10 jocuri de familie pe care să le joci acasă

Zilele de sărbătoare în familie sunt cele mai valoroase. Pentru a le face distractive, îți propun o serie de jocuri pe care să le joci împreună cu copiii. Am ales titluri noi, competitive, care să se preteze familiilor cu copii preadolescenți, pentru că sunt categoria cea mai greu de mulțumit.

Jocuri de familie

Jocuri de familie

Copiii mici sunt mai ușor de mulțumit, iar pe piață sunt foarte multe jocuri pe care să le dăruiești în zilele de sărbătoare sau cele aniversare. Problematică este categoria copiilor care au trecut de 8 ani până la cei de vârstă pre adolescentină. Învățați cu jocurile pe telefon sau PlayStation, copiii au nevoie de provocări mai interesante.

Am găsit câteva titluri foarte bune, pe care trebuie să le încerci. Pentru că nu toți copii sunt la fel, am încercat să pun câte un joc pentru fiecare tip de personalitate. Vezi mai jos lista propunerilor și alege-l pe cel potrivit pentru familia ta. Găsești jocurile în supermarketuri și online.

1. Alias – jocul de explicat cuvinte

Jocurile din seria Alias sunt foarte apreciate și ți le recomand cu drag. Sunt perfecte pentru o după-amiază în familie. Încearcă originalul Alias – jocul de explicat cuvinte, și vei vedea cât este de interesant pentru copii. Să nu crezi că adulții sunt favorizați, nici cei mari nu le știu pe toate, o să descoperi lucruri noi.

Din aceeași colecție, în seria de jocuri de familie în casă este jocul Alias Mistery, Descoperă necunoscutul. Cele două titluri se folosesc de indicii sub formă de cuvinte cheie și îți va reveni misiunea de a ghici cuvântul secret. Cu cât jucătorul ghicește mai multe cuvinte corect, cu atât adună mai multe puncte și vei avansează în joc.

2. Copii vs Părinți – un joc care pe care

De câte ori n-au făcut copiii tăi front comun împotriva ta? Cu toate că erai în postura de adversar, ți-a plăcut faptul că se apără reciproc. Ei, acum ai șansa unei confruntări pe echipe, Copii vs Părinți, un titlu din seria de jocuri de familie amuzante. Este un pic mai amuzat decât veteranul joc de cărți Uno.

Jocul Părinți vs copii

Jocul Părinți vs copii

Jocul se pretează pentru familiile care au copii peste 7 ani. Conține două categorii de întrebări de cultură generală. Prin răspunsuri corecte la întrebările de pe cartonașele de joc, fiecare echipă înaintează pe tabla de joc. Echipa care ajunge prima la linia de Finish câștigă confruntare. Sunt în total 660 de întrebări, deci este poți juca de câteva ori fără să repeți întrebările.

3. Liars – cine este mincinosul

Acest joc este perfect pentru familiile ai căror copii au de la 8 ani în sus. Este unul dintre jocurile de familie cu provocări, care implică și un joc de rol, dar și multă imaginație. Participanții la joc trebuie să descopere criminalul dintr-o scenă de crimă similară unui film. În jocul Cluedo jucătorii una dintre cele 12 cărți de investigație pentru a afla cine l-a ucis pe Dr. Black.

Fiecare jucător alege o carte pe care o citește cu voce tare, încercând să îi convingă pe ceilalți jucători că spune adevărul, chiar dacă minte. Dacă este bănuit de alt jucător poate fi scos din joc după ce este apăsat butonul Liar. Când un jucător este gata sa facă o acuzație, poate investiga cărțile plasate în plicul cu probe. Face parte din seria de jocuri de societate pentru familie, cu puțin mister.

4. Dosarul Detectivului – pentru familiile cu adolescenți

Un joc similar, dar un pic mai complicat, care se adresează familiilor cu copii peste 12 ani, este Dosarul Detectivului. Să vezi aici ce intrigă, este unul dintre cele mai apreciate jocuri de familie de cumpărat din magazine, și nici nu este foarte costisitor. Alege-l dacă ai copii mari, vei face senzație. Dosarul conține un caz stimulat de crimă, al cărui victimă este Emil Popovici, un ciclist din Lugoj.

Jocul Dosarul detectivului

Jocul Dosarul detectivului

Jocul începe cu deschiderea dosarului de investigație. Dosarul are o serie de obiective de atins, înscrise pe o fișă. Jocul necesită implicarea membrilor familie în munca de detectiv și include 50 de documente de anchetă, indicii, și răsturnări de situație imprevizibile. Veți avea de cercetat înregistrări audio, pliante, mesaje text, fotografii, cărți de vizită, certificat medico-legal și rapoarte medicale.

Tot din seria de jocuri de societate pentru familie este și Dosarele X, o serie de jocuri pentru copiii de peste 14 ani. Conține mai multe cazuri de rezolvat, care includ: Cazul elevei de liceu, Cazul proprietarului de mașini, Cazul gemenelor, etc. Cauți jocuri de familie în casă pentru adolescenți? Acestea sunt câștigătoare.

5. Experimente muzicale după cină

Avem și un joc care implică îndemânare și interes pentru muzică. Face parte din lista de jocuri de jucat în familie, după ce deja s-au devorat bunătățile pregătite la cină, paharele spălate pot să fie transformate în instrumente muzicale. Este un joc tip experiment pentru întreaga familie și are nevoie neapărată de un adult sau doi. Veți rămâne uimiți câte utilități pot avea ustensile de bucătărie.

6. Saboteur the Dark Cave – un joc de poveste

Acesta este un joc de societate pentru familie, foarte interesant, bine conceput, cu ilustrație impecabilă. Pur și simplu te introduce într-o lume de poveste. Este perfect pentru familiile cu copii peste 10 ani. Vă va ține în priză cel puțin 45 minute pentru a ajunge la capătul aventuri. Este o competiție pentru descoperirea comorii de aur. Este tipul de joc de familie clasic, cu pioni, cărți și provocări.

