Agenții de pariuri – câte locații există în România

Nu este niciun secret faptul că industria pariurilor sportive și a jocurilor de noroc traversează o perioadă foarte bună. În online, operatorii licențiați se actualizează periodic cu nume noi, care fac o concurență serioasă platformelor mai vechi. În timp, ce în offline, datorită numărului mare de jucători, se deschid agenții de pariuri peste agenții de pariuri.

Agenție Superbet din București

Agenție Superbet din Capitală

Agenții de pariuri sportive – piața globală

Pariurile au devenit o adevărată industrie în care se învârt foarte mulți bani și care generează mai multe venituri de la an la an. Analiștii financiari susțin că la nivel global acest sector valorează peste 130 de miliarde de euro, iar până în 2028 se estimează că va depăși pragul de 140 de miliarde.

Creșterea se datorează în principal platformelor de pariuri sportive online și pariurilor pe mobil. Un lucru logic, având în vedere că accesul la internet și la smartphone nu mai reprezintă de ceva vreme un lux și facilitează acest tip de activitate. Iar, pe lângă toate, perioada Covid a schimbat dinamica în industrie.

Bancnote Euro

Teanc de bancnote

Agenții de pariuri din România

Proporțional, acestă creștere a pieței globale este respectată și în țara noastră, fapt demonstrat și de sumele enorme pe care aceste agențiile de pariuri din România le investesc în publicitate. Ca un exemplu, în anul 2021, cel mai mare investitor în publicitatea online din România, a fost Superbet, cu un buget de 7,3 milioane de euro, conform monitorizărilor Biroului Român de Audit Transmedia (BRAT).

Desigur, activitatea intensă din mediul online, nu exclude complet activitatea offline. Sunt clienți care preferă să joace la agenții de pariuri stradale, astfel, și numărul acestora este într-o continuă și accelerată creștere. În marile orașe, sunt multiple agenții de pariuri pe toate bulevardele și străzile circulate, în timp ce, în mediul rural afacerile de tip franciză merg foarte bine.

Agenții de pariuri stradale – numere impresionante

În ziua de astăzi, orice casa de pariuri care se respectă are și o platformă online, însă acest lucru nu înseamnă că agențiile terestre nu sunt păstrate. Din contră, odată cu popularizarea platformelor online și număr de agenții de pariuri stradale crește.

Agenții de pariuri Superbet

Peste 1.000 de agenții Superbet în România

Conform unor date emise de Institutu Național de Statistică, în anul 2020, existau pe străzile din România aproximativ 13.500 de agenții de pariuri. Chiar dacă pandemia a afectat industria jocurilor de noroc, inclusiv profitabilitatea sălilor de jocuri ca la aparate, numărul agențiilor de pariuri stradale a crescut considerabil, în special după ridicarea restricțiilor pandemice.

Cei mai bine reprezentați operatori stradali

Fiecare operator are o strategie proprie, unii preferă să își deschidă agenții de pariuri în orașele mari, în timp ce alții încearcă să acapareze piața din mediul rural și să se orienteze spre comune și sate.

De asemenea, unii dintre operatorii de mai jos au și agenții în franciză, ceea ce înseamnă au cedat puțin din calitate pentru cantitate. În altă ordine de idei, cei mai bine reprezentați operatori stradali de pe teritoriul României sunt:

  • TotalBet
  • Superbet
  • Fortuna
  • Casa Pariurilor
  • RealBet

Poate topul operatorilor cu cele mai multe agenții de pariuri din România arată puțin surprinzător. Însă, cele prezentate mai sus și faptul că nu am exclus francizele explică de ce operatori precum TotalBet sau RealBet apar în aceeași conversație cu operatori care fac investiții mult mai considerabile în imagine.

Mediul rural

Pe tot parcursul acestui articol am încercat să mă feresc de numere din cauza faptului că acestea sunt foarte oscilante, mai ales în cazul francizelor. De altfel, cei de la TotalBet sunt de fapt o franciză, ei au cele mai multe agenții de pariuri stradale, aproximativ 2.000 de locații.

