Cei mai norocoși oameni din lume

Lumea spune că dacă ai mâncare pe masă, un acoperiș de-asupra capului și o familie sănătoasă, ai tot ce îți trebuie. Pe de altă parte, se pare că uneori ai nevoie și de un dram de noroc. Haideți să vedem ce li s-a întâmplat acestor cei mai norocoși oameni din lume și ce au trebuit să facă pentru norocul lor.

O bancă pe care scrie norocos

Oameni norocoși

Top 10 cei mai norocoși oameni din lume

Fiecare dintre noi are noroc cel puțin o dată în viață. Ori găsim bani sau alte obiecte valoroase pe stradă, ori ni se întâmplă ceva frumos, cert este că viața ne surprinde. Totuși, pe acești oameni din top 10 cei mai norocoși oameni din lume, viața i-a surprins cu mult mai mult decât ne-a surprins pe noi. Să vedem cine sunt!

Oameni norocoși din lume – Bill Morgan

Unui dintre acei oameni norocoși din lume care pare să aibă soarta de partea lui este Bill Morgan. După 12 zile de comă în urma unui accident de mașină, chiar și după ce familia a deconectat aparatele care îl țineau în viață, australianul Bill Morgan s-a întors printre noi. Ca să sărbătorească, a cumpărat un bilet de răzuit pentru loterie.

Fiind unul dintre cei mai norocoși oameni din lume, biletul era câștigător și a primit o mașină. Postul de știri locale a auzit de el și, pentru a comemora norocul său, în timpul unui interviu live, l-au pus să mai răzuiască un tichet, care a fost și acesta câștigător: 250,000$ australieni. Ăsta da noroc!

Poate că Bill Morgan ar trebui să citească câte ceva despre psihologia jocurilor de noroc. În acest fel, ar putea să fie acea persoană care câștigă de fiecare dată la jocuri de noroc și ar ieși pe locul unu în top 10 cei mai norocoși oameni din lume. Suntem tare curioși dacă a mai câștigat ceva de atunci.

Edwin E. Robinson

Pe locul nouă al topului nostru top 10 cei mai norocoși oameni din lume se află Edwin E. Robinson. Edwin este un bătrânel de 62 de ani, surd și orb care, în timp ce își căuta găina prin curte, a simțit ploaia. Adăpostindu-se sub unicul copac din zonă, acesta a fost lovit de fulger și a zăcut la pământ timp de 20 de minute.

Imagine cu trifoi

Norocul nu are vârstă

Unii se consideră oameni norocoși din lume doar pentru că au supraviețuit unui fulger, însă Edwin a făcut mai mult de atât: și-a recuperat, datorită fulgerului, și văzul și auzul. Acum nu își va mai căuta găina afară prin ploie…sau poate că da? Cine știe ce alt noroc îl mai așteaptă pe Edwin.

Joan R. Ginther

Printre cei mai norocoși oameni din lume se numără și Joan R. Ginther, care a câștigat la loterie de 4 ori de-a lungul vieții. Primul său câștig a fost de 5,4 milioane de dolari, urmând ca 10 ani mai târziu să câștige încă 2 milioane. Dar asta nu este tot, căci doi ani mai târziu, Joan a câștigat încă 3 milioane de dolari.

Ultimul său câștig la loto a fost, însă, cireașa de pe tort. În anul 2008, Joan R. Ginther a câștigat incredibila sumă de 10 milioane de dolari. Lecția pe care o învățăm de la Joan este că, dacă vrem să ne numărăm printre top 10 cei mai norocoși oameni din lume, trebuie doar să cumpărăm constant bilete de loterie.

Deși cu toții ne dorim să câștigăm la loto, sau la jocuri de noroc, ceea ce trebuie să ții minte din toate poveștile noastre este sfatul următor: distrează-te într-un mod responsabil. Dacă joci bani pe care nu îi deții și dacă te împrumuți de la prieteni pentru a juca la jocuri de noroc, îți vei face o mulțime de probleme.

