioasă, deșteaptă, care a descoperit cum se poate construi o afacere din jocurile private de poker.

Tatăl lui Molly Bloom a avut influență mare asupra vieții ei. A fost un om strict, foarte pretențios, pe care Molly îl percepea drept puternic. Cariera ei avea să se învârtă în lumea bărbaților puternici cu foarte mulți bani, dar și foarte multe vicii și orgolii. Succesul ei de datorează în mare parte și provocărilor peste care a trebuit să treacă în copilărie.

Ar fi trebuit să fie o schioare olimpică dar viața i-a pus piedică de două ori

Molly Bloom a fost de mică foarte ambițioasă, datorită intervenției tatălui ei care pretindea mereu foarte mult de la copii lui. Avea doi frați, unul și el sportiv de succes, altul a ajuns medic cardiolog. Molly ar fi trebuit să fie schioare de performanță, să ajungă în echipa olimpică a Americii, apoi să urmeze Facultatea de Drept. Punctaj mediu la Harvard 169, al ei a fost 171.

La 12 ani, în timp ce se antrena pe pârtia din Deer Vally, a simțit o durere pătrunzătoare la coloană. A suferit o operație pentru corectarea unei scolioze galopante, care a constat în introducerea unor tije care să-i îndrepte coloana. Doctorii i-au recomandat să nu mai schieze deloc. Cu toate acestea, după un an deja schia, iar după 18 luni după operație era deja înscrisă în competiții.

Până la 20 de ani ajunsese în echipa națională de schi, voia cu orice preț să ajungă în echipa de competiții la olimpiadă, și bănuia că are inclusiv șanse la podium. În timpul preselecțiilor a suferit un accident grav. Schiul i s-a agățat într-o crenguță de brad, i s-a desprins de pe clăpar și a dezechilibrat-o. A fost finalul carierei de sportiv.

Ar fi trebui să urmeze Dreptul, dar a ales un job de chelneriță în LA

La 12 ani după accidentul care-i încheia cariera , adică la vârsta de 32 de ani, agentul special Tomasino de la FBI îi bătea la ușă, într-o razie GPS, în care au fost arestați 31 de oameni, printre care multe nume sonore din mafia rusească. Ea era arestată pentru organizarea de jocuri de poker și taxare ilegală. Dar cum a ajuns de la schi la poker?

După ce s-a accidentat grav, iar de data aceasta competițiile chiar nu au mai fost o opțiune, Molly ar fi trebuit să înceapă Facultatea de Drept, dar a decis să-și ia un an liber, s-a mutat în Los Angeles. Avea 1.700 de dolari strânși din babysitting, destul pentru un început mediocru. S-a angajat ca și chelneriță într-un bar cubanez din Hollywood.

Banii nu erau de-ajuns, așa că a acceptat un second job ca și secretara lui Dean Keith. Businessul lui era de fapt organizarea de partide ilegale de poker la Cobra Lounge. Prima pe care a Molly a fost pusă să o pregătească avea drept clienți 9 dintre cei mai cunoscuți oameni ai lumii. Practic, avea în mână o listă cu numele și numerele de telefon ale unor persoane foarte influente.

Contactul cu lumea jucătorilor de poker pe bani grei

În prima seară de poker ilegal a stat în cameră cu actori, sportivi, muzicieni de talie mondială. Jobul ei era să servească participanții la partidă și să țină rezultatul banilor încasați, a câștigurilor. La finalul primei seri de poker a primit bacșiș de 3.000 de dolari, bani la care nici nu visa.

Cel mai bun jucător era Jucătorul X, căruia îi plăceau oponenții pe care-și putea practica bluf-ul la poker, fără frică, chiar dacă ei aveau nuts (cea mai bună mână de la masă).

În jurul lui se învârteau partidele de poker, era extrem de cunoscut și influent. Pentru a menține interesul pentru joc, Molly Bloom cauta jucători de tip pește, care au mulți bani de jucat și rămân în joc pentru mult timp.

Molly a învățat cum să țină clienții la masa de poker

Pentru a aduce cât mai mulți jucători pește la masa de joc, predispuși să piardă, recrutarea se făcea în cazinourile terestre legale sau cluburi, prin angajați. Partidele de poker mergeau foarte bine. După 3 ani strânsese pentru ea 85.000 de dolari. Muncea mult pentru asta, organiza partidele, ținea registrele și încasa banii.

