Diferite tipuri de cărți de joc – istoria cărților

Istoria cărților de joc datează din cele mai vechi timpuri. Oamenii le foloseau pentru joc și ghicirea viitorului. Sunt prezente chiar și în cele mai vechi culturi și au fost purtate de-a lungul secolelor și națiunilor. Cu toate acestea, ele suferă schimbări în funcție de tradițiile și viață națiunilor. Diferite tipuri de cărți de joc au apărut și au dispărut, dar câteva tipuri de bază au rămas până astăzi.

Diferite tipuri de cărți de joc

Diferite tipuri de cărți de joc

Cele mai bune cărți de joc din lume – Tipuri

Ca orice cu o istorie lungă, cărțile de joc au fanii și colecționarii lor, care licita sume mari la licitații pentru a achiziționa cele mai bune cărți de joc din lume. Până în prezent, s-au stabilit câteva cărți de joc din întreaga lume, preferate și apreciate de colecționari și pasionați. Să vedem acum care sunt aceste cărți de joc din întreaga lume rămase până astăzi.

Punte Standard – cărți de joc din întreaga lume

Pachetul standard de cărți este unul dintre cele mai utilizate și preferate și este considerat unul dintre cele mai bune dintre diferite tipuri de cărți de joc. Acest lucru este legat de pokerul, care a devenit foarte popular după apariția sa. În acest timp, regulile de jocuri de noroc pe bani reali s-au schimbat și, odată cu acestea, forma și dimensiunea cărților. Dimensiunea cărților se apropie de dimensiunea standard.

Punte Standard

Punte Standard

Diferitele dimensiuni ale cărților au reprezentat un inconvenient major pentru jucători la acea vreme. Din acest motiv, se ajunge foarte repede la o dimensiune unificată pentru diferitelor tipuri de pachete de cărți – 88,9 mm lungime, 63,50 mm lățime. Formatul a fost ales pentru că se credea că palma jucătorului ar trebui să o acopere complet. Această problemă nu există astăzi pentru jucătorii care joacă poker la cele mai bune site-uri.

Punte Novelty – pachete de cărți noi

Cele mai bune cărți de joc din lume includ și pachetul Novelty. Un pachet Novelty este considerat orice pachet standard, care se deosebește prin ceva de stilul de bază. Aceste diferențe pot fi de mărime, culoare, material, design și multe altele. Novelty se referă la ceva ce deosebește un pachet de cărți de joc de celelalte diferite tipuri de cărți de joc.

Punte Joc – tip de cărți standard optimizat

Cele mai bune cărți de joc din lume pot fi optimizate pentru a fi folosite la cele mai bune jocuri de blackjack sau alte jocuri cazino cu cărți. În cele mai multe cazuri, aceste optimizări se referă la numărul de cărți folosite la cele mai bune cărți de joc din lume. Un exemplu bun este jocul Canasta. Jocul Canasta este jucat cu două pachete de cărți de câte 52.

Punte Gaff – tip de cărți pentru magicieni, cărți trucate

Exact cum există diferite tipuri de pachete de cărți standard, folosite la top cazinouri online licențiate și terestre, există și cărți pentru magicieni. Aceste pachete, de obicei vin cu 56 de cărți, ceea ce însemnă că există 2 cărți suplimentare în afară de cei doi Jokeri și cele 52 de cărți incluse în pachetul standard. Un pachet de cărți gaff, totuși este un pachet complet, format din cărți trucate.

Punte Gaff

Punte Gaff

Uneori, acestea reprezintă un pachet cu cărți gaff individuale care sunt destinate să fie utilizate separat. Însă, există și câteva pachete speciale create doar ca „pachete de truc”, cu care puteți realiza trucuri care nu le puteți face cu un pachet obișnuit. Exclusiv, pachetele de gaff foarte speciale sunt create pentru un singur spectacol magic, dar unele pot fi cumpărate pe scară largă.

Pachete Marcate – pachet special pentru magician

Un magician se poate baza pe un pachet marcat, ce au semne secrete pe spatele fiecărei cărți. Există două sisteme principale. Pachetele marcate cu sisteme de citire au numele cărților scris undeva pe spate, un număr și o literă care indică valoarea și costumul acesteia. Mai sunt și pachete marcate cu sisteme codificate ce valoarea și culoarea cărților prin forme sau alt indiciu vizual care trebuie decodat.

Pachete Vintage – pachete pentru colecționarii

Recenzia noastră despre diferite tipuri de cărți de joc va include și pachete vintage. Acestea sunt cele mai bune cărți de joc din lume căutate de colecționarii. Un pachet de cărți vintage vine dintr-o epoca anterioară. Pachetele rămase din perioada înaintea celui de al Doilea Război Mondial sunt destul de rare și apreciate. Cărțile în stare bună din această perioadă sunt foarte valoroase și prețurile lor pot mari.

Însă, o punte vintage nu neapărat înseamnă și veche. Sunt create câteva diferite tipuri de cărți de joc care nu provin dintr-o epoca veche. Dimpotrivă, sunt noi, lucrate din materiale foarte bune dar învechite special, să aibă un aspect vintage. Uneori, aceste pachete sunt copii unor pachete mai vechi, alteori sunt create pentru a da senzația unui pachet mai vechi.

