Favorită la câștigarea SuperLigii

Încă de dinainte de startul oficial al competiției, oamenii de specilitate au început să facă diverse calcule și supoziții privind o favorită la câștigarea SuperLigii. Aceștia nu au avut o misiune deloc ușoară din cauza faptului că, spre deosebire de alți ani, principala competiție fotbalistică din România este una extrem de echilibrată, predispusă la o serie de surprize.

Favorită la câștigarea SuperLigii

Favorită la câștigarea SuperLigii

Favorită la câștigarea SuperLigii, multipla campioană CFR Cluj

Deși nu a început grozav sezonul, CFR Cluj, câștigătoarea ultimelor cinci ediții, este văzută de top case de pariuri online din România 2024 drept principala favorită la campionatul național de fotbal 2022. Trupa antrenată de Dan Petrescu are cote cuprinse între 1,90 și 2,50 (în funcție de casele de pariuri și de variațiile pe care acestea le înregistrează în urma rezultatelor).

Departe de o calificare în UEFA Champions League, campioana României, a ajuns, într-un final, în grupele Europa Conference League. Performanță ce aduce un plus financiar considerabil, dar și un program mult mai aglomerat, cel puțin până în noiembrie, când are loc ultimul meci din faza grupelor.

La fel ca în fiecare fereastră de transferuri, CFR Cluj a fost activă pe piața transferurilor și în această vară. Echipa cu statutul de favorită la câștigarea SuperLigii a adus mai multe nume noi, precum: Jefte Betancor (Farul Constanța), Jean-Claude Billong (Clermont – Franța), portarul Simone Scuffet (Apoel Nicosia), Daniel Paraschiv (FC Hermannstadt) sau Nicolae Carnat (Rapid).

Nici lista de plecări nu este mai scurtă. Astfel, Marko Dugandzic, Florin Ștefan și Valentin Costache au ajuns la Rapid, în timp ce Rachid Bouhenna a ajuns FCSB, o altă mare rivală. Veteranii Mateo Susic și Runar Sigurjonsson și-au încheiat și ei socotelile cu CFR. Susic a semnat cu Apoel Nicosia, iar mijlocașul central din Islanda este încă în căutarea unui club potrivit.

FCSB, a doua favorită la campionatul național de fotbal 2022

FCSB a început destul de slab campionatul și, în prezent, putem spune că stă rău în Clasament Superligă 2022. Astfel, deși a început sezonul într-un mod în care putea să răstoarne și cele mai bune strategii la pariuri sportive, trupa patronată de Gigi Becali este în continuare văzută ca a doua favorită la câștigarea SuperLigii, cu cote moderate, cuprinse între 4,50 și 5,50.

de Ionut Alexandru 28 Iulie 2023
Cele mai bune Cote SuperLiga 2022
1 5/5 500 RON Potrivit 100% iOS, Android CFR Cluj– 1,90 FCSB – 5,50 Universitatea Craiova – 7,50 Joacă acum! Termenii și Condițiile generale se aplică 18+, bonus pentru utilizatorii noi înregistrați, depunere minimă 25 RON, rulaj 5x, valabilitate 90 de zile.
2 4.9/5 100% pariu gratuit 300 RON + 200 rotiri gratuite iOS, Android CFR Cluj – 2,50 FCSB – 4,50 Rapid – 10,00 Joacă acum! Termeni & Condiții se aplică 18+, doar pentru clienții noi: 100% până la 300 RON pariu fără risc + 200 rotiri cash; depozit minim 25 RON; cerințe de pariere sport 3x bonus; cotă minimă 1,40; un singur pariu; valabilitate 30 zile; cazino, sloturi și jocuri: 35x bonus. Rotirile cash nu au cerințe, sunt creditate in 3 tranșe: 50 (Exclusiv Reel Star, val. 0,4 RON/rotire); 50 (Big Bass Bonanza, val. 0,4 RON/rotire); 100 (Fire Joker, val. 0,25 RON/rotire).
3 5/5 500 RON Potrivit 100% iOS, Android CFR Cluj – 2,50 Rapid – 10,00 Farul Constanța – 15,00 Joacă acum! Termenii si Condiții se aplică 18+, bonus pentru utilizatorii noi înregistrați; depunere minimă 20 RON; rulaj 8x; valabilitate 60 de zile.
4 4.8/5 Free Bet 150 RON 200% profit boost iOS, Android CFR Cluj – 2,50 FCSB – 4,50 Universitatea Craiova – 5,00 Joacă acum! Termenii și Condiții se aplică 18+, bonus de bun venit, 150 RON pariu gratuite + 200% pariu boost, la o depunere minimă 30 RON, cotă 1.50, rulaj 1x, valabilitate 3 de zile.