La un moment dat Dean i-a spus că nu o mai plătește pentru slujba de secretară, pentru că făcea prea mulți bani din joc. Lui Molly nu i s-a părut cinstit, dar nu putea renunța fără un plan de rezervă, așadar a luat atitudine imediat de teamă să nu fie înlocuită. A fost inspirată, șeful ei găsise deja o altă secretară.

Molly își asumă toate riscurile și investește pe cont propriu

A doua zi a rezervat câte un salon la Four Season, Peninsula și Beverly Hills Hotel, unde camera de hotel era 5.200 dolari. A plătit 17.000 dolari pentru un shuffle master, și a creat o masă performantă de poker, care permitea să amesteci mai bine cărțile, în timp mai scurt. A comandat un bufet a la carte, a cumpărat băutură fină, trabucuri, a angajat barman și un dealer.

Dealer de poker în jocul lui Molly

Dealer de poker în jocul lui Molly

A folosit lista de jucători a fostului angajator, iar clienții au venit la ea, în frunte cu Jucătorul x. Partidele organizate de ea erau legale, plătea taxe pentru bani, exact ca în cazinourile online licențiate. Juca legal, nu lua taxă în bani din pot, adică avea bani să acopere plățile casei, fără să taxeze în plus.

Jucătorul X i-a propus la un moment dat să crească mizele la 50.000 de dolari buy-in-ul, blind-urile la 250 și 500 dolari pentru un pot de jumătate de milion de dolari. Acest tip de mize nu se pretau decât pentru anumiți jucători, așadar Molly Bloom a plecat în căutarea unor pești mai mari. Unul dintre ei a fost Donnie Silverman, care câștigase un turneu de poker freeroll. Un alt pește era Brad Marion, denumit Bad Brad. El nu știa să joace poker, pierdea în permanență, dar venea mereu la jocurile de poker pentru a agăța investitori în business-urile sale, care ulterior s-au dovedit ilegale.

Cum a început declinul din LA?

Harlan Eustice era unul dintre cei mai buni jucători de poker din cadrul jocului. El juca poker cu adevărat, respectând toate regulile jocului, cu atenție, calculat, se retrăgea mereu când trebuia, nu risca mai mult decât trebuie. Luase banii celor mai mulți oponenți. Într-o seară a pierdut prostește în fața celui mai prost jucător din turneu, Bad Brad.

Când a văzut că a pierdut prostește, la bluf, și-a pierdut cumpătul și a început să joace nesăbuit. A pierdut din seara respectivă până a doua zi toți banii. Molly a aflat a doua zi că Harlan era finanțat de Jucătorul X. Conflictul de interese era evident, plus că împrumutul are forma evidentă a unei cămătării.

Molly l-a confruntat pe Jucătorul X, care a început să joace dur și i-a spus că vrea să-i taie din venitul casei care ajunsese la 10.000 de dolari pe noapte. Ajunseră în poziția unei situații de neîncredere. Molly a pierdut controlul cu totul asupra jocului în momentul în care l-a înfruntat pe jucătorul alfa. A fost nevoită să-și facă bagajele și să plece.

Un alt capitol în New York

Molly Bloom a plecat cu 200.000 de dolari, dar o durea că nu mai conta în acea lume a jocului de poker. S-a mutat la New York, unde putea atrage jucători din Wall Street Madison Avenue, Dakota, San Remo. Molly a făcut echipă cu câteva fete Playboy și alte fete care știau multe despre lumea plină de bani a bogaților, cine și unde cheltuia bani, cum cât și unde se juca.

Jocul lui Molly

Jocul lui Molly

Jocul lui Molly de la New York a început cu un buy-in de 250.000 de dolari. În primele săptămâni Molly a recrutat 10 jucători din cele mai bogate familii din oraș, alți 7 erau pe lista de priorități. Vestea despre partidele lui Molly a ajuns în Londra, Dubai și Tokyo. Era o lume a milionarilor din familiile puternice ale lumii. În primul an a făcut peste un milion de dolari.

Toate afacerile erau legale, dar numărul partidelor crescuse, clienții se tot roteau, lucra în permanență, iar mizele crescuseră la sume exorbitante. Pentru că nu lua taxă pe pariuri, jocul era descoperit. Molly garanta din veniturile proprii, funcționa ca o bancă care acoperă pierderile. În timpul jocului erau clienți care încercau să trișeze și să fure casa. Mai multe cazuri de acest fel ar fi expus-o și ar fi ruinat-o.

