Numere cu ghinion, pariezi pe ele sau le ocolești?

Cu siguranță ai auzit de numere norocoase când vine vorba de plasarea unui pariu la jocurile de noroc, fie că vorbim de ruletă, loto sau păcănele. Dar ai evitat vreodată pariul pe un număr doar pentru că știi că aduce ghinion? Vezi mai jos dacă există numere cu ghinion pe care nu e bine să pariezi.

Pariu pe numere cu ghinion

Pariu pe numere cu ghinion

Se pune problema dacă norocul și ghinionul sunt doar un derapaj al gândirii logice. Chiar există numere, talismane și zile cu noroc sau sunt doar fabulații? Același întrebare este valabilă și când vine vorba despre ghinion. Vom încerca să lămurim în acest articol dacă mintea ne joacă feste sau chiar există oameni, situații sau numere cu noroc sau ghinion.

Exact așa cum avem numere norocoase pe care parie la loto, de exemplu, tot așa avem numere cu ghinion de care ne ferim. Unele numere sunt evitate pentru că sunt caracterizate ca fiind ghinioniste de numerologi, altele pur și simplu au fost nefaste pentru noi sau sunt asociate cu evenimente neplăcute din viața noastră.

Este 7 mai norocos decât 13 când vine vorba de jocul de noroc?

În lumea cazinourilor, cifra 7 este una dintre cifrele cele mai norocoase. Șeptarii sunt simboluri norocoase la cazinou, iar cifra 13 ar trebui să fie una cu ghinion. Cel mai ghinionist incident cu notorietate, legat de cifra 13, este misiunea Apollo 13, la cea de-a treia misiune planificată de explorare spațială lunară. Lansarea a fost programată 13:13 minute, în data de 11 aprilie.

Aterizarea lunară a fost programată pentru 13 aprilie, însă în ziua respectivă defecțiunile s-au ținut lanț. La 321.860 de kilometri de Pământ, rezervorul de oxigen numărul 2 al modulului de serviciu a explodat, ceea ce a făcut să se defecteze şi celălalt rezervor. Echipajul a ajuns, însă, cu bine pe Pământ.

Conform numerologilor, 13 şi 31, inversul, dacă au valoarea cumulată 4. Patru, conform numerologiei, nu se potrivește deloc cu lumea cazinourilor. Este cifra care reprezintă pacea, echilibrul, dar și moartea fizică. Este cifra care reprezintă munca asiduă și respectarea regulilor. Este în contradicție cu lumea haotică de cazinou, unde șansa este patroană.

Cifra 13 este cu ghinion?

Cifra 13 este cu ghinion?

Cinciul este simbolul norocului chior, semnul chintei roiale. Un număr cu ghinion este 36, el atrage ghinionul asupra celor care îl folosesc prea des. Suma cifrelor este 9, un număr care aduce şi supărări şi ghinioane pentru că este o cifră a hazardului. Poate să întoarcă o situație norocoasă într-una cu probleme într-o fracțiune de secundă.

De ce credem noi în puterea numerelor?

Numerele ne înconjoară și ne transformă viața de zi cu zi. În numere contorizăm trecerea timpului, cantitatea, uneori și calitatea lucrurilor, dimensiunea lucrurilor și importanța lor. Cercetătorul Brian Butterworth, profesor la University College London, a decis să descopere câte numere întâlnește într-o zi o persoană obișnuită. A ținut evidența cât de des a văzut sau a auzit un număr, indiferent dacă acesta era un simbol sau scris.

Ziua s-a desfășurat normal, doar că a dat mai multă importanță lucrurilor care conțin cifre, pentru a realiza impactul numerelor, cum ar fi inspectarea bonusului de cară, a etichetelor cu prețuri, numerelor de pe ușă, a plăcuțelor de înmatriculare.

