Fapte interesante despre Bingo

Jocul de Bingo se află printre noi de atâta timp încât nimeni nu crede că ar mai putea fi surprins de ceva. Cu toate acestea, există o mulțime de fapte interesante despre Bingo pe care mai mult ca sigur nu le cunoașteți, motiv pentru care am hotărât realizarea acestui articol special pentru a vă pune zâmbetul pe buze.

fapte-interesante-bingo

Fapte despre bingo

Curiozități despre Bingo din toată lumea

Astăzi vă vom vorbi despre trei tipuri de fapte neașteptate despre Bingo, după cum urmează. În acest segment vă vom vorbi despre fapte generale, de la jucători la sume cheltuite și origini ale denumirii sau cum mai este denumit acest joc în alte părți ale lumii, însă mai adânc în articol vă vom dezvălui și niște secrete ale acestui joc.

Jucătorii de Bingo sunt mult mai tineri decât am crede noi

Atunci când ne gândim la un joc de Bingo, ne imaginăm clasica scenă dintr-o sală de Bingo plină cu bătrânei, unde jocul se desfășoară în liniște până când strigă cineva ”Bingo!”. Ei bine, ținem să vă anunțăm de faptul că vârsta medie a jucătorilor de Bingo este de aproximativ 45 de ani, făcând media de la 35 la 64 de ani.

Jocul de Bingo are o grămadă de denumiri în lume

Fie că vorbim despre Online Bingo VS. Bingo Local, jocul este stereotipizat de Hollywood, fiind aproape de neimaginat fapte interesante despre Bingo, că în alte părți ale lumii ar putea să se numească altfel. Cu toate acestea, în India, acest joc poartă numele de Tambola, în Quebec se numește Kinzo, în China se numește Daduile, iar în Mexic se numește Loteria.

Originea Bingo Lingo

Dacă v-ați întrebat vreodată de unde vine sintagma Bingo Lingo, trebuie să știți că își are originea în Marea Britanie, unde jucătorii de Bingo din vremurile de mai demult, au hotărât că e mai amuzant să utilizeze cuvinte care rimează în locul numerelor. Un exemplu ar fi duck and dive pentru numărul 25 (twenty-five).

Secrete la Bingo

Deși cu toții ne ferim de a fi catalogați drept bârfitori, o grămadă de oameni iubește să afle secrete, indiferent de topic. Din acest motiv ne-am hotărât să vă satisfacem această plăcere și să vă aducem la cunoștință o serie de secrete la Bingo, care cu siguranță vă vor aduce zâmbetul pe buze doar la ideea existenței acestora.

Deși aceste secrete ar putea să vă facă poftă de un joc adevărat, nu uitați de faptul că lupta dintre Corona Virus și Bingo online se poartă în continuare și din ce în ce mai multă lume optează pentru jocul online, din dorința de a se păstra mereu în siguranță.

Cărțile de Bingo din Statele Unite sunt diferite

Unul din primele secrete la Bingo este acela că deși ne-am obișnuit deja cu ideea că Statele Unite se diferă cu mult de țările europene, parcă nu ne așteptam ca până și cărțile de Bingo să difere. Deși așezarea în pagină este destul de asemănătoare, americanii preferă Bingo cu 75 de mingi, spre deosebire de europeni care optează pentru jocul cu 90.

Australienii nu strigă ”Bingo”

Nici când vine vorba de diferențele dintre europeni și australieni nu avem de ce ne plânge, căci și aceste două continente sunt incredibil de diferite. Spre exemplu, al doilea din secrete la Bingo este acela că australienii nu strigă ”Bingo!”, ci strigă ”housie!”. Acest cuvânt provine de la ”house” adică full-house, exact ca la jocurile de poker.

Statele Unite cheltuie milioane de dolari pe Bingo săptămânal

Dacă cumva credeați că acest joc este prea bătrân să mai stârnească interesul cuiva, v-ați înșelat. Doar în Statele Unite se cheltuie milioane de dolari săptămânal în cadrul jocurilor de Bingo și se pare că nu este cel mai mare din secrete la Bingo, pentru că americanii se mândresc cu dragostea lor pentru acest joc.