Pentru FCSB, debutul de campionat, aproape ca în fiecare an, a venit cu o schimbare pe banca tehnică. Însă, chiar dacă nu s-a mers pe continuitate, vicecampiona din stagiunea 2021 a reușit, la fel ca și CFR Cluj, să ajungă pe tabloul principal al Europa Conference League. Realizare care a mai calmat un pic atmosfera în vestiarul echipei.

Ajutat de calificarea europeană și de transferul de 3 milioane de euro al lui Florin Tănăse, unul dintre cei mai prolifici marcatori din întrecerea internă, la Al-Jazira, Becali nu s-a ferit să plătească peste 5 milioane de euro pentru aducerea de jucători noi.

Astfel, David Minculescu (UTA), Andrea Compagno (FC U Craiova), Eduard Radaslavescu și Radu Boboc (Farul Constanța), Joyskim Dawa (FC Botoșani), Bogdan Rusu (CS Mioveni), Joonas Tamm (Vorskla Poltava – Ucraina) și Rachid Bouhenna (CFR) sunt doar o parte din numele care vor îmbrăca tricoul lui FCSB cel puțin până la redeschiderea perioadei de transferuri.

Clasament SuperLiga 2022 – alte pretendente la titlu

În ultimii ani, SuperLiga și fotbalul românesc nu au excelat la niciun capitol. Competiția internă nu a fost una foarte acerbă, fapt demonstrat de cele 5 trofee consecutive câștigate de CFR Cluj, principala favorită la câștigarea SuperLigii și în acest an. Totuși, în stagiunea 2022/2023, putem spune că avem mai multe pretendente la titlu decât în stagiunile precedente.

Personal, pe această listă le-aș pune pe Universitatea Craiova, Rapid București și Farul Constanța. Echipe de tradiție, cu mulți fani, care cu siguranță își doresc să iasă din anonimat. Chiar dacă în declarațiile oficialilor acestor echipe se evită să se discute despre lupta pentru titlu, cu siguranță un trofeu este mai mult decât dorit și, evident, bine-venit.

După modelul care se practică în întrecerea internă, Universitatea Craiova a avut un debut de sezon tumultuos, care a culminat cu schimbări la nivelul băncii tehnice. În ciuda acestui fapt, a treia favorită la campionatul național de fotbal 2022, nu a reușit să ajungă în grupele Europa Conference League. În partida care putea asigura calificarea, oltenii au pierdut dramatic, după loviturile de departajare, în fața israelienilor de la Beer Sheva.

În mare parte, Universitatea Craiova a păstrat nucleul de jucători care a avut în ultimii ani un cuvânt de spus în lupta pentru titlu. Mai mult de atât, jucători cu experiență, precum Rivaldihno, Raul Silva (Braga – Portugalia), Sergiu Hanca, Bogdan Mitrea sau Giedrius Arlauskis au întărit lotul oltenilor. În aceste condiții, cotele cuprinse între 5 și 8 pe care aceștia le au la câștigarea trofeului sunt mai mult decât justificate.

Clasament SuperLiga 2022

Fanii echipei înaintea unui meci important

Deși niciuna nu este văzută drept vreo favorită la câștigarea SuperLigii, cu cote cuprinse între 8,50 și 15, Rapid București și Farul Constanța, echipe de tradiție ale fotbalului românesc, par să aibă un cuvânt important de spus asupra clasamentului final al stagiunii în curs.

Trupa din Giulești are un nou acționar majoritar în persoana lui Dan Șucu și acest lucru pare, cel puțin pe moment, o motivație suplimentară. Formația antrenată de Adrian Mutu are un lot destul de diferit față de sezonul precedent, dar a început bine campionatul și pare să aibă valoarea necesară pentru a produce surprize.

La Farul Constanța, influența lui Gheorghe Hagi se vede de la o poștă. Echipa formată dintr-un mix de veterani și jucători tineri cu potențial se apropie ca stil de joc de trupa cu care “regele” a câștigat primul său trofeu de campion național din postura de antrenor, în 2017, ultimul an în care titlul de campioană nu a fost adjudecat de CFR Cluj.

