5 propuneri de jocuri pentru adulții singuratici

Petrecerile cu multă lume și muzică tare pot fi cea mai frumoasă distracție pentru mulți, dar nu și pentru tine. Tu vrei liniște, un ceai aromat și un joc interesat care să te țină ocupat cu orele. Iată 5 propuneri de jocuri pentru adulții singuratici, care pot fi un cadou inspirat.

Jocuri pentru adulți singuratici

Jocuri pentru adulți singuratici

Cu toate că una dintre principalele funcții ale jocului este cea de socializare, există și jocuri pentru cei care nu preferă compania altor oameni. Sunt persoane cu anxietate, foarte pretențioase sau care caută anumite provocări, care nu sunt la îndemâna oricui. Am câteva propuneri de jocuri pentru adulții singuratici, pe care le găsești pe piață.

Jocurile puzzle primează pe lista preferatelor, urmate de jocurile e îndemânare sau de construit. Jocurile artistice, cum ar fi cele de colorat, sunt și ele alese de foarte multe ori, pentru că relaxează și au efect calmant. Pentru cei care au nevoie de provocări sunt jocurile de inteligență.

Bineînțeles, dacă vrei mai multă acțiune, ai jocurile pe console sau se riscă la pariuri în cazinouri online. Dar eu în acest articol o să-ți recomand doar jocuri clasice de care să te bucuri, acelea pe care le primești în dar, le despachetezi, citești instrucțiunile și te distrezi în liniște.

1. Jocuri puzzle pentru adulți cu multe piese

Jocurile puzzle pot fi o distracție bună pentru copii, dar pot fi o mare provocare pentru adulți. Dacă vrei să faci un cadou unui singuratic, poți alege un puzzle gigant. Ca să fie cu adevărat o provocare, alege un joc care are peste 2.000 de piese. Sunt jocuri care au până la 42.000 de piese. Puzzle-urile de la Educa sunt cele mai complexe, foarte bine structurate, cu provocări.

Jocuri puzzle pentru adulți

Jocuri puzzle pentru adulți

Sunt jocuri puzzle realizate din lemn, cum sunt cele de la Lubiwood, cu îmbinări precise și durabile, realizate artistic, cu nivel mare de dificultate. Acest tip de puzzle are îmbinările diferite față de produsul clasic, mult mai curbate. Se găsesc mai ales pe site-urile din străinătate, sunt mai rar sunt disponibile în România, dar, ca orice produs, pot fi expediate și la noi.

  • Trei tipuri de jocuri puzzle pentru adulți
  • Puzzle clasic din carton cu peste 1.000 de piese
  • Puzzle din lemn, de dificultate ridicată, cu aspect artistic
  • Puzzle 3D, cu piese din carton sau din lemn

Mai sunt o serie de jocuri puzzle 3D pentru adulți. Acestea sunt realizate ori din carton stratificat, ori din lemn. Pentru a realiza un puzzle pe înălțime tehnica presupune doar îmbinare. Dacă se folosesc unelte, sisteme de prindere sau adezivi, deja vorbim de jocuri de construcții. Aceste jocuri de puzzle pentru adulți sunt mai ușor de realizat decât un puzzle clasic cu mii de piese.

O idee minunată este să creezi un puzzle din poza de familie sau fotografia de cuplu. Găsești pe internet producători de albume foto, sau magazine de cadouri personalizate, care au și această opțiune, de a crea un puzzle cu un print personalizat. Încearcă această idee atunci când vrei să faci un cadou cuiva drag.

2. Jocuri pentru adulți de inteligență

Sunt câteva jocuri care mi-au plăcut mult, pentru te provoacă să le rezolvi imediat ce ai dat cu ochii de ele. Sunt exact ca niște quiz-uri în formă de joc. Trebuie să ai imaginație, multă răbdare și determinare, dar și îndemânare. Jocurile de îndemânare iau foarte multe forme. În general jocurile pentru adulți de inteligență presupun găsirea unei soluții, nu trebuie încurcate cu jocurile de cunoștințe generale.

Jocuri de inteligență

Jocuri de inteligență

Sunt jocuri tip labirint, în care trebuie să parcurgi cu o biluță un traseu. În aceeași categorie intră jocurile de tip cub rubic sau jocurile care impun combinarea elementelor exact așa cum se întâmplă într-un joc de tetris. Sudoku de lemn este o altă opțiune bună de joc, care te ține departe de ecranul telefonului. Un alt tip de joc pentru adulți de inteligență este jocul rebus, în care trebuie să ghicești cuvinte.