La finalul zilei s-a așezat să calculeze un total general. A socotit că a experimentat aproximativ o mie de numere pe oră. O mie de numere pe oră înseamnă șaisprezece mii de numere pe zi, înseamnă aproximativ cinci sau șase milioane pe an.

Există numere cu ghinion?

Există numere cu ghinion?

În cartea Can Fish Count?, profesorul susține că oamenii și alte animale sunt expuși în mod constant și folosesc numerele. Este firesc ca numerele să fie interpretate și să aibă influență asupra percepției noastre atunci când le întâlnim peste tot, nu doar sub formă de simboluri și cuvinte, ci ca cantități de obiecte, de evenimente și de concepte abstracte.

Creierul uman poate fi considerat ca având un simț special vizavi de numere. Suntem conectați din punct de vedere neurologic pentru a percepe tot felul de cantități din mediul nostru. Această deprindere este atât de evidentă încât este adesea luat de la sine înțeles. Putem deduce cam câte kilograme are un pachet, câți oameni stau la un rând, etc.

Unii oameni de știință susțin că așa-numitul simț al numărului este doar o ramură a unei percepții mai generale a mărimii, alții susțin că percepția numerozității este un fenomen independent. De exemplu, creierul nostru dă o semnificație specială numerelor 4 și 5, interpretându-le drept cantități diferite chiar dacă sunt discrete. Multe dovezi susțin numerozitatea și codificarea numerelor de către creierul nostru.

Cum percepem numerele?

Ca să înțelegem ce influență au numerele asupra creierului nostru și modul în care le interpretăm, luam în considerare experiența psihologului fiziologic David Burr care a scris o lucrare despre percepția numerozității. Descoperirile lui au indicat că oamenii percep automat numerozitatea unei imagini în același mod în care percep culoarea acesteia.

El susține că omul are capacitatea de a estima numărul de puncte de pe un ecran, cunoscută sub numele de adaptare. Un lucru poate influența subconștient percepția noastră despre altul. Privirea unui pătrat roșu timp de 30 de secunde vă va face să percepeți un pătrat alb ca fiind verde-albăstrui.

Numere ghinioniste în jocuri de noroc

Să zicem că joci un joc de dublaje la păcănele și tocmai ai pariat de trei ori la rând pe roșu. Ai senzația că nu se poate să mai cadă roșu, pentru că deja a ieșit de trei ori. Însă, șansele să iasă negru sunt la fel de mari ca cele să iasă din nou roșu, sunt 50/50. La jocurile cu algoritm aleator din cazinourile online nu există posibilitatea unei mânării.

La jocurile RNG nu se joacă un un set de cărți, unde poți deduce și calcula numărul cărților roșii rămase într-un pachet amestecat. Cărțile care se dau în jocul de dublaje la păcănele sau în alt joc de cărți este generat aleator. Poți înțelege cum funcționează algoritmul de dublaje la păcănele atunci când joci pe bani reali. Vei vedeam cum plătește algoritmul în funcție de tipul de joc.

Numere cu noroc

Numere cu noroc

Un alt joc de noroc la care pariezi în cazinou, și care implică un șir determinat de numere și combinații care plătesc, este jocul de Ruletă. Șansele să nimerești un număr la ruletă sunt de 37/1 la Ruleta Europeană. Fiecare număr are aceeași șansă pentru a ieși. Nu există numere norocoase la ruletă, există doar numele norocoase din perspectiva personală.

Eșecul jucătorului de noroc

Eșecul jucătorului de noroc se referă exact la faptul că jucătorul nu poate face rabat de la nevoia de a găsi modele și regularități. Neuronii preferă modelele alternante. Dacă a ieșit de două ori un 22 negru la ruletă în decurs de 10 minute, acela nu este neapărat unul din numerele norocoase la ruletă și nici nu este de așteptat ca el să nu mai iasă.

