10 documentare sportive de vizionat în timpul izolării sociale

Ori sunteți în carantină obligatorie ori pur și simplu auto-izolați, ideea generală este că suntem cu toții blocați acasă și tot ce avem mai mult este timpul, pe care încercam să-l umplem cu disperare cu momente distractive. Dar măcar avem timp și izolarea, care ne ferește de rezultate fatale, și îi ferește și pe cei apropiați nouă. Din fericire, există o mulțime de divertisment digital online, de care putem profita . Dar nu te poți baza doar pe TV și aici ne sare în ajutor Netflix, mai ales că ne referim stric la iubitorii de sporturi.

Stadion de fotbal

Momente din sport

Din păcate, veștile bune întârzie iar evenimentele sportive din liga majoră sunt amânate la nesfârșit. Din fericire, există mai multe documentare și seriale documentare sportive disponibile prin diferite radiodifuzoare și servicii de streaming. Acestea variază de la piese focalizate pe legende și icoane până la scenele ascunse din culise , povești suculente si distractive sau educative.

1. All or Nothing: Manchester City

Această serie de documentare, făcută în 8 părți a oferit o perspectivă unică în dressingul lui Pep Guardiola din Manchester City pe tot parcursul sezonului 2017-18. Camerele Amazon au primit acces la complexul de antrenament și la viața personală a jucătorilor, în timp ce City a continuat să câștige Premier League cu un sezon „centurion”. Ediția „All or Nothing” din Manchester City a fost prima tranșă a seriei care s-a concentrat pe un club de fotbal, iar seria a fost atât de populară încât Borussia Dortmund, echipa națională a Braziliei și Tottenham Hotspur au permis, la rândul lor, acces Amazon în spatele scenei. Nu a durat mult până când și alte echipe, din categorii diferite de sporturi, au urmat același exemplu, incluzând echipa de rugby din Noua Zeelandă, partea de fotbal americană a Universității Michigan și multe echipe NFL, inclusiv, cel mai recent, Philadelphia Eagles.

Momente din Formula 1

Momente din Formula 1

2.Drive to Survive

Acest documentar are acum două serii disponibile pe Netflix, care acoperă anotimpurile Formula 1 din 2018 și 2019. Acestea oferă o perspectivă uimitoare asupra vieții de pe circuit și din afara circuitului pentru sportivii din lumea de conducere. Cu 10 episoade pe sezon, există o mulțime de momente pentru a vă distra pe tot parcursul carantinei. Spectacolul are ceva pentru fanii dedicați F1 și pentru cei care știu puțin despre sport și merge sub fațada șlefuită a sportului.. Formula 1: Drive to Survive

3. Kevin Pietersen: Story of a Genius

Analiza ascensiunii lui Pietersen de la cricketerul sud-african la superstarul Angliei, Story of a Genius este o super ofertă de la Sky Sports, care se difuzează frecvent pe canalele lor de Cricket sau Mix și este disponibilă pentru abonații Sky Go. Fostul căpitan al Angliei, Nasser Hussain, prezintă seria din cinci părți, țesând în analiză și idei ale mai multor foști colegi de echipă și fapte. Talentul lui Pietersen este extrem de bine ilustrat, la fel și figura lui sportivă. Pietersen vorbește onest despre limitele sale minime atinse de-a lungul carierei sale din Anglia și deși această serie nu este una lungă, este de neiertat ca sa die omisă.

4. Andy Murray: Resurfacing

Resurfacing retrăiește povestea lui Murray, recunoscând cu lacrimi în ochi că ar putea să nu mai joace din nou în 2018 pentru a câștiga un titlu de ATP – dar merge mai adânc decât atât. Murray discută despre înfrângerea sa în Dunblane și despre traumatismele școlilor la care a fost martor, luptele sale pentru a-i aduce publicul britanic de partea sa și despre groaznica operație de șold pe care a îndurat-o. În cele din urmă, această perspectivă asupra poveștii câștigătorului de aur de la Wimbledon și olimpic trebuie văzută.

5. Sunderland ’Til I Die

Poate cele mai bune documentarii de fotbal de până acum, Sunderland „Til I Die” prezintă perfect ceea ce înseamnă fotbalul pentru fanii Wearside. Evenimentele seriei Netflix din opt părți sunt un contrast puternic cu producția Amazon City din Amazon din același an, Sunderland urmând un sezon torid în Campionat și tulburări în toate domeniile, de la personalul de antrenor la fani. Punctul de reper al documentarului include o perspectivă asupra abordărilor frenetice ale unei ferestre de transfer către un vicar care se roagă pentru rezultate bune pentru pisicile negre.

