Cei mai buni jucători de Blackjack în lume

Este foarte greu să spunem cine este cel mai bun jucător de Blackjack din lume, deoarece nu există turnee de Blackjack sau competiții oficiale, precum World Series of Poker sau Super Bowl. Acest joc se joacă împotriva unui dealer și cei mai faimoși jucători preferă să-și arate abilitățile în camerele private ale cazinourilor. Totuși, istoria cunoaște câteva persoane care au reușit, folosind strategia de bază și metode de joc avansate, să reducă la maxim marginea Casei și în acest mod să obțină câștiguri foarte mari. Acum o să aruncăm o privire asupra unui grup de jucători, mai mult sau mai puțin profesioniști, care au devenit cunoscuți prin câștigurile realizate la Blackjack, folosind metode interesante pe care puțin le știu.

Don Johnson

Don Johnson este numit “omul care a spart Atlantic City”. El a reușit să câștige peste 15 milioane de dolari, jucând Blackjack cu 3 mâini. Johnson nu știe să numere cărți și nici nu este jucător profesionist, dar a reușit să aducă la 0 câștigurile lunare a 3 cazinouri diferite. El s-a folosit de bugetul său mare și a organizat jocuri private cu VIP reguli. Aceste reguli, combinate cu strategia de bază, l-au ajutat să obțină câștiguri enorme.

Evident a avut și noroc și a știut cum să-l folosească. Totul a început cu un pariu de 100 000 $. El a primit două cărți de opt. Le-a împărțit. Următoarele două cărți au fost din nou două de opt. Le-a împărțit și pe acestea. A dublat pariul la fiecare mână. Dealerul a avut o mână de valoare totală de 15 și a tras 10. Într-adevăr a avut un noroc imens!

Un joc celebru

Un joc celebru

Bryce Carlson

Caracterul lui competitiv l-a ajutat foarte mult ca să intre în acest clasament al celor mai buni jucători de Blackjack. El a jucat primul său joc de Blackjack acum 40 de ani și a primit sfaturi de la cei mai importanți jucători, precum Revere, Wong, Uston și Griffin. În timp Carlson a devenit un expert de Blackajck. A devenit maestru la număratul cărților. O parte din abilitățile lui au fost preluate din cărțile pe care le-a citit, scrise de alți profesioniști. A avut grija să studieze aprofundat Beat the Dealer de la Throp. Carlson a reușit să adune toate cunoștințele sale într-un bestseller “Blackjack for Blood”, care este o carte ideală pentru începători.

Jucătorii experimentați pot sări peste prima parte a cărții și vor învață multe lucruri noi. Strategia preferată lui Cralson este Advanced Omega II pentru număratul cărților și chiar creează și un software de calculator, numit Omega II Blackjack Machine, care este foarte util atunci când vine vorba de număratul cărților. Bryce Cralson este considerat unul dintre cei mai buni jucători de Blackjack din lume.

Edward O. Throp

Edward O. Thorp este un profesor de matematică american, manager de fond de hedging și jucător de blackjack. În momentul când Throp a început să-și aplice cunoștințele matematice la Blackjack, strategiile existente au fost foarte simple. Jucătorii nu aveau cunoștințe foarte aprofundate și de aceea marginea Casei a fot de aproximativ 5%. Ei foloseau metode de numărat cărți extrem de rudimentare, care nu se comparau cu sistemul folosit de Throp. Profesorul de matematică a reușit să creeze o strategie mult mai avansată care să ofere Casei un avantaj de maxim 1% față de parior.

Ca să împărtășească cunoștințele sale, Throp a scris cartea “Beat the Dealer” care detaliază modul în care jucătorii pot număra cu succes cărțile și să bată cazinoul. Chiar și astăzi “Beat the Dealer” este apreciată de pariorii care în continuare o folosesc ca referință la blackjack online. Sigur că metodele de numărare a cărților au fost ușor perfecționate de atunci, dar oamenii încă își îndreaptă atenția spre munca lui Thorp pentru a începe să numere cărți.

