Sisteme si strategii de ruleta. Ce functioneaza si ce nu

Doriti sa pacaliti jocul de ruleta? Vreti sa faceti niste calcule care sa va ajute sa ghiciti numarul castigator? Daca raspunsul este DA, atunci acest review este exact pentru dumneavoastra. Inca de cand a fost inventat jocul de ruleta, de catre cunoscutul matematician si fizician Blaise Pascal, in anul 1655, jucatorii au incercat sa gaseasca diferite strategii si sisteme, sa invinga jocul si sa-si provoace norocul. Au fost unele dintre aceste metode eficiente? Unii spun ca da! In aceasta recenzie veti citi despre diferitele strategii, care se aplica la jocul de ruleta si poate o sa puteti raspunde la vesnica intrebare “Se poate calcula unde se va opri bila?”.

In timp, au aparut multe strategii legate de cresterea sanselor de castig. Aici vom prezenta cele mai cunoscute si folosite sisteme de joc, care s-au dovedit, dupa parerea jucatorilor, cele mai eficiente. La urma urmei, nu puteti fi siguri daca functioneaza, pana nu le incercati! Sistemele se impart in 3 tipuri: progresive, non-progresive si fizice. Cele progresive au ca scop, castigarea banilor pierduti, prin pariuri mari. Non-progresivele folosesc statistici, ca sa prezica rezultatul, iar cele fizice cauta micile defectiuni la ruleta sau in modul de aruncare a bilei, de catre crupier.

Sisteme progresive

Sistemele progresive se bazeaza pe rezultatul pariului anterior, care va determina cum sa jucati urmatoarea miza. Se realizeaza prin pariuri mai mari, care sa compenseze pierderile din runda anterioara. Mai jos, veti citi mai multe detalii despre cele mai cunoscute si folosite sisteme progresive de joc. Ele sunt: sistemul clasic Martingale, secventa lui Fibonacci, sistemul Paroli si sistemul D’Alembert. O sa ne oprim la fiecare system, in parte.

Sistemul Martingale – sistemul clasic

Incepem cu acest sistem pentru ca este cel mai cunoscut. Strategia se bazeaza pe un pariu pe culoare rosie sau neagra, sau numar par sau impar. Aveti sansa 50/50 sa castigati sau pierdeti. Daca miza e pierduta, pariati din nou pe acel rezultat, dar suma dubla fata de pariul anterior si procedati asa pana cand castigati. Iata un exemplu: pariezi 10 RON pe numar par, dar miza este pierduta. Pariezi inca o data pe numar par, dar suma dubla, adica 20 RON, dar pierzi din nou. Pui miza din nou pe numar par, dar de data asta in valoare de 40 RON, dar pariul din nou nu este castigator. Mai pariezi inca o data pe numar par suma de bani in valoare de 80 RON. Daca pariul este castigaror vei primi 160 RON. Ai investit 150 RON, ai reusit sa-ti recastigi pariurile si ai si un profit mic.

Cum sa folositi strategia Martingale simplu si usor
Cum folosesti sistemul Martingale
Miza Miza cumulativa Plata Profit Net
1 RON 1 RON 2 RON 1 RON
2 RON 3 RON 4 RON 1 RON
4 RON 7 RON 8 RON 1 RON
8 RON 15 RON 16 RON 1 RON
16 RON 31 RON 32 RON 1 RON
32 RON 63 RON 64 RON 1 RON
64 RON 127 RON 128 RON 1 RON
128 RON 255 RON 256 RON 1 RON
256 RON 511 RON 512 RON 1 RON

Acest sistem are cateva dezavantaje. Ca sa poti aplica sistemul Martingale, in prima faza trebuie sa dispui de un buget foarte mare, pentru ca dupa fiecare pariu pierdut, urmeaza sa dublati suma si asa puteti ajunge la o suma considerabil de mare. De aceea, acest sistem nu se poate folosi de oricine. Un alt fapt care trebuie luat in considerare, este limita maxima de pariere. Majoritatea jocurilor de cazinou au limita maxima de pariere. Mizand tot timpul pariul dublu, fata de cel anterior, foarte curand o sa ajungeti la limita maxima de pariere si va trebui sa va retrageti, fara sa va puteti recupera banii. De fapt, acest lucru se poate intampla chiar dupa 6-7 pariuri, pentru ca dubland in permanenta suma, foarte repede ajungeti la limitele superioare de pariere. Trebuie sa cautati mese de joc de ruleta cu limite foarte mari sau chiar fara limite de pariu maxim.

