Fapte interesante despre Blackjack pe care nu le stii

Poate credeti ca Blackjack-ul este mai putin popular decat pokerul, dar acest lucru nu este adevarat. In realitate jocul de carti 21 este mult mai preferat de pariori, decat celelalte jocuri de cazinou. Probabil cunoasteti regulile si strategiile jocului foarte bine, dar cu siguranta nu stiti anumite fapte si legende despre acest joc fascinant.

Primele dovezi scrise despre Blackjack sunt gasite in renumita cartea lui Miguel de Cervantes Saavedra in romanul lui despre aventurile lui don Quijote de la Mancha. Numele jocului difera, dar principiul era acelasi. Istoria Blackjack-ului continua cu un al fan celebru – Napoleon Bonaparte. Dupa ce a pierdut conducerea Frantei, Napoleon a fost exilat pe insula Elba si exact acest joc facea viata lui mai interesanta. Printre toate jocurile de cazinou, Blackjack-ul este cel mai profitabil pentru parior. Marginea Casei este de doar 0.24%, iar pentru sloturile online, casa are un avantaj cuprins intre 4 – 7%, spre deosebire de ruleta – 5.26%. Adevarul e ca nici in zilele noastre nu se stie cine a inventat jocul 21. Italieni si francezi inca se confrunta pe aceasta tema.

Istoria jocului de carti Blackjack

Statistici interesante ale jocului de blackjack

In timp au aparut foarte multe strategii de cazinou, dar majoritatea nu functioneaza cu adevarat. Numararea cartilor la Blackjack este o alta poveste. Aceasta metoda intr-adevar functioneaza si nici nu este ilegala. Dar ca sa invatati sa folositi aceasta strategie aveti nevoie de mult timp si experienta. Exact pentru ca exista dovezi certe ca strategia este benefica pentru jucatori, unele cazinouri din Marea Britanie nu permit folosirea ei. Daca decideti sa numarati cartile, cel mai mare avantaj o sa-l aveti daca sunteti al 3-lea la masa. In urma unor calcule facute, dealerul castiga in 47% din cazuri, iar jucatorul 44%, iar valoarea medie a mainii curpierului este de 18.

Cele mai avantajoase combinatii sunt o mana de 21 sau de 20. Probabil credeti ca o mana de valoare 19 este la fel de avantajoasa ca de 20, dar va inselati. A treia cea mai buna mana este in valoare de 11, deoarece va ofera sansa sa mai trageti o carte cu risc minim sa depasiti si puteti obtine un rezultat foarte bun. Blackjack-ul este un joc de cazinou si de aceea a fost interzis in anumite tari pe diferite perioade de timp. In Franta a fost ilegal sa jucati Blackjack in timpul Revolutiei, iar secolul al 19-lea, in America, a fost o perioada neagra pentru acest joc. Statele Unite au legalizat jocul in anul 1930.

Stiati ca daca jucati Blackjack cu un singur set de carti, probabilitatea sa faceti 21 din prima mana este exact 4.8%. Datorita istoriei sale si popularitati de care se bucura, Blackjack-ul are proprie sala de glorie la Casino Barona la San diego. Jucatorii legendari primesc gratuit camere, mancaruri selecte si bauturi, dar nu au voie sa joace la cazinou. In diferite tari jocul este cunoscut sub alte denumiri – “Vingt-et-un” in Franta, “Ventiuna” in Spania, “Oko berie” in Slovenia si “Dvidesimt vienas” in Litva.

Amestecarea cartilor o singura data dupa un joc de Blackjack nu este suficienta. Ca sa fie cartile amestecate bine este nevoie sa se amestece de cel putin doua ori, deoarece cartilor de 10 din jocul precedent au probabilitate mare sa ramana imreuna. Cazinourile fac tot posibil ca sa mareasca marginea Casei fata de parior si de aceea jocurile la cazinou se desfasoara cu cateva seturi de carti. In acest mod favoarea Casei creste la 1,6%.

Multi jucatori incepatori pierd jocul deoarece cred ca scopul lor este sa faca 21, dar acest lucru nu este adevarat. Scopul jocului este sa invingeti dealerul, iar in cazul in care reusiti sa faceti 21 castigul este dublu.

Jucati Blackjack la cazinou

Blackjack

Cazinourile au o formula foarte precisa cu care pot calcula cat o sa pierdeti, jucand Blackjack. Cu ajutorul acestei formule ei obtin o estimare foarte precisa. Formula este simpla:

Numarul mediu de pariuri pe ora X Media pariului X Marginea Casei

Numarul mediu de pariuri pe ora variaza in functie de cati jucatori sunt la masa. Marimea medie a pariurilor variaza in functie de jucator, dar sa presupunem ca pariati 100 $ si ca sunteti singurul jucator la masa. A fost calculat ca un parior joaca 200 de maini pe ora. Aceasta inseamna ca puneti in actiune 20 000 $ pe ora. Cand adunati victoriile si pierderile o sa obtineti un rezultat foarte apropiat de marginea Casei. La acest procent se mai adauga si greselile facute din prtea pariorului in timpul jocului. Cazinoul presupune ca sunteti un jucator mediu si acest lucru inseamna ca faceti o greseala strategica aproximativ 15% din timpul la masa. Aceste greseli mai adauga 25 la marginea Casei. In Las Vegas, greselile facute de jucatori sunt si mai dese, iar marginea Casei creste de pana la 2.25%. Prin aceasta formula si cu exemplul de mai sus reiese ca o sa pierdeti 400$. Daca jucati o perioada mai scurta de timp este posibil sa castigati, dar pe termen lung rezultatele dumneavoastra o sa fie foarte aproape de aceasta valoare. In cazul in care folositi o strategie de joc, pierderile pe care le veti avea intr-o ora o sa fie in jur de 100$ sau 200$, fata de 400$, in cazul unui joc intamplator.

Blackjack este un joc fascinant si are o istorie lunga. Credem ca v-am trezit interesul si veti incerca cateva maini. Retineti ca, scopul nu este neaparat sa faceti Blackjack, ci ca sa nu pierdeti trebuie sa invingeti dealerul si sa realizati o valoare cat mai apropiata de 21, mai mare decat valoarea dealerului dara fara sa depasiti limita de 21. Pe net exista foarte multe articole despre strategii si metode cum sa castigati la cazinou, dar singura strategie care intr-adevar functioneaza este cea de numararea cartilor la Blackjack. Daca stiti s-o puneti in aplicare corect, veti avea snasa mult mai mare sa invingeti si sa iesiti din joc cu un profit bun. Nu uitati ca orice joc pe o perioada indelungata va va duce in pierdere. Jucati pentru placere, iar daca aveti noroc o sa castigati si bani.

Articole Similare