Cele mai pariate evenimente sportive din lume

Industria pariurilor sportive, deși deja astronomică, este într-o continuă creștere. La nivel mondial, putem discuta de sute de miliarde de euro rulați anual în pariuri sportive. Așadar, haide să aruncăm împreună o privire la cele mai pariate evenimente sportive și să vedem care sunt cele mai profitabile competiții pentru casele de pariuri din întreaga lume.

Cele mai pariate evenimente sportive

Stadion Cupa Mondială

Pariuri Cupa Mondială – fotbalul, cel mai popular sport

Fotbalul se bucură de o popularitate extraordinară la nivel global, astfel, este inevitabil să nu fie și cel mai pariat sport. Toată suflarea fotbalistică culminează cu Cupa Mondială de fotbal, o competiție interțări organizată o dată la fiecare patru ani, care atrage marea majoritatea a pasionaților de sport de pretutindeni.

Cu excepția unei pauze cauzate de cel de-al Doilea Război Mondial, competiția a fost organizată la fiecare patru ani încă din anul 1930. Formatul turneului final a survenit modificări pe parcursul timpului. În prezent, după calificări mondiale, 32 de echipe naționale din întreaga lume se întrec pentru trofeul FIFA World Cup, faimosul trofeu care se acordă câștigătoarei.

La ultima competiție de acest gen, în 2018, în Rusia, media de pariuri Cupa Mondială a fost undeva la 2 miliarde de euro pentru fiecare meci. Între timp, la finala dintre Franța și surpriza întrecerii, Croația, încheiată cu 4-2 în favoarea favoriților, s-au rulat aproximativ 7,2 de miliarde de euro în pariuri.

În ceea ce privește audiența Cupei Mondiale din Rusia, cifrele sunt fenomenale. Conform unui studiu făcut de FIFA, întrecerea sportivă,compusă din 64 de meciuri, a fost urmărită de aproximativ 3,5 miliarde de oameni, aproape jumătate din întreaga populație a planetei. Cum doar marea finală a fost văzută de aproximativ 1 miliard de oameni, este de la sine înțeles de ce lista cu cele mai pariate evenimente sportive de pe planetă are Cupa Mondială de fotbal în prim plan.

Pariuri Cupa Mondială

Pariuri Cupa Mondială

Cupa Mondială 2022, cel mai așteptat eveniment sportiv

Cupa mondială 2022, găzduită de Qatar, va avea loc pe parcursul lunilor noiembrie și decembrie, o premieră absolută pentru un Campionat Mondial de Fotbal. Cluburile nu sunt foarte încântate de acest aspect din cauza faptului că întrecerea forțează o pauză chiar în mijlocul sezonului, în timp ce părerile fanilor sunt, cum era de așteptat, împărțite.

Un lucru este cert, atât top case de pariuri online din România 2024, cât și din lume, sunt, încă din momentul în care s-a încheiat seria de calificări Campionatul Mondial, în așteptarea marelui eveniment. Mai ales după ce FIFA a anunțat că numărul biletelor vândute pentru meciurile Cupei Mondiale a ajuns la 2,4 milioane înainte de ultima faza a vânzărilor, programată cu câteva zile înaintea marii competiții din Qatar.

În perioada când este programată competiția, prima de acest gen într-o țară arabă, peste un milion de vizitatori sunt așteptați în Qatar, o țară cu o populație de 2,8 milioane de locuitori. Cele mai multe bilete au fost vândute locuitorilor din Qatar, Statele Unite, Anglia, Arabia Saudită, Mexic, Emiratele Arabe Unite, Franţa, Argentina, Brazilia şi Germania.

Acestea fiind spuse, există șanse foarte mari ca evenimentul, programat între 20 noiembrie și 18 decembrie, să se ridice la înălțimea așteptărilor, să depășească anumite repere când vine vorba de pariuri populare pe fotbal și să aducă venituri record caselor de pariuri.

Industria sportului din SUA, un model de urmat

Industria sportului din Statele Unite ale Americii a atins noi cote în ultimii ani. Emulația din jurul sportului este una impresionantă și nici măcar anii de pandemie nu au reușit să oprească aceasta creștere continuă înregistrată de americani în acest domeniu.

Modul în care fiecare meci în sine este tratat ca un mare eveniment, respectiv cultura fiecărei echipe și asociații sportive să ofere foarte mult interes strategiilor de marketing reușește să atragă, într-un ritm impresionant, atenția și simpatia pasionaților de sport și de povești sportive de pe întreaga planetă.

Astfel, este oarecum normal, ca următoarele pe lista cu cele mai pariate evenimente sportive să vină din Statele Unite ale Americii, o țară care are o industrie sportivă într-o evoluție constantă și care, orice s-ar spune, știe să exploateze la potențial maxim tot ceea ce ține de divertisment.

Pariuri populare pe evenimente sportive

Super Bowl

Super Bowl

Deși relativ departe de pariuri Cupa Mondială, fotbalul american este pe poziția secundă în topul cu cele mai pariate evenimentelor sportive. Acest lucru se întâmplă datorită finalei campionatului național, Super Bowl, care aproape că a devenit o sărbătoare națională pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

În 2022, partida dintre Cincinnati Bengals și Los Angeles Rams a fost urmărită de peste 110 milioane de oameni și a adunat aproximativ 7 miliarde de dolari în pariuri sportive. Meciul s-a încheiat cu victoria la limita a celor din Los Angeles, 23-20.

Totuși, meciul în sine este doar o parte din motivul pentru care evenimentul se bucură de un volum mare de pariere. Mulți oameni se îndepărtează de cele mai bune strategii la pariuri sportive și pariază pe piețe care nu sunt strânse legate de evenimentul sportiv, precum cine va cânta imnul național sau ce culoare va avea sucul care va fi vărsat pe antrenorul echipei câștigătoare.