Un alt dezavantaj al sistemului Martingale este profitul foarte mic. In tabelul de mai jos puteti vedea ca oricat de mare este pariul dumneavoastra, in cazul in care este castigator, veti obtine un profit egal cu prima miza pariata. Acest sistem aduce profit pe termen foarte lung, dar este foarte riscant sa pariati sume foarte mari pentru un castig atat de mic. Ideal ar fi sa jucati pe termen scut si sa aveti noroc sa va recuperati banii pariati, obtinand un profit, indiferent de valoarea lui.

Ca sa evite pierderea, un jucator experimentat nu va paria pana nu apare o serie lunga de aceeasi culoare sau acelasi tip de numar. Logica aici este, ca daca apare de cinci ori culoarea rosie, atunci cel mai probabil o sa urmeze culoarea neagra. Acesta este momentul potrivit de pariere. Dar acest fapt se bazeaza pe intamplari putin probabile, pentru ca o serie lunga de aceeasi culoare sau tip de numar este foarte putin probabila. Asa ca trebuie sa aveti multa rabdare, pana apare o serie de genul acesta. Si chiar daca aveti norocul sa apara o serie care se repeta, nu aveti nici o siguranta ca urmatoarele jocuri o sa produca seria opusa. Folosind acest sistem trebuie sa fiti inarmati cu rabdare si la sfarsitul zilei rezultatele pot fi: perioade lungi de asteptare si castiguri foarte mici.

Secventa lui Fibonacci

Un alt sistem progresiv este secventa lui Fibonacci. Dupa cum spune si numele, aceasta strategie necesita folosirea sirului lui Fobanacci. Ca sa devina strategia mai clara, o sa va explicam ce inseamna aceasta ordine de cifre, doar ca este de preferat sa pariem pe cote de 3. Pariul se face in felul urmator: urmatoarea miza trebuie se fie egala cu suma provenita din cele doua pariuri precedente. Valoarea pariurilor arata astfel: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34 si asa mai departe. In acest mod, cresterea sumei pariurilor este mai lenta decat la Martingale.

Cum sa pariati suma ideala, conform strategiei bazata pe sirul Fibonacci
Cum functioneaza sistemul Fibonacci

Dupa cum arata tabelul de mai sus, daca pariul este pierdut, urmatoarea miza trebuie sa fie cu un pas in dreapta, iar daca pariul este castigator, urmatoarea miza este cu doi pasi inapoi. Daca ajungeti din nou la prima suma pariata, asta inseamna ca ati castigat suma de bani, in valoarea primului pariu facut de dumneavoastra.

In concluzie, terbuie sa obtineti victorie doar la o treime dintre pariurile facute de dumneavoastra, pentru a ajunge din nou la miza initiala si pentru a obtine un profit egal cu miza initiala. Acest lucru pare destul de usor, avand in vedere faptul ca aveti sanse sa castigati de 48,3%. Dar, bineinteles, intodeauna exista riscul sa nimeriti o serie mai lunga necastigatoare si este posibil sa nu va ajunga banii, pentru urmatoarele pariuri sau veti ajunge la miza maxima de pariere, permisa la masa de joc. Acest lucru va duce la o pierdere substantiala de bani.

Sistemul Paroli

Sistemul Paroli este o alta metoda progresiva, dar se bazeaza pe strategia opusa a sistemului Martingale. Puteti face pariu interior sau exterior dupa cum doriti, dar sanse mai mari sunt la pariurile exterioare pe culoare, tip sau coloana. Cel mai bine este sa pariati sume mici. Daca nu obtineti victorie si pierdeti, pariati din nou valoarea primului pariu. Daca pariul este castigator, dublati pariul, adica lasati miza pe masa si in acest fel jucati cu banii cazinoului. Daca pierdeti, o sa pierdeti doar primul dumneavoastra pariu, dar daca aveti sansa de o serie castigatoare, o sa obtineti o suma buna de bani. In acest mod castigati cu banii Casei, ceea ce este cel mai bun lucru.

