4 scandaluri de jocuri de noroc care au șocat lumea

Jocurile de noroc fac parte din viața omului de milenii, fiind o industrie puternică, care crește de-a lungul timpului. Cei mai mulți dintre jucători acceptă jocul corect, rezultatele aleatorii, care pot fi câștigătoare sau nu, însă există și o altă categorie de oameni, care nu le accepta și, poate că din lăcomie sau răutate, caută soluții diferite pentru a schimba soarta banilor, pe care tocmai i-a pierdut la …doar o formă de divertisment, aleasă chiar de ei. Cel mai probabil, acești escroci s-au falit cu ingeniozitatea planurilor, însă au supărat și foarte mulți oameni, deznădăjduiți de necinstea lor.

Scandalul Royal

Cine a spus ca înalta societate nu minte și nu fură? Scandalul Royal Baccarat ne aduce față în față cu unul dintre cele mai mediatizate scandaluri, o cauză judecătorească în care a fost implicat fostul Prinț Edward, Regele Edward al VII-lea. Sir William Gordon-Cumming, erou de război decorat și prieten apropiat al Printului, a fost acuzat de înșelătorie la Baccarat, drept urmare acesta a depus plângere pentru calomnie, iar Prințul a fost citat ca și martor. La momentul respectiv, Curtea Regală Judecătorească devenise un amfiteatru, unde oamenii cumpărau bilete pentru a participa la mare eveniment istoric.

Escrocherii la jocurile de noroc

Escrocherii la jocurile de noroc

Totul a început cu un an mai devreme, când Sir William s-a alăturat prietenului său Prințul la o adunare socială din Tranby Croft, acasă la un mare magnat maritim, Arthur Wilson și familia sa. După două nopți de baccarat, acesta a câștigat o sumă semnificativă, însă mai mulți jucători au început să ridice semne de întrebare cu privire la corectitudinea acestuia. Se părea că soldatul iscusit avea obiceiul să adauge jetoane la miză după ce erau dezvăluite cărțile, făcând astfel câștigurile sale mai mari. natural, acesta a negat vehement acuzațiile, dar în cele din urmă a trebuit să promită să nu mai joace cărți niciodată, pentru a evita scandalul public.

În societatea înaltă, reputația te poate ridica sau te poate distruge – și înșelăciunea, sub orice context, este un păcat grav. Cum era de așteptat, zvonurile cu privire la „afacerea Tranby Croft” au fost scurse în public, iar Sir William a trebuit să-și apere onoarea. După un caz foarte controversat, urmărit de toată Anglia, el a eșuat. Dezgolit public, a fost demis din serviciul militar și a sfârșit ostracizat de societatea londoneză. Cu toate acestea, el s-a căsătorit cu logodnicul sau american, putred de bogat, chiar în aceeași zi.

Ceea ce era într-adevăr supărător la acea vreme, era faptul că jocul fusese sugerat și organizat chiar de prințul Edward . Baccarat ar putea fi una dintre cele mai populare mese de cazino din zilele noastre, dar era interzis în Anglia Victoriană, fiind considerat un joc de noroc mai degrabă, decât de îndemânare. Baccarat fusese interzis, dacă era jucat pentru bani, dar acest lucru nu l-a oprit să devină hobby-ul preferat al multor nobili, inclusiv al prințului. Publicul larg a fost șocat de viața elitelor și avea să treacă ceva timp înainte ca prințul Eduard să-și restabilească reputația.

Scandalul de la Seria Mondială de Baseball

Sportul a fost și este un câmp de onoare, pentru fie bărbați, femei sau copii, care î-și măsoară puterea, dar în același timp ascunde multe umbre, unde acuzațiile de corupție au rușinat mulți sportivi mari. Desigur, pariurile sunt foarte implicate în problemă, deoarece jocurile de noroc sportive sunt un timp preferat pentru mulți fani. În SUA, unul dintre cele mai mari scandaluri sportive a avut loc vreodată în 1919, în timpul finalelor Seriei Mondiale de baseball. Pe atunci, unul dintre cele mai puternice cluburi de baseball din țară era Chicago White Sox. După ce au avut un sezon spectaculos, au fost considerați favoriții grei, împotriva provocatorilor lor, Cincinnati Reds – dar au continuat să piardă în decursul a 8 jocuri.

Scandal în lumea Baseball

Scandal în Baseball

S-a dovedit că opt dintre jucătorii de la White Sox au conspirat împreună, pentru a decide finala și a obține un profit considerabil în acest proces. Un cunoscut gangster din Chicago, Arnold Rothstein, a fost, de asemenea, implicat în operație. Ploaia de pariuri pe Cincinnati Reds, chiar înainte de primul meci, a stârnit comunitatea de jocuri de noroc, iar zvonurile despre ceea ce urma să se întâmple au ajuns chiar la unii dintre corespondenții de știri. În mod firesc, următorul sezon de baseball a fost afectat de suspiciune și un mare juriu a fost adunat pentru a investiga problema. Pitcherul Eddie ‘Knuckles’ Cicotte a fost primul care a mărturisit, iar în curând, meciul a fost dezvăluit.

