Realitatea virtuală și lumea jocurilor de cazinou

Pa dată de 6 Octombrie, anul 1927, tăcerea a fost întreruptă! La teatrul Werner, în apropierea lui Time Square, a avut loc premiera filmului “The Jazz Singer” de la Warner Brothers – primul film cu voce. În mijlocul filmului se aude vocea cântărețului Al Djolsen “Așteptați, așteptați puțin! Încă nu ați auzit nimic!”. Chiar dacă acesta nu era într-adevăr un film cu voce, ci numai cu câteva fraze și cântece, cert este că a pus începutul unei revoluții inclusiv și pentru Realitatea Virtuală.

Ce ne pregătește viitorul?

Ce ne pregătește viitorul?

Viitorul a fost predefinit

Mai țineți minte filmul “The Lawnmower Man” din anul 1992 cu Pierce Brosnan? Brosnan juca rolul unui om de știință, care folosea realitatea virtuală pentru a deschide și a mari subconștiința. Efectele speciale la acea vreme păreau extraordinare dar astăzi sunt, puțin spus, învechite. În film, căștile și ochelarii VR transportau jucătorii către sfere digitale. Când acest film a apărut conceptul pentru o lume virtuală era încă ceva nou.

Fraza “realitate virtuală” a fost gândita de pionerul în acest domeniu Jaron Lanier, cu cinci ani mai devreme. În acel moment, interesul pentru realitatea virtuală era imens. Cu toate acestea, a dispărut curând când a devenit evidentă diferența clară dintre așteptări și constrângeri tehnologice. A fost mai bine de 20 de ani. Astăzi abisul a dispărut. Jocul virtual a venit în sfârșit.

În zilele noastre

În noiembrie 2015, Samsung a lansat Gear VR. Căștile sunt coproduse împreună cu dezvoltatorii Oculus Rift. Sub 100 USD, aceasta este prima experiență de realitate virtuală accesibilă, care vine cu un factor real wow. Există, de asemenea, un conținut decent care să-l susțină. În 2016, se așteptă ca toți dezvoltatorii hardware VR să lanseze căști comerciale. Realitatea este pe cale să devină virtuală. Iată câțiva jucători cheie.

Portal Ocular

În martie 2014, rețeaua socială Facebook a cumpărat Oculus VR de realitate virtuală pentru 400 de milioane de dolari plus alte 23,1 milioane de acțiuni pe Facebook. Zuckerberg crede clar în viitorul virtual. El recunoaște „un angajament strategic pe termen lung pentru viitorul rețelelor sociale”. La momentul achiziției, căștile Oculus erau disponibile numai dezvoltatorilor și nimeni nu era pregătit să spună exact când căștile vor fi un produs de larg consum. La urma urmei, a trecut puțin peste un an până când Samsung Gear VR a ajuns pe strada principală.

Ochelari VR

Ochelari VR

Proiectul Morpheus

Intrarea companiei Sony în lumea realității virtuale a avut loc în anul 2016. Proiectul Morpheus este alimentat de PS4 și oferă o „experiență mai profundă”, cu audio 3D, grafică de înaltă calitate și comenzi Sony puternice.

Hololens

HoloLens de la Microsoft a fost livrat în anul 2016. Produsul este acum disponibil dezvoltatorilor la suma de 3.000 USD. Compania a făcut furori când a lansat acest videoclip viral la începutul acestui an. Hololene este ușor diferit de experiența VR obișnuită. În loc de imersiune completă, obiectele virtuale sunt integrate în mediul real. Obiectivul căștilor este transparent, dar experiența este foarte asemănătoare, iar căștile generale nu pot rămâne în urmă.

Conținutul este Rege

Multimiliardarul Bill Gates a ales conținutul atunci când a dezvoltat sistemul de operare Windows. Nu a construit motorul, ci doar a furnizat combustibilul. Nimeni nu știe exact ce va fi aplicația VR pentru ucigașul absolut. Dezvoltatorii de hardware lucrează într-o mănușă virtuală cu creatorii de conținut pentru a se asigura că există motive imperioase pentru a cumpăra hardware-ul.

