Câți oameni pariază în toată lumea

Jocurile de noroc nu există de ieri! Istoria lor este lungă și împletită cu istoria umanității. În ciuda faptului că au fost interzise de multe ori, jocurile de noroc au găsit întotdeauna o modalitate de a supraviețui, într-o formă sau alta. Cu toate acestea, avem o imagine clară a câți oameni pariază în toată lumea? Vom da un răspuns la această întrebare în rândurile următoare.

Piața jocurilor de noroc

Piața jocurilor de noroc

O privire generală și statistici privind jocurile de noroc 2024

Pasiunea pentru jocuri de noroc nu este ceva pe care îl anunțăm cu voce tare sau pe care îl înscriem în declarația fiscală anuală. Tocmai din acest motiv este foarte dificil să faci statistici precise despre câți oameni pariază în toată lumea. Cu toate acestea, există cifre furnizate de un grup de cercetători care au făcut statistici privind jocurile de noroc 2024.

Dacă scrieți întrebarea Câți oameni pariază în 2024 pe Google, veți primi imediat un răspuns – 1,6 miliarde de oameni pariază în fiecare an. Cu toate acestea, statisticile sunt diferite. Aceasta este o cifră la care acest grup de oameni de știință de la Universitatea Washington din St. Louis a reușit să o ajungă în 2005. De atunci, un studiu atât de detaliat nu a fost făcut, dar se presupune că acest număr s-a schimbat semnificativ.

Cercetările oamenilor de știință arată că 1,6 miliarde de oameni joacă în mod regulat și 4,2 miliarde au jucat la un moment dat în viața lor. Care este imaginea reală acum nu este foarte clar, dar având în vedere viteza cu care se dezvoltă industria online, ne putem imagina amploarea acestei zone pentru noi înșine.

Aceste statistici privind jocurile de noroc 2024 arată că piața globală a jocurilor de noroc online a ajuns la 45,8 miliarde de dolari în 2017. Creșterea din 2021 până în 2026 este de așteptat să fie de la 287,43 miliarde USD în 2021 la 458,93 miliarde USD în 2026. Creșterea este enormă și se datorează multor factori.

În ce constă piața jocurilor de noroc

Piața jocurilor de noroc de cazinou constă în comerțul cu diverse servicii și bunuri de jocuri de noroc de către organizații, comercianți etc., care administrează locații de jocuri de noroc precum cazinouri, loterie, pariuri sportive. Jocurile de noroc sunt pariuri cu bani sau valori pe un eveniment care are un rezultat incert, care nu este sub controlul pariorului. Scopul acestui act este de a câștiga bani.

Statistici privind jocurile de noroc 2024 arată că, Asia Pacific a reprezentat cea mai mare piață a jocurilor de cazinou din lume. Europa de Est a fost piața cu cea mai rapidă creștere în aceeași perioadă. Pandemia și noile tehnologii au dus la o schimbare a obiceiurilor de jocuri de noroc ale jucătorilor. Pe măsură ce popularitatea aplicațiilor mobile crește, va influența și creșterea pieței jocurilor de noroc în viitor.

Împărțire pe țări cand vorbim despre câti oameni pariază în 2024

Există țări în care jocurile de noroc sunt complet interzise, dar există și țări în care rezidenții nu-și pot imagina să nu joace. Campioana absolută la această categorie este Australia. Nu vă puteți imagina Câti oameni pariază în 2024 în această țară! Au fost făcute studii care confirmă tendința că australianul mediu cheltuiește cei mai mulți bani pe jocuri de cazinou, comparativ cu alte națiuni.

Cifra pe care o cheltuiește un australian pe jocuri de noroc pe an este de aproximativ 1.200 de dolari. Poate că acest lucru nu te-ar șoca atât de tare dacă ai cunoaște statisticile adulților care sunt considerați a fi jucători de cazinou în funcție de țară. Această rată pentru Australia este de 80% – cea mai mare rată din lume, incluzând și poker online pe bani reali.

În țările din Irlanda, Canada și Italia, rezidenții cheltuiesc aproximativ 600 USD per adult pe an. Dar și în alte țări, interesul pentru jocurile de noroc este semnificativ. De exemplu, în Anglia au fost făcute studii care arată că aproximativ 75% dintre adulți joacă uneori la jocuri de noroc, iar 80% dintre americani au jucat cel puțin o dată în ultimul an. În aceste procente sunt incluse și jocurile live, iar românii beneficiază de unele dintre cei mai buni dezvoltatori de top jocuri live.

