Corupția din guvernul Japoniei

Poliția din Japonia a urmărit în ultimul timp activitățile unor deputați japonezi corupți, care erau implicați în scandalul jocurilor de noroc din China, decizând să ia măsuri. Haideți să vedem ce s-a întâmplat, cine a fost implicat și care sunt măsurile luate de poliția japoneză în urma acestui scandal.

Japonia Noaptea

Japonia Noaptea

Corupție în guvernul Japoniei

Corupția este un subiect sensibil, din cauza faptului că se întâlnește peste tot în lume, la un nivel mai mare sau mai mic. Cu toate acestea, doar pentru că este foarte răspândită nu înseamnă că este un lucru bun, dovadă făcând-o poliția din Japonia care a acționat imediat ce a văzut dovezi clare de existență a corupției.

Japonia legalizează jocurile de noroc însă se pare că legalizarea acestora nu este de ajuns pentru unii dintre locuitorii țării care continuă să dorească să facă și să aibă cât mai mult posibil. Haideți să vedem ce s-a întâmplat în Japonia, în cazul Akimoto, politicianul corupt care a primit mită și a fost prins.

Povestea a ceea ce s-a întâmplat în Japonia

Un membru al Partidului Liberal Democrat, Tsukasa Akimoto, a fost găsit vinovat pentru acceptarea a peste 8 milioane de yen ca mită pentru diferite conexiuni realizate cu cazinouri din China de-a lungul ultimelor 5 luni. În urma, au fost găsite dovezi pentru numeroase activități de corupție în guvernul Japoniei. Akimoto a fost judecat la 4 ani de închisoare, fără drept de apel.

Motivul de la baza ilegalității

Aparent, operatorul de cazino chinez, al cărui nume nu a fost dezvăluit, dorea să deschidă un cazino la marginea orașului Tokyo, iar acesta a fost motivul pentru care a luat legătura cu unul dintre deputați japonezi corupți. Cu toate acestea, odată începute cercetările, au fost descoperite și alte ilegalități ale operatorului în Beijing.

Din acest motiv, deschiderea noului cazino a fost anulată, iar alte investigații au fost deschise asupra acestui operator și asupra altor parlamentari japonezi corupți. Nu este anormal ca lanțuri de cazinouri să aibă conexiuni internaționale în Asia, însă niciunul nu are dreptul să se impună în altă țară decât cea proprie, din cauza legilor extrem de stricte legate de globalizare.

Japonia Râul Mecuro

Japonia Râul Mecuro

Alte acuzații asupra lui Akimoto

Akimoto a fost, de asemenea, găsit vinovat de oferirea de mită a două persoane cu relații într-o platformă de loterie chinezească, în vederea depunerii de mărturii favorabile lui Akimoto în cadrul procesului. Din fericire, acest lucru nu s-a dus la bun sfârșit, pentru că poliția japoneză a confiscat toate aparatele electronice, interceptând conversațiile.

Unicitatea acestui caz

Acest caz nu are niciun precedent, chiar dacă scandaluri din lumea jocurilor de noroc există mereu și au existat dintotdeauna. Ce face ca acest caz să fie atât de diferit de cele de dinainte urmează să vedem, pentru că este, într-adevăr, ceva fără precedent și extrem de interesant, pentru că reprezintă decizia statului de a opri problema de la rădăcină.

Având în vedere faptul că Akimoto este primul caz de corupție în guvernul Japoniei căruia să i se refuze dreptul la apel în cazul sentinței la închisoare, este clar că se dorește încetarea problemei. Akimoto va trebui să servească cel puțin trei ani de închisoare, iar eliberarea pe bună purtare rămâne de văzut după ce acești ani vor fi serviți.

Viitorul banilor făcuți de Akimoto

Banii încasați în mod ilegal de Akimoto prin mite și alte mijloace mai puțin curate vor fi restituiți statului Japonez. În caz contrar, dacă Akimoto refuză să îi returneze, caz puțin probabil, acestuia i se vor aplica amenzi și ani suplimentari de închisoare. Acești bani pot fi utilizați în scopuri mult mai folositoare de către stat.