Două companii online care implementează modele de afaceri online din prima zi sunt divertismentul pentru adulți și jocurile VR de noroc. De la Ziua Internetului, ambele sectoare au furnizat conținut online pentru care consumatorii au fost încântați să plătească. Rezultatul este venituri pentru inovare și dezvoltare.

Conținutul este cel mai important

Conținutul este cel mai important

Ambele industrii se străduiesc în permanență să găsească modalități mai bune de a furniza conținut mai bun pe o piață din ce în ce mai competitivă. De la tranzacții de numerar online și creșterea lățimii de bandă, până la gestionarea reglementărilor și a dreptului internațional. Nu este surprinzător că atât companiile de divertisment pentru adulți, cât și companiile de jocuri de noroc iau realitatea virtuală foarte în serios.

Reprezentanții

Există o mână de companii care luptă pentru cazinourile de realitate virtuală. Startup-ul din Toronto Lucky BP este unul dintre ei. CEO și fondator Jeff Lande este (nu surprinzător) optimist cu privire la viitorul virtual. 2016 va fi anul de început pentru VR, dar aceasta este Atari sau„ versiunea №1 ”a ceea ce ne așteaptă. Cred că vom obține o bază inițială excelentă de utilizatori și – în următorii câțiva ani, pe măsură ce hardware-ul și software-ul se îmbunătățesc și costurile scad – vom ajunge în cele din urmă la acceptarea în masă.

Cazinourile online vor prospera pe platforma VR. Vom obține toate facilitățile unui cazinou online combinat cu fiorul jocului live la fața locului. VR ca bază poate recrea toate jocurile VR, mediile și interacțiunile actuale ale cazinourilor. Beneficiul cel mai mare este că vor fi oferite experiențe noi sau extrem de exclusive, care nu sunt posibile într-un loc live pentru jucătorul obișnuit.

Evolution Gaming

Cazinourile online s-au schimbat la scurt timp de la sfârșitul anilor 1990. Selecția jocurilor se face de obicei într-un meniu derulant și, de obicei, jucați câte un joc pe rând. Au existat o mână de cazinouri 3D, dar niciunul nu a ajuns la jackpot. Site-ul de poker PKR este probabil singurul mediu de joc 3D bazat pe avatar care a câștigat o tracțiune semnificativă. Afacerea a fost creată de Jazz Sun, care provenea din fundalul jocurilor video.

Jocuri Live VR

Jocuri Live VR

Ce va face cazinourile online să funcționeze într-un mediu virtual? Cât de diferită va fi experiența utilizatorului final? Jeff Lande este convins că experiența va vorbi de la sine.

„Experiențele realității virtuale trăiesc într-un spațiu care este mai aproape de memoria ta și evocă reacții emoționale care nu se întâlnesc cu alte tehnologii. Câștigarea unui jackpot VR sau a noii cărți VR este o experiență mult mai memorabilă, care rămâne cu adevărat la tine. Acest lucru va provoca cu adevărat această revoluție.

LuckyVR creează cel mai bun cazinou VR din clasă, care va fi lansat anul viitor. Ne concentrăm pe dezvoltarea cazinoului VR exclusiv de 2 ani și abia așteptăm să lansăm produsul nostru. Ne vom concentra pe social pentru a începe și vom căuta potențiale parteneriate cu bani reali pe parcurs.„ A declarat Jeff Lande

Un alt jucător fascinant din jocul VR este NextVR. În noiembrie 2015, Comcast și Time Warner au investit 30,5 milioane de dolari în afacere. Următoarele fluxuri VR conținutul virtual live. Acum poți să-ți alegi locul în finala Cupei Mondiale și să te bucuri de joc de pe linie. Cărți sportive online vor fi amenajate pentru o parte a acestei acțiuni.

Tehnologia este atât de nouă, cât pare imposibila. Titlul sunetului surround live, de înaltă rezoluție este o propunere seducătoare la orizont. Puteți fi oriunde. Dacă punem o cameră VR pe lună, cu toții ne putem uita înapoi la pământ și ne putem bucura de vederea virtuală. Scenaristul William Gibson, care a scris clasicul science fiction Neuromancer pentru realitate virtuală, a spus că

„Viitorul a venit deja. Pur și simplu nu este încă distribuit uniform. În 2016, am putea încerca cu toții lucrurile care ne așteaptă. Urmăriți acest spațiu virtual.”