Într-o seară, miza pe masă era de 3 milioane de dolari. Dacă nu ar fi putut să plătească potul, Molly ar fi fost ruinată. A semnalizat dealerul care a luat taxă de 2% din pot, astfel a încălcat pentru prima dată legea privind jocul de noroc. Presiunea era mare, erau mulți bani de recuperat, iar Molly a făcut un al doilea pas nesăbuit.

Dependența de droguri și problemele cu mafia rusească

Problemele cu drogurile au început când a început să ia Adderall ca să poată sta trează și atentă la business. Atunci a început să fie și nesăbuită. Un client, Douglas Downey avea să-i schimbe cursul business-ului. Acesta datora casei bani mulți, în schimbul datoriei Molly i-a cerut să-i aducă jucători de la Brighton Beach, un club în care jucau mai ales rușii.

Atunci s-a interconectat cu mafia rusească, și implicit în afacerile lor, chiar dacă doar tangențial. Rușii veneau să joace cu bani mulți, însă erau în vizorul procurorilor federali. Un alt client celebru de-al ei, Brad Marion, Bad Brad, fusese ridicat de FBI pentru înșelăciune. Acesta construise o schemă Ponzi, prin care înșela oameni, cerea bani de investiții, pe care îi cheltuia în scop propriu.

La investigațiile procurorilor, Marion a declarat că a pierdut 5 milioane de dolari la jocurile lui Molly Bloom. Pentru a nu ajunge în tribunal, ea și alți martori de pe listă au căzut la învoială să despăgubească păgubiții din schema Ponzi a lui Marion, și a plătit guvernului 500.000 dolari. Procurorii au căutat să aibă un deal pentru a acuza inculpații ruși, dar nu a căzut la învoială.

De ce a fost arestată Molly Bloom

Când a fost ridicată de FBI, despre Molly Bloom se știa că a organizat partide de poker în LA timp de 8 ani, fără taxă, apoi la New York 2 ani, în mare parte fără să încaseze taxă. A încasat taxa ilegală timp de 7 luni. Pentru că adusese la masa de joc clienți ruși a fost asociată cu mafia rusească. Tot din acest motiv a atras atenția recuperatorilor ruși care i-au propus să coopereze pentru recuperarea datoriilor.

Arestarea lui Molly

Arestarea lui Molly

Avea de recuperat 2,8 milioane de dolari de la jucători. Când a refuzat să colaboreze cu recuperatorii a fost atacată în apartamentul ei. I-au fost furați banii, bijuteriile, i s-a pus pistolul în gură și a fost bătută, dar nu a avut curaj să meargă la spital. A avut norocul ca imediat în zilele următoare, FBI făcea 129 de arestări, iar recuperatorii nu au mai dat niciun semn.

Nu a mai organizat nicio partidă din acel moment, și s-a retras la mama ei în Telluride ca să scrie cartea. În carte a pomenit doar numele jucătorilor deja expuși în cazul lui Marion. Arestarea s-a produs la doi ani după ce organizase ultima partidă de poker. Acuzarea inițială a fost de încasare de taxe din partidele de poker, dar federalii voiau să o lege de spălarea de bani rusească.

În datorii până peste cap, dar nu a vândut nicio informație

Taxa avocatului ei după arestarea FBI a fost de 250.000 de dolari, dar ea nu avea niciun ban, pentru că FBI i-a pus sechestru pe 4 milioane de dolari din cont, pe care nu i-a mai recuperat niciodată. I s-au oferit 5 deal-uri de ecranizare a romanului, cu dezvăluiri de nume, dar le-a refuzat pe toate, deși le-ar fi putut folosi pentru a strânge banii pentru avocați.

Avocatul ei a descoperit din rechizitoriu și cercetări că FBI destructurase o rețea formată din trei case care conduceau business-uri ilegale de pariuri și pariuri sportive. Toate cele trei case ilegale de pariuri erau interconectate printr-un punct comun, jocul lui Molly Bloom. Acum era încolțită, cu puține șanse de reabilitare.

