Cum digitalizarea a transformat 4 categorii de jocuri online?

Tehnologia informației și comunicațiilor constituie noua noastră “epocă digitală”, care cuprinde o bogăție de procese soft și hardware legate intre ele. Analizele secvențelor genetice, datele personale de sănătate, înregistrările telefonice, profilurile mass-media sociale și multe altele au modificat modul în care oamenii interacționează între ei și cu mediul lor natural. Jocurile au evoluat de la sporturi convenționale în aer liber la o experiență digitală deplină. Datorită digitalizării acum ne putem bucura de un aspect social absolut nou în lumea jocurilor. Având acces ușor la un scenariu digital, jucătorii explorează diferite categorii de jocuri care corespund cu gusturile lor. Aceasta s-a transformat într-o afacere imensă în care cei mai buni câștigă. Acum o să vă prezentăm cele mai bune categorii de jocuri online care o să-i ofere jucătorului adrenalina dorită și îl va trimite într-o călătorie nemaivăzută.

Jocuri de simulare – construite pe imaginație

Cine nu a auzit de SimCity?! Dar cum acesta a devenit simbolul jocurilor de simulare? Aceste jocuri de simulare ne permit să retrăim experiența noastră din viața reală și în varianta digitală. Va fi nevoie să rezolvați probleme, să construiți case, școli, drumuri, să apărați orașul de un monstru care încearcă să distrugă primăria. Veți fi primarul orașului și veți lua toate deciziile că totul să meargă neted. Veți vedea cât de greu este se menține un oraș funcționabil, să-i asigurați apă, electricitate, să modernizați infrastructura, servici medicale, dar va fi nevoie să fiți și om de afacere, deoarece trebuie să câștigați bani pentru acest oraș. Toate acestea sunt preluate din lumea reală și împachetate într-un set atractiv, cu grafica excelentă și coloana sonoră plăcută. Nu uitați că aici se pot întâmpla accidente, incendii, inundații. Va trebui să vă descurcați cu toate acestea. Viața reală într-un format digital. SimCity a fost pionerul în această categorie. După aceea au urmat multe alte jocuri printre care cele mai cunoscute sunt GrandPrix Simulator, Juarssic World Evolution, City Skylines, The Sims 4 etc.

Simcity – joc categorie simulare

Simcity – joc categorie simulare

Jocuri Roll-Playing – reinventează-ți personajul de vis

De la clasicele povești de iubire, lumi incredibile și superiori, jocurile roll-playing ne permit să trăim fanteziile noastre, indiferent dacă trebuie să salvăm pământul sau să fim liderul unei bande. Jocurile roll-playing sunt fără îndoiala piatra de temelie și punctul culminant al jocurilor de calculator. Un joc de tip RPG este un gen de joc video în care jucătorul controlează un personaj fictiv (sau personaje) care se angajează într-o lume imaginară. Definirea RPG-urilor este foarte provocatoare datorită gamei de genuri hibride care au elemente RPG. Aceste jocuri video tradiționale au trei elemente de bază:

• Abilitați care ar putea fi îmbunătățite pe parcursul jocului

• Un sistem de luptă bazat pe meniuri

• O misiune centrală care se desfășoară pe tot parcursul jocului ca o poveste

RPG-urile moderne și hibride nu au neapărat toate aceste elemente, dar de obicei apar una sau două în combinație cu elemente dintr-un alt gen.

World of Warcraft – de tip RPG

World of Warcraft – de tip RPG

Massively Multiplayer Online – Socializare digitală

Cel mai popular format astăzi, jocurile MMO au invadat lumea online! Cu sute și mii de jucători care concurează simultan, MMO-urile au câștigat sprijinul celor mai cunoscuți giganți de jocuri video. Această categorie se confruntă, de obicei, cu celelalte categorii, cum ar fi jocurile de tip RPG, strategie si simulare. Un joc online de tip MMOG se referă la jocurile video care permit un număr mare de jucători să participe simultan printr-o conexiune la internet. Aceste jocuri au loc, de obicei, într-o lume comună pe care jucătorul o poate accesa după cumpărarea sau instalarea software-ului de joc. Creșterea explozivă a MMOG-urilor i-a determinat pe mulți designeri de jocuri să construiască moduri multiplayer online în multe jocuri tradiționale cu un singur jucător.

Final Fantasy XIV - Massively Multiplayer Online

Final Fantasy XIV – Massively Multiplayer Online

Turnee de poker online – plasați pariurile voastre

Cea mai controversată categorie de jocuri de noroc din perspectiva jucătorilor, industria de poker online, este mult mai gigantică decât se poate imagina. Întrebați-i jucători profesioniști de poker și ei vă vor spune despre beneficiile participării la turneele de poker online. Cu un început liniștit din anii ’90, acum această industrie este foarte dezvoltată si apreciata printre rândurile jucătorilor profesioniști de poker cu 5 cărți. Turneele de poker atrag mii de jucători și milioane de spectatori, iar premiile oferite sunt enorme. Chiar dacă este o categorie de jocuri online controversată, influența ei în lumea digitală nu mai poate fi negată.

Turnee de Poker online

Turnee de Poker online

Fără îndoiala trăim în epoca digitală. Viața noastră, hobbyurile noastre, prietenii noștri, toate acestea se află online. Acest lucru nu înseamnă că am uitat să socializăm, dimpotrivă, relațiile noastre au urmat cursul evoluției și au ajuns la un nivel diferit. În zilele noastre relațiile între oameni nu se limitează la cunoașterea vizuală. Acum putem avea prieteni și parteneri din întreaga lume fără să fie nevoie să cream prietenii fizice. Vom vedea în timp dacă acest fel de socializare este durabil sau nu, dar pentru moment este cea mai modernă și preferată metodă să ne distrăm și să ne simțim bine.

Articole Similare