March Madness

Turneul anual de baschet NCAA, March Madness, cuprinde 67 de meciuri eliminatorii pe parcursul a trei săptămâni și este un alt eveniment sportiv din Statele Unite ale Americii care se bucură de aproape aceeași atenție ca o sărbătoare națională.

În 2022, se estimează că întreg evenimentul a avut un volum de pariere de aproape 8 miliarde de dolari. O estimare deloc absurdă, dacă ne uităm de popularitatea de care se bucură sportul universitar în SUA. La fel ca și în cazul finalei NFL, piețele pe care se pariază sunt foarte variate. Astfel, pe lângă pariurile clasice, pasionații urmăresc și pariază pe prestațiile anumitor jucători sau încearcă să ghicească cu exactitate traseul unei anumite echipe.

Cursele de cai, printre pariuri populare pe evenimente sportive

În România, cursele de cai nu se bucură de foarte multă popularitate. Totuși, la nivel global aceste completează lista de pariuri populare pe evenimente sportive. Într-adevăr, sumele nu se ridică la nivelul celor care se învârt în jurul competițiilor de mai sus, dar chiar și așa sunt impresionante.

Kentucky Derby și The Grand National sunt evenimentele care ridică consistent volumul de pariere pe cursele de cai și intră, cu lejeritate, pe lista cu cele mai pariate evenimente sportive. Cunoscutul Kentucky Derby, organizat la Churchill Downs Racetrack din Louisville, s-a evidențiat și mai tare în 2022, la a 148-a ediție, când Rich Strike, un cal care avea o cotă de peste 80, a câștigat întrecerea.

The Grand National, a doua cursă de cai care își face loc pe lista cu cele mai pariate evenimente sportive, are loc în Anglia, la Liverpool, încă din anul 1839. Spre deosebire de o cursă de pistă, precum Kentucky Derby, Grand National include garduri și șanțuri pe parcursul traseului.

Întrecerea engleză a înregistrat un reper în 2021, când oamenii au pariat aproximat 100 de milioane de lire sterline, în ciuda faptului că evenimentul a fost organizat într-un cadru mai restrâns din cauza pandemiei.

În momentul de față, pentru pariurile pe cursele de cai, Japonia, Marea Britanie si Australia sunt cele mai mari piețe. Însă, industria este foarte dezvoltată și în SUA, iar legalizarea pariurilor în anumite state ar putea însemna o schimbare de lider în domeniu. De altfel, unul enorm, care cu peste 100 de miliarde de dolari rulați în pariuri anual, în viitorul apropiat, ar putea concura chiar și cu pariuri Cupa Mondială.

Alte evenimente populare printre pariori

Pe lângă Cupa Mondială, fotbalul propune și alte evenimente de top îndrăgite de pariori, precum UEFA Champions League, Europa League, Copa America sau Campionatul European de Fotbal. În jurul acestor întreceri se învârt anual sute de miliarde de euro în pariuri, dar o cifră exactă este destul de greu de obținut din cauza multor piețe nereglementate.

Deși au mai pierdut din popularitate, pariuri box sunt în continuare o industrie imensă care atrage fani și, implicit, sute de milioane de dolari în cazul marilor finale. De altfel, meciurile de box nu sunt singurele care ar avea loc pe o listă extinsă cu cele mai pariate evenimente sportive.

Pe această listă, cu siguranță, și-ar face loc și finalele NBA, turneele de Grand Slam, finala MLB, Cupa Mondială de Rugby sau anumite evenimente speciale eSports, competiții care atrag an de an un volum imens de pariere.

Întrebări frecvente despre cele mai pariate evenimente sportive

Atât pasionații de sport, cât și cei de jocuri de noroc și-au manifestat interesul pentru pariuri populare pe evenimente sportive. Așadar, am decis să fac o scurtă secțiune de întrebări frecvente puse de utilizatori. Citește această secțiune și află informații interesante despre cele mai pariate evenimente sportive și sumele enorme de bani care se învârt în jurul lor.

1️⃣ Care sunt cele mai pariate evenimente sportive?

Industria pariurilor este într-o continuă evoluție. În prezent, Campionatul Mondial de Fotbal, Super Bowl și March Madness sunt cele mai pariate evenimente sportive de pe întreaga planetă. Audiența și sumele de bani care se învârt în jurul acestor evenimente sunt incredibile.

2️⃣ Cât de populare sunt pariuri Cupa Mondială?

Pariuri Cupa Mondială sunt extrem de populare pe întreaga planetă. Ultima finala a întrecerii, cea dintre Franța și Croația, a fost urmărită de aproape un miliard de oameni, iar în jurul ei s-a creat un volum de pariuri de aproximativ 7,2 miliarde de euro.

3️⃣ O să fie Cupa Mondială 2022 cel mai pariat eveniment?

Cupa Mondială 2022 este unul dintre cele mai așteptate evenimente de pe întreaga planetă. Întrecerea din Qatar va avea loc în premieră absolută pe perioada iernii și ar putea seta noi repere în ceea ce privește volumul de pariuri sportive pe un singur eveniment.

4️⃣ Care sunt pariuri populare pe evenimente sportive?

Putem spune că lista cu pariuri populare pe evenimente sportive este destul de amplă. Cupa Mondială și competițiile americane atrag atenția pasionaților de sport și pariuri, însă și cursele de cai atrag în jurul lor un volum de pariere consistent.

5️⃣ Cât de populare sunt pariurile pe box?

Deși au mai pierdut din popularitate, există în continuare un interes sporit pentru pariuri box. Boxul este o industrie imensă, mai ales în SUA, care are milioane de fani și o întreagă istorie în ceea ce privește piețele de pariuri sportive.

Articole Similare