NetEnt

NetEnt urmărește cu nerăbdare progresele tehnologice și consideră că tehnologia WebVR va fi suficient de matură pentru a oferi suport de bază pentru jocurile VR în viitor. Ambiția NetEnt este de a răspunde la asta prin adăugarea jocului Gonzo’s Quest VR la oferta actuală multi-chanal și de a-l distribui prin modulul NetEnt Casino existent pentru a maximiza acoperirea și disponibilitatea pentru clienții săi.

Gonzo’s Quest VR este o adevărată creație omnicanală: jucătorii se conectează pur și simplu la cazinou pe un desktop sau dispozitiv mobil, apasă pe fila VR, apoi conectează casca VR pentru a intra în lumea imersivă a lui Gonzo. Jocul HTML5 Gonzo VR a fost dezvoltat în mod unic folosind 3D în timp real și a fost lansat în vara anului 2018.

Per Eriksson, CEO NetEnt, comentează:

„Credem cu tărie că VR are un loc dat în viitorul virtual al jocurilor online, pe baza cercetărilor noastre și a tendințelor pe care le monitorizăm. Rămânem concentrați să oferim experiența de divertisment finală, făcând acest prim pas către dezvoltarea primului nostru slot VR pe bani reali. Aceasta este o piatră de hotar pentru NetEnt și industria jocurilor.”

De asemenea, la portofoliul de jocuri se adaugă și conceptul de cazinou live personalizat pe mai multe mese. Dezvoltarea înseamnă că jocurile live au folosit, pentru prima dată, tehnologia digitală pentru a îmbunătăți experiența jucătorului.

Viitorul jocurilor de noroc

Viitorul jocurilor de noroc

În plus, pe Standul N3-242, vizitatorii pot afla mai multe despre colaborarea unică dintre NetEnt și Ve Global (Ve) care a creat singurul program de cumpărare media dedicat industriei de igaming. Serviciile permit operatorilor să crească acuratețea și eficacitatea activităților lor de marketing, grație unei soluții programatice care combină datele globale NetEnt cu platforma Ve’s Demand Side Platform (DSP). Soluția îmbunătățește călătoriile online ale clienților printr-o mai mare personalizare și direcționare, crește ratele de păstrare și gradul de conștientizare a mărcii, reducând în același timp costurile de achiziție.

Întrebări frecvente despre VR

Realitatea Virtuală este un concept apbsolut nou, o tehnologie inovativă, care va permite jucătorilor să nu mai fie pur și simplu persoane în fața ecranului, ci să fie parte din acțiune. Urmează secțiune cu cele mai frecvente întrebăeri ale jucătorilor despre VR și viitorul virtual al jocurilor de noroc.

🕶️ Cum arată această tehnologie în zilele noastre?

Denumirea "realitate virtuală" există de mulți ani, dar abia în zilele noastre și-a conturat aplicabilitatea în domeniul jocurilor de noroc și distracția. Fără îndoială, deja există un număr mare de jucători, care au încercat tehnologia VR, dar prețul relativ mare a dispozitivelor necesare, face că această tehnologie să nu fie folosită pe scară largă.

🦹‍♂️ Care sunt primele companii, care au introdus VR la casino jocuri?

Multe companii au început să dezvolte această tehnologie și să-i gasisesca aplicabilitatea la jocurile de calculator și casino jocurile. Primele companii au fost Evolution gaming și NetEnt - giganții din industria gamblingului - care deja furnizează aceste servicii și oferă jucătorilor o experință complet nouă.

🎰 Care a fost primul slot VR?

NetEnt a fost prima companie, care a dezvoltat și primul joc de păcănele VR, și anume Gonzo's Quest. Jocul a fost realizat excelent, compania s-a bazat pe poluratitatea acestui joc și s-a folosit de acesta pentru a introduce în forță noile tehnologii. Acum urmează să vedem și primul întegral casino VR.

Articole Similare