Nimeni nu a intrat în închisoare pentru această defraudare spectaculoasă, dar cei opt „Black Sox” au fost descalificați definitiv din baseball și le-a fost refuzată pentru totdeauna intrarea în Hall of Fame. Judecătorul Kenesaw Mountain Landis va deveni primul comisar de baseball, cu sarcina de a clarifica sportul.

Jucătorul omniscient de la poker

Russ Hamilton a fost unul dintre marii rechini la poker. A câștigat chiar Seria Mondială de Poker din 1994 și a încasat de la un proces 1 milion de dolari. De acolo, s-a mutat pe piața în expansiune a jocurilor de noroc online, devenind consultant pentru UltimateBet – una dintre cele mai mari și de succes companii de poker online. La suprafață, se descurca mai mult decât OK în noua sa slujbă, atrăgând jucători de poker de seamă în calitate de purtători de cuvânt și aduce popularitatea platformei. Dar s-a întâmplat ceva! Unii dintre membri au început să depună plângeri cu privire la întâlnirea cu un „superuser”. Una dintre cele mai mari coșmaruri ale oricărui jucător de poker este că adversarul său îi poate vedea cărțile – iar superuserul părea că face doar asta. După ce unele dintre date au fost scurse, un important expert în matematică a susținut această afirmație. „Superuserul” părea să joace necredincios de bine, pariind extrem de mare când adversarul său era slab și se plia când era puternic.

Scandal la poker

Scandal la UltimateBet

În 2008, s-a dezvăluit că unii dintre angajați, conduși de fostul campion Russ Hamilton, își furau liniștit clienții. Însuși Russ avea peste 4 conturi care i-au permis să participe la jocuri ca un Zeu. A văzut cu adevărat toate, la fel ca și Big Brother. Prin cooperarea foștilor proprietari, a reușit să pună în valoare peste 20 de milioane de dolari între 2004 și 2008 și chiar a fost înregistrat de unul dintre co-conspiratorii săi, care a recunoscut acest lucru. De atunci, cauzele judecătorești se târăsc de aproape un deceniu acum, cu platforma retrasă cu mult timp în urmă, și daune mari plătite pentru unii dintre jucătorii înșelați. Singura latură strălucitoare a întregului fiasco a fost aceea că a dus la creșterea conștientizării problemelor potențiale ale jocurilor de noroc online și a reglementărilor mai stricte pe care le avem astăzi.

Scandalul din lumea eSports, mai exact Starcraft 2

Dacă nu ați auzit vreodată despre eSports, deși este greu de crezut, acestă categorie vorbește de „sportul electronic” – unul dintre noile domeniile de pariere online. Sporturile electronice implică oamenii care se bat între ei la jocurile pe calculator, iar turneele au devenit tot mai mari și mai importante în ultimii ani, în special în Asia. Acest lucru pare a fi o tendință în creștere printre milenari, așa că sfârșitul nu este aici. Dota II, Counter-Strike: GO, Starcraft II și Hearthstone sunt jocuri care rulează turnee globale, cu super premii. Există deja arii care se deschid în Las Vegas.

Arena de jocuri virtuale

Scandal în lumea esport

Chiar daca este una dintre cele mai noi tendințe, eSports nu a reușit să rămână fără scandal. Recent, mai mulți jucători din Coreea de Sud au fost arestați de autoritățile locale, cu acuzații de fixare a meciurilor și aruncarea intenționată a meciurilor. Seung Hyun de la Lee „Life” a fost acuzat că a încasat peste 70.000.000 de câștigați (aproximativ 60.000 de dolari) în 2015, în timp ce Bung ‘Bbyong’ Woo Yong a fost plătit echivalentul a 23.000 de dolari în ianuarie 2016. Aceste sume ar putea părea înfăptuitoare, dar în ceea ce privește eSports, acest incident nu este diferit de ceea ce au fost Black Sox pentru baseball-ul american. Opt persoane au fost arestate și vor petrece timp în închisoare. Acest incident vine la scurt timp după uriașul scandal Counter-Strike: GO din SUA, astfel încât o parte mai întunecată a eSports se dezvăluie treptat. Au existat îngrijorări îndelungate în legătură cu jucătorii care lucrează excesiv în Coreea de Sud, unde jocurile competitive se transformă treptat într-o industrie cu drepturi depline.

Articole Similare