Această statistică nu arată, totuși, scorurile de bani implicate la Bingo Online, ci la jocurile de Bingo clasice, în săli de Bingo organizat, ceea ce ne face să ne ridicăm unele semne de întrebare, cum ar fi acela legat de faptul că pandemia a afectat totul, și mai mult ca sigur și sumele de bani investite în acest joc.

Strategii la Bingo

Fiecare joc de noroc dispune de jucători maeștri care schimbă și încearcă noi și noi strategii, în dorința lor de a-și mări șansele de câștig. Haideți să vedem care sunt cele mai populare strategii la Bingo și cum puteți face să le încercați și voi la următoarele voastre partide de Bingo cu prietenii sau oriunde jucați.

joc-bingo

Joc Bingo

Învață modelele cărților de Bingo din lume

În Europa, Bingo nu are o gamă largă de modele de cărți, însă Statele Unite dispun de foarte multe. Dacă vrei să ajungi unul din mai marii jucători de Bingo ai lumii, ar trebui să încerci să înveți cât mai multe din aceste cărți și să descoperi care ți se potrivește cel mai mult pentru a-ți dezvolta strategii la Bingo.

Află despre ritualurile altor jucători și adoptă-l pe cel mai potrivit

Jucătorii de Bingo au dezvoltat cu trecerea timpului o multitudine de ritualuri variate, pe care le practică înainte de joc. Dacă vrei să ajungi să stăpânești strategii la Bingo, află care sunt aceste ritualuri, alege-l pe cel care ți se potrivește cel mai bine și pune-l în practică. S-ar putea să te surprindă cu eficiența sa.

Concluzii

După cum vedeți, jocul de Bingo nu este chiar așa comun cum credem cu toții, având în vedere faptul că deși nu pare, totul în jurul nostru evoluează, inclusiv acest joc, jucătorii săi, strategiile abordate și posibilitățile de câștig.

Întrebări frecvente despre fapte interesante despre Bingo

Știm că v-am bombardat cu o groază de informații noi și, poate chiar șocante, având în vedere faptul că nimeni nu se aștepta ca acest joc să aducă în continuare fapte interesante despre Bingo, motiv pentru care, pentru a vă clarifica orice nelămurire, am alcătuit pentru voi un set de întrebări frecvente și răspunsurile noastre la acestea.

🤔 Care este vârsta medie a jucătorilor de Bingo?

Deși Hollywood-ul ne arată mereu doar jucători bătrâni la jocuri de Bingo, acest lucru nu este foarte adevărat. Conform unor studii, media de vârstă la jocurile de Bingo este de aproximativ 45 de ani, jucătorii fiind în proporție de 70% femei cu vârsta cuprinsă între 35 și 64 de ani. Cu toate acestea, există și mai tineri care joacă.

🌍 E adevărat că jocul de Bingo nu se numește așa în toată lumea?

Surprinzător, nu? Suntem atât de obișnuiți să auzim strigându-se ”Bingo!” în orice film încât nu putem concepe ideea că acest joc ar putea avea o altă denumire. Ei bine, da, este adevărat, în țări precum Mexic, China, India, acest joc poartă denumiri complet diferite de cea cu care am fost obișnuiți tot timpul acesta.

📍 De unde a început toată chestia cu Bingo Lingo?

Deși nu se știe exact unde își are originea acest joc, cert este că sintagma Bingo Lingo își are originea în Marea Britanie, unde se obișnuia ca, în loc de numere, să fie folosite cuvinte care rimau cu acestea. Spre exemplu, în loc de 25 (twenty-five), britanicii spuneau Duck and Dive. Poate fi ciudat pentru cineva din exterior, însă englezii se distrează copios.

✋ De ce strigă toată lumea ”Bingo!”?

Regula jocului este că dacă ai completat un rând sau o coloană, să strigi Bingo!. Cu toate acestea, nu toată lumea strigă acest cuvânt. Spre exemplu, australienii strigă ”housie!”, cuvânt care vine de la ”house” adică full-house. Noi nu ne putem imagina un joc de Bingo în care se strigă alt cuvânt, dar asta e frumusețea unicității.

Articole Similare