Club de poker

Club de poker

În timpul procesului avocatul i-a cerut hard-disk-urile laptopului care conțineau mesaje și informații care, dacă ar fi ajuns publice ar fi distrus viețile clienților ei. Federalii au încercat să o lege de afacerile Rachniana sau ale altor capi ai mafiei rusești, dar nu au reușit. Nu aveau dovezi, în afară de faptul că personajele se întâlneau să joace poker în jocul lui Molly.

Nu avea bani deloc, decât datorii care se acumulau după confiscarea banilor, pentru că ea trebuia să plătească bani și pentru banii confiscați de FBI. Pentru carte i s-a propus un avans de un milion jumătate, dacă folosea numele reale ale jucătorilor. A venit cu propunerea să folosească numele deja expuse, i s-a făcut o ofertă de 35.000 de dolari.

Pentru că hard-urile ei de la jocuri conțineau informații prețioase, federalii i-au propus un ultim aranjament, să-i dea înapoi banii confiscați, cu dobândă, peste 5 milioane de dolari, în schimbul hard-disk -urilor cu toate informațiile adunate despre toți foștii ei clienți. Nu a vrut să dea informațiile pentru că, susține ea, ar fi distrus foarte multe familii și afaceri.

A pledat vinovată, dar judecătorul i-a văzut nevinovăția

Cu 20 de capete de acuzare a preferat să pledeze vinovată și să riște 42 de luni în închisoare decât să lase pe mâna procurorilor, de bună voie, toate hard-disk-urile. Procurorii nu puteau să dovedească legătura ei cu mafia rusească sub nicio formă. Presiunea autorităților și intimidările erau fantastice. Practic îi erau tăiate toate posibilitățile de apărare. Avocatul ei a lucrat pe datorie.

Judecătorul a revizuit toate capetele de acuzare și a menționat înainte de sentință că sunt oameni de afaceri pe Wall Street care comit mai multe infracțiuni în prima parte a unei zile decât a comis ea în anii de poker. I-a dar o sentință cu 200 de ore în folosul comunității, reabilitare, și amendă în valoare de 200.000 de dolari, plus un an cu suspendare.

Finalul poveștii lui Molly Bloom

La 35 de ani Molly Bloom era șomeră, fără carieră, cu taxe datorate de 2 milioane de dolari pentru banii deja confiscați de Fisc, amendă de 200.000 de dolari și datoria de 250.000 către avocat. Despre Molly Bloom se știe că a ales să joace cât mai fair-play, atât în business, cât și în viață.

A ales să protejeze secretele de viață ale clienților de la mesele de poker, pentru că unele i-ar fi ruinat. Nu se dezice de poveștile triste ale unor dependenți de jocuri care au sfârșit tragic, dar nu a apelat niciodată la recuperatori pentru a-și obliga clienții să plătească datoriile din poker.

A luat-o de la capăt, a semnat un contract pentru ecranizarea cărții ei. Filmul a fost un succes, iar rolul ei a fost jucat de Jessica Chastain. A început să plătească din datorii și să se reabiliteze după consumul de droguri și pastile. Acum are o familie frumoasă și o viață liniștită.

Întrebări despre Molly prințesa pokerului

Numele de prințesa pokerului a fost o titulatură de tabloid. Molly Bloom a fost un antreprenor care a speculat un business bănos, dar care a plătit mult pentru a juca în liga oamenilor bogați. Citește blogul nostru despre una dintre cele mai fair-play business-uri private din lumea jocurilor de noroc.

1️⃣ Cine este Molly Bloom?

Molly Bloom a fost o antreprenoare care a investit în jocurile de poker private. Află cum a ajuns la acest business citind despre viața lui Molly Bloom, înainte de a fi implicată în lumea partidelor de poker care au făcut-o celebră.

2️⃣ Cum a ajuns Molly Bloom celebră?

După ce a speculat posibilitatea de a face bani organizând partide private de poker Molly Bloom a ajuns celebră printre jucătorii high roller ai lumii. Astfel, a lucrat cu miliardari, actori și investitori care aveau satisfacția de a juca poker pe sume exorbitante.

3️⃣ De ce a fost arestată Molly Bloom?

După ce a încheiat organizarea partidelor de poker, și după apariția cărții autobiografice, Molly Bloom a fost arestată pentru presupuse legături cu mafia rusească, sub acuzația taxării ilegale a partidelor de poker. Lipsa de dovezi a dus la o condamnare mică, dar a rămas fără sumele de bani câștigate.

Articole Similare