Sportul devine virtual – Turnee în lumea virtuală

Dintre toate lucrurile de care trebuie să ne îngrijorăm în timp ce lumea încearcă să lupte împotriva corona virusului, sportul este de departe cel mai puțin important. Acum este momentul distanțării sociale și protejării fizice. Însă, mulți fani ai sportului consideră că lipsește ceva la sfârșitul weekendului – sportul devine virtual. Multe sporturi reale precum fotbalul, baschetul, tenisul și Formula 1 au alternative virtuale în situația corona virusului. Au fost organizate mai multe turnee, iar competițiile continuă să se desfășoare într-o oarecare măsură, pentru a oferi sport fanilor din întreaga lume.

Sporturi în lumea digitală

Sporturi în lumea digitală

FIFA 20 este cea mai populară alternativă la fotbal

În absența unui fotbal adevărat, Liga Engleză United a transmis în direct în martie pe FIFA 20 meciul planificat împotriva lui Luton Town din Campionatul Campionatului de pe Twitter. În mare măsură, această idee a marcat începutul multor turnee FIFA 20. Într-o etapă ulterioară, echipele elitei spaniole au creat un turneu al jocului video FIFA 20, la care au participat jucători adevărați din cluburi și și-au condus echipa. Comentariile la meciuri au fost furnizate de unii dintre cei mai renumiți operatori de televiziune din Spania, iar încasările din turneu au fost donate pentru a ajuta personalul medical.

Sport virtual FIFA 20

Sport virtual FIFA 20

Multe turnee FIFA au loc și în aprilie. Recent, Paulo Dybala și Diego Schwartzman au organizat un turneu de caritate. Turneul din Argentina a fost câștigat de Jaime Rodríguez și Eduardo Salvio, care sunt jucători ai Real Madrid și ai Boca Juniors. Sergio Aguero și popularul jucător de tenis Dominique Thiem au participat la turneu. Televiziunea argentiniană a transmis turneul, strângând 275.000 de dolari și donându-l Crucii Roșii din Argentina.

Liga e-Premier este cel mai recent turneu FIFA 20. Vedetele din Liga Premier Engleză vor juca de acasă pentru a distra fanii. Printre cele mai cunoscute nume din turneu se numără Rahim Stirling din Manchester City și Trent Alexander-Arnold din Liverpool.

Mutua Madrid Open Virtual Pro – primul turneu virtual de tenis

Madrid Open nu va fi vândut în acest sezon, deoarece turneul este programat în perioada 1 – 10 mai, dar tenisul este suspendat până pe 13 iulie. Pe de altă parte, gazdele turneului au decis să facă o cursă virtuală a jocului Tennis World Tour – Mutua Madrid Open Virtual Pro. Competiția va avea 16 participanți – bărbați și femei. Fondurile strânse din turneu vor fi donate celor mai nevoiași colegi de la nivelurile inferioare ale clasamentului. Competiția are un fond de premii de 150.000 euro, iar 50.000 euro vor fi donați în lupta împotriva răspândirii corona virusului în Spania.

turneu-de-tenis-virtual

turneu-de-tenis-virtual

Un număr dintre cei mai puternici jucători de tenis din lume vor participa la turneul Mutua Madrid Open Virtual Pro. Puteți plasa parirui sportive online. Vedetele mari dintre participanți sunt Rafael Nadal, Andy Murray, Dominic Thiem și David Goffen. La proba masculină vor participa și Karen Khachanov, Kay Nishikori, Gael Monfis, Fabio Fonini, Luca Puy și chiar David Ferrer, care și-a încheiat recent cariera. Pentru femeile din lupta virtuală pe teren, fanii tenisului vor vedea vedete precum Victoria Azarenka, Angelique Kerber, South Bouchard și Kiki Bertens.

Vedetele NBA au participat la o cursă virtuală

Fanii NBA nu își pot urmări fanii pe parchetul de joc, dar au avut ocazia să urmărească bătălii virtuale între ei în jocul NBA 2k20. Turneul NBA 2K Players a prezentat 16 vedete actuale de baschet din Campionatul SUA, iar fondul de premii de 100.000 dolari pentru câștigător va fi donat luptei împotriva corona virusului. Turneul a fost câștigat de gardianul Phoenix Devin Booker. În finală, la învins pe coechipierul său DiAndre Eaton cu 2-0.