3. Jocurile cu bile pentru adulți sau jocuri anti stres

Se pare că jocurile magnetice sunt unele dintre cele mai relaxante jocuri anti stres pentru adulți. Pe piață sunt jocuri cu bile sau cuburi pentru adulți, care sunt formate din piese magnetice în formă de biluțe și stâlpi de legătură. Jocul are incluse și o serie de scheme de construcție. Orice joc care permite descărcarea stării tensionate prin proceduri repetitive, este considerat joc anti stres, inclusiv consolele Pop It.

4. Jocuri lego pentru adulți

Cele mai vândute jocuri pentru copii sunt jocurile lego, mai ales dacă vorbim de cadourile pentru zilele de naștere sau cele de sărbători. Există și adulți care adoră să construiască modele din Lego, iar compania a înțeles acest lucru, așadar a scos pe piață o serie de jocuri logo pentru adulți. Modelele sunt extraordinare, în trend și în funcție de preferințele celor două sexe.

Lego pentru adulți

Lego pentru adulți

Lego are o serie de jocuri cu aranjamente florale, bonsai sau obiective turistice, dar și nave spațiale ori mașini. Compania are inclusiv un joc Orient Express, în care poți construi trenul format din locomotivă și două vagoane. Detaliile interioarelor din vagoane sunt fantastice, la fel și cele ale locomotivei. Pe vagoane sunt menționate țările din itinerariul trenului, inclusiv Bucureștiul.

5. Jocuri de îndemânare pentru adulți

Jocurile de îndemânare pentru adulți includ, de asemenea, multe tipuri de joc. Primele dintre ele, cu siguranță cele mai răspândite, sunt jocuri de colorat pentru adulți. Cărțile Mandala au prețuri convenabile, mai costisitoare sunt seturile de carioci pe care le folosești pentru a colora desenele. Modelele sunt de la simple până la foarte complicate. Patru tipuri de jocuri de îndemânare pentru adulți

  • Cărțile de colorat Mandala
  • Kiturile de pictură
  • Kiturile de construit din piese metalice, cu șuruburi și piulițe
  • Kiturile de tricotat și croșetat

Aceste cărți de colorat sunt considerate inclusiv ca fiind jocuri antistres pentru adulți. Același efect de calmare și concentrare îl au jocurile de construit, din piese metalice, cu șuruburi și piulițe. Kit-urile de tricotat sunt și ele disponibile pe piață. Cu toate că pare o îndeletnicire bătrânească, tricotatul este o practică foarte relaxantă, care te ajută să te destinzi și să creezi.

Ce poți juca online dacă nu găsești jocuri pe piață

Nu te interesează niciunul din jocurile de pe piață, poți încerca să joci pe console. Cele mai ușor de jucat titluri sunt cele cu mașini de curse, care parcurg un traseu prestabilit. Am pentru tine 5 recomandări cu cele mai bune jocuri video cu mașini. Recomandarea este, bineînțeles, pentru începători, jucătorii consacrați și-au ales deja preferatele.

Mai am o propunere pe care probabil nu ai luat-o în calcul până acum. Sunt și alte tipuri de jocuri care te țin în suspans. Jocurile online sunt ușor de jucat, ușor de abordat, se joacă pe bani și se și câștigă destul de ușor, chiar dacă sumele sunt moderate, sunt jocurile Riști și Câștig.

Întrebări și răspunsuri

Introvertiții, persoanele singuratice, preferă să stea în casă și să petreacă timpul cu familia sau pur și simplu singuri. Nu vor jocuri de grup, nu vor multă gălăgie și nici nu iubesc foarte mult competiția. Dacă ești un introvertit sau te pregătești să iei un cadou pentru o persoană singuratică, am cele mai bune recomandări.

1️⃣ Care sunt cele mai populare jocuri pentru adulții singuratici?

Previzibil, jocurile puzzle pentru adulți sunt cele mai populare jocuri care se joacă de unul singur . Am realizat o listă cu cele mai bune 3 propuneri de jocuri puzzle cu risc mare de dificultate. Alege-l pe care îl vrei!

2️⃣ Care sunt cele mai bune jocuri de inteligență pentru adulți?

Jocurile care îți pun la încercare abilitățile sunt unele dintre cele mai apreciate. Dacă te-ai săturat de ecranul telefonului încearcă un joc fizic, pentru care nu trebuie să ai semnal. Am pentru tine recomandări de joc pentru adulți de inteligență. Sunt jocuri pe care le găsești și pe telefon.

3️⃣ Ce jocuri pentru adulți singuratici găsești online?

Consolele de jocuri sunt una dintre opțiunile bune pentru adulții care preferă să se joace singuri, dar sunt foarte costisitoare. Am o recomandare jocuri care se joacă online, se joacă pe bani, dar sunt perfecte pentru a trece momentele de plictiseală, și nici nu impun cheltuieli mari.

Articole Similare