O funcție majoră a creierului uman este de a face față incertitudinii din lumea reală pentru a găsi regularități.[…]Atât ca om de știință, cât și ca persoană, cred în noroc, că este ceva pe care nu îl pot manipula sau opera”>Yanlong Sun, profesor de patogeneză microbiană și imunologie

Jucătorul urmează modelul regresiei la medie, în care creierul corectează modelele care par improbabile din punct de vedere statistic. Neuronii noștri detectează aceste modele în mod natural și acordă o atenție deosebită momentului lor. Creierul nostru este capabil să detecteze automat niște structuri statistice foarte subtile, dar importante din mediu.

Șanse de câștig la jocuri de noroc

Știi că se zice că ai zile bune și zile proaste ca la cazinou? Așa este, s-a demonstrat că de fapt acest lucru este adevărat. Practic, norocul atrage noroc. Când pariezi la un joc de noroc precum zarurile, Sic Bo online sau Ruletă, pariul care se bazează pe șansă. Este dovedit că pariul tău poate schimba cotele. Șansele de câștig la jocuri de noroc cresc.

Jocuri de cazinou

Jocuri de cazinou

Dacă câștigi două pariuri la rând ai 57 la sută șanse de câștig pentru următorul pariu plasat, iar dacă ai pierdut două pariuri la rând ai doar 40 la sută șanse de a câștiga. De ce? Potrivit unui studiu, oamenii se tem din nou că pariurile lor vor regresa în medie. Dacă câștigă, este mai probabil să piardă data viitoare. Compensează făcând pariuri mai sigure de fiecare dată.

Când oamenii care au câștigat fac pariuri mai sigure, mizează mai mult pe combinații decât pe numere, înseamnă că probabil vor continua să câștige. Când jucătorii de cazinou au pierdut, ei fac pariuri mai riscante pentru a încerca să câștige, ceea ce înseamnă că de fapt pierd mai mult. Aici, din nou, nu este vorba de numerele cu ghinion, ci doar de alegeri nepotrivite.

Superstiții despre cifre cu ghinion

Suntem superstițioși, de aceea avem numere cu noroc, cifre cu ghinion, batem în lemn când auzim de un necaz sau ne așteptăm ca vineri, 13, să fie o zi cu ghinion. Dacă considerăm că o cifră este cu ghinion pentru noi o vom evita nu doar la jocul de noroc, ci și în viața de zi cu zi. Este foarte posibil ca acea cifră chiar să poarte ghinion, pentru că repetăm creierului nostru același lucru mereu.

Creierul nu face diferența între adevăr sau fapt indus. El va reacționa la stimul. De exemplu, în 2010, unor jucătorii de golf li s-a spus că folosesc o minge norocoasă, din acest motiv au avut performanțe semnificativ mai bune decât cei cărora li s-a spus că a lor este o minge obișnuită.

Același efect îl are și raportarea noastră către numerele cu ghinion. Cercetătorii au emis ipoteza că oamenii care țin cont de obiecte sau numere norocoase sunt mai persistenți și mai eficienți. Cei care ocolesc un număr pentru că este cu ghinion sunt mai temători și mai puțin concentrați. Jucătorii se simt mai puternici atunci când cred că altcineva îi ajută și mai ghinioniști când se raportează la numere cu ghinion.

Jucători norocoși și jucători ghinioniști

Norocul și ghinionul nu sunt predestinate. Ghinionul nu se întâmplă doar unora. Chiar dacă te consideri jucător ghinionist, nu înseamnă că ai mereu ghinion. Dacă vei considera cifra 13 o cifră cu ghinion, vei considera pierdută orice combinație care conține această cifră. Este inclusiv posibil să reții doar pariurile ghinioniste, plasate pe un anumit număr.

Același lucru se întâmplă dacă te consideri un jucător cu ghinion. Richard Wiseman, profesor de psihologie la Universitatea din Hertfordshire, a făcut o serie de studii pentru încerca să-și dea seama ce diferențiază o persoană norocoasă de una cu ghinion. Într-un studiu, el a întrebat persoanele care s-au identificat ca fiind norocoase și ghinioniste să citească un ziar.

