Hong Kong e noul Macao?

Situația politică dintr-o țară se poate schimba de la o zi la alta, în special în aceste momente sensibile când pandemia a afectat tot globul. Haideți să descoperim împreună care este situația politică în China și dacă este Hong Kong noul Macao, așa cum afirmă nenumărate voci care privesc din afară situația.

Este Hong Kong noul Macao?

Este Hong Kong noul Macao?

Hong Kong se transformă în Macao – adevărat sau fals?

Ca în orice altă parte și pe orice altă temă discutată, părerile sunt împărțite. Există voci care afirmă faptul că Hong Kong nu este afectat sub nicio formă, pe când alte voci afirmă că are loc, într-adevăr, o schimbare în noul Macao din Hong Kong. Cine sunt aceste voci și care sunt motivele lor vom afla din cele ce urmează.

Mai mult decât atât, există multe voci care fac comparații între Macao și Las Vegas, motiv pentru care unii critici consideră faptul că transformarea în Macao nu ar fi un aspect atât de negativ. Puteți vedea aici Macao vs Las Vegas pentru a citi ce au ei de spus despre această comparație.

Primul motiv: schimbări majore în sistemul electoral

În decursul ultimelor 12 luni, au avut loc unele schimbări majore în cadrul sistemului electoral din Hong Kong. Prima schimbare care a avut loc a fost mărirea numărului de parlamentari, de la 1200 la 1500, schimbare considerabilă, având în vedere perioada scurtă de timp în care a avut loc aceasta și faptul că este fără un motiv aparent.

Al doilea motiv: interzicerea candidării celor care susțin independența

Al doilea motiv major pentru care se crede că Hong Kong se transformă în Macao este faptul că s-a interzis candidarea la poziții politice a persoanelor care cred în separarea și câștigarea independenței de către Hong Kong. Pe lângă faptul că aceste persoane sunt interzise, ideea care le frustrează este lipsa dreptului la exprimare, drept fundamental al omului.

Al treilea motiv: adoptarea a noi reguli financiare

Mai mult decât atât, au fost adoptate reguli noi, care controlează sistemul financiar al Chinei, incluzând lumea jocurilor de noroc și legalitatea acestora, fapt care, împreună cu celelalte schimbări, nemulțumește populația acestei țări și oferă motive de a crede că Hong Kong va fi transformat în Macao.

Este Hong Kong noul Macao cu adevărat?

În contextul în care ne aflăm, cu pandemia și virusul care încă face victime, este extrem de dificil să punem o concluzie, afirmând în ce direcție se va îndrepta situația politică din China, însă cert este că dacă nu se vor lua măsuri în cel mai scurt timp, direcția nu va fi la fel de roz cum părea înainte.

Pentru a înțelege exact de ce unii oameni nu sunt mulțumiți cu transformarea Hong Kong în noul Macao, în Macao este interzisă Inteligența Artificială la cazinouri. Acest lucru este nu doar împotriva viitorului tehnologiei, însă multe cazinouri deja utilizează inteligență artificială, ceea ce înseamnă că aceste cazinouri ori nu vor fi legalizate, ori vor trebui reformate.

Schimbări majore în sistemul electoral

Schimbări majore în sistemul electoral

China se află pe un drum greu în următorul an

Cei ce aruncă o privire asupra traseului pe care îl are China de parcurs în următorul an vor realiza faptul că acesta nu este nici ușor de parcurs și nici ușor de trecut cu vederea, având în vedere circumstanțele pe care le poate produce. China este o țară puternică în raport mondial, iar deciziile interne vor afecta și planul extern.

Noi suntem de părere că în cazul în care lucrurile vor continua de această manieră, mulți jucători de jocuri de noroc vor opta pentru cazinourile online, având în vedere că multe dintre cele fizice nu vor putea fi ținute deschise. Din acest motiv, puteți vedea aici un top cazinouri online sigure.

Schimbarea sistemului bancar va afecta și viața culturală și economică

Faptul că sistemul politic și sistemul bancar au parte de asemenea schimbări drastice, va afecta și viața culturală și, bineînțeles și viața economică. Acest tip de schimbări de obicei duce la crize politice, economice, culturale, crize care sunt, de cele mai multe ori, extrem de greu de depășit. Nu rămâne decât să observăm ce se va întâmpla.

Cazinourile din Hong Kong sunt și ele supuse riscurilor

Având în vedere faptul că se vor face schimbări la nivelul economic, dacă puterea ajunge în mâinile cui nu trebuie, este sigur faptul că nici cazinourile nu vor avea parte de o viață îndelungată pe aceste meleaguri, având în vedere faptul că nici acum nu sunt legale în toate părțile țării.

Concluzii

După cum vedeți, unele țări au situația cu mult mai complicată decât am crede, motiv pentru care tot ceea ce putem noi face pentru ei este să sperăm că se vor aranja lucrurile în favoarea lor, pentru a avea parte de decizii înțelepte și în favoarea poporului și că nu este Hong Kong noul Macao.

Întrebări frecvente despre noul Macao din Hong Kong

Subiectul politicii, al economiei, al finanțelor de stat este un subiect complicat, pe care nu îl înțeleg cu toții din prima citire, motiv pentru care am avut mai mulți cititori care ne-au adresat întrebări. Noi am făcut un set de întrebări frecvente ale acestora, iar acum vă vom oferi răspunsurile.

🤔 De ce se crede că Hong Kong se transformă în Macao?

În ultimul an au avut loc o serie de schimbări politice și financiare care sunt fără un aparent motiv, ceea ce face să fie ridicate semne de întrebare nu doar în rândul locuitorilor Chinei, dar și în rândul celor de afară, care nu pot decât să privească situația și să aștepte să vadă ce urmează.

🗺️ Unde va ajunge China în urma schimbărilor politice și economice?

Unele voci afirmă faptul că se dorește conducereațării de către un partid altul decât cel democrat și că se urmărește controlarea în cât mai mare parte a țării și a populației acesteia. Alte voci, pe de altă parte, afirmă că aceste schimbări sunt menite să Hong Kong se transformă în Macao.

🧭 Va avea China un drum ușor în schimbările sale?

Nu, drumul Chinei în următoarele 24 de luni va fi complicat, pentru că nu doar că schimbările deja făcute nemulțumesc populația, însă și planul pentru următoarele schimbări îi neliniștește pe chinezi. Mai mult decât atât, vor începe să fie resimțite efectele schimbărilor, iar ce va fi rămâne de văzut, sperând că se vor aranja lucrurile în favoarea tuturor.

✨ Care sunt efectele schimbărilor realizate?

Faptul că cei care speră la independența Hong Kong au fost reduși la tăcere prin faptul că nu au dreptul să candideze la poziții politice înalte a nemulțumit pe toată lumea, și nu sunt puțini cei care și-au arătat nemulțumirea. Alte efecte sunt faptul că cazinourile ar putea să nu fie legalizate, iar alte efecte culturale și economice vor veni.

Articole Similare