Interzicerea cardurilor de credit la jocurile de noroc

Comisia de Jocuri de Noroc din Regatul Unit va interzice caselor de pariuri să ia depozite efectuate cu carduri de credit pentru pariuri online, în ultima perioadă pentru a preveni exploatarea clienților vulnerabili. Acest lucru se întâmpla la două ani după ce organizațiile de caritate, precum GambleAware și Citizens Advice, au cerut guvernului să pună în aplicare politica de protecție a persoanelor de a se alătura dependenței de jocuri de noroc. Principalele site-uri web de pariuri, inclusiv NetBet și 888, permit în prezent clienților lor să depună online folosind carduri de credit, ceea ce a dus la avertizări din partea campaniilor că jucătorii riscă să crească datorii uriașe.

Jocuri de noroc numai cu debit card

Jocuri de noroc numai cu debit card

Sectorul de jocuri online și mobile a evoluat în ultimii 10 ani și, pe măsură ce mai mulți consumatori au mers pe mobil, pariurile sportive și multe altele au înflorit. O mare parte din această creștere a fost determinată de plățile cu cardul de credit – nu în ultimul rând pentru că este cea mai ușoară modalitate de a aduce bani în lumea online. Cu toate acestea, potrivit Comisiei pentru jocuri de noroc, 22% dintre persoanele aflate pe internet care folosesc carduri de credit sunt „jucători cu probleme, suferind și mai mult o formă de prejudiciu pentru jocuri de noroc”. Prin urmare, începând cu 14 aprilie 2020, utilizarea lor pentru jocurile de noroc este interzisă.

Plata directă prin operator

Plata directă prin operator

Lumea jocurilor de noroc a fost, bineînțeles, influențată de vestea interdicției, dar aceasta ar putea fi o oportunitate masivă de facturare directă prin operator (DCB)? Companiile de jocuri de noroc au folosit de mult facturarea directa prin operator ca mecanism de depunere, utilizând-o pentru a permite oamenilor să se angajeze în jocuri de noroc mobile fără a avea cont – și le înregistrează la un serviciu de abonament sau le primesc cu cardul de credit odată ce sunt culcate. Potrivit lui Bader:

Interzicerea cu mult așteptată a cărților de credit a Guvernului ridică mai multe întrebări decât răspunsuri. Cel mai important, va funcționa de fapt în lumea reală? Există atât de multe opțiuni de plată disponibile pentru jucători, încât interzicerea cărților de credit s-ar putea să nu aibă efectul dorit și să protejeze persoanele pe care este proiectat să le protejeze.

Există multe alternative de plată online

Există multe alternative de plată online

Va fi relativ simplu pentru operatorii de jocuri, companiile de plată sau operatorii de cărți de credit să introducă noi controale odată ce interdicția va intra în vigoare. Aceasta nu este o problemă de mare complexitate tehnică sau logistică. Una dintre aceste soluții va trebui să fie DCB. DCB oferă o soluție concretă, este un produs centrat pentru jocuri de noroc ca o plafonă de plată de 50 EUR pe tranzacție și, în conformitate cu PSD2, se stabilește o limită lunară suplimentară de 300 €, în timp ce se abordează verificarea vârstei. O opțiune alternativă de plată excelentă pentru operatorii care caută acum alternative, este o soluție literalmente fiecare jucător deja ține la îndemână. De asemenea, se potrivește cu ceea ce dorește Comisia pentru jocuri de noroc. Tipăritul mic în raportul Comisiei pentru jocuri de noroc sugerează că nu este nimic greșit în utilizarea facturării operatorilor direcți. Punctul 3.82 din hotărârea Comisiei spune:

Nu ne așteptăm ca interdicția să împiedice utilizarea cărților de credit pentru jocuri de noroc prin mijloace complet indirecte , de exemplu, am recunoscut în consultare că persoanele intenționează să obțină fondurile de jocuri de noroc din cardurile lor de credit ar putea folosi aceste cărți pentru a retrage bani dintr-un punct de numerar. De asemenea, ar putea încerca să încarce fonduri pe un card preplătit printr-un transfer de card de credit sau, într-adevăr, prin bani retrași dintr-un punct de numerar prin intermediul cardului de credit . Legea legitimează utilizarea cardului de credit pentru a plăti o factură de telefon prin care s-au plătit jocurile de noroc. De asemenea, este bine să utilizați facturarea directă a operatorului pentru a plăti pentru a juca.

Plată prin telefon mobil

Plată prin telefon mobil

O altă analogie vine din lumea supermarketurilor. Din nou îngropat în hotărârea Comisiei, aceasta spune:

Recunoaștem că biletele și cardurile de loterie pentru loteria națională și societatea pot fi cumpărate în supermarketuri și jurnaliști împreună cu alte produse. Ar fi o sarcină disproporționată pentru angajații să identifice și să prevină plățile cu cardul de credit pentru biletele de loterie dacă fac parte dintr-un magazin mai mare. Angajații loteriei naționale sunt antrenați în prevenirea jocului excesiv, iar jocurile bazate pe tragere la loterie sunt cea mai mică problemă a jocurilor de.

Cu toate acestea, există încă multe necunoscute. Punctul de vedere al protecției consumatorilor pe care interdicția cardului de credit al Comisiei de jocuri de noroc îl conduce asupra jocurilor de noroc nu va trece neobservat. S-ar putea argumenta că oferă credit – direct și indirect – pentru a alimenta jocurile cu probleme.

Doar următoarele săptămâni vor vedea ce se întâmplă. Facturarea directă are un rol imens – și în creștere – de jucat în toată gama de servicii digitale, inclusiv jocuri, astfel încât ar fi logic să vedem că beneficiază doar de această mișcare. Cu toate acestea, există multe alte oportunități pentru DCB care pot fi sau nu afectate de căderea jocurilor de noroc. Sentimentul meu este că ar trebui să se alăture doar tuturor celorlalte modalități de plată – oamenii vor juca indiferent de bariera pe care o puneți și nu poate fi decât un câștig pentru operatorii, furnizori de jocuri de noroc și consumatori.

Articole Similare