Akimoto susține că este nevinovat

Așa cum era de așteptat, Akimoto susține în Curte că este nevinovat. Cu toate acestea, martorii chemați să depună mărturie contra lui Akimoto au dovezi clare care demonstrează contrariul, ceea ce face ca toată fațada de nevinovăție a lui Akimoto să pălească în fața juriului și să arate că există deputați japonezi corupți care trebuie să plătească.

Mai mult decât atât, acest caz a trezit suspiciuni în cadrul poliției japoneze, care s-a angajat să investigheze cazurile altor parlamentari japonezi corupți, pentru a se asigura că evită alte cazuri similare și alte sume mari de bani ilegali ce ar putea fi tranzacționați de aceștia prin afaceri necurate și ilegale.

Akimoto nu este singurul implicat în povestea ilegală

Se pare că Akimoto nu este singurul dintre parlamentari japonezi corupți implicați în cazul de corupție în guvernul Japoniei, ci a implicat și pe secretara sa, Akihiro Toyoshima. Ea este anchetată de o echipă de specialiști, pentru a vedea exact cât de implicată era secretara în afacerile necurate și necinstite ale lui Akimoto. Dacă va fi găsită vinovată, riscă închisoare.

Concluzii

Este ușor să faci bani în mod ilegal, însă care e plăcerea să trăiești cu stresul că vei fi prins? Atunci când îți câștigi pâinea în mod cinstit, prin muncă grea, satisfacția este cu mult mai mare. Să fii capabil să oferi un trai bun familiei prin forțe proprii oferă un sentiment pe care nu îl vei dobândi prin câștiguri ilegale.

Întrebări frecvente despre corupția din guvernul Japoniei

Cazul este extrem de complicat, în special după descoperirea faptului că sunt implicate și alte persoane, motiv pentru care înțelegem dacă există întrebări legate de corupția din guvernul Japoniei. Noi am alcătuit un set de întrebări frecvente de la cititorii noștri și răspunsurile acestora, așa că haideți să vedem care sunt acestea.

🤔 Care este povestea din spatele scandalului cu Akimoto?

Akimoto a fost contactat de un operator chinez care dorea deschiderea unui resort de jocuri de noroc în Tokyo. Akimoto a fost mituit pentru a-l ajuta pe acesta, iar poliția a interceptat la timp ilegalitatea ce a avut loc. Akimoto a fost condamnat la 4 ani de închisoare, fără drept de apel, iar secretara acestuia este și ea cercetată.

🎰 Care a fost motivul pentru care Akimoto a primit mită?

Din descoperirile realizate până în momentul de față, reiese faptul că un anumit operator de jocuri de noroc din China a dorit deschiderea unui resort de jocuri de noroc la marginea orașului Tokyo, motiv pentru care a intrat în contact cu Akimoto, oferindu-i bani pentru a-l susține în acest proces.

💰 Este luarea de mită singura greșeală a lui Akimoto?

Luarea de mită este prima greșeală care a atras atenția asupra lui Akimoto. Cu toate acestea, odată ce s-a văzut chemat în instanță, Akimoto a încercat să ofere mită a doi operatori de loterie din Japonia, pentru a-l susține în timpul procesului și a depune mărturie favorabilă sie. Cu toate acestea, apelurile au fost interceptate la timp.

💸 Ce se va întâmpla cu banii încasați de Akimoto?

Banii încasați de Akimoto nu vor fi păstrați de acesta și nici nu vor fi returnați operatorului, ci vor fi oferiți statului, pentru a fi supuși unui uz în folosul țării. Deși puțin probabil, în cazul în care Akimoto refuză returnarea banilor, pedeapsa va crește, la fel ca și amenda pe care a primit-o.

🤝 Akimoto este singurul implicat sau a avut complici?

Akimoto este, mai mult ca sigur, vinovat de luare de mită. Se crede că este implicată și secretara sa, însă în cazul acesteia, încă cu există dovezi clare. În cazul în care vor fi găsite aceste dovezi clare care să o inculpe, atât Akimoto, cât și secretara lui, vor avea parte de ani de închisoare.

Articole Similare