Ruletă de cazinou

Ruletă de cazinou

Pe o jumătate de pagină a unui ziar, el a scris un anunț prin care anunța participantul că a câștigat o sumă de bani. Banii erau câștigați de cei care vedeau anunțul. Cei care se credeau norocoși au văzut mai adesea anunțul decât cei care se declarau ghinioniști. Exact ca în textul de mai sus, jucătorii ghinioniști sunt mai anxioși, deci nu observă toate oportunitățile de câștig.

Cum înțeleg oamenii norocul și ghinionul?

În funcție de tipul de gândire care ne reprezintă tindem să înțelegem diferit norocul. Pentru unii oameni norocul nu poate fi influențat de nimeni și nimic, este în afara putinței noastre. Alți oameni percep norocul ca pe o pură întâmplare. Sunt jucători care cred, referitor la noroc, că întâmplarea nu poate fi controlată, dar poate fi influențată.

Joc de zaruri

Joc de zaruri

Pentru unii oameni influențarea norocului înseamnă ieșirea din tipar, din cotidian, riscul asumat. Jucătorii care au atitudine deschisă, pozitivă, dar asumată sunt mai deschiși la oportunități și profită de ele, nu se blochează în preconcepții. La cazinou nu există numere ghinioniste, dar nici numere norocoase. Doar pe noi personal ne influențează semnificația unui număr.

Poți afla mai multe despre sistemul de generare aleatorie a jocurilor de cazinou sau calcularea algoritmului la păcănele, te vei convinge că norocul nu poate fi mânuit, decât dacă nu alegi platforme de joc acreditate. Pariază doar pe la cele mai bune cazinouri online, licențiate, doar aici norocul are într-adevăr oportunitatea să ți se arate.

În concluzie, jocurile de noroc nu au numere cu ghinion

Dacă nu te-am convins că nu este loc de superstiții la cazinou, poate că jocul de noroc nu este pentru tine. Dar dacă-ți plac jocurile de noroc, însă ți-e teamă să nu pierzi prea mult, am dovedit și în acest articol că o minte sănătoasă va rămâne mereu în echilibru, chiar și atunci când pășește în cazinou.

Este important să-ți asculți intuiția, dar să rămâi mereu rezervat. Când joci la jocuri de noroc online trebuie să știi că vei pierde o parte din bani, dar să joci cu convingerea că poți câștiga. Nu te lăsa influențat de emoții, cunoaște bine jocul înainte de a paria, astfel șansele vor fi mai mult în favoarea ta.

Întrebări și răspunsuri despre numere cu ghinion

Crezi că șansele tale de câștig la cazinou sunt influențate de numere cu ghinion sau de cele cu noroc? Pariul la jocurile de noroc nu poate fi influențat decât de felul în care privești tu jocul și pariul, nu de apariția unui număr cu ghinion.

1️⃣ Este cifra 13 o cifră cu ghinion?

Ai auzit mereu că cifra 13 este cu ghinion. Cât de adevărată este această superstiție și ce spun numerolorgii, află din articolul nostru. Vezi car sunt și alte numere cu ghinion și dacă aceste numere îți pot schimba norocul.

2️⃣ Există sau nu numere cu ghinion la cazinou?

Pe scurt, nu există numere cu ghinion la cazinou și nu ai cum să pariezi în defavoarea ta din cauza unui număr. De ce ajung unii jucători să creadă că nu au noroc la jocuri? Află cum îți poți schimba norocul atunci când joci la cazinou.

3️⃣ Numerele influențează șansele de câștig la cazinou?

Numerele nu influențează câștigul unui parior la cazinou, dar felul în care mintea noastră înțelege succesiunea evenimentelor schimbă șansele la cazinou. Șansele de câștig sunt dictate de comportamentul nostru de joc? Vezi în articol de ce ai ginion la cazinou.

Articole Similare