Paroli – serie de 4 cu sanse simple
Pariu Plata
Start cu 10 RON 20 RON
20 RON 40 RON
40 RON 80 RON
80 RON 160 RON
Final de serie 150 RON castig net

Un avantaj foarte mare fata de Martingale este ca puteti sa pariati cu sume mici. In acelasi timp, puteti castiga sume destul de mari, limitand suma de bani pe care puteti s-o pierdeti. Ca sa se intample acest lucru, trebuie sa aveti noroc de o serie castigatoare. Desigur, folosind acest sistem puteti paria pe numere, pe coloana, pe culoare sau pe tip de numar. Daca efectuati un pariu riscant puteti reduce suma de bani pariata. Daca aveti noroc, puteti obtine o suma impresionanta, daca pariati de doua ori la rand si castigati de doua ori pe un numar unic. Prima data, pariul dumneavoastra se va inmulti cu 36. Adica, daca pariati 10 RON pe un numar si castigati, veti primi 360 RON, iar daca urmariti sistemul lui Paroli si lasati aceasta suma pe masa de joc si castigati din nou pe numar unic, aceasta suma de bani va deveni 12960 RON. O suma impresionanta, nu? Cel mai bine este, inainte sa incepeti jocul, sa va hotarati cum vreti sa jucati! Daca pierdeti, veti pune exact aceeasi suma din nou pe masa de joc sau o veti reduce, ori, atunci cand castigati, o sa lasati pariul initial plus suma castigata pentru urmatoarea invartire si in asa fel realizati prima progresie. Daca aveti noroc sa mai castigati o data, o sa vedeti ca suma de bani se mareste foarte repede.

Sistemul D’Alembert

Acest sistem a fost creat de matematicianul D’Alembert, pornind de la idea ca mai devreme sau mai tarziu o sa apara o serie de 4-5 pariuri castigatoare, de aceeasi culoare. A luat in considerare faptul ca dupa un pariu castigator, sansa ca urmatorul sa fie pierzator este mare. A bazat sistemul pe pariuri de cota 2, la fel cum este si sistemul Martingale, dar cu risc mai mic.

Alembert – pariuri si plati
Miza Pariu Profit/pierdere runda Miza cumulata Castig cumulat Profit Net
1 RON Pierdut -1 RON 1 RON 0 RON -1RON
2 RON pierdut -2 RON 3 RON 0 RON -3 RON
3 RON pierdut -3 RON 6 RON 0 RON -6 RON
4 RON castigat +8 RON 10 RON 8 RON -2 RON
3 RON pierdut -3 RON 13 RON 8 RON -5 RON
4 RON pierdut -4 RON 17 RON 8 RON -9 RON
5 RON castigat +10 RON 22 RON 18 RON -4 RON
4 RON castigat +8 RON 26 RON 26 RON 0 RON
3 RON castigat +6 RON 29 RON 32 RON +3 RON
2 RON pierdut -2 RON 31 RON 32 RON +1 RON
3 RON castigat +6 RON 34 RON 38 RON +4 RON
2 RON castigat +4 RON 36 RON 42 RON +6 RON
1 RON castigat +2 RON 37 RON 44 RON +7 RON

Se pariaza in felul urmator: pariati pe rosu 1 RON, pierdeti. Urmatoarea miza va fi cu 1 RON mai mare, adica 2 RON. Pierdeti din nou. Iarasi mariti miza cu 1 RON, adica pariati 3 RON. Castigati. Urmatoarea miza va fi mai mica cu 2 RON, adica 1 RON. Avantajul acestui sistem este ca pariurile cresc lent si poate ca o sa va puteti incadra in buget sau nu o sa atingeti limitele superioare ale mesei de joc. Dar este foarte clar ca acest sistem depinde de egalarea pierderilor cu profitul. Deci, trebuie sa atingeti echilibrul!

