Carpathian MTB Epic 2019 MPG

Carpathian MTB Epic 2019 este a 3-a ediție a competiției. Aceasta este deschisă atât pentru sportivi de performanță cât și pentru începători. Competiția oferă 2 etape – 4-day EPIC și 1-day Challenge. Prima etapă începe cu Prolog pe 1 august, care se caracterizează cu o distanță scurtă cu intensitate ridicată. Aceasta reprezintă o cursa de tip XCT (cross-country time trial).

Rezultatele după această etapă vor fi folosite pentru a determina ordinea concurenților la linia de Start din prima etapă. Fiecare dintre următoarele 3 etape va avea loc pe un traseu distinct. Prima etapă, vineri, pe 2 august este de 43 km și o diferență de nivel de 2150 m. A doua etapă este sâmbătă, pe 3 august, cu o distanță de 60 km și o diferență de înălțime de 2850 m. Ultima, a 3-a etapă este duminica, pe 4 august, cu o distanță de 60 km și diferența de nivel de 2500 m. În aceste 4 zile veți avea de parcurs 173 de kilometri și veți suporta o diferență de nivel de 8050 m. Este o provocare pentru fiecare competitor!

Mountain Rider

Mountain Rider

Prima etapă a competiției – Coloana – începe în munții Bucegi. Acești munți sunt considerați un adevărat pol energetic. Veți calatori într-o lume, plină cu mistere și peisaje incredibile. Veți trece peste zone încărcate energetic unde aparatele nu funcționează corespunzător iar oamenii au simptome ciudate. Zona pe care urmează s-o străbateți este cunoscută cu apele sale vii care îi vindecă pe oamenii, rețele secrete de tuneluri, galerii care comunică sub munți și sanctuare care formează Triunghiul de aur al Daciei.

Zidul – a două etapă a competiției este acceleratorul călătoriei. Veți descoperi ultimele păduri sălbatice din Europa, rămase neatinse de mâna omului. Veți traversa rute montane ascunse și veți simți puterea naturii. Un adevărat spectacol, o harmonie divină, aici se întâlnesc frumsețile naturii, dar se ascund și pericole neașteptate. Peisajul este feroce, neatins de mii de ani. Veți simți emoții pe care nici nu ați crezut ca există. Mergeți mai departe către ultima etapă – Fierăria.

A 3-a etapă este Fierăria. Aici rapiditatea și tehnica o să vă dea cel mai mare avantaj. Deja vă aflați foarte aproape de finalul acestei calatorii de vis dar nu înainte să treceți prin paradis. Este o zonă foarte puternică, încărcată cu întâmplări și secrete. Veți simți puterea pământului și dramatismul naturii.

Cursa 1-day Challenge este potrivită pentru rideri care nu se simt pregătiți pentru o provocare de 4 zile. Ei pot confruntă natura într-o aventură de o zi și vor trăi o experiență incitantă la maxim. Această cursă va avea loc pe dată de 4 august, cu o distanță de 43 km și diferență de nivel de 1800 m.

Traseul va fi marcat de o echipă de profesioniști, condusă de Răzvan Jugănaru, care este multiplu campion național la mountain bike. În mai multe zone pe traseu o să fie amplasate puncte de alimentare, asistența mecanică, stații de prim ajutor și de control. Competitorii licențiați de UCI care o să facă parte din această cursă o să aibă șansa să adauge 80 de puncte la clasamentul propriu mondial. Acest eveniment cu mai multe etape este de tip all-inclusive – mesele și cazarea sunt asigurate. Participanții de la primele două ediții deja s-au convins de condițiile excelente iar organizarea corespunde cu cele mai înalte standarde din lume. Dar în același timp competitorii s-au convins și de greutățile și provocările ce pot fi întâmpinate în munții Carpați. Premiile sunt medalii, recompense financiare și premii speciale asigurate de sponsorii competiției. Fondul de premii depășește 15 000 euro.

Echipa de la MPG Romania va oferi atenție specială culturii locale. Pe oaspeții îi așteaptă multe surprize, mâncăruri tradiționale și seri speciale cu legendele despre Dracula, incorporate în filme și jocuri de păcănele. CARPATHIAN MTB EPIC de MPG, unul dintre cele mai spectaculoase evenimente de curse de ciclism montan în mai multe etape din Europa, lângă Castelul lui Dracula, deschide perioada de înregistrare pentru cursa din 2019. Evenimentul a atins cea de-a treia ediție și a câștigat o poziție foarte înaltă pe lista evenimentelor de top din lume și probabil, în curând va deveni o parte inseparabilă din selecția de oferte de pariuri de la cele mai bune case de pariere din România.

Articole Similare