Loto 6/49 – cel mai mare jackpot din istoria Loteriei Romane

Jocurile Loto în România sunt foarte bine stabilite și reglementate prin lege, încă din anul 1906. Jocurile de azi sunt organizate de Compania Națională Loteria Română (CNLR). Din anul 1992 România a devenit membru al celei mai importante organizații europene de loterie – “Loterii Europene” și membru Asociației Mondiale de Loterie. Pe lângă aceste două organizații, Loteria Română este în parteneriat strâns și cu alte instituții, care urmăresc corectitudinea jocurilor. Jocurile de loto oferite sunt de mai multe tipuri: Noroc, Joker, Loto 5 din 40, Pronosport, Pari loto, Loterie Pasivă, Video Loterie, Loto 6 din 49… Loto 6 din 49 a fost lansat de curând, în anul 1993, sub numele de Loto Special. Acest joc a devenit foarte repede extrem de popular, nu numai în România ci și în țările învecinate. Jackpotul începe de fiecare dată de la 1 milion de lei și dacă acesta nu este câștigat o sumă va fi adăugată pentru următoarea extragere. În acest mod, valoarea jackpotului poate deveni enormă. Extragerile au loc de două ori pe săptămână – joi și duminică.

Cum se joacă acest joc? Loto România folosește o matrice 6/49, ceea ce înseamnă că la fiecare extragere ies 6 numere câștigatoare, dintr-un număr total de 49. Atunci când jucați 6/49 trebuie să alegeți 6 numere din 49. Dacă toate cele 6 numere extrase se potrivesc cu selecția voastră, veți câștiga Jackpotul Loto 6/49. În afară de acest jackpot pot fi câștigate și alte premii substanțiale. De curând, a fost adăugată și o nouă caracteristică, numită “Cheers” care se joacă pe același bilet. Calculatorul va genera automat un număr suplimentar – al șaptelea, care face parte dintr-un joc separat, cu alte categorii de premii. Înainte, numai cetățenii care locuiau în țară puteau participa la această loterie, deoarece biletele puteau fi achiziționate numai de la puncte autorizate. Astăzi, biletele de Loteria Română pot fi cumpărate online așa că puteți juca, indiferent de țara în care vă aflați. Singura condiție este să aveți vârsta peste 18 ani. Rezultatele de la fiecare extragere pot fi urmărite în timp real, fiind difuzate de TVR 1, de asemenea, acestea sunt publicate în ziare din întreaga țară, sau puteți vizita site-ul Global Loteria Review, pentru a vedea cele mai recente rezultate ale loteriei din România, ori, cel mai simplu este, să accesați site-ul oficial Loteria Română – Loto.ro. Un joc similar este bingo, numai că aici, runda merge până există un câștigător.

Căstiguri mari la Loto

Cel mai mare căstig la Loto

Șansele să câștigați un jackpot la Loto 6/49, cunoscând toate cele 6 numere sunt 1/ 13980000, iar pentru 5 numere – 1 la 54201. Pentru locul 3 trebuie să ghiciți 4 numere și șansele sunt 1/1032. Pentru locul patru, aveți nevoie de 3 numere iar cotele sunt 1/ 57. Cel mai mare jackpot din istoria Loteriei Române a fost câștigat în anul 2013. Valoarea acestuia a fost de 48,95 milioane de lei, iar fericitul norocos a fost din Galați și a jucat cu un singur bilet. Al 2-lea jackpot ca valoare a fost câștigat în anul 2008, la București. Jackpotul era de valoare 46,931,797.23 lei. Numerele norocoase au fost 2. 6. 20. 24. 26. 47. Jackpotul numărul 3 ca mărime a fost câștigat în anul 2009, de un cetățean din Călărași. Valoarea a fost de 46,171,640.14 lei. Toate premiile la Loto 6/49 România sunt plătite în numerar. Șansa să ghiciți cele 6 numere este destul de mică, de aceea online puteți încerca si alte jocuri cu jackpot. Acestea sunt jocurile ca la aparate, oferite de operatorii online, care au nu numai jackpoturi mari dar si premii considerabile, ce pot fi câștigate destul de des.

Loteria Română este una din instituțiile cu tradiție ale societății românești. Scopul instituției este acela de a realiza obiective de interes public național, stabilite prin Ordonanța Guvernamentală în vederea creării fondurilor necesare finanțării unor obiective de interes public și atribuirii de câștiguri participanților la jocurile pe care le organizează. În acest an Loteria Română sărbătorește 112 ani de la înființare. Această sărbătoare este marcată cu Trageri Speciale Loto Aniversare care constă în organizarea a două trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49 și Loto 5/40. Pentru această tragere suplimentară, Loteria Română suplimentează fondul de câștiguri al categoriei I cu 200 000 de lei pentru Loto 6/49, 100 000 de lei pentru Joker și 50 000 de lei pentru Loto 5/40.

Inițial, Loteria Română a avut un scop caritabil. A fost înființată de Regele Carol I ca o instituție, care avea ca scop adunarea fondurilor, pentru ajutarea persoanelor nevoiașe. Biletele se vindeau prin biserici, iar premiile nu erau prea mari, însă fondurile adunate erau direcționate către o serie de proiecte culturale și caritabile. Au fost ajutați scriitori, muzicieni, au fost renovate sau reconstruite o serie de clădiri cu importantă istorică – Ateneul Român, Catedrala “Sfântul Iosif” ect. În prezent, acțiunile caritabile organizate de Loteria Română sunt mult mai puține. De-a lungul timpului, aceasta s-a implicat în diferite domenii, precum sport, sănătate, educație și cercetare. Acțiunile de binefacere sunt reglementate prin diferite legi. Scopul inițial al Loteriei Române de a strânge fonduri pentru persoane nevoiașe a fost preluat de alte loterii din întreagă lume.

Articole Similare