Punte Vintage

Punte Vintage

Pachete de Reproducere – copii cărților vechi

Cu apariția tehnologiilor mai noi au apărut și pachete de cărți de joc de reproducere. Acestea sunt copii identice ale unora dintre cele mai bune cărți de joc din lume. Se reproduc pachete de cărți care sunt atractive din punct de vedere istoric. Un exemplu sunt pachete de cărți JG Cotta, care au fost reproduse de mai multe ori de când au apărut, acum două secole.

Pachete Faro – pachet vintage cu un anumit stil

Pachete e cărți Faro reprezintă un tip de punți vintage dar cu un anumit stil. Numele provine dintr-un joc american Faro, foarte jucat pe vremuri în Statele Unite. Cărțile Faro sunt unidirecționale care ocupă întreagă suprafață a cărții și nu aveau indicii. Datorita popularității jocului, acest tip de cărți de joc au fost denumite cărți Faro și poate descrie fiecare pachet ce conține cărți fără indicii.

Pachete de Transformare – cărți cu imagini artistice

Pachetele de cărți de transformare sunt deosebite deoarece simbolul culorilor cărților este incorporat într-o imagine artistică. De exemplu treflă se poate transforma în copac. Există două tipuri: pachet de transformare care oferă artistului mai multă libertate și de semi-transformare, care se ține mai mult de aspectul clasic al cărților de joc. Unele pachete de transformare clasice au fost retipărite, iar noile pachete de transformare au fost create de designeri.

Pachete Regionale – pachete de cărți specifice regiunii

Pachetele de cărți regionale sunt specifice tării în care sunt folosite. Imaginile costumelor în cărțile italiene erau cupe, monede, săbii și bâte, iar cărțile spaniole constau dintr-un rege, un cavaler și un ticălos, și nu aveau regine. Pachetele de cărți germane au avut un aspect mai rural, cu ghinde, frunze, inimi și clopoței, în timp ce în Elveția frunzele au fost înlocuite cu flori, iar inimile cu scuturi.

Punte Regională

Punte Regională

Concluzii despre diferite tipuri de pachete e cărți din întreaga lume

Probabil că, în recenzia noastră despre diferite tipuri de cărți de joc nu am reușit să cuprindem tot ce există pe piața dar în mare parte am descris principalele tipuri de cărți de joc. Cele mai răspândite cărți sunt cele cu Bicicletă, dar pe piața pot fi găsite și alte variante. Jocul de cărți va rămâne unul dintre cele mai jucate, atât în casă cu prietenii cât și la cazinou.

Întrebări frecvente despre tipuri de cărți de joc

Aici urmează o secțiune, care conține cele mai frecvente și interesante întrebări ale cititorilor noștri care sunt interesați de tema despre tipurile de cărți. Unii sunt colecționari alții sunt pur și simplu curioși. Pentru toți am pregătit o selecție de întrebări și răspunsuri. Citiți în continuare!

1️⃣ Există mai multe tipuri de pachete de cărți de joc?

Cărțile de joc sunt foarte vechi și s-au transformat în timp. Au fost păstrate mai multe tipuri de pachete de cărți de joc din diferite perioade. Aceste pachete sunt foarte căutate de colecționari. De asemenea există punți de cărți special create pentru magicieni sau pentru anumite jocuri regionale, precum și cărți create de designeri.

2️⃣ Ce este un pachet de cărți Novelty?

Pentru a fi cu ceva deosebite, au fost create mai multe pachete de cărți, care urmează designul clasic dar au ceva deosebit, ceva diferit de la pachetul standard. Aceste tipuri de pachete de cărți se numesc Novelty sau Noi. Aceste diferențe pot fi de material, design, culoare, precum și alte diferențe în funcție de imaginația creatorilor.

3️⃣ Există cărți de joc special create pentru magicienii?

Da, există mai multe variante. Cele mai des folosite pentru spectacolele magicienilor sunt pachete de cărți Gaff. De obicei, aceste pachete de cărți speciale conțin mai multe cărți de joc. De exemplu, în loc de 52 de cărți, pachetele Gaff au 56 – cărți albe sau duble. Dar acesta nu este singurul tip de cărți pentru magicieni.

4️⃣ Sunt valoroase pachete de cărți vechi?

Pachetele de cărți vechi și bine păstrate sunt foarte valoroase, însă când vorbim de punți vintage, nu neapărat ne referim la cărți dintr-o epocă ulterioară. Pachete de cărți vintage pot fi și cărți noi, realizate din materiale moderne dar învechite artificial pentru a păstra spiritul epocii respective și sunt foarte căutate de colecționarii.

5️⃣ Pachetele de cărți diferă în funcție de regiune și țară?

Da, pachetele de cărți pot fi diferite și în funcție de regiune în care se folosesc sau în funcție de joc. După regiune, există mai multe variante de pachete de cărți. Acestea diferă prin imaginea costumelor sau chiar prin lipsa unor costume în pachet. De exemplu, regina lipsește în pachetul de cărți regional spaniol.

Articole Similare