Au fost create o multime de alte sisteme progressive, cu cresterea lenta a pariului initial, cum ar fi: Labouchere, Montante Hollande, Whittacker, Progresssion, Goldstei Progression si Fitzroy. Aceste sisteme se bazeaza pe principii de pariere asemanatoare si prezinta cam aceleasi avantaje si dezavantaje.

Sisteme non-progresive

Dupa cum spune si numele, sistemele non-progresive difera de cele progressive, prin valoarea constanta al pariului. Pariul nu se modifica, indiferent de rezultatele anterioare. Aceste sisteme se mai numesc si sisteme plate. Se folosesc numerele castigatoare anterior, pentru prezicerea numerelor care vor cadea in viitor.

Redarea numerelor

Aceasta strategie se bazeaza pe legea numarului mare, ceea ce inseamna ca numerele se distribuie uniform, intr-un numar foarte mare de jocuri. Pariorii mizeaza pe numere, care nu au aparaut de mult in joc. Idea lor este, ca daca aceste numere sunt intarziate, ele obligatoriu trebuie sa apara si este mult mai probabil sa castige. Ei presupun ca aceste numere vor trebui sa apara, ca sa indeplineasca legea numerelor. Numerele intarziate se mai numesc si numere restante.

Legea celor doua treimi ale ruletei
Distributia medie a numerelor ruletei intr-o singura rotație (37 de runde)
Distributia numerelor de la ruleta

Un al doilea sistem non-progresiv este metoda de a paria pe numerele care au mai aparut anterior. Se foloseste legea a doua treimi, care presupune ca in 37 de runde consecutive, 36% din cifre nu castiga, 37% apar o data, iar 25% apar de doua sau de mai multe ori (aceste numere se numesc domenii).

In concluzie, nici un sistem strategic, dintre cele non-progresive nu functioneaza. Aparitia numerelor este la intamplare si nu se supune nici unei legi. Aceste sisteme sunt bazate numai pe norocul fiecarui jucator, si nu urmaresc nici o logica, care se poate aplica in practica.

Sistemul fizic

Aceste tipuri de sisteme se bazeaza pe micile defectiuni ale roatei si pe modul cum crupierul pune bila. Mai multe detalii despre toate acestea puteti citi mai jos.

Defectiuni mici ale roatei

Defectiuni ale ruleteiUnii jucatori profesionisti cred ca pot observa si pot folosi defectiunile ruletei pentru a castiga. Multe roti nu sunt 100% perfecte, ci prezinta mici defectiuni care pot duce la anumite intamplari, ca de exemplu niste numere sa apara mai des decat altele. Aceste defectiuni pot aparea in timpul fabricarii sau in timpul instalarii ruletei. Aceste defectiuni sunt aproape invizibile pentru omaneii obisnuiti, dar se crede ca ele reprezinta un avantaj pentru pariori profesionisti care in urma observatiei indelungate a roatei pot presupune cu aproximatie unde se va opri bila. Daca se doevedeste ca o roata este defecta si vreun jucator a reusit sa foloseasca aceasta defectiune in favoarea sa si limita casei de 2,7% este depasita, ea nu va ramane neobservata de catre cazinou. Jocurile de ruleta sunt testate in permanenta pentru a asigura corectitudinea jocului. Nu se verifica numai roata, ci si instalarea ei. In concluzie putem spune ca metoda de a folosi micile defectiuni ale roatei de ruleta nu se poate aplica in realitate, iar cei care se lauda ca pot observa aceste esecuri, mai de graba au realizat niste castiguri cu un noroc pe termen scurt.

Cum arunca dealerul bila?

Crupierul arunca bila Directia, viteza si pozitia ruletei, atunci cand este aruncata bila. Viteza bilei, atunci cand este aruncata in directia opusa.

O alta metoda in care cred profesionistii, este urmarirea miscarilor crupierilor, mai ales modul in care ei arunca bila. Ei observa de aproape miscarea crupierului si incearca sa ghiceasca in ce sectiune se va opri mingea. Facand acest lucru, ei pot paria in jurul cifrelor, unde presupun ca va cadea bila si in acest fel, sa-si mareasca sansa de castig.