7. Unstable Unicorns – un joc care pare inocent, dar nu este

Începând cu cutia de joc, acest joc pare inocent și foarte drăguț. Cum poate fi un joc care are cartonașe cu unicorni și curcubeu? Pentru mine a fost înșelător. Jocul este destinat puștilor de peste 14 ani și conține cărți de joc cu provocări, ale căror personaje sunt unicornii, dar aceia mai instabili emoțional, cam cum sunt adolescenții la vârsta asta.

Jocul Unstable unicorns

Jocul Unstable unicorns

Este un joc strategic de cărți, iar scopul este să fii prima persoana care colectează 7 Unicorni în grajd. În același timp trebuie să împiedici progresul celorlalți jucători și să le distrugi Unicornii. Fiecare jucător poate fi blocat la un moment dat de o carte din joc, un fel de Joker, dar mai roz.

8. Detectorul de minciuni – prinde mincinosul

Mincinosul este pe cale de a fi demascat cu ajutorul acestui joc de familie amuzant care conține o aparatură de detectare a minciunilor gogonate. Jocul este potrivit pentru copii de 8 – 10 ani, dar cei mai mari se pot plictisi. Cu toate acestea, aparatura din joc nu este de jucărie, este semi profesionistă și are acuratețe destul de bună.

Jocul are 500 de cartonașe cu întrebări care vor pune jucătorul în dificultate. Dacă ai curaj să spui adevărul, câștigi. Dacă nu, te dai de gol și ai pierdut. Când ai scăpat o minciună, aparatul luminează roșu și emite un sunet similar cu cel al unei sirene. Dacă se aprinde becul galben, trebuie să repeți întrebarea.

9. Cu gura până la urechi – pentru copii și adulți

Un alt titlu din seria de jocuri de familie amuzante este Cu gura până la urechi. Cu siguranță ai mai văzut sau ai mai auzit de acest joc și trebuie să-l încerci, este hilar. Jocul este potrivit copiilor de peste 8 ani. Conține 5 gutiere, 3 de adulți și două pentru copil.

Jocul Cu gura până la urechi

Jocul Cu gura până la urechi

Jocul conține cartonașe de joc cu provocări, cele roșii sunt mai dificile, iar cele albastre mai ușoare. Cu gutiera fixată în gură trebuie să spui coechipierilor frazele de pe cartonaș, poți gesticula, dar nu poți mima. Toate provocările se fac contra timp, iar cel mai frumos lucru este că este atât de amuzantă situația încât vei râde cu gura până la urechi.

10. Activity – dacă nu l-ai încercat până acum, acesta este momentul

Pentru Activity este nevoie de cel puțin 4 jucători, pentru că se joacă pe echipe, dar ideal ar fi să fie în joc cel puțin 3 echipe. În acest fel jocul este mult mai interesant. Copiii din familie trebuie să aibă cel puțin 12 ani pentru că trebuie să cunoască diferite noțiuni pentru a parcurge o probă.

Jocul implică diferite provocări, de la cele de mimă, până la cele care implică desenatul, explicatul sau ghicitul de cuvinte. Toate probele se fac contra cronometru. Există trei tipuri de provocări pe care trebuie să le treacă echipa ta. Este un joc de familie în casă care îți pune la încercare iscusința, unul dintre cele mai bine vândute de pe piață.

Cum alegi cel mai bun joc pentru copii tăi

Alege jocul potrivit pentru familia ta ținând cont de personalitatea copiiilor, interesul pentru anumite activități și pasiuni. Sunt o serie de jocuri de familie de cumpărat din magazine, dar le-am ales pe cele mai interesante dintre ele, care să asigure distracția. Când stabilești titlul preferat, ține cont de modalitatea de joc, conținutul jocului și timpul investit.

Dacă nu poți să investești mult în jocurile noi, un joc perfect de familie cu cărți este jocul cu cărți Popa Prostu. Dacă ai uitat regulile, le găsești pe site-ul nostru. Nu rămâne decât să vă faceți timp să petreceți timp de calitate împreună.

Întrebări și răspunsuri despre jocurile pentru familie

Indiferent că este vorba de o aniversare, cadoul de Moș Crăciun sau cel de Paște, mereu te gândești ce cadou este potrivit pentru copii tăi. Un joc va fi mereu o idee bună, iar un titlu care-i reunește pe toți din familie laolaltă este și mai bun. Verifică în articol propunerile mele pentru jocuri de familie.

1️⃣ Cum să te distrezi la jocuri de familie în casă?

Câteva zile de vacanță petrecute cu familia sunt oportunitatea perfectă pentru a te distra cu câteva jocuri de familie în casă. Am realizat o listă cu cele mai bune 10 propuneri, care-o să-ți placă. În fruntea listei am pus cel mai bine cotat joc de pe piață.

2️⃣ Care sunt cele mai bune jocuri de familie amuzante?

Dacă ai curaj, fă echipă cu soțul, și luptă cot la cot cu el împotriva copiilor la un joc de familie amuzat, Copii vs Părinți. Este unul dintre titlurile amuzante de jucat acasă, dar nu este singurul. Vezi propunerile mele în funcție de vârsta copiilor.

3️⃣ Ce jocuri de societate pentru familie sunt noi pe piață?

Cine nu știe cât de greu este să-i mulțumești pe copiii mai mari, care au ca reper jocul pe telefon pentru distracție. Am pentru tine câteva titluri de jocuri de societate pentru familie de investigații. Găsești printre propuneri jocuri cu teme diferite, care nu te lasă să te plictisești.

Articole Similare