Tsutomu Yamaguchi

Tsutomu Yamaguchi este, cu siguranță în top 10 cei mai norocoși oameni din lume, după ce a supraviețuit atacurilor a două bombe atomice în Hiroshima. La începutul celui de-al doilea Război Mondial, Yamaguchi a plecat în interes de serviciu în Hiroshima, fix în ziua în care a fost lansată bomba.

Scăpând cu doar câteva răni, s-a întors acasă. Simțindu-se în stare, acest membru al oameni norocoși din lume, s-a întors la lucru în Hiroshima exact în ziua când a doua bombă a fost lansată. A supraviețuit și acesteia și a trăit o viață lungă, până în 2010, când a murit la 93 de ani.

Maarten de Jonge

Marteen de Jonge a scăpat ca prin urechile acului cu viață de două ori în 4 luni. Cumpărând bilete la două zboruri diferite, le-a schimbat pe ambele în ultimul moment, din diverse motive. Primul avion pe care nu l-a urmat s-a prăbușit, iar al doilea a dispărut fără să mai fie găsit vreodată. Că tot vorbeam de oameni norocoși din lume…

Nichiren

Nichiren este, cu siguranță, demn de top 10 cei mai norocoși oameni din lume. A fost condamnat la moarte prin decapitare pentru că, în secolul al 12-lea, promova budhismul în Japonia. A scăpat ca prin urechile acului când cel ce urma să îi taie capul a fost lovit de fulger chiar în timpul pregătirilor.

Poate că salvarea sa a fost faptul că a trăit în natură și a plantat suficiente plante norocoase feng Shui. La urma urmei, aceste plante nu îți dau nimic de pierdut, în cel mai rău caz pierzi 5 minute pe zi să le uzi, dar mulți oameni spun că aduc mult noroc. Ar trebui să încercăm și noi.

Terri Preece

Atunci când cumperi fructe de mare, cum ar fi stridiile, de la supermarket, nu te aștepți să găsești perle reale în ele. Ei bine, norocul lui Terri Preece s-a decis să o facă unul din acei oameni norocoși din lume, când a găsit o perlă frumoasă într-o scoică de la supermarker.

Imagini cu pisici norocoase

Simbolul norocului chinezesc

Colegele sale de muncă au transformat, pentru ea, perla într-un inel care valorează aproximativ 500 de dolari, cadou de despărțire, căci Terri s-a mutat în Spania să lucreze la un cămin pentru oamenii străzii. Colegele sale au dorit ca Terri să își amintească mereu de norocul său și să rămână la fel de bună pentru totdeauna.

Anders Helstrup

Anders Helstrup a decis să sară cu parașuta într-o zi însorită în Norvegia. Acestea fiind spuse, unii oameni norocoși din lume s-ar mulțumi să ajungă vii la sol, însă Helstrup a văzut că era urmărit de un meteorit ce venea spre Pământ. Departamentul de știință a confirmat, apoi, că acesta a fost cazul.

Lena Pahlsson

Cazul Lenei Pahlsson este unul destul de romantic. Gătind pentru Crăciun, aceasta și-a scos verigheta. După ce a terminat de gătit, când a dorit să o pună la loc pe deget, nu a mai găsit-o. Căutările, atât ale sale cât și ale soțului său, au durat luni de zile, însă fără succes.

16 ani mai târziu, pentru prima dată când aruncau semințele de morcovi la întâmplare, în loc să le organizeze frumos pe rând, la recoltă au găsit verigheta în jurul unuia dintre morcovi. Care erau șansele să își găsească inelul pierdut la atâta timp după ce s-a lăsat păgubașă? Cu siguranță unul din cei mai norocoși oameni din lume.

Frane Selak

În 1962, trenul în care se afla Selak în ianuarie, s-a răsturnat și a căzut în apa înghețată. 17 victime și-au pierdut viața, însă nu Selak. În 1963, în primul și ultimul său zbor, avionul a început să piardă altitudine. Selak a fost expulzat din avion printr-o ușă care s-a defectat și a aterizat în siguranță, în timp ce 19 oameni au murit.