Jucatorii profesionisti spun ca fiecare dealer are propriile miscari de aruncare ale bilei, de care nici el nu este constient. Adica, dealerul arunca mingea cu aceeasi viteza si cu acelasi unghi si cunoscandu-le, se poate prezice unde va cadea mingea, cu aproximatie. Daca acest lucru a fost adevarat, asta inseamna ca orice schimbare a miscarii, chiar daca este nesimnificativa si invizibila va afecta aterizarea bilei si rezultatele o sa fie complet diferite. Pe langa toate acestea, trebuie sa fie calculate si care sunt efectele asupra bilei, atunci cand se loveste de suprafata ruletei si cum va reactiona. Si ca sa fie foarte clar, va putem spune ca exista atat de multi factori, care pot influenta miscarile bilei, ca este imposibil calcularea pozitiei acesteia de aterizare. In concluzie, aceasta strategie nu se poate aplica si nu poate modifica rezultatul, in favoarea jucatorilor. Caderea bilei ramane pur si simplu o intamplare si singurul mod de a “ghici” unde va ateriza, este norocul.

Exista intr-adevar sisteme de rulete care functioneaza?

In timp, s-a dovedit ca nu exista un sistem care ii poate favoriza pe jucatori. Nu exista nici un sistem de joc de ruleta, care sa garanteze un profit pe termen lung. Am vazut deja ca nu este posibil sa se calculeze caderea bilei, avand in vedere sistemele fizice. Daca exista defectiuni, oricat de mici ar fi ele, cazinoul observa imediat si ruleta este schimbata. Daca doriti sa ghiciti unde va cadea bila, trebuie sa stiti viteza de aruncare, unghiul de cadere si alti factori importanti. Acest calcul nu poate fi facut, pentru ca orice modificare mica ai acestor factori, duce la modificarea rezultatului final – sectiunea unde va cadea bila. Inainte de a va aventura in lumea strategiilor de ruleta, trebuie sa intelegeti regulile jocului, pentru ca acestea reprezinta cheia succesului.

Care este cea mai buna strategie de joc pentru ruleta

Tip #1

Nu puteti profita de castiguri pe termen lung. Puteti pur si simplu sa alegeti sa nu jucati deloc. Asa nu veti castiga, dar nici nu veti pierde bani. Dar cu siguranta o sa pierdeti toata distractia si adrenalina oferita de acest joc clasic. Puteti alege sa jucati responsabil si sa nu depasiti bugetul alocat pentru joc. Numai asa va puteti lasa purtati de emotiile acestui joc minunat.

Tip #2

O alta varianta este sa alegeti o masa de joc cu miza minima foarte mica si sa jucati de placer. Folosind acest sistem de joc, exista posibilitatea sa nimeriti o serie castigatoare si sa realizati niste castiguri bunicele. Trebuie sa tineti minte, ca daca acest lucru se intampla pe termen lung, cel mai probail este sa pierdeti si banii castigati.

Tip #3

O alta strategie este sa pariati sume mari. Cand pariati sume mici, veti juca mai mult timp si veti pierde bani incet. Daca faceti un pariu mare si reusiti sa castigati, veti obtine un profit semnificativ si atunci, cea mai buna alegere este sa renuntati si sa plecati de la masa de joc. Nu uitati, ca nu puteti castiga pe termen lung! Dezavantajul foarte mare a aceastei metode este ca foarte repede va puteti cheltui bugetul alocat pentru joc. Acest lucru inseamna ca aveti mai putin timp de joc si asa o sa va reduceti perioada de divertisment semnificativ.

Tip #4

Cel mai important lucru este sa jucati responsabil. Trebuie sa va determinati o limita de bani si niciodata sa nu jucati banii pe care nu va permiteti sa-i pierdeti. Banii alocati pentru joc trebuie sa fie vazuti ca o taxa platita pentru divertismentul dumneavoastra. Nu trebuie sa va ganditi ca trebuie sa castigati cu orice pret. Trebuie sa va cunoasteti foarte bine limitele si sa le respectati. Nu trebuie sa fiti tentati sa acoperiti o pierdere anterioara, cu pariuri din ce in ce mai mari. Pana la urma, acest lucru va duce la probleme reale destul de grave.