Ofertă Totalbet

Ofertă Totalbet

Totuși, majoritatea dintre aceste sunt în anumite baruri din zonele rurale, adică în comune sau sate. Nu putem spune că au inovat domeniul, însă, au un site prezentabil și oferă varietate, cel puțin când este vorba de cele mai populare pariuri pe fotbal sau de cele mai pariate evenimente sportive.

Mediul urban

În mediul urban, lucrurile stau puțin diferit. Superbet este cel mai puternic operator offline, cu peste 1.000 de agenții de pariuri sportive, dintre care peste 150 doar în București. De altfel, Fortuna, un operator cu 718 de agenții deschise pe teritoriul țării, are, conform site-ului oficial, 160 de agenții de pariuri deschise pentru jucătorii din Capitală.

Agenții de pariuri Fortuna din București

Harta agențiilor Fortuna din București

Casa Pariurilor a ajuns la 618 agenții, deși în trecut numără undeva la 750 de agenții. Numărul a scăzut din momentul în care operatorul a început să se concentreze asupra mediului online și să închidă anumite locații din orașele mici. Totuși, în ciuda scăderii, numărul de agenții de pariuri rămâne unul impresionant.

Concluzii

În concluzie, deși se fac eforturi considerabile, socializarea din casele de pariuri fizice nu poate fi momentan înlocuită. Sunt multe persoane care pariază doar pentru a schimba o vorbă și a mai afla niște păreri de la alți pasionați de sport.

Deci, după cum confirmă și numerele, le este greu să se despartă de aceste agenții de pariuri sportive și de tot ceea ce vine la pachet cu ele, indiferent de cât de mult se va mai digitaliza și facilita accesul la pariuri.

Întrebări frecvente despre agenții de pariuri stradale

În acestă secțiune vei găsi răspunsul la cele mai interesante întrebări puse de utilizatori despre agențiile de pariuri stradale și numărul acestora. Așadar, citește răspunsurile, dă click pe linkuri și poți să îți satisfaci și ultimele curiozități legate de acest subiect.

1️⃣ Cum merge piața agențiilor de pariuri sportive?

Analiștii financiari susțin că piața pariurilor sportive valorează peste 130 de miliarde de euro, iar până în 2028 se estimează că această sumă se va mări considerabil. Citește integral articolul de mai sus și află mai multe detalii despre acest subiect.

2️⃣ Câte agenții de pariuri stradale sunt în România?

În ziua de astăzi, orice casă de pariuri care se respectă poate fi accesată online. Totuși, în ciuda acestui fapt și al pandemiei de Covid-19, numărul agențiilor de pariuri din România este unul impresionant. Mai mult de atât, acesta este într-o continuă creștere.

3️⃣ Care sunt cei mai bine reprezentați operatori stradali?

La ora actuală, topul operatorilor stradali este unul surprinzător. Cele mai multe agenții de pariuri din România sunt deținute de TotalBet, peste 2.000 de locații. Compania este de fapt o franciză și activează predominant în mediul rural, adică în comune și sate.

4️⃣ Ce companie are cele mai multe agenții de pariuri în orașe?

În prezent, în ceea ce privește agențiile de pariuri din orașe, Superbet este operatorul cel mai bine reprezentat. Cunoscuta companie investește foarte mult în publicitate și are peste 150 de agenții doar în Capitală, unde concurează cu Fortuna, un operator cu peste 160 de agenții de pariuri în București.

5️⃣ Cât de bine merg agențiile stradale?

Orice am vrea să credem, numerele și statisticile pe care am reușit să le găsim, ne fac să tragem o concluzie clară în ceea ce privește agențiile de pariuri sportive, mai precis locațiile fizice unde se poate juca această formă atât de populară de jocuri de noroc.

Articole Similare