Statistici privind jocurile de noroc

Statistici privind jocurile de noroc

Cum e la noi? Câți oameni pariază în România

Dezvoltarea jocurilor de noroc în România a început în 2015 și se dezvoltă bine. Țara noastră a fost remarcată de site-uri de jocuri de noroc sigure încă în zorii reglementării pieței din țara noastră, companiile au început să cerceteze piața locală. Un indiciu foarte bun pentru companiile străine este istoria bine-cunoscută și lungă a jocurilor de slot și având unele dintre cele mai bune case de pariuri sportive.

În ultimii ani, veniturile au continuat să crească și tot mai multe companii de jocuri de cazinou de talie mondială au intrat pe piață. Sentimentul este că piața are încă mult potențial neexploatat, mai ales în zonele rurale mai îndepărtate, care este legat de îmbunătățirea conexiunii la internet. Mai ales, că în aceste zone, oamenii vor aprecia mult cele mai bune păcănele online pe site-urile de casino online.

Ultimele statistici din România

Piața jocurilor de noroc din România în anul 2020 a crescut cu 90% față de anul precedent. România este considerată una dintre cele mai atractive piețe de cazinouri din Europa. Acest impuls dramatic în dezvoltarea industriei online se datorează și Campionatului European din 2020. Operatorii au raportat câți oameni pariază în România și că au atras în plus 250.000 de clienți noi, fiecare client nou, cheltuind aproximativ 40 de euro.

Un alt segment din jocurile de cazinou ce pot fi accesate pe net prinde viteză. Românii de mult cunosc și joacă table cu sau fără pariuri, însă un joc de table online pe bani reali la cazinou oferă un sentiment cu totul diferit. Unele cazinouri online străine de top, deja au introdus acest joc pe site-urile lor și se bucura de un interes crescut din partea jucătorilor români.

Concluzii

Din cele scrise mai sus, este clar că jocurile de cazinou sunt un hobby preferat pentru relaxare, dar și pentru profit. Acest lucru este grozav când jocul este responsabil, dar uneori nu este. Industria globală a jocurilor este interesată de acest aspect și, prin urmare, la nivel mondial s-au creat organizații care se ocupă de jocul responsabil la cazinou, iar cazinourile online au personal specializat care monitorizează jucătorii compulsivi.

Întrebări și Răspunsuri câți oameni pariază în toată lumea

Răspunsul la această întrebare nu este atât de ușor deoarece nu toți jucătorii recunosc pasiunea sa. Pentru acest tip de statistică ne putem baza pe rapoartele cazinourilor legale. Ca să răspundem la întrebările voastre, am adăugat și o secțiune cu cele mai frecvente întrebări și răspunsuri. Citiți în continuare!

1️⃣ Câți oameni pariază în toată lumea?

Dacă am fi să vă răspundem pe scurt am fi spus mulți. Adevărul este ca numărul de oameni care joacă anual pe plan global este foarte mare și este în continua creștere. Ultima statistică oficială a fost acum câțiva ani și arată că numărul jucătorilor este de 1,6 miliarde.

2️⃣ Ce sunt jocurile de noroc?

Aceasta este o activitate, numita jocuri de noroc, care constă în pierderea și câștigul ce sunt bazate pe pura întâmplare. Rezultatul unor jocuri poate fi influențat de îndemânarea jucătorului. Jocuri de noroc sunt considerate jocurile la cazinou, pariurile sportive, loteriile, Bingo, precum și orice altă activitate ce presupune un pariu și are un rezultat neclar.

3️⃣ Ce arată cercetările pe țări?

Au fost făcute multe analize, referitor dependență oamenilor la jocuri de noroc din diferite zone geografice. Și, aceste analize arată că țara în care se joacă cel mai mult este Australia, urmată de Canada, Italia și Regatul Unit. În România procentul nu este atât de mare, dar în ultimii ani a fost observată o creștere semnificativă.

4️⃣ Câți oameni pariază în România?

Conform unor statistici de la organizația Joc Responsabil, în România, 15% dintre oamenii peste 18 ani au pariat cel puțin odată. Cel mai practicat joc este Loteria Română. Bărbații sunt 25%, iar femeile – 7%. 33% sunt cu vârstă între 18 - 24 ani, 20% între 25 – 34 ani, 17% între 35 – 44 ani și 9% peste 45 de ani.

5️⃣ Ce cazino jocuri preferă românii?

De mulți ani, românii sunt fani ai jocurilor ca la aparate. Pentru jucători, această preferință datează încă din sălile terestre și continuă acum la cazinourile online. În lumea digitală, jucătorii au acces la foarte multe păcănele noi. În mai mică măsură, românii joacă blackjak, ruletă și poker.

Articole Similare