Starul fotbalului - Maradona

Starul fotbalului

6. Diego Maradona

Acest documentar care privește cariera unuia dintre cei mai buni fotbaliști din toate timpurile este disponibil în prezent pe All 4 după lansarea anului trecut. Grafică ascensiunea lui Maradona dintr-o casă de argint argentiniană pentru a juca în Europa pentru cluburile gigante Barcelona și Napoli, iar timpul său în Italia a fost concentrat în mod special. Documentarul se concentrează doar pe cariera sa de jucător, fără să acorde timp pentru exploatările sale manageriale sau viziuni mai largi, dar fanii pariurilor sportive și ai fotbalului ar trebui să-l privească pentru a aprecia măreția lui Maradona.

7. The Test

Testul este o producție Amazon, lansată recent, care oferă o acoperire remarcabilă în culisele echipei de cricket din Australia. Un documentar plin de acțiune de 18 luni, care ilustrează ascensiunea bărbaților din Down Under, când se ridică din cenușa scandalului pentru a obține o victorie culminantă. În timp documentarul descrie echipa australiană într-o lumină pozitivă, evenimentele pe care le acoperă – inclusiv meciurile de testare cu India, Cupa Mondială și Cenușa – și onestitatea antrenorului Justin Langer în fața camerei aduce altă impresie.

8. Icarus

Acest document șocant și iluminant, centrat pe fostul om de știință rus Grigory Rodchenkov, a ridicat capacul regimului de dopaj olimpic sponsorizat de stat din Rusia și a câștigat Oscarul pentru cel mai bun documentar în 2017. În timp ce prezentatorul Bryan Fogel plănuia să discute despre dopajul la cel mai înalt eșalon al sportului, el a sfârșit descoperind unul dintre cele mai mari scandaluri din ultimii ani, datorită colaborării fostului director rus de laborator antidoping Rodchenkov. Repercusiunile documentarului l-au diferențiat de colegii săi, Rusia primind o interdicție de patru ani de la toate evenimentele sportive majore datorită acestei producții uimitoare Netflix.

Alex Honnad-highking

O poveste unică

9. Free Solo

Acest documentar câștigător la Oscar spune povestea lui Alex Honnold, sportivul puțin cunoscut pentru cățărăriile sale solitare, un gen de El Capitan, fără nicio funie sau echipament de siguranță. Se uită înapoi la îmbunătățirea lui Honnold, discută despre remarcabila sa carieră de alpinism și dezvăluie modul în care încearcă să echilibreze, pentru care fiecare greșeală implică căderea la moarte. A pute afirma despre unele dintre scenele lui Honnold, care se ține de stânci cu vârfurile degetelor, îți dă în fluturi în stomac este o subestimare, dar acest documentar nu este o dramă senzațională. În schimb, este o privire remarcabilă ceea ce poate realiza planificarea minuțioasă și abilitatea unică și poate cel mai izbitor lucru – în afară de Honnold care încearcă să mărească fața de 914 metri – este modul în care își ia satisfacția doar de la o urcare, dacă merge la plan.

10. The Edge

Acest documentar ne ilustrează cum jucătorii și antrenorul personal al uneia dintre cele mai mari părți din Anglia de cricketing amintesc procesul de creștere pentru a deveni partea de testare clasată pe locul 1 în lume. Filmările nevăzute anterior și loviturile grele – și uneori mișcătoare – ideile celor implicați ridică acest documentar la standarde înalte. Documentarul este la fel de important pe cât de convingător, cu încordarea mentală care joacă cricket de cinci zile la cel mai înalt nivel preia jucătorii din centrul producției. Vulnerabilitatea Greats Angliei strălucește chiar și în timp ce se uită înapoi la o perioadă de acum un deceniu.

Cu alte cuvinte, putem face un bine omenirii, putem fi solitari și în același timp să nu ne privăm de resursele distractive. Putem manipula situația în favoarea noastră, în același timp în care facem bine apropiaților noștri. Pauza aceasta nu este un moment de bucurie dar este un moment de care au nevoie bătrânii și bolnavii noștri iar noi ne putem lipsi de 2 săptămâni active într-un mod cât mai plăcut. Citește și despre pilotul profesionist Adrian Teslovan!

Articole Similare