Echipele cu cele mai mari cote la câștigarea SuperLigii 2022

Evident, încă nu avem un rezultat final SuperLiga 2022, însă se cunosc echipele care au cele mai mici șanse să producă o surpriză și să încheie sezonul cu un trofeul. Astfel, U Cluj, CS Mioveni și FC Chindia Târgoviște au cote astronomice, cuprinse între 250 și 4.500, la câștigarea campionatului.

Variante mai plauzibile, pe care dacă ești un fan foarte optimist poți să le încerci, ar putea fi UTA Arad, cote cuprinse între 150 și 200, Petrolul Ploiești, cote care ajung chiar și la 500 sau, de ce nu, AFC Hermannstadt, o nou promovată care nu are în componența vreun favorit la Balonul de Aur, dar a obținut deja titulatura de “revelația sezonului”.

Favorite la câștigarea Cupei României Betano

În general, cupele naționale sunt considerate competițiile surprizelor. Nici Cupa României Betano nu face excepție de la acestă etichetă, astfel, CFR Cluj, echipă care a dominat SuperLiga în ultimele sezoane, nu a mai câștigat cupa din anul 2016. Totuși, trupa din Gruia este favorită și la câștigarea acestui trofeu, cu o cotă de aproximativ 4,50.

Favorită la campionatul național de fotbal 2022

Fanii echipei la un meci

Între timp, deținătoarea trofeului, ACS Sepsi Sfântu Gheorghe, are o cotă de aproximativ 12 în cazul în care reușeste să repete performanța reușită în luna mai a anului 2022 după o finală disputată în fața lui FC Voluntari. Pe de altă parte, ilfovenii au o cotă de aproximativ 30 dacă reușesc să pluseze fața de perfomanța din sezonul trecut și să învingă și în ultimul act.

Cu o cotă de aproximativ 6, FCSB este a doua favorită la câștigarea Cupei României Betano. La fel precum în Clasament SuperLigă 2022, trupa din Capitală este urmată pe lista favoritelor de Universitatea Craiova, echipă cotată cu aproximativ 7. Topul este completat de Rapid București și Farul Constanța, echipe care au cote cuprinse între 13 și 20 la câștigarea cupei.

Întrebări frecvente despre favorita la câștigarea SuperLigii

În această rubrică am ales să răspund celor mai des întâlnite întrebări privind echipa favorită la câștigarea Superligii. Având în vedere că ediția din acest an se anunță una extrem de disputată, citește informații importante despre posibilele câștigătoare ale stagiunii 2022/2023.

1️⃣ Cine este principala favorită la câștigarea Superligii?

CFR Cluj este din nou marea favorită la câștigarea Superligii. Echipa din Gruia a câștigat ultimele 5 titluri ale României și, evident, are șanse destul de mari să repete performanța și la finalul stagiunii 2022/2023, una care se anunța extrem de interesantă.

2️⃣ Este FCSB favorită la campionatul național de fotbal 2022?

FCSB este a doua favorită la campionatul național de fotbal 2022. Gigi Becali, patronul echipei, a investit din nou și în această stagiune și speră să pună din în sfârșit mână și pe trofeul de campion. Ultimul astfel de trofeu obținut de trupa din Capitală a fost câștigat la finalul stagiunii 2014/2015.

3️⃣ Care este clasament SuperLiga 2022?

Momentan, Rapid București și Farul Constanța par să aibe un cuvânt serios de spus asupra clasament SuperLiga 2022. Cele două formații de tradiție au confirmat deja faptul că sunt capabile să răstoarne calculele hârtiei și să reușească o surpriză la finalul acestui sezon.

4️⃣ Ce echipe au cele mai mari cote la câștigarea Superligii?

U Cluj, CS Mioveni și FC Chindia Târgoviște sunt echipele care au cote astronomice la câștigarea SuperLigii. Campionatul intern pare mai echilibrat decât în alți ani, totuși, este foarte greu de crezut că aceste formații vor reuși să facă o surpriză de asemenea proporții.

5️⃣ Cine este favorită la câștigarea Cupei României Betano?

Deși nu a mai câștigat Cupa României Betano din 2016, CFR Cluj este principala favorită și la câștigarea celei de-a doua competiții fotbalistice din România. Topul favoritelor este completat de FCSB și de ACS Sepsi Sfântu Gheorghe, echipă care a reușit să își adjudece trofeul în sezonul precedent.

Articole Similare