Pot fi considerate jocurile video un fel de sport?

Esporturi sau sporturi electronice este termenul folosit când vorbim despre jocuri pe calculator competitive, realizate între jucători profesioniști. La fel ca în cazul sporturilor tradiționale și esporturile constă în mai multe jocuri diferite. Unele sunt cu un singur jucător la care puteți alege rolul teroristului sau al contra-teroristului, dar cele mai populare sunt jocurile multiplayer unde jucătorii se organizează în echipe cu scopul de a realiza anumite obiective. Pentru cei neinteresați acest lucru poate suna exact cum înțeleg eu crichetul, dar adevărul este că această industrie valorează sute de milioane de dolari si are la fel de mulți fani pe plan mondial.

În anul 2013 Campionatul Mondial la League of Legends a atras 32 de milioane de telespectatori online ceea ce este mult mai mult decât meciurile de baseball din World Series și chiar mau mulți spectatori decât jocul al 7-lea din finală NBA la baschet. Campionatul mondial din anul 2014 la League of Legends a atras 40 000 de fani la stadionul Sangam din Seoul, care a găzduit o campanie mondiala de fotbal în anul 2002. În iulie 2014, 11 000 de fani au vizionat un eveniment de esporturi într-o arenă de baschet din Seattle. Acest eveniment a oferit cel mai mare fond de premiere pentru esporturi de până acum – 10,9 milioane de dolari, ceea ce este mai mult decât premiul de la campionatul USPGA la Golf și a fost difuzat de către gigantul ESPN din USA.

League of Legends Sezon 3 finală

League of Legends Sezon 3 finală

Jucătorii de top din esporturi (cum ar fi Carlos ‘Ocelote’ Rodriguez) sunt prezenți pe tot globul și pot câștiga peste 1 milion de lire sterline pe an. Dar sunt ca sportivii tradiționali în multe alte moduri. Aceștia concurează ca parte a echipelor lor, care la rândul lor concurează în ligile regionale. S-ar putea să se antreneze timp de 14 ore pe zi. Ei studiază strategia și tehnica oponentului. Acestea demonstrează reflexe remarcabile și abilitate mentală. Ei se confruntă cu o presiune enormă, cu experiență euforică și cu pierderi distrugătoare.

Să facem o comparație între cele două categorii:

Strategie la esport – Jocuri precum League of Legends sau StarCraft sunt foarte complicate și în continuă evoluție. Echipele de esporturi petrec multe ore, studiind și realizând o strategie, care este cea care îi poate duce către victorie sau înfrângere. Pe meciurile de esport la Dota și Dota 2 puteți paria la Fortuna, iar detalii găsitți pe pagina noastră Recenzie eFortuna Casino.

Strategie la sporturi tradiționale – strategia are un rol extrem de important și în cazul sporturilor obișnuite și exact aceasta îi deosebește pe jucătorii – cei buni de cei mai buni. Cei mai buni sportivi trebuie să fie conștienți de o mulțime de opțiuni care se pot întâmpla în orice moment și să aprecieze punctele forte și cele slabe ale adversarului. Condițiile diferite necesită și tactici diferite ce înseamnă victorie sau pierdere.

Fitness la esporturi – Jucătorii la esporturi nu trebuie să aibă aceleași abilitați fizice ca sportivi de performanță tradiționali. Un jucător de esport profesionist poate să petreacă în fața ecranului chiar și mai mult de 14 ore pe zi. Dar jucătorii profesioniști de esport sunt conștienți ca un corp sănătos se asociază cu o minte limpede, de aceea ei mănâncă sănătos și fac exerciții regulat.

Fitness la sporturi tradiționale – majoritatea sportivilor de performanță au corpuri perfecte, grăsimi corporale foarte scăzute, mușchii foarte bine dezvoltați. Ei sunt rapizi și puternici.

Timp de reacție la esporturi – jucătorii la sporturi electronice au reflexe fulgere și o minte incredibil de flexibilă și limpede. Ei sunt în stare sî efectueze mai mult de 300 de acțiuni pe minut. Studiile au arătat că reflexele gemerilor și abilitățile lor mentale sunt la un nivel mult mai ridicat față de oamenii obișnuiți.

Timp de reacție la sporturi tradiționale – Mulți sportivi de performanță trebuie să ia o decizie într-o fracțiune de secundă. Acest lucru necesită o coordonare excelentă, viteză de gândire mare, o viziune completă a situației și a terenului.

Sporturile tradiționale și sporturile electronice nu sunt atât de diferite. În ambele cazuri există turnee pe care puteți plasa pariuri la cele mai bune case de pariuri online din România sportive online, trebuie să urcați pe o scară pentru a concura cu cei mai buni. Din punct de vedere al pregătirii aveți nevoie de același timp ca să vă antrenați și să vă mențineți forma. În ambele cazuri este necesar să studiați și să cunoașteți strategia și tehnica adversarului. Indiferent ce fel de sport veți alege veți avea parte de toate elementele – adrenalină, emoții pozitive, dezamăgiri, pierderi și succese….

Articole Similare