Arnold Snyder

Unii jucători sunt cunoscuți cu câștigurile realizate, alții cu strategiile folosite. Arnold Snyder le-a făcut pe amândouă. A reușit să câștige sume destul de mari jucând dar în același timp a sistematizat cunoștințele sale în câteva cărți despre Blackjack. Cea mai cunoscută este “The Blackjack formula” lansată în anul 1980. Aceasta a oferit o serie de concepte revoluționare. La scurt timp după lansarea cărții, Snyder a creat un jurnal trimestrial cu neuitați din lumea Blackjack-ului, strategii noi și metode de a bate Casa.

Joc de cazinou Blackjack

Joc de cazinou Blackjack

Russ Hamilton

Istoria lui Russ Hamilton este foarte interesantă deoarece drumul lui în lumea jocurilor de cărți a început cu Poker. Legendarul Hamilton a început să joace poker la Detroit în cluburi ilegale subterane și a fost foarte bun. Încrezut în abilitățile sale el a plecat la Las Vegas, dar acolo un alt joc i-a atras atenția. Hamilton a fost foarte entuziasmat de Blackjack și a început să joace. A colaborat cu profesioniștii de Blackjack Wong și Rodman dar din păcate cazinourile au început să interzică turneele de Blackjack organizate pentru jucătorii experimentați.

A fost nevoit să-și reia cariera de jucător de poker. A câștigat Main Event WSOP și a primit un premiu de 1 milion de dolari. După aceea s-a întors la Blackjack și a făcut furori prin dezvoltarea blackjack-ului de eliminare. Acest turneu seamăna cu cel de poker – jucătorii sunt eliminați treptat. În ciuda tuturor lucrurilor pe care le-a făcut pentru comunitatea de Blackjack, Russ Hamilton va fi pentru totdeaună cunoscut sub numele de trișor datorită implicării sale în site-ul Ultimate Bet Poker.

Ultimate Bet a fost un site de poker online pentru care Hamilton a dezvoltat o modalitate de a vedea cărțile de joc ale adversarilor. Mulți spun că Hamilton a fost cel mai mare beneficiar al celor 22 de milioane de dolari jefuiți de la alți jucători. În acest mod el a pierdut tot respectul atât în comunitatea de Blackjack, cât și în comunitatea de Poker.

Ken Uston

Ken Uston s-a născut în anul 1935 și a murit în anul 1987. A fost jucător profesionist de Blackjack și scriitor de cărți. A aflat despre număratul cărților de la Al Francesco cu care s-a întâlnit la o petrecere. Uston a studiat strategiile existente de Blackjack înainte să se aventureze într-un joc adevărat la Las Vegas. Ca strateg de matematică a prins foarte repede strategia și a fost observat de cazinouri.

Ca să intre în cazinouri era nevoie să se deghizeze. Supărat că 3 cazinouri i-au interzis să joace el a înaintat un proces împotriva lor. Sentința a fost în favoarea lui și decizia a fost că operatorii de jocuri de noroc nu pot interzice accesul jucătorilor care numără cărți. El este co-autorul cărții The Big Player, scrisă de Al Francesco.

Stanford Wong

John Ferguson, cunoscut mai bine ca Stanford Wong a fost un om foarte inteligent. El a obținut un doctorat de la Universitatea Stanford unde a și predat cursuri. Tot în acest timp, avea și alte activități și anume, juca blackjack la cazinou. A devenit destul de bun și a colectat toate tehnicele sale într-o carte de succes mare – “Blackjack Professional”.

Datorită acestei cărți el a obținut un respect deosebit în cadrul comunității de Blackjack. 4 ani mai târziu a început să publice un buletin lunar, numit “Actual Blackjack News”. El a creat o tehnică, numită după numele lui – “Wonging”, care implică numărarea cărților.

Am enumerat numai câțiva dintre jucătorii profesioniști de Blackjack, dar cu siguranță lista nu se termină aici. Toți acești oameni au dovedit prin practica și prin strategiile sale că pot bate Casa. Prin metodele lor inovative de calcul au reușit să reducă marginea Casei la sub 1% ceea ce a transformat Blackjack-ul în cel mai favorabil joc de cazinou și de aceea este preferat de mulți pariori începători.

Articole Similare