Vedetele NBA în joc virtual

Vedetele NBA în joc virtual

Formula 1 a fost, de asemenea, transferată în lumea virtuală

Începutul sezonului în Formula 1 a fost amânat, iar în acest moment nu este clar dacă sezonul 2020 va fi salvat. Cel mai rapid sport de pe planetă s-a mutat în lumea virtuală, grație jocului F1 2019 al companiei britanice de software „Codmasters”. Regulile speciale ale jocului oferă un nivel de joc egal jucătorilor, dar totuși unii au un avantaj mult mai mare decât alții, întrucât joacă jocul virtual mai des.

Formula 1 Virtual

Formula 1 Virtual

Unul dintre piloții actuali – Lando Norris (McLaren), este printre cei mai buni din joc și este întotdeauna printre preferatele cursei virtuale, întrucât Charles Löckler de la Ferrari este o competiție serioasă. Au concurat și foști piloți de Formula 1, precum Anthony Davidson și Nico Hulkenberg. În ultimul start virtual – Marele Premiu al Chinei, au participat chiar și vedetele de fotbal Thibaut Courtois și Ciro Imobile. Câștigătorul cursei a fost Charles Löckler, iar al doilea a fost pilotul Red Bull Alex Alban. Carlos Sainz de la McLaren a debutat pe pistă în lumea virtuală, spaniolul terminând pe locul 10.

Și ciclismul are cursele sale virtuale

Ciclismul nu face excepție de la sporturile afectate ale corona virusului, o serie de competiții majore, cum ar fi Turul Franței, fiind amânate la sfârșitul anului. Echipe de top și-au unit forțele pentru a crea evenimente virtuale inovatoare.

Ciclistul în vârstă de 34 de ani, Greg van Avermaet, a câștigat Turul Virtual al Fleandrei în urmă cu puțin peste două săptămâni și se va confrunta cu jucători precum câștigătorul Vueltei în 2019. Primož Roglič și triplul câștigător al Marelui Tur Vincenzo Nibali în Digital Swiss 5 – turul virtual al Elveției, care va include cinci etape ale Tour de Suisse.

Ciclism virtual

Ciclism virtual

Toate echipele care au trebuit să concureze în turul ciclist real al Elveției au fost invitate să concureze în turneul virtual și vor fi plasate biciclete cu role inteligente, care sunt atașate platformei de ciclism virtual ROUVY. 16 echipe din turneul mondial s-au înscris pentru a participa la turneu împreună cu două echipe de la Pro Continental, precum și echipa națională elvețiană, astfel că bătălia va fi foarte contestată. Trei concurenți dintr-o echipă vor participa la fiecare dintre cele cinci zile ale competiției, cu posibilitatea de a schimba compoziția în funcție de traseele etapei.

Lumea digitală a pferit foarte multe avantaje fanilor de pariuri sportive online. Astăzi, nu mai este nevoie să părăsiți confortul casei ca să plasați un pariu. mai mult de atât, operatori precum Sportingbet sau Fortuna online vă oferă posibilitatea să pariați pe sporturi virtuale tradiționale și nu numai.

Întrebări frecvente despre sport virtual

Cum au reușit cele mai populare sporturi să se adapteze și să treacă în lumea virtuală? Citiți aici ce ne întreabă fanii sporturilor despre această trecere în lumea digitală!

⚽ Care este cea mai populară alternativă la forbal?

Liga Engleză United a transmis în direct în martie FIFA 20 meciul planificat împotriva lui Luton Town din Campionatul Campionatului de pe Twitter. Această idee a marcat începutul multor turnee FIFA 20. Echipele elitei spaniole au creat un turneu al jocului video FIFA 20, la care au participat jucători adevărați din cluburi și și-au condus echipa.

🎫 Care a fost primul turneu virtual de tenis?

Gazdele turneului de tenis au decis să facă o cursă virtuală a jocului Tennis World Tour – Mutua Madrid Open Virtual Pro. Competiția va avea 16 participanți – bărbați și femei. Fondurile strânse din turneu vor fi donate celor mai nevoiași colegi de la nivelurile inferioare ale clasamentului.

⛹️ Ce este NBA 2k20?

Fanii NBA au avut ocazia să urmărească bătălii virtuale între ei în jocul NBA 2k20. Turneul NBA 2K Players a prezentat 16 vedete de baschet din Campionatul SUA, iar fondul de premii de 100.000 dolari pentru câștigător va fi donat luptei împotriva corona virusului.

🏎️ Cum Formula 1 s-a mutat online?

Formula 1 s-a mutat în lumea virtuală, datorită jocului F1 2019 al companiei britanice de software „Codmasters”. Regulile speciale ale jocului oferă un nivel de joc egal jucătorilor, dar totuși unii au un avantaj mult mai mare decât alții, întrucât joacă jocul virtual mai des.

Articole Similare