În 1966, autobuzul pe care l-a luat Selak a deraiat de pe drum și a căzut în apă. Patru oameni au murit, însă nu Selak. În 1968, în timp ce îl învăța pe fiul său cum să țină o armă, s-a împușcat singur în testicule. În 1970 și 1973, a fost implicat în accidente de mașină care au ars mașina, dar nu pe Selak.

O potcoavă de cal

Simboluri norocoase

În 1995, a fost lovit de autobuz, dar a scăpat doar cu câteva zgârieturi. În 1996, pentru a evita un accident cu o camionetă, a tras stânga de volan și, pentru că nu purta centură a fost aruncat din mașină. În cădere, a privit cum mașina sa a căzut 300-400 de metri în gol, în timp ce el a aterizat în siguranță.

Un ultim lucru care l-a plasat pe Selak pe locul 1 în top 10 cei mai norocoși oameni din lume, cu 2 zile după ce a împlinit 73 de ani, Frane Selak a câștigat 1,1 milioane de dolari de la Loteria Croată. Ce poveste de viață interesantă, pe care să le-o povestească nepoților la fiecare reuniune de familie.

Concluzii

După cum vedeți, viața oricăruia dintre noi poate fi plină de surprize și evenimente care să ne bucure enorm. Tot ce trebuie să facem este să facem alegerea potrivită în orice situație. Noi vă dorim să aveți atât de mult noroc, încât în următorul top 10 cei mai norocoși oameni din lume să fiți voi.

Întrebări și Răspunsuri

Rubrica Întrebări și Răspunsuri vă așteaptă pentru a vă oferi răspunsurile mult căutate la cele mai des adresate întrebări. Orice nelămurire aveți, această rubrică vă va oferi răspunsul. Orice neclaritate aveți, Întrebări și Răspunsuri o va elucida pentru voi. Haideți să vedem ce ne-au întrebat cititorii și ce răspunsuri am oferit noi.

1️⃣ Ce putem învăța de la Joan R. Ginther?

Lecția cea mai de preț pe care am învățat-o de la Joan R. Ginther este aceea că, dacă vrei să câștigi la loterie, trebuie să fii consecvent. Ginther a câștigat de patru ori în viața sa, ultima dată fiind un câștig cu adevărat însemnat. Dacă și voi doriți să câștigați, tot ce trebuie să faceți este să cumpărați niște bilete.

2️⃣ Care e povestea lui Marteen de Jonge?

Dacă nu știai, Merte en de Jonge ar fi putut muri de două ori în patru luni. Cu toate acestea, schimbând biletele de avion în ultimul moment, Jonge a trăit să vadă catastrofele din care ar fi putut fi parte: primul avion ratat s-a prăbușit, iar al doilea a dispărut fără urmă, nefiind nici azi găsit.

3️⃣ Ce s-a întâmplat cu Nichiren?

Vă spunem despre,Nichiren, un fost călugăr japonez care a avut un rol foarte mare în aducerea Budhismului în Japonia. Cu toate acestea, din cauza predicilor acestuia, la început a fost condamnat la moarte prin decapitare. Se pare că Dumnezeu a avut alte planuri căci, când călăul se pregătea să-l omoare, a fost lovit de fulger.

4️⃣ Care este povestea de viață a Lenei Pahlsson?

Uimitor cum Lena Pahlsson a avut norocul de a-și găsi verigheta pe care a pierdut-o, la 16 ani distanță. Modul în care a găsit-o este incredibil: când a aruncat semințele de morcovi în grădină la întâmplare, una a căzut în inel și, când a scos morcovii din pământ, inelul era atașat pe morcov.

5️⃣ De ce este Frane Selak pe locul 1 al acelor oameni norocoși din lume?

Deci, Frane Selak a fost declarat cel mai norocos ghinionist din lume. Nu doar că a fost implicat în șapte accidente ce au provocat victime, însă el le-a și scăpat tuturor acestor accidente, printr-un noroc chior. În plus, la două zile după aniversarea a 73 de ani, a câștigat la loto 1,1 milioane de dolari.

Articole Similare