Pariuri sportive – chestiune de noroc, ghinion sau știința pură?

Au fost publicate mai multe lucrări în revista Psychopathology despre pariurile sportive, cum s-ar baza mai mult pe noroc decât pe știința. De fapt, pariorii sportivi profesioniști au avut mai multe rezultate proaste, față de jucătorii care au plasat pariuri bazate strict pe noroc. Conform  unui psihiatru de la Universitatea Tel Aviv, cunoștințele în domeniu, despre statistici, management, condiții meteorologice și alte influențe, nu i-au ajutat absolut cu nimic pe acei profesioniști în pariurile plasate și au avut un impact extrem de redus. Șansă sau ghinion? 50:50! Însă oamenii de știința vin cu rezultate diferite și au arătat de-a lungul anilor cum anumite sisteme pot învinge inteligența artificială, un lucru extrem de benefic pentru jucători, care au profitat de cele mai multe idei științifice, dezvoltând strategii de pariere reușite. Bine, bine, dar cum influențează știința pariurile sportive, în acest caz?

Există mai multe categorii de pariori și sunt șanse extrem de mari să cazi în propria plasă, din prea multă încredere în propriile abilitați. Ți-ai făcut toate lecțiile, ai verificat ultimele meciuri, ai comparat rezultatele, statici pe teren, acasă – în deplasare, ai luat în considerare factorul natură, însă tu pierzi în continuare! Ești sigur că știi tot ce trebuie să știi despre pariurile sportive?

Cele mai recente analize ne arată că doar sub 10% dintre pariorii ies într-adevăr cu un rezultat pozitiv la sfârșitul anului. Și asta nu este doar datorită norocului! De- a lungul timpului au fost descoperite, sau inventate, strategii de joc, strategii de pariere, care unele au avut rezultate bune iar altele s-au dovedit inutile. Unii jucătorii examinează concurata, alții analizează doar favoriții, pe când unii explorează doar inteligența altor jucători. Prin disecarea unor strategii de pariere reușite vom înțelege mai bine cum factorul noroc are o prea mică influență asupra rezultatelor. Asta nu înseamnă că dacă ai respectat o strategie bună și ai făcut toate calculele necesare ai șansă de câștig 100%. Un gol în ultimul minut poate fi o neșansa care vine cu o posibilitate de 50%. În caz contrar, în care nu te-ai documentat și nu te-ai dedicat 100% pariului, golul din ultimul minut poate veni chiar și cu o șansă de 95%, în cazul în care asta este specialitatea echipei adverse, iar tu ai trecut cu vederea această statistică.

Informații și statistici la pariuri sportive

Statistici la pariuri sportive

Ai 50% șanse să câștigi din noroc, la fel de bine ai 50% șanse să pierzi din ghinion, atunci când vorbim de păcănele online, aparate care nu pot fi influențate de absolut nici o strategie. Însă când vorbim de pariuri sportive pe termen lung, sau pe meseria de parior, ar fi o neglijență extrem de mare să intri în luptă fără armele potrivite. Un jucător profesionist, înainte de toate, își fixează un buget de joc, pe care îl gestionează cu sfințenie. Aceasta este și regula de aur, care trebuie respectată îndeaproape, pentru a nu se trece granița fină la jucătorul cu probleme. În momentul în care un parior pierde banii pe care nu-și permite, ar trebui să-și ridice semne mari de întrebări și să caute ajutor. Pariorii profesioniști nu se vor baza niciodată pe noroc pur și nu vor opta niciodată pentru un bilet cu mai multe pronosticuri, ei merg doar pe pariuri single, urmând logica naturala a științei. Îmbogățirea peste noapte este un termen irelevant pentru ei, optând pentru un profit sigur și constant, de unde și denumirea de parior profesionist.

Noroc? Da! În cazul în care ești un amator și te-ai decis să pui un pariu sportiv astăzi, la cote maxime, fără să ai nici cea mai mica cunoștință în domeniu, pentru că te-a mâncat mâna stânga, ai ascultat un prieten și ai câștigat, dar la fel de bine puteai să o faci la Bingo Online România sau la jocuri cu jackpot în valoare de sute de milioane de euro. Știința? Da! Pe termen lung și pentru cei care vor să facă meserie din acest sport, trebuie investiție serioasă, de timp, bani și nu în ultimul rând de stăpânire de sine. Sunt foarte multe lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când plasați un pariu sportiv și nu vorbim numai de activitatea sportivă. Aici trebuie să luați în calcul și avantajele și dezavantajele unor anumite tipuri de pariuri pe termen lung, sfaturi, trucuri pe care le puteți folosi, rentabilitatea pariurilor pe termen lung și nu în ultimul rând, gestionarea bugetului și